Young Lions 2016 results

1. Print

Martin Krafčík, Jakub Kuvik
Young lions - Gold: Once Again / Odznova |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Many lost their friends during the previous regimes. More than 160 000 citizens were deported from Slovakia during the WW2. Do not let the history be repeated.

--

V minulých režimoch mnohým zmizli kamaráti zo dňa na deň. Zo Slovenska bolo počas 2. svetovej vojny deportovaných vyše 160 000 občanov. Nedovoľme, aby sa história opakovala.
Zoznam príspevkov
Michal Kopriva, Dominika Múdra
Young lions - Silver: Buďme menejcenní |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Extrémistické názory v spoločnosti nevznikajú nikdy zo dňa na deň. Vždy ide o postupný nástup a vývoj týchto názorov. Pri ich samotnom zárodku vyzerajú neškodne, no hnané do extrému nenávisťou predstavujú v spoločnosti riziko. Náš návrh poukazuje práve na túto neschopnosť ľudí identifikovať nárast extrémistickej rétoriky v spoločnosti a následne sa voči nej vyhraniť. Koncept sa zameriava na porovnávanie minulosti na príklade nacistického Nemecka a súčasného diania na slovenskej politickej scéne. V printe sme využili zrkadlovú vizualizáciu, ktorá má našej cieľovej skupine evokovať a v mysli načrtať podobnosť výrokov Adolfa Hitlera s výrokmi súčasných popredných slovenských politikov. Využívame gradient princíp, ktorý spolu so zväčšujúcim sa písmom akcentujú nástup extrémizmu a dramatizujú vývoj udalostí. S rastúcou intenzitou farby a veľkosťou písma sa stupňuje aj sila výrokov. Zámerom je jasne ukázať prijímateľovi nášho printu kam až neidentifikované šírenie nenávisti v spoločnosti môže zájsť.
Lenka Palečková, