Prihlásené práce

1. Print

Klára Jankechová, Kristína Šeligová
Zahoď svoje starosti |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre slovenskú značku Zlatý Bažant sme pripravili fresh farebnú letnú kampaň. Našim hlavným poslaním bolo predstaviť nealkoholické pivo Zlatý Bažant ako kľúč k neobmedzenej letnej zábave - symbolizujúci, že si môžeš užívať 100% letných radostí a mať 0,0% starostí.

V našej kampani sme sa zameriavali na dynamické a osviežujúce prvky, ktoré priamo apelujú na cieľovú skupinu hľadajúcu alternatívy k tradičným letným aktivitám s alkoholom. Naša kampaň poukazuje na možnosť plnohodnotne sa zúčastniť na letných dobrodružstvách bez nutnosti konzumácie alkoholu, čím podporujeme zdravší a zodpovednejší spôsob ako si užiť leto.

Podporujeme trend zodpovedného pitia a ukazujeme, že nealkoholické pivo môže byť rovnako osviežujúce a uspokojujúce ako jeho alkoholický ekvivalent. Veríme že touto kampaňou inšpirujeme mladých ľudí k tomu, aby si vybrali zdravšie nápoje a zároveň si zachovali plnohodnotný zážitok zo všetkých letných radostí a mali 0,0% starostí.
Marcel Kuľha , Soňa Čásárová
Tvoj život, tvoja voľba |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Gen Z sa riadi mottom Ži a nechaj žiť. Nemajú radi, keď sa im niekto stará do života a snaží sa ich zaškatuľkovať do noriem a tradícií spoločnosti. Pitie alkoholu pri záťahu s kamošmi je jedným z tvrdých slovenských zvykov. A ten, čo nepije a nedá si ani jedno, ani len na zdravie oslávenca, je proste divný. No a? Tak buďte divní, ak to znamená byť sám sebou.
Zoznam príspevkov
Jakub Svetlík, Peter Danada
OK B00MER |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Gen-Z je označovaná za prvú naozajstnú digitálnu generáciu, ktorá si potrpí skôr na autentickosť než na “vyleštenú” reklamu.

Táto estetika je úzko prepojená s kultúrou memečiek, čo nás inšpirovalo k netradičnému digitálnemu prístupu v klasickej printovej reklame. Namiesto dokonale vyretušovaných reklamných vizuálov sme využili trashy vizuálnu formu Memes, ktorá formou aj obsahom bezprostredne oslovuje práve cieľovú skupinu Gen-Z.

Predlohou nám bol svetoznámy koncept Memes "OK BOOMER", ktoré reprezentujú vlastné vnímanie sveta a vymedzujú sa voči štýlu života predošlých generácií. Memečko sa však v tomto prípade twistuje práve na autentický nealko štýl života gen-z, pozdvihuje ich životný štýl a následne vyzýva k návšteve iniciatívy rozumne.sk
Zoznam príspevkov
Daniel Spišiak, Patrícia Al-Hadi
TRIEZVY POHĽAD |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Známe rozmazané videnie spôsobené alkoholom twistujeme na rozmazané videnie ľudí v pohybe, ktorí majú na život triezvy pohľad. Vedia totižto, že k zábave a svojim hobbies žiaden alkohol nepotrebujú.
Zoznam príspevkov
Richard Cap, Daniela Sovová
Keď na zdravie, tak naozaj! |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre pivnú značku Zlatý Bažant sme chceli vytvoriť kampaň, ktorá by mladej generácii (generácii Z) odpromovala nealko verzie pivných nápojov. Naším cieľom bolo dať mladým ľuďom do povedomia to, že ak sa chcú zabávať a dopriať si horkastú chuť piva, dá sa to aj zdravšie, bez alkoholu. To, že nealko pivo má pozitívny účinok na zdravie, potvrdzujú aj výskumy a vedecké štúdie. Pracovali sme so zaužívanou frázou „na zdravie”, s ktorou si Slováci pripíjajú. Zobrali sme ju však doslovne.
Zoznam príspevkov
Barbora Melišková, Patricia Kanisova
Splav podľa seba |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia na raftoch zvyknú vo veľkom požívať alkohol. Nájdu sa tu však aj zodpovední jedinci, ktorí nemajú taký „alko splav“ ako ostatní a preferujú sviežu zábavu bez alkoholu.
Zoznam príspevkov
Romana Kádeková , Adela Düröšiová
CHEERS TO GEN Z |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Generácia Z sa nebojí vyjadriť svoj názor aj napriek spoločenskému tlaku. Ich voľba nepiť alkohol je len začiatok. Aktívne sa angažujú v iniciatívach, ktoré prispievajú k lepšej budúcnosti nás všetkých. Ich cieľom nie je len zlepšiť svoj osobný život, ale tiež byť súčasťou pozitívnej zmeny na globálnej úrovni. Je to jednoducho generácia, ktorá je sama sebou.
Oli Minčičová, Viktor Hermanský
Jasné, že som nula |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súčasná generácia čelí vysokým očakávaniam. Spoločnosť, rodina, priatelia — všetci požadujú, aby sa správali v súlade s ich predstavami. Jednou z oblastí, kde je tento tlak evidentný, je aj konzumácia alkoholu. Ak nepodľahnú kultúre pitia alebo sa inak odlíšia od očakávaní spoločnosti, môžu nadobudnúť pocit, že zlyhali.

Sériou kontroverzných vizuálov demonštrujeme predsudky okolia voči generácii, ktorá sa nehanbí za svoje presvedčenia. Headline: „Jasné, že som nula. Veď to mám v krvi.“ zdôrazňuje ironický prístup k často absurdnému správaniu sa spoločnosti voči generácii, ktorá sa odmieta podriadiť spoločenským normám.
Zoznam príspevkov
Nina Tessediková, Pavol Klima
PIŤ INÝ |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Gen Z si rázne stoja za svojimi názormi a hodnotami, aj keď častokrát idú proti prúdu. Sú radi, keď môžu vytŕčať z davu a nevadí im prezentovať svoj pohľad na svet ich okoliu. Sú hrdí na to, BYŤ INÍ. Preto ich v našom vizuále povzdbudzujeme, aby sebavedomo prejavili svoj názor aj pri výbere piva.
Zoznam príspevkov
Ladislav Macko, Richard Sokol
NEALKO MINDSET |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Gen Z sa aktívne rozhoduje nepiť alkohol. Nie preto, že šoférujú. Ani preto, že ráno idú na túru alebo že pod vplyvom píšu svojej ex. Piť nealko je ich mindset. Za triezva sa cítia dostatočne šťastní, spokojní aj sebavedomí, takže im alkohol nemá čo ponúknuť. Preto nepotrebujeme ukazovať negatíva opitosti. Stačí ukázať, že tento mindset chápeme a že keď sú na 100 %, tak ponúkame to jediné, čo chýba – presne 0,0 %.
Zoznam príspevkov
Filip Hamrák, Rebecca Tóthová
#IQTOKERI |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prepojenie najpopulárnejšej platformy generácie Z - TikToku, s osvetou Rozumne.sk prostredníctvom chytľavého claimu IQtokeri - TikTokeri. Hlavnou myšlienkou nášho výstupu je pokryť mnohými kritizovanú platformu práve mladými ľuďmi, ktorí sa neboja byť sami sebou a pridávať na TikTok videá zo svojho skutočného života, v ktorom alkohol nehrá žiadnu rolu.
Zoznam príspevkov
Patrik Tužinčin, Mária Tisoňová
Som generácia 0,0% |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Generácia Z (vyhľadávaná aj ako generácia 00s) nepotrebuje počúvať ako má žiť - má predsa vlastný rozum. Je výnimočne sebavedomá, dbá na svoj wellbeing a preto sa k sebe správa rozumne. Vďaka tomu máva po párty 0 výčitiek a 0 opíc. Zatiaľ toho síce nezažila veľa, no vďaka Zlatý bažant nealko si toho pamätá najviac.

Gen Z je príkladom človeka, ktorý vie kto je. Aj preto sa môže hrdo prezentovať ako generácia 0,0%. Ber si príklad, aj ty vieš byť 0,0%
Zoznam príspevkov
Lenka Švančárková, Tomáš Ondrášek
Jediný like, na ktorom záleží |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladým ľudom často záleží na názoroch iných a na tom, či sa im zapáčia a zapadnú. Ukážeme, že pri voľbe drinku záleží len na tebe, nie na názore iných a zapadnúť môžeš aj s nealkom.
Zoznam príspevkov
Patrícia Štibravá, Eva Filkus
Na všetky spomienky |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V sérii kľúčových vizuálov zachytávame rôzne situácie, ktoré sú často spájané s prítomnosťou alkoholu “dodávajúcim odvahu“ , no môžu byť dokonca ešte viac obohacujúce, ak sú prežívané s triezvou mysľou.

Naším cieľom je inšpirovať a povzbudiť mladých ľudí, aby našli odvahu a silu postaviť sa kultúrnej norme, prostredníctvom pripomenutia cennosti ich spomienok, o ktoré by nechceli prísť.
Zoznam príspevkov
Michal Porubovič, Matúš Djubašák
Pite s RIZZumom |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tento plagát oslavuje silu a autentickosť generácie Z, podporujúc ich sebavedomé rozhodnutie preferovať nealkoholické nápoje. S využitím vizuálneho jazyka ich digitálnych skúsenosti a blízkym slangom posilňuje myšlienku, že pravá charizma a nevyžadujú alkohol. Vďaka napojeniu na aktuálne trendy dokáže idea "Pite s RIZZumom" jednoducho presiahnuť hranice svojho média.
Zoznam príspevkov
Peter Smolko, Bianka Herichová
S NEALKOM EXPÍM SEBAVEDOMIE |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Je dôležité pracovať na svojom sebavedomí a posúvať sa na next level. Dokážeme to aj vtedy, keď sa postavíme situáciám, pri ktorých musíme vystúpiť z komfortnej zóny, aby sme čelili stigme spojenej s pitím nealkoholických nápojov. Rozhodli sme sa túto myšlienku podporiť prostredníctvom videohry Minecraft. Vymenili sme textúru čarovnej fľaše, ktorú hráči používajú na expenie svojej úrovne v hre, za textúru nealkoholického piva Zlatý Bažant 00. Náš upravený balík textúr si môžu ľudia stiahnuť pomocou QR kódu. Takto môžete expiť svoje sebavedomie, a to nielen v reálnom živote, ale aj v hre.
Zoznam príspevkov
Lukas Lukonic, Lenka Hercegová
Generácia, ktorá ide vzorom |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: O generácii Z sa už povedalo kadečo. Faktom ale je, že je to generácia, pre ktorú je od malička prirodzené žiť udržateľne, pomáhať tým, ktorí si nepomôžu sami a starať sa o svoje zdravie obmedzením konzumácie alkoholu. To sú hodnoty, ktoré majú so značkou Heineken spoločné. Je to jednoducho generácia, ktorá ide vzorom.
Lisa Koryakina, Andrea Vargová
Uhol pohľadu iných nerozhoduje |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Generačné predsudky sú typickým javom nášho života. Generácia Z žije osudom starších, ktorí skúmajú každý aspekt ich života. Napriek osudom je Generácia Z tou pravou, ktorá pije menej alkoholu ako staršie generácie a sebavedomo sa rozhoduje zostať triezva. Mladým ľudom dnes záleží na duševnom a fyzickom zdraví, nie na zábave s alkoholom.

V našej práci sme chceli ukázať, že nie každý uhol pohľadu je ten správny. A tým povzbudiť mladých, aby odvážne pokračovali v zdravých rozhodnutiach.
Zoznam príspevkov
Andrej Vershyna, Lukáš Harman
Čas nezmení môj názor |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Generácia Z je považovanou za prvú skutočnú digitálnu generáciu a je o nej známe, že vo všeobecnosti pije menej alkoholu ako staršie generácie. Ale čim je to posobené? Mladá generácia má čas premýšľať a plánovať svoju budúcnosť tak, ako by mala byť: vyšportovanejšia, peknejšia a zdravšia. Obávajú sa toho, ako budú vyzerať o 30, 40, 50 rokov, a preto zdravý životný štýl nie je len trendom, ale súčasťou tejto generácie. Preto si GenZ vyberá prave nealkoholické pivo a časom názor na životný štýl už nezmení.
Zoznam príspevkov
Janka Harakaľová, Monika Rybárová
MLADÍ NEMAJÚ HANBU |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí sú terčom kritiky takmer za všetko, čo sa čo i len trochu vymyká normálu. Od starších počúvame, že by sme sa mali hanbiť - za naše názory, zovňajšok, či hodnoty. Za jednu vec sa však hanbiť nemusíme, a tou je fakt, že sme prvou generáciou, ktorá vedome obmedzuje alkohol.

Využili sme typickú frázu "nemáš hanby?" a dali sme jej pozitívny význam. Vizuálne sme pracovali s prostredím sociálnych sietí, ktoré je mladým dôverne známe a na ktorom denne čelia vlne kritiky.
Zoznam príspevkov
Natália Kuklová, Denis Sivák
Ísť na jedno, sa dá aj s nulou. |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Poď s nami na jedno. Túto frázu už počul hádam každý. Pri jednom to, ale nikdy neskončí a človek na druhý deň premýšľa, kde nechal rozum. Ale čo ak to tak byť nemusí? Čo ak sa dá ísť na jedno aj s nulou? Presne tak, s nulou pre zdravie, Slováci.
Zoznam príspevkov
Marek Horecký, Natália Klieštiková
Jediná stopa, ktorú zanecháš |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Alkohol zanechává po sebe veľa stôp - niektoré postupom času vyblednú, iné už nemožno vymazať, aj keby sme si to veľmi želali. Nevhodné správanie, za ktoré sa na druhý deň hanbíme, násilie, alkohol za volantom, nepríjemná opica, keď dáme alkoholom svojmu telu opäť raz zabrať, snaha spomenúť si na predošlý večer alebo túžba radšej naň úplne zabudnúť. Akú stopu po sebe zanecháš ty? Rozhodnutie uprednostniť nealko po sebe zanechá jedinú stopu, najviac neškodnú zo všetkých - otlačok na stole po orosenom pohári či plechovke.
Zoznam príspevkov
Nikoleta Némethová, Veronika Rybárová
Ty rozhoduješ |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Z prieskumov vyplýva, že až 84 % príslušníkov Generácie Z vyhľadáva značky, ktoré im pomáhajú vyjadriť ich individualitu. Mladí ľudia si chcú sami vyberať cestu a rozhodovať o tom, kým majú byť. Nechcú byť nasledovateľmi stáda či nechať si niečo vnucovať.

Platí to aj pri výbere drinku. Preto ich nepoučujeme ani ich do ničoho netlačíme, ale naopak, dodávame im sebavedomie v ich vo vlastnom rozhodnutí, ktoré im široké portfólio nealka od Heinekenu len uľahčuje. Je totiž super stáť si za ním aj uprostred stále prítomného nátlaku spoločnosti.
Zoznam príspevkov
Oliver Boďo, Michal Mišanko
Ja v hlavnej úlohe |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Najkrajšie sú tie momenty, kedy sme sami sebou. Tie, kedy vidíme svet s čistou hlavou a nepotrebujeme, aby sa celý točil. Keď preberáme hlavnú úlohu nad svojimi rozhodnutiami my. Vtedy si svet točí nás, lebo sme ikony.
Zoznam príspevkov
Iveta Valentová, Václav Kudělka
Pod tlakom |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aj keď z akéhokoľvek dôvodu nechceme piť alkohol, tlak zo strany nášho okolia býva často taký silný, že mu nakoniec podľahneme. Miniséria dvoch printových vizuálov má za cieľ podporiť zástupcov generácie Z v tom, aby žili život podľa seba a aby na spoločenských akciách sebavedomo volili nealko nápoje, keď si ich chcú dať. Súčasne však ukazuje, že určitý tlak môže byť nielen prospešný, ba dokonca žiaduci, pokiaľ ide o pivo.
Zoznam príspevkov
Matej Slezák, Terézia Slezák Barčáková
0% alko, 100% nealko |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí ľudia, hlavne generácia Z, ignorujú reklamy. Na získanie ich pozornosti ich musí niečo vyrušiť alebo zaujať. Nepotrpia si na ultra-nastylované fotky, ani na super skryté idey zaobalené v 15 omáčkach. ,,Nedajú sa oklamať” a ich pozornosť je obmedzená. Preto je posolstvom kampane jednoduchá hra claimu, ktorý dokonale odrzkadluje kontrast medzi pitím a nepitím alkoholu. Večer sa neopijem, to znamená, že ráno nebudem mať žiadnu “opicu”. To že sa neopijem, tiež znamená, že nebudú trápne momenty, na ktoré sa musím rozpamätať celé ráno. Jednoducho, keď nepijem, je to win-win situácia. Zabaviť sa viem aj bez alkoholu, a dokonca viem aj normálne fungovať na druhý deň a ísť ráno na bicykel/stenu… Percentá vtipne reflektujú spojitosť s percentami alkoholu. Print buduje pozitívne pocity a vedie k tomu, aby sa gen Z cítila sebavedomo pri vedomom výbere nealkoholických nápojov voči alkoholickým a mala by podporiť. Podčiarkuje pozitívne pocity, ktoré nepitie alkoholu prináša.
Vo vizuáloch využívame slangové anglické slová, ktoré vyslovene definujú túto generáciu - slay, fail, W (win), L (loose), ale zároveň v kampani používame aj slovenské slová, aby aj iné generácie pochopili význam printu.

2. PR

Jakub Kováč, Soňa Čásárová
AKO SOM SCAMOVAL SLOVÁKOV #STORYTIME |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ahojte, moje meno je Juraj a som podvodník. Teda býval som ním predtým, ako ma chytili. Prijal som svoj trest a teraz som sa rozhodol rozprávať o tom, ako som scamoval Slovákov na internete, aké triky sme používali a hlavne, ako odhaliť scam. Sledujte ma na TikToku a zdieľajte toto video, aby podvodníci nemali šancu. #storytime
Zoznam príspevkov
Romana Kádeková , Adela Düröšiová
FUTURE OF XMAS |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí ľudia majú neobmedzený prístup k informáciám o tom, ako sa chrániť na internete. Napriek tomu sú často obeťami kyberpodvodu. Avšak mnohé štúdie dokazujú, že takéto teoretické učenie je menej efektívne ako učenie osobnou skúsenosťou. Preto sprostredkujeme mladým ľuďom osobnú skúsenosť s kybeútokmi v bezpečnom priestore online gamingu. Takto sa hravou formou naučia rozoznávať a vyhýbať sa online hrozbám. Tak čo, kto si zahrá novú online hru od SLSP?
Zoznam príspevkov
Lukáš Lukonič, Jakub Svetlík
LEGIT CHECK NA NEZAPLATENIE |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí milujú overpriced streetwear, ale nemožu si ho dovoliť.
A tak sa často snažia zadovážiť si ho kúpou z podozrivých stránok, kde sa môžu stať obeťami podvodu.

Na kontrolu originality produktov využívajú tzv. Legit Check. Keďže sa deje hlavne na fórach, nie je hodnoverný. Navyše nerieši webstránku predajcu, ktorá môže byť oveľa väčšou hrozbou.

Slovenská sporiteľna introducing:
LEGIT CHECK NA NEZAPLATENIE
AI-powered tool, ktorý checkne mladým nie len pravosť oblečenia, ale aj dôverihodnosť stránok predajcov.
Zoznam príspevkov
Michal Poliak, Daniela Detriková
Nenechaj sa zapáliť |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí ľudia sú emotívni, autentickí, zapálení pre vec, ale často nepozorní a zbrklí. Hlavne keď nakupujú na poslednú chvíľu, ako napríklad na Vianoce. V online prostredí často čelia cyber podvodom, ktoré sú čoraz viac sofistikovanejšie a ťažšie odhaliteľné. SLSP ako líder v oblasti bezpečnosti pri platbách na internete preto predstavuje vyhrotenú PR kampaň, ktorá gen Z naučí aj zabaví. #scanthescam
Zoznam príspevkov
Vanda Molnárová, Soňa Kapríálová
x_mass Raffle |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V dynamickom online priestore sa stretávame s nástrahami, ktoré pri rýchlom attention spende a impulzívnom nakupovaní nestihneme registrovať a častokrát tomu podľahneme. Týka sa to čoraz viac mladých ľudí, ktorí trávia scrollovaním niekoľko hodín denne. Sledujú trendy a sú ovplyvnený vplyvom rôznych influencerov.

Ako vieme na tento problém upozorniť a zacieliť na mladých, aby sme nepôsobili ako mentori?
Slovenská sporiteľňa spolu s e-commerce predajcom Footshop spustí populárnu súťaž - raffle, ktorú využije na edukačný príklad z reálneho prostredia. Vďaka podpore RP kanálov upozorníme mladú generáciu na problém.
Zoznam príspevkov
Róbert Slimák, Soňa Belyusová
Cyber security language |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Svet generácie Z! Snažia sa vstúpiť do sveta ako zodpovedná väčšina, sú autnetickí, vnímaví a cieľavedomí. Spôsobujú revolúciu v našom prístupe k technológiám. Čo nie je v populárnych appkách, akoby ani neexistovalo. Sú stelesnením digitálnych domorodcov. Od svojich raných rokov sú ponorení do sveta internetu a aplikácii. Najmä tie využívajú na „heknutie” a zdokonalenie svojho života. Tak prečo im nepodsunúť informácie práve tam? Okrem zábavy a pasívneho príjmania tam hľadajú tiež úniky a formy vzdelania.
Zoznam príspevkov
Marek Suchitra, Lucia Peterková
Nebuď noob, chráň si loot. |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V predvianočnom období Slovenská sporiteľňa a League of Legends prinesie nového digitálneho strážcu. Postavu, ktorá sa stane symbolom ochrany citlivých údajov vo svete plnom podvodov. S unikátnymi predmetmi ako Elixír ostražitosti či Antihackerská vesta naučí mladých, ako chrániť svoj loot a zároveň ich zasvätí do tajov bezpečného online bankovníctva. Kampaň otestuje gamerov v schopnosti rozpoznávať podvody a dostane Slovensko na hernú mapu sveta.
Zoznam príspevkov
Ladislav Macko, Martin Kyselica
Scamulator |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď sa človek stane obeťou podvodu, nezabudne na ten pocit do konca života. Už nikdy neklikne na podozrivý link, nikomu neprezradí svoje bankové údaje a je v strehu vždy, keď mu píše kuriér, polícia či jeho vlastná banka. Okradnúť sa nechá len raz.

Aby sa mladí ľudia nemuseli poučiť tak draho, dáme im ten jeden raz zažiť bezpečne a bez následkov. Vytvoríme Scamulator – simulátor cyber podvodu, ktorý mladých prevedie celým zážitkom. Keď sa potom stretnú so skutočným podvodníkom, budú pripravení mu čeliť.
Zoznam príspevkov
Karina Zušťáková, Bibiána Sotáková
NENECHAJ SA ULOVIŤ |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď nakupujete na internete, dostávate SMS z rôznych čísel napr. o nezaplatenom cle, či email z pofidérnych emailových adries ohľadom nezaplatených bankových poplatkoch – neviete naisto, či to nie je podvod. Na Slovensku neexistuje zdroj/web, ktorý by komplexne zbieral aktuálne údaje o podvodných e-shopoch či SMS a emailových podvodoch. Banka je len natoľko bezpečná, nakoľko sú obozretní jej klienti. Preto budeme spoločnosť v téme phishingu nielen edukovať, ale aj aktivizovať. Budeme loviť podvodné „ryby”, aby sme sa nimi nestali sami. Aby sme sa nenechali uloviť.
Zoznam príspevkov
Nikoleta Némethová, Veronika Rybárová
Fake na prvý pohľad |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Online podvodom sa stále darí vďaka momentom nepozornosti, počas ktorých nestihneme identifikovať, že ide o falošný profil, adresu, web či identitu. Pre mladých ľudí so stále menšou attention span to platí násobne viac, čo dokazujú aj prieskumy.

Preto si zvolíme kanál, ktorý je našej cieľovke prirodzený, a pripomenieme jej, že fake sa často dá rozoznať už na prvý pohľad.
Zoznam príspevkov
Kristína Mayer, Kristína Krnačová
Chyť SCAMMERA |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keďže sú mladí ľudia vo vianočnom období pri nákupoch menej ostražití, potrebujeme ich edukovať a zvýšiť povedomie o podvodoch. Mladých ľudí zaujmeme tak, že ich podnietime stať sa súčasťou kampane Chyť scammera prostredníctvom našej teasingovej časti kampane, komunikáciou v médiách a prostredníctvom influencerov. Chyť scammera je aplikácia a prvá ucelená platforma na Slovensku, ktorá slúži na nahlasovanie scammerov. Chýbať nebude ani odmena.
Zoznam príspevkov
Tomáš Sojka, Gabriela Brezániová
Nebude to suché |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naším cieľom je mladých zákazníkov a potenciálnych zákazníkov edukovať, varovať pri bezpečnom používaní bankových služieb v online priestore (klamlivé linky, sms, telefonáty, inzeráty a správy z podozrivých účtov na sociálnych sieťach) na cieľovku mladí vo veku 16-20.
Zoznam príspevkov

4. Film

Mária Moravcová, Liliana Gurišová
The Story Trails |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bratislava nie je výnimočná len svojimi monumentami, ale aj ľuďmi, ktorí sa do nej zapísali. Jej kultúrne pamiatky si vieme pripomínať cez fotografie a videá, no príbeh, ktorý sme v nej prežili, si v sebe ponesieme po celý svoj život.

Bratislava is not only special for its monuments, but also for the people who have written into it. We can remember its cultural heritage through photographs and videos, but the story we have lived there is the one that we will carry with us throughout our lives.
Zoznam príspevkov
Ladislav Macko, Richard Sokol
The Little Things |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Je to ako keď sledujete obľúbený film a zrazu si všimnete detail, ktorý ste dovtedy prehliadali. Tak objavujú svoje mesto lokálni obyvatelia – cez intímne detaily, skryté pred zrakmi ostatných. Náš film pozýva turistov nahliadnuť do intímneho vzťahu jedného obyvateľa s jeho mestom. A tiež ich pozýva prísť nájsť si svoje vlastné detaily, cez ktoré skutočne zažijú Bratislavu.
Zoznam príspevkov
Lukáš Lukonič, Zoltán Lakatos
LAST THING TO BECOME A LOCAL |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kedysi ľudia cestovali najmä v organizovaných skupinách so sprievodcami. Dnes väčšina turistov spoznáva na vlastnú päsť. Pred návštevou podniku si ho overia na základe recenzií a radi zájdu aj do sekáča. Keď sú hladní nemusia čakať na rozchod od sprievodcu, ale jednoducho si niečo grabnú v potravinách na rohu. Všetko presne tak, ako to robia miestni.


Jediná vec, v ktorej sa od miestnych líšia je, že ak ide o sightseeing, stále vyhľadávajú mainstreamové miesta ako hrad, ufo alebo uličky Starého Mesta.

My na túto jedinú nedokonalosť poukážeme a motivujeme ich tak, aby ju zmenili.

Kedze točiť pekné miesta v strede marca nie je ideálne a vo videu by pre turistov nevyzerali príliš lákavo, pripravili sme infografiku, kde si ich môžu pozrieť v plnej kráse aj s popisom od miestnych.

Naše video sa stane ideálnym launchom pripravovaného projektu Like a lokal.
Zoznam príspevkov
Tomáš Ščipák, Róbert Slimák
Years are passing but magic stays |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spotom sa zameriavame na magickosť, autentickosť a rozprávkovú atmosféru malej Bratislavy. Nechceme konkurovať veľkým mestám a predávať dobrodružnosť. Chceme poukázať na emóciu, ktoré toto mesto v návštevníkovi zanechá.
Zoznam príspevkov
Martin Sirotný, Jakub Svetlík
Like an old local |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bratislava má kompaktnú veľkosť. Čo umožňuje novým návštevníkom veľmi rýchlo spoznať všetky zákutia mesta. Tento insight dramatizujeme v spote pomocou AR filtra, kde ukazujeme nových návštevníkov mesta ako starých, skúsených locals, ktorí vyzerajú, že v Bratislave žijú odjakživa.
Zoznam príspevkov
Zuzana Michalíková, Jakub Šťavina
Bratislava, my unexpected journey |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: In competition with other European cities, Bratislava is seen as an exotic city where only the bravest have been. But what happens if a tourist visits Bratislava by the mistake? Come and enjoy an unexpected journey.
Zoznam príspevkov
Sandra Štefunková, Samuel Hudec
GO ON YOUR OWN ADVENTURE |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: In this short story, we follow a mom and her son reading a bedtime story about Maja.
The fairytale turns out to be more than just that, the city from the story actually exists and you can go visit it right now!

GO ON YOUR OWN ADVENTURE
Zoznam príspevkov
Michal Mišanko, Mikuláš Bado
Bratislava is calling you |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: The people of Bratislava are constantly sparking with unique things to do every day. There is so much more to experience here beyond the popular tourist attractions, and with the right friends, there are no breaks—just non-stop action and adventure. My phone keeps ringing all day with exciting opportunities. Now, Bratislava is calling you. What is your answer?
Zoznam príspevkov
Filip Hinca, Adam Kubala
Toby's Wanderings |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Toby's wanderlust may even be bigger than the man himself. He enjoys the little things when travelling. Without a care about historical architecture or busy tourist attractions, he roams through the beautiful streets of Bratislava. Try to keep up.
Zoznam príspevkov

5. Media

Tatiana Oravská, Juraj Karpiel
Dajme mobilom druhú šancu |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Recyklácia starých telefónov nie je téma, na ktorú si spomenieme sami od seba. Cieľovú skupinu preto potrebujeme “vyrušiť”. V prvej fáze kampane na to využijeme netradičnú “ponuku” ikonických mobilov. Prostredníctvom vytvorenej landing page na webe odkomunikujeme message - Dajme mobilom druhú šancu. Pomôžeme tak našej planéte a vďaka spolupráci s neziskovou organizáciou vhodné kusy ďalej poslúžia - ľuďom zo znevýhodneného prostredia či v školách.
Emocionálny rozmer kampane bude niesť video, v ktorom ľuďom ukážeme pridanú hodnotu
ich zapojenia sa do tejto iniciatívy - cestu darovaných telefónov až k novým majiteľom.
Zoznam príspevkov
Veronika Joštová, Matúš Török
Ticho, ktoré rezonuje |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaňou v spolupráci s Asociáciou Nepočujúcich Slovenska nastavíme Slovensku #onmute režim. Zažije si aké to je nepočuť. Prečo? Aby chápalo dôležitosť darovania telefónov ďalej, a to práve nepočujúcim, kam vyzbierané telefóny poputujú. Tie telefóny, ktoré zažívajú nemé ticho šuflíka.
Zoznam príspevkov
Denisa Turányiová, Patrícia Siváková
Recyklofón 3310 |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V dnešnej dobe si každý uvedomuje potrebu chrániť prírodu a byť spoločensky zodpovedný, avšak niečo im v tom bráni.. Lenivosť? Nedostatok času alebo motivácie? My im prinášame Recyklofón v podobe ikonicnej "3310-iny" ktorý bude našim "zberným dvorom" - nie len na predajniach, ale aj v školách. Každý sa môže zapojiť do jedinečnej recyklovateľnej a udržateľnej lotérie. Pretože aj príroda si zaslúži #rešpekt.
Zoznam príspevkov
Petra Molnárová, Hana Jamrichová
Repasuj s #rešpektom |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mnoho ľudí schováva v šuflíkoch staré, nepoužívané mobilné telefóny a nevedia, čo s nimi. Chceme ich motivovať k tomu, aby svojím starým telefónom pomohli dať šancu na nový začiatok a priniesli ich na predajňu Telekomu, kde bude telefón zrepasovaný a následne darovaný znevýhodneným ľuďom. Repasovanie nemusí byť len o ,,zbavení sa´´ starého zariadenia. Pre niekoho je totižto takto vynovený telefón oveľa viac, ako si môžeme myslieť. Preto repasujeme s #rešpektom a prinášame iný, ľudskejší pohľad na túto aktivitu.
Zoznam príspevkov
Monika Farkašová, Jakub Svetlík
SCREENVERTISING |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako ukázať #Rešpekt životnému prostrediu bez toho, aby sme ho zaťažili ďalšou reklamou?
Značky sa predbiehajú v komunikácii zelených tém, no robia to spôsobom, ktorý planéte v konečnom dôsledku ubližuje. My si na odkomunikovanie odovzdania starých telefónov vezmeme najčastejšie sa vyskytujúce objekty v našej komunikácii - telefóny a ich (doposiaľ) ničnehovoriace tapety. Tie v kampani premeníme na zmysluplný nosič a správu o odovzdaní telefónov vďaka tomu dostaneme do väčšiny našich komunikačných výstupov...a to úplne zadarmo.
Zoznam príspevkov
Soňa Čásárová, Zuzana Jendrisková
Príroda volá o pomoc |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našej cieľovke pripomenieme, že na dne svojich šuflíkov majú staré telefóny, na ktoré už dávno zabudli. No ich zvonenia si budú pamätať navždy. Zo zvukov prírody vytvoríme audiospoty s ikonickými zvoneniami starých mobilov, ktoré sa budú ozývať zo šuflíkov, ktoré otvára celé Slovensko.
Zoznam príspevkov
Patrícia Čertek, Michal Mišanko
Mobilná pobočka |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Využívame slovenský fenomén tradičného spôsobu podomového výkupu a meníme ho na nové médium - Mobilnú pobočku, ktorá zjednodušuje výkup starých telefónov.
Zoznam príspevkov
Romana Kádeková , Adela Düröšiová
NÚDZOVÝ BOX |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia si odkladajú staré mobily pre prípad núdze. Tá sa však väčšinou nedostaví a tak ostávajú zabudnuté v šuflíkoch. Ako tomu zabrániť? Zasiahneme ľudí akurát v čase, kedy si menia starý mobil za nový a povieme im, aby ho neodkladali pre prípad núdze, ale venovali ho ľuďom, ktorí už v núdzi sú. Urobíme to vďaka jedinečným krabiciam - Núdzovým boxom, v ktorých nový mobil príde a ten starý odíde na dobré účely.
Zoznam príspevkov
Filip Hamrák, Michal Hroš
Meníme Staré na Cenné |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mnohí z nás majú doma uschované staré telefóny, ktoré už nepoužívajú. Tieto zariadenia sú často zanedbané, pretože si ich majitelia myslia, že kvôli ich veku alebo poškodeniu nemajú žiadnu hodnotu a predpokladajú, že nikto iný by o ne nemal záujem. Toto nesprávne predpokladanie vedie k tomu, že tieto telefóny končia zabudnuté v šuplíkoch namiesto toho, aby boli darované alebo opätovne využité.

Riešením tohto problému je nový AI CHAT BOT od Telekomu, ktorý je navrhnutý tak, aby ľuďom pomohol identifikovať potenciálnu hodnotu ich starých telefónov a poskytol usmernenia o tom, ako s nimi najlepšie naložiť. Tento inteligentný asistent, dostupný priamo v aplikácii Telekomu, dokáže posúdiť, či je starý telefón vhodný na darovanie, opravu, alebo recykláciu, a následne poskytne odporúčania pre najvhodnejšie ďalšie kroky.

Spustenie tohto chatbota bude podporené informačnou kampaňou, ktorá poukáže na dôležitosť recyklácie a opätovného využitia starých telefónov. Cieľom je nielen predstaviť tento inovatívny nástroj verejnosti, ale aj zvýšiť povedomie o tom, ako môžu staré telefóny slúžiť dobrému účelu aj po skončení ich pôvodného životného cyklu.

Očakávame, že tieto iniciatívy povedú k zvýšenému záujmu o recykláciu a opätovné využitie starých telefónov, čo bude mať pozitívny vplyv na spoločnosť. Tiež predpokladáme, že to zlepší interakciu používateľov s aplikáciou Telekomu a posilní vnímanie Telekomu ako zodpovednej a inovatívnej spoločnosti. Nakoniec, veríme, že to povzbudí ľudí, aby svoje staré telefóny darovali a prispeli tak k ich opätovnému využitiu.
Zoznam príspevkov
Ladislav Macko, Terézia Ščasnovičová
Rakvy pre mobily |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Staré mobily si ľudia odkladajú do zásuviek, garáží či pivníc a držia ich tam bezdôvodne celé veky. Zariadenia sú tak po celý čas na hranici života a smrti – ani neslúžia svojmu účelu, ani úplne neodišli na večný odpočinok. Nemá to žiadny dôvod, jednoducho ich nedokázali nechať ísť.

Iracionálne odkladanie starých mobilov do kómy vyriešime rovnako iracionálnym médiom – rakvami pre mobily. Prekvapivý produkt motivuje ľudí konečne sa rozhodnúť, či svoje zariadenia chcú pochovať na večnosť alebo im darujú nový život odovzdaním v Telekome. Obom skupinám vyjadrujeme rešpekt, pretože po dlhých rokoch dokázali svoje staré mobily nechať ísť.

#rešpekt všetkým, ktorí dokázali nechať ísť
Zoznam príspevkov
Katarína Sopková, Patrícia Al-Hadi
MAGENTA NONE |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vyše 70 % starých mobilov skončí v šuplíkoch. Napriek tomu sú na Slovensku stále ľudia, ktorí žiaden mobil nemajú. V súčasnosti sú mnohí ľudia bez smartfónov ako bez ruky - nevedia si predstaviť fungovať telefónu. Vieme, že v ľuďoch ľahšie vzbudíme empatiu a ochotu konať, keď si niektoré situácie zažijú na vlastnej koži - a preto im dáme vyskúšať si, aké je to keď sú bez smartfónu a mobilných služieb.

V launchovacej časti kampane predstavíme výraznú metaforu života bez smartfónu - magentovú telefónnu búdku. Okrem toho vytvoríme službu Magenta None (vychádzajúcu z produktu Magenta One), ktorá blokuje vybrané služby telefónu. Zákazníkov motivujeme extra dátami.

V dlhodobej komunikácii oslovujeme ľudí na dôležitých touchpointoch - v momente,
keď sú bez signálu (tj. výťahy, vlaky, podzemie, lietadlo, ...).

Ukazujeme, že hoci oni sú nedostupní len chvíľku, pre mnohých ľudí je dlhodobo finančne nedostupný telefón.
Zoznam príspevkov
Lukáš Lukonič, Linda Oršulová
Odložený dobrý skutok |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia majú použité telefóny stále v domácnostiach. Najčastejšie sú ale odložené v krabiciach, ktoré už roky neotvorili. Pritom každý darovaný starý mobil môže niekomu pomôcť.
V našej kampani im teda povieme, aby dobré skutky neodkladali, ale robili ich práve teraz. Ako médium využijeme práve ikonické krabice od topánok so starými mobilnými telefónmi.
Zoznam príspevkov
Michal Porubovič, Martin Hluchý
Zásuvka, ktorá ti prehovorí do duše. |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia majú tendenciu odkladať staré telefóny, ktoré ostanú zabudnuté a nevyužité. Táto kampaň im pripomenie, kam tie telefóny uložili, a ukáže, čoho sú ešte naozaj schopné.
Zoznam príspevkov
Zuzana Michalíková, Jakub Šťavina
nesplachuj#rešpekt |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Oveľa viac ľudí má prístup k mobilným telefónom ako k splachovacím toaletám. A preto civilizačným paradoxom súčasnosti poukážeme na to, že mobilov je veľmi veľa a je ich potreba zodpovedne recyklovať. Ako? Jednoducho nesplachuj #rešpekt a dones mobil do Telekomu.
Zoznam príspevkov
Michaela Reichová, Andrej Ďurikovič
#rešpektujeme tvoj hlas |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V Telekome rešpektujeme všetko čo nás spája.
Od moderných technológí,
cez toleranciu a úctu voči druhým,
až po životné prostredie.

Avšak zatiaľ čo my - ľudia sa vieme ozvať,
nie každý má takú možnosť.
NIE KAŽDÝ MÁ SVOJ HLAS.
Príroda, zvieratá tú možnosť nemajú.
A staré zabudnuté mobily v zásuvkách?
Tie len ticho očakávajú, aký bude ich ďalší osud...

Prostredníctvom personifikácie dáme mobilom hlas.
Hlas, ktorý prosí, aby ich príbeh neskončil v šuflíku.
A my ten hlas rešpektujeme.
Zoznam príspevkov
Mária Tisoňová, Sabina Lukáčová
Mobilné vrecko |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prieskum od Kantaru jednoznačne ukazuje, že až polovica ľudí má svoje staré smartfóny doma. Často je to práve lenivosť, ktorá nám bráni k zaneseniu mobilu na pobočky či iné odberné miesta. Mobilné vrecko rieši tento problém veľmi jednoduchým spôsobom a navyše podporuje Telekom v pozícii zodpovednej značky v environmentálnom aj spoločenskom rozsahu.
Zoznam príspevkov
Lenka Gundová, Vivien Andoková
Život po živote pre váš telefón |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt Život po živote pre váš telefón od Telekomu je zameraný na zber, opravu a následnú redistribúciu starých/nevyužívaných mobilov. Cieľom je podporiť emocionálne prepojenie medzi minulými a budúcimi majiteľmi a podporiť tak environmentálne ciele spoločnosti. Kľúčovým prvkom kampane je virtuálna časová kapsula, vystupujúca ako silný emocionálny prvok, umožňujúca zákazníkom pripojiť osobné spomienky k darovanému telefónu.
Richard Sokol, Andrea Jurgošová
#Rešpekt s Láskou |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Každý sa tešíme na vlastný unboxing svojho nového telefónu. Krabicu odbalíme, mobil vyberieme a svoju novú krabicu odložíme do skrinky spolu so starým telefónom. V rámci platformy #Rešpekt prichádza TELEKOM s recyklovateľnou lepiacou páskou, ktorá motivuje ľudí
zabaliť starý telefón do krabice od nového telefónu. Navyše sa lepiaca páska stáva aj priestorom pre odkaz novému majiteľovi.
Zoznam príspevkov
Karina Zušťáková, Bibiána Sotáková
SPOJENIA NAD ZLATO |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia majú kopu starých, nepoužívaných či pokazených mobilov v šuflíkoch a ani nevedia, akú majú cenu. Každý mobil v sebe obsahuje v priemere 0,017 g zlata. Pričom kým z 1 tony rudy získate iba 5 gramov zlata, z takého istého množstva mobilov je to až 150 gramov zlata. Mobil sa stáva pomyselným zdrojom zlata. Ten zhodnotíme a premeníme na niečo, čo má vyššiu cenu ako zlato. A tým sú spojenia. Vďaka nim nie sme sami. Pociťujeme blízkosť. Niekam patríme. A to je nad zlato.
Zoznam príspevkov

6. Design

Jakub Kováč, Zlata Golecová
Fotovoltíkovia prichádzajú |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sú to postavičky škriatkov z vesmíru, ktorí majú radi prírodu a našu Zem a preto nám pomáhajú získavať energiu zo slnka. Pomocou tohto hravého symbolu odprezentujeme fotovoltiku na školách širokej cieľovej skupine a dosiahneme vysoké odlíšenie od konkurencie aj ostatných podobných projektov.
Zoznam príspevkov
Bibiána Sotáková, Karina Zušťáková
SPPájame ekologické s užitočným |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Niekedy sa spájalo príjemné s užitočným. No pri klimatickej kríze, častých povodniach, tepelných rekordoch, toto už nestačí. Je potrebné spájať ekologické s užitočným. A o tom je identita Fotovoltiky pre školy od Ekofondu SPP.
Zoznam príspevkov
Jakub Svetlík, Peter Danada
Svetlé stránky |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako v identite vizuálne prepojiť tak naoko odlišné témy akými sú obnoviteľné zdroje energie a svet školstva? V návrhu sme využili vizuálnu podobnosť dvoch symbolov, ktoré sme následne spojili dokopy. Symbol edukácie - otvorená kniha, a symbol obnoviteľného zdroja príznačným pre fotovoltiku - slnečné lúče. Inšpiráciou pre doplnenie farebnej palety sa nám stala samotná príroda, ktorou je energia z fotovoltiky poháňaná. Preto sme korporátnu žltú a čiernu doplnili o odtiene oblohy v jej rôznych štádiách.
Zoznam príspevkov
Denis Sivák, Matej Oškerský
SPPoločne pre zelenšiu budúcnosť Slovenska |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Školy a ich komunity hľadajú spôsoby, ako byť ekologickejšie a efektívnejšie využívať energiu. SPP si túto problematiku uvedomuje a preto prichádza s projektom Fotovoltika na školách. Čo nové by mala SPP pre tento projekt vymyslieť?
Zoznam príspevkov
Andrea Vargová, Patrícia Kanisova
SOLEN pre školy |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vizualitu SOLEN pre SPP sme zhotovili najmä na vzdelávaciu a motivujúcu komunikáciu smerovanú k školám a verejnosti. Hravá vizualita zaujme tak ako mladú, aj dospelú generáciu.
Aby sme vedeli lepšie komunikovať s cieľovou skupinou vytvorili sme nášho maskota, ktorého sme nazvali SOLEN. Vďaka nemu vieme ľahko interagovať s cieľovkou a ukázať im spôsoby ako byť ekologickejší a efektívnejšie využívať energiu. SOLEN je morfovateľný - od obyčajného tvaru cez rámčeky na fotky až po graf či symbol. Veríme, že pozitívna a variabilná komunikácia vie nielen zaujať, ale aj primäť ľudí k ekologickejšiemu zmýšľaniu. SOLEN zahreje na srdci a aj poteší estetické cítenie.
Zoznam príspevkov
Soňa Čásárová, Marcel Kuľha
Svitááá |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Školstvo sa potrebuje prebrať v mnohých ohľadoch. Jedným z nich je aj ekológia.
Preto ho zobudíme jasnými slnečnými lúčami.
Patrik Čajko, Klára Pavlišinová
Fotovoltika na školách |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pri formovaní univerzálnej vizuálnej identity sme sa zamerali na prostredie, ktoré osloví nielen žiakov a študentov základných a stredných škôl a ich rodičov, ale aj širokú verejnosť. Našim zámerom bolo vytvoriť inovatívny, vzdelávací, motivujúci a zodpovedný štýl, ktorý zdôrazňuje jednoduchosť, modernosť a všestrannosť použitia. Identita značky je výsledkom kombinácie rôznych prvkov a faktorov, zahŕňajúc aj logo. Toto logo je navrhnuté tak, aby bolo jednoduché, originálne, relevantné a príťažlivé. Vychádza z kombinácie prvkov reprezentujúcich fotovoltický panel a slnko, čím sa vytvára symbióza medzi technológiou a energiou. V konečnom dôsledku pripomína logo piktogram študenta, čím sa zdôrazňuje úzky vzťah s projektom "Fotovoltika na školách".
Zoznam príspevkov
Tomáš Klas, Nikola Stankeová
Tvár fotovoltaiky |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kľúčové aspekty fotovoltiky – Slnko, Solárny Panel a Zásuvka - na základe toho vznikli naši traja maskoti.
Každý z nich má svoju charakteristickú farebnosť aj tvar: modrý solárny panel, žlté slnko a ich prepojením následne vzniká zelená elektrina - zásuvka. Tváre maskotov reprezentujú práve „tvár“ elektrickej zásuvky, s modulovateľnými emóciami.
Maskoti vystupujú na všetkých vizuáloch, kde interagujú s divákom, nabádajú a edukujú.
Zoznam príspevkov
Katarína Sopková, Patrícia Al-Hadi
Fotovoltika na jednotku |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Fotovoltika je o premene svetla na elektriku. Čo to však je svetlo? Z učebnicových definícii či školských projektov vieme, že svetlo je elektromagnetické žiarenie, ktoré je vďaka svojej vlnovej dĺžke viditeľné okom. Zobrali sme si teda schematickú vizualizáciu vlnovej dĺžky a zakomponovali sme ju do jednotlivých písmen typografického loga a celej identity.

Vzniká tak hravá vizuálna identita, ktorá už svojou podstatou edukuje študentov, je jednoduchá, moderná a univerzálne atraktívna pre všetky cieľové skupiny.

Navyše, navrhujeme aj naming celého projektu “Fotovoltika na jednotku”. Jednotka sa v tomto prípade stáva symbolom pre najlepšiu kvalitu a leaderstvo, no odkazuje aj na školské známky.
Zoznam príspevkov
Gabriel Jakubkovič, Terézia Ščasnovičová
Svetlá budúcnosť |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Svetlo vzbudzuje pocit nádeje a energie. Pre školy, ktoré sa rozhodli integrovať fotovoltiku, symbolizuje svetlo nielen zdroj energie, ale aj potenciál pre nové začiatky a vzdelávanie budúcich generácií. A preto aj slovenské školy môžu mať vďaka SPP Svetlú budúcnosť.
Veronika Rybárová, Nikoleta Nemethová
K SVETLEJ BUDÚCNOSTI |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Svetelná energia nás posúva k lepšej budúcnosti. Aby sme tento fakt vizualizovali, inšpirujeme sa fyzikou a ako symbol využijeme jednotku svetla – fotón. Ten je zobrazovaný pomocou znaku vlnitej šípky a tak metaforicky ukážeme aj to,​ že s čistou a obnoviteľnou svetelnou energiou mierime k lepšej, svetlejšej budúcnosti.​

Špeciálne to platí v prípade škôl,​ kde sa budúcnosť formuje každý deň cez novú generáciu. Ak ju odmalička​ povedieme k inovatívnym eko technológiám, naozaj máme namierené k svetlým zajtrajškom. Školské prostredie reflektujeme aj pri doplnkových tvaroch inšpirovaných fyzikou a prvkami, ktorými je fotovoltika vysvetľovaná v rôznych infografikách či učebniciach.
Zoznam príspevkov
Iveta Valentová, Václav Kudělka
Osvetlíme |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Téma fotovoltiky, ale aj obnoviteľných zdrojov energie celkovo, môže na mnoho ľudí stále pôsobiť ako zahalená tajomstvom alebo opradená mýtmi či nepravdami. My sa tento stav pokúsime zmeniť a pomocou navrhnutej vizuálnej identity vniesť do tejto problematiky trochu svetla, ktoré je pre správne fungovanie fotovoltických panelov tak potrebné.
Zoznam príspevkov

7. Digital

Jakub Kováč, Adam Šoch
Vyber si najlepšiu verziu seba |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Čo ak by ste mali možnosť pozrieť sa, ako budete vyzerať vy a vaša kariéra o 10 rokov?
Život po skončení univerzity je pre mnohých mladých ľudí desivý a neznámy. Preto vytvoríme digitálnu AI-powered platformu, ktorá dokáže na základe vstupných údajov vygenerovať, ako môže vyzerať ich kariérna cesta počas najbližších 10 rokov a ako ju vie ovplyvniť Teach Next program.
Zoznam príspevkov
Zuzana Michalíková, Jakub Šťavina
CRZP: Práca, ktorá pomôže |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Napísanie diplomovky je poslednou bodkou Vlada v štúdiu. Aká je však najnavštevovanejšia stránka počas písania diplomovky? Centrálny register záverečných prác. A preto v nej kreatívne a centrálne zaregistrujeme jeho pozornosť na našu absolventskú prácu.
Zoznam príspevkov
Klaudia Bučková, Monika Bieliková
TEACHFLUENCER |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Povolanie učiteľ je v očiach našej spoločnosti nedocenené. Mladí ľudia viac vzhliadajú k influencerom, ktorých zdieľaný obsah pre našu spoločnosť veľakrát nemá významnú
hodnotu. Prinavrátime význam slovu influencer. V spolupráci s pozitívnymi influencermi, ktorí tvoria edukatívny obsah, či "oživenými" osobnosťami z minulosti, vytvoríme silné hnutie TEACHFLUENCER.
Zoznam príspevkov
Michaela Lazoríková, Daniela Horváthová
Hľadáme hrdinov pre Slovensko |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Učitelia vytvárajú priestor pre lepšiu budúcnosť. Prostredníctvom odovzdávania svojich vedomostí a skúseností formujú osobnosť mladých ľudí.

V kampani “Hľadáme hrdinov pre Slovensko” predstavujeme učiteľov ako superhrdinov, ktorí môžu mladých ľudí motivovať stať sa superhrdinami ďalšej generácie. Chceme, aby dali šancu Slovensku a stali sa súčasťou jeho zmeny k priaznivej budúcnosti pre nás všetkých.
Zoznam príspevkov
Ladislav Macko, Gabriel Jakubkovič
TeachGPT |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Všetci riešime, ako sa umelá inteligencia vyvíja raketovým tempom doslova zo dňa na deň.

Žiaľ, prirodzená inteligencia našich žiakov každým rokom upadá.

Umelá inteligencia problém zhoršuje. Preto jej nájdeme konečne správne miesto v školstve - namiesto ohrozovania prirodzenej inteligencie žiakov ju pomôže vyvíjať.
Monika Farkašová, Jakub Svetlík
ČO JA VIEM, to vyučujem |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia, ktorí sa radi vzdelávajú, rovnako radi svoje vedomosti aj testujú. Na základnej vo vedomostných olympiádach, na výške v pub kvízoch alebo vedomostných shows.
IDEA:
Predstavujeme "ČO JA VIEM, to vyučujem": malý zásah do apky vedomostnej šou, ktorý dokáže urobiť veľký boom v kariére.
ČO JA VIEM je tv šou, v ktorej proti sebe súťažia známe osobnosti a vysokoškoláci. Šou je digitálne gamifikovaná formou apky, vďaka ktorej si mladí môžu realtime z domova zmerať sily s ľuďmi v štúdiu. My ich súťaživosť využijeme vo svoj prospech a formou nečakanej správy v tejto apke ich pozveme na pohovor pre budúcich lídrov Teach Next.
Zoznam príspevkov
Michal Mišanko, Soňa Kaprálová
Práca na trase |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako najlepšie zachytiť pozornosť večne rozlietaných a rozcestovaných študentov? No predsa cez appky, ktoré dennodenne využívajú na cestovanie na krátke aj dlhé trate. Zacielime na nich v cestovných appkách strašidelne pôsobiaci button "Práca na trase", ktorý im v skutočnosti odhalí pracovné ponuky na trase škola-domov a predstaví benefity programu Teach Next.
Zoznam príspevkov
Romana Kádeková , Adela Düröšiová
Investícia do budúcnosti |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí ľudia čoraz častejšie začínajú investovať do finančných produktov, aby si zaistili lepšiu budúcnosť. Teach Next je program, ktorý im tú budúcnosť ponúka. A nielen im, ale aj ich krajine. A to robí aj Slovenská sporiteľňa. Preto prepojíme dva svety. Svet finančníctva a vzdelávania. Takto môžu mladí jednoducho investovať do tej najlepšej budúcnosti. Tej svojej aj tej slovenskej.
Zoznam príspevkov
Kristína Mravcová, Adam Petrůšek
CHCEM VIAC |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Učiteľom sú ponúkané nedostačujúce platy a zároveň nie je ich povolanie docenené spoločnosťou. Prvú bariéru už organizácia Teach odbúrala a ponúka uchádzačom adekvátny plat. V kampani sa preto zameriavame na odbúranie druhej bariéry. Spojíme sa s podporovateľmi Teach a ukážeme študentom, že učiteľom sú vďační aj tí najúspešnejší. Posilníme vnímanie učiteľov v spoločnosti a motivujeme mladých ľudí, ktorí chcú od práce viac ako len dobrý plat, aby si vybrali práve program Teach Next.
Zoznam príspevkov
Richard Sokol, Lukáš Lukonič
RESUME YOUR EDUCATION |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naša cieľovka rieši svoju budúcu prácu už popri škole či hneď po ukončení štúdia. Robia tak pomocou internetových pracovných portálov. Tie obsahujú okrem iného jednu veľmi obľúbenú vychytávku. Generátory životopisov, ktoré po zadaní nevyhnutných informácii vygenerujú profesionálne vyzerajúce resume.

Spojíme sa teda s tromi najväčšími slovenskými pracovnými portálmi. Hackneme ich tooly na tvorbu životopisov a neprehliadnuteľným spôsobom povieme uchádzačom o prácu, že môžu pokračovať v sebavzdelávaní a zároveň zarábať.
Zoznam príspevkov
Lenka Švančárková, Soňa Kočková
AI simulátor pohovoru |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pretože študenti po absolvovaní školy často nevedia, čo ďalej a necítia sa dosť pripravení vstúpiť do pracovného života, dáme im možnosť vyskúšať si pohovor skôr, ako ho zažijú v reálnom svete, pomocou unikátneho AI simulátora pohovoru.
Zoznam príspevkov
Timea Slováková, Kristína Kovaľová
LÍDER LEPŠEJ BUDÚCNOSTI |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí absolventi majú dostatok technických zručností ale nedostatok soft skills, ktoré by im zabezpečili prácu ich snov u TOP zamestnávateľov. Lídrom sa však nestane zo dňa na deň nikto. V spolupráci s Profesia.sk sme vytvorili špeciálny filter vyhľadávania pre Lídra lepšej budúcnosti. Ten je hrdinom aj na sociálnych sieťach ako AI persóna LIBOR a vzdeláva mladých študentov, ktorí chcú viac.
Zoznam príspevkov
Mária Tisoňová, Patrícia Al-Hadi
TeachN. |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vysokoškolský titul na Slovensku nezaručuje lepšiu budúcnosť - má ho veľa ľudí aj z menej kvalitných škôl, čím stráca svoju hodnotu.

Teach Next v spolupráci s Profesiou preto predstaví prvý virtuálny titul, ktorý zabezpečí lepšiu budúcnosť pre absolventov programu Teach Next.

Na Profesii implementujeme možnosť zakliknúť si titul TeachN priamo pri tvorbe životopisu. Profesia následne životopis s titulom prednostne rozpošle najatraktívnejším zamestnávateľom, s ktorými Teach už spolupracuje (Google, Eset,...)

Absolventi tak získajú obrovský náskok oproti iným uchádzačom. O novom titule rozšírime povedomie aj prostredníctvom webov a sociálnych sieti Teachu a Profesie. Cieľovú skupinu targetujeme aj cez relevantné média pre mladých a silné PR. Využívame vysokoškolské weby, noviny, rádiá a newslettre, čím zabezpečujeme, že sa povedomie dostane k relevantnej cieľovej skupine.
Zoznam príspevkov
Mária Moravcová, Rebecca Tóthová
GPS pre tvoju kariéru |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Určite to poznáte. Celé vysokoškolské štúdium sa neviete dočkať momentu, kedy opustíte brány vysokej školy a nájdete si vysnívanú prácu. No zrazu si uvedomíte, že pevná pôda pod nohami je preč a vy máte vykročiť do sveta neobmedzených pracovných možností úplne sami.

Ešte ste sa ani nestihli poriadne vydať na cestu za kariérnym úspechom a už vám kontrolka signalizuje, že by ste mali radšej zastaviť na najbližšej čerpacej stanici. Chýba vám totiž palivo, ktorým si dotankujete potrebné vedomosti a skúsenosti. Tie sa vám totiž v práci naozaj zídu. Našťastie vás GPS naviguje na najbližšiu zastávku Teach Next, kde budete mať dva roky čas na to, aby ste nadobudli potrebné znalosti a zručnosti.

Projekt Teach Next vám poskytne full-time platenú prácu, vďaka ktorej budete mať pravidelný príjem. Vyskúšate si, aké je to vzdelávať iných, čím prispejete k lepšej budúcnosti Slovenska, vďaka kvalitnému školstvu.

Projekt by sme propagovali cez sociálne siete a printové reklamy, ktoré by sme umiestnili do priestorov vysokých škôl. Takisto by sme uskutočňovali prednášky so známymi osobnosťami, ktoré sa nebáli venovať vzdelávaniu oveľa dlhší čas, kým sa im podarilo presadiť. Dajú tak študentom nádej, že zorientovanie sa vo svete kariérnych možností nemusí prísť hneď po skončení štúdia. Získanie nového pohľadu a praktických skúseností im pomôže zvoliť si správny cieľ.
Zoznam príspevkov
Katarína Sopková, Sabina Lukáčová
Najdôležitejší home office |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Teach Next zháňa k sebe TOP mozgy Slovenska. Problém však je, že TOP mozgy Slovenska nám čoraz vo väčšom z krajiny odchádzajú. Aj preto sme vytvorili komunikačnú platformu Najdôležitejší home office, ktorá huntuje týchto ľudí na miestach, ktoré sú relevantné spôsobmi, ktoré by niekto mohol považovať za nečakané.
Zoznam príspevkov
Patrícia Čertek, Lucia Peterková
FR filter - realita, aká tu ešte nebola |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Teach Next je pre mladých, ktorým Slovensko nie je ukradnuté. Pre tých, ktorí nie sú spokojní s tým, kam sa ako krajina uberáme a s realitou, ktorú vidia. A čo robia mladí ľudia, keď sa im nepáči, ako niečo vyzerá? Použijú filter. Práve preto Teach Next predstavuje Future Reality filter - prvý FR filter, ktorý vylepší budúcnosť teba aj Slovenska.
Zoznam príspevkov
Daniela Štalmachová, Vladimír Uhrovský
Klúč, ktorý otvára dvere |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Uvedomujeme si, že táto “pracovná ponuka” nie je pre každého. Zároveň sa to spája s ambicióznym cieľom zadávateľa o počte leadov. Preto sme sa rozhodli ísť cestou masívnej kampane, ale pritom realizovateľnej v danom budgete. Naša reálna cieľovka je o veľkosti cca 60-70K ľudí. Máme jasne definované persóny, ktoré by mohli mať o takýto program záujem. Z tohto objemu s daným typom kampane a použitia navrhnutého typu kreatívnej komunikácie veríme, že by sme daný počet leadov mohli prekročiť.
Zoznam príspevkov
Šárka Janů, Zuzana Kantorová
Povolanie aj poslanie |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kto iný vie lepšie, aký by mal byť učiteľ, ako samotné deti. Vypočujme si deti, ako vnímajú školu, ako sa učia a koho si predstavujú po svojom boku. Ukážeme, že učiť je povolanie aj poslanie.
Zoznam príspevkov
Terézia Ščasnovičová, Lucia Kekeňák
Najťažšia práca sveta |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mandarínska čínština? Fínština? Tradičná arabčina? Ani jedno! Najťažším jazykom na svete je dorozumieť sa s ľuďmi okolo nás. Aby sme ukázali jedinečný prínos programu Teach Next pre rozvoj soft skills a budúci kariérny rast účastníkov, sme preto využili platformu, ktorá je s jazykmi prirodzene spojená.
Zoznam príspevkov
Michal Porubovič, Marek Suchitra
RECRUITORS |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Organizácia Teach v spolupráci s appkou Praktika AI, ktorá je treťou najsťahovanejšou jazykovou aplikáciou v App Store, pomôže odhaliť a podporiť ambície ľudí priamo v procese učenia. Každá jazyková lekcia sa tak stane krokom k osobnému rozvoju a zároveň jednoduchšou cestou vo výberovom procese programu Teach Next. Ide o pútavú príležitosť, ako vzdelávanie premeniť na most k hľadaniu budúcich lídrov.
Zoznam príspevkov
Filip Hamrák, Michal Hroš
Vystúp zo svojej komfortnej zóny a odovzdaj svoj hlas |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Insight

Moderní absolventi hľadajú nielen zmysluplnú kariéru, ale aj príležitosti na osobný rast a spoločenský prínos. Cieľom nášho digitálneho riešenia je pomôcť s prvým krokom – ponúkame mediálnu platformu, kde užívateľ môže začať s odovzdávaním svojich vedomosti tisícom ďalších ľudí. Je to prvý krok k pozitívnej zmene spoločnosti ako aj osobného rastu. Sú to hodnoty programu Teach Next v praxi, takto vytvoríme najsilnejšie prepojenie s cieľovou skupinou a aktívny záujem.

Idea a Mechanika

Kampane sa zameriame na vytvorenie interaktívneho banneru, ktorý vyzýva cieľovú skupinu k účasti na edukačnej výzve. Táto výzva spočíva v zodpovedaní tematickej otázky relevantnej pre budúcnosť žiakov základných škôl (napr. "Čo je to inflácia?" alebo "Čo je to uhlíková stopa?"). Zvyšujeme tak mobilizáciu mladých ľudí k participácii na zlepšení spoločnosti prostredníctvom vlastného vzdelania a skúseností.

Odpovede budú zadané priamo do banneru. Po zadaní odpovede dostane účastník možnosť prejsť na microsite kampane, kde sa dozvie viac informácií a získa ďalšie vzdelávacie materiály. Cieľom je získať 1000 odpovedí a následne každú z nich zdieľať s ďalšími 1000 ľuďmi, čím sa posilní posolstvo, že každý má možnosť prispieť k lepšej spoločnosti.

Každá odpoveď predstavuje príležitosť ukázať, ako jednotlivec môže ovplyvniť odovzdať svoje vedomosti a pozitívne ovplyvniť ostatných. Tento prístup zdôrazňuje hodnoty programu Teach Next a motivuje účastníkov k zamyslenie sa nad ich budúcou úlohou v spoločnosti.

Toto riešenie kampane má potenciál vysokej angažovanosti s cieľovou skupinou a budovanie povedomia o programe Teach Next. Výsledkom posilnenie hodnôt Teach Next a povedomia u cieľovej skupiny, získanie kvalifikovaných leadov ako aj vybodovanie zásahu a záujmu u širokého publika.
Zoznam príspevkov
Natália Pištejová, Monika Šifferová
Poď tvoriť budúcnosť |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň “Poď tvoriť budúcnosť” je propagáciou organizácie Teach Next. Hlavnou myšlienkou je propagácia príležitosti získať líderské zručnosti a pomôcť budovať lepšie Slovensko, či už vyštudoval medicínu, ekonómiu, informatiku alebo akýkoľvek iný vysokoškolský odbor. Na propagáciu sú využité primárne sociálne siete Facebook a Instagram doplnené o propagáciu na platformách Google Ads, DV360 a PR články.
Zoznam príspevkov
Peter Duranka, Nina Liskovcová
Odliv talentov - naskoč na vlnu Teach NEXT |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jeden z najväčších problémov, ktorým aktuálne Slovensko čelí je akútny nedostatok profesionálnej pracovnej sily. Šikovní a mladí ľudia utekajú do zahraničia a nastáva efekt známy ako "odliv mozgov", teda brain drain. Tento nesvár ničí krajinu a nikto proti tomu aktívne nebojuje. Preto sme sa rozhodli zaujať digitálnou reklamou nášho "Vlada", ambiciózneho hrdinu, ktorému osud Slovenska nie je ľahostajný. Využili sme pritom jeho zanietenie a snahu zlepšiť život nielen sebe, ale aj mladším generáciám na Slovensku. V našej kampani ho aktívne vyzývame, aby naskočil na vlnu Teach NEXT, namiesto ľahšej cesty - úteku do zahraničia.
V práci sme ďalej rozvrhli aj komunikačnú stratégiu see, think, do, care s konkrétnymi ukážkami jednotlivých kampaní, ktoré ovplyvnia jeho rozhodovanie.
Zoznam príspevkov
Michaela Martonová, Andrea Vargová
Kde sa vidíš o 5 rokov? |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Potrebovali sme prelomiť neatraktívny imidž práce v školstve a zaujať cieľovku absolventov. Využili sme na to zástupnú tému, ktorá je pre nich relevantná. Ich budúcnosť. Mladí ľudia tesne po škole často o svojej budúcnosti nemajú jasnú predstavu. Z každej strany sa stretávajú s ťažkou otázkou „Kde sa vidíš o 5 rokov?“

My pre nich máme odpoveď. Pridanú hodnotu Teach Next totiž najlepšie ukážeme, keď sa zameriame na dlhodobý efekt programu a a skilly, ktoré v ňom absolvent časom môže získať.

Kreatívnym riešením našej kampane sa stalo budúce ja našich absolventov. Digitálny dvojník z budúcnosti, ktorého dokážeme s využitím generatívnej AI naklonovať a nechať hovoriť o skúsenostiach, ktoré vďaka Teach Next získal.

Tool na “výrobu svojho budúceho ja” predstavíme na interaktívnom kampaňovom webe. Náš chatbot cez rozhovor s absolventom zozbiera dôležité vstupné dáta (informácie o vzdelaní a záujmoch, fotku, hlas) a následne mu vygeneruje video s jeho hovoriacim dvojníkom z budúcnosti. Takýto obsah je samozrejme veľmi ľahko zdieľateľný, kampaň sa tak môže organicky šíriť ďalej a zvyšovať potenciál získaných leadov.
Zoznam príspevkov
Janka Harakaľová, Monika Rybárová
POĎ NA POMOC! |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aj v tak malej krajine ako Slovensko sú rozdiely medzi dostupnosťou vzdelania výrazné. To, čo je pre deti v Bratislave samozrejmosťou, môže byť pre deti v regiónoch s menším počtom príležitostí luxusom.

Našli sme spôsob, ako poukázať na nepomer študijných výsledkov žiakov naprieč Slovenskom a v reálnom čase touto informáciou zasiahnuť mladých ľudí, ktorí tieto rozdiely môžu vďaka Teach Next raz a navždy zmazať.
Zoznam príspevkov
Linda Oršulová, Nina Tessediková
Influencer na nezaplatenie |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Veľa ľudí chce byť influencermi. Točiť videá, hovoriť svoje múdrosti a mať svojich followerov a veľké spolupráce. Často im ale unikne a ani nerozumejú, čo to vlastne influencer je. Že je to niekto, kto má naozaj zásadný vplyv na životy iných ľudí. Preto prostredníctvom spolupráce s Profesia.sk vytvárame pracovnú ponuku, ktorá skutočne odkrýva náplň práce influencera a zároveň je aj hiringom, ktorý generuje relevantné leady pre Teach. Náš inzerát však nie je klasickou spŕškou odrážok. Hovoríme rečou, ktorej mladí rozumejú a hľadáme cestu ako jednoducho odkomunikujú to, kým sú - linkujeme ich z inzerátu na krátky formulár, ktorý zodpovie to najdôležitejšie prostredníctvom niekoľkých údajov a jedného unikátneho, ich IG profilu, ktorým je samotným zrkadlom do toho kým sú a chcú byť v budúcnosti. Na awarness kampane využívame influencerov, ktorý netradične pomáhajú s hiringom človeka, ktorým by mohli byť aj oni sami. Dávajú však na známosť, že takýto človek je veľkou inšpiráciou aj pre nich a chcú sa o ňom dozvedieť viac prostredníctvom rozhovoroch vo svojich formátoch - podcastoch, reláciach, článkoch, či postoch. Následne kampani rozbehneme PR aj v mediálnom priestore, kde bude vďaka click-baitovým titulkom o nás ešte viac počuť.
Zoznam príspevkov
Andrej Vershyna, Lisa Koryakina
Výmenný pobyt |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Výmenné pobyty ponúkajú študentom možnosť stráviť krátkodobý pobyt v zahraničí, kde sa môžu zúčastniť vyučovania v miestnych školách, zapojiť sa do komunitných aktivít a skutočne spoznať život v inej krajine. Ale čo ak to môžu vysokoškoláci robiť aj doma na Slovensku? Program Teach Next ponúka tú správnu príležitosť vymeniť si mestá a naučiť sa rôzne soft skills od profesionálov. A potom svoje návyky uplatniť v praxi počas dvoch rokov ako učiteľ/ka na základnej škole. Prilákame mladých absolventov neštandardnou ponukou „Výmenného pobytu“ na bežných cestovných platformách.
Zoznam príspevkov
Karina Zušťáková, Bibiána Sotáková
CV THAT TAKES A WHOLE LIFE TO MAKE |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Každá pracovná skúsenosť sa začína životopisom. Ale ako nás môžu vlastné CV-čka odprezentovať najlepšie, keď nezohľadňujú to, kým sme teraz a kam kráčame ďalej?

Zmeníme status quo. Niečo, čo bolo desaťročia nemenné, zmení nielen formu, ale i pohľad (nielen) na kandidátov „bez praxe”. Pretože takýto prístup máme aj so školstvom. Veríme totiž, že len ľudia s hodnotami a víziou vedia posúvať Slovensko skutočne vpred. A tých hľadáme.
Zoznam príspevkov
Veronika Rybárová, Nikoleta Nemethová
ISEEK by Teach |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vzdelanie ľuďom otvára dvere. Preto ako symbol vzdelania využijeme identifikačnú kartičku ISIC, ktorú vlastní každý študent. Teach ju na víkend premení na ISEEK, a otvorí ňou dvere na zvyčajne neprístupné miesta všetkým, ktorí hľadajú nové kariérne možnosti, inšpiráciu alebo osobnostný rozvoj. Každý, kto sa ISEEKom preukáže, bude môcť nahliadnuť k tým najúspešnejším zo slovenského biznisu, umenia či médií a získať ďalšie výhody. Ukážeme tak, že Teach Next nie je len programom pre budúcich učiteľov, ale aj nástroj, ako si otvoriť dvere k inšpirácii a progresu pri akomkoľvek kariérnom smerovaní.
Zoznam príspevkov
Eliška Křelinová, Simona Kanátová
#BUDHRDINOM |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na prilákanie nových účastníkov programu sme navrhli kampaň #BUDHRDINOM. Kampaň je založená na insighte, že slováci majú problém so "skills budúcnosti" (finančná gramotnosť, čítanie s porozumením, kritické myslenie atď.). Kampaň má preto za cieľ nájsť hrdinov, ktorí to mladú generáciu naučia, za to sa im Teach Next hrdinsky odvďačí - HERO CARD - benefit, ktorý absolventom pomôže v prvých krokoch po ukončení vysokoškolského štúdia.

#BUDHRDINOM skills budúcnosti bude mladá generácia potrebovať!
Zoznam príspevkov
Adela Holubčíková, Tomáš Klas
Golden Ticket |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Privlastníme si tému odlivu mladých mozgov do zahraničia a pokúsime sa byť príkladom v riešení.
Oslovíme slovenských študentov a absolventov na zahraničných univerzitách s ponukou získania GOLDEN TICKET: letenky za 0 eur späť na Slovensko, ak sa rozhodnú stať súčasťou projektu Teach Next. V druhej časti kampane vyzveme priamo vládu, aby problém riešila napríklad aj preplácaním leteniek späť na Slovensko mladým do 30 rokov, ktorí podpíšu zmluvu s výkonom práce v našej krajine.
Zoznam príspevkov
Veronika Kružliaková, Lukáš Jurečko
Lepší základ pre budúcu generáciu |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Digitálna kampaň “Lepší základ pre budúcu generáciu” inovatívnym spojením video formátu na sociálnych sieťach, intenzívnym “hookom” a známymi osobnosťami docieli minimálne 150 nových prihlásených záujemcov do projektu Teach Next.
Zoznam príspevkov
Oli Minčičová, Norbert Kozmér
Tvoja budúcnosť začína tu |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Škola. Každý tam raz bol. S obavami, túžbami a neistými predstavami o tom, čo ho čaká. Tam, kde sa prelína detská nevinnosť s dospeláckou múdrosťou, kde sa formujú myšlienky a robia prvé rozhodnutia... Za lavicou alebo katedrou. Tam sa rodí budúcnosť celej spoločnosti.
Zoznam príspevkov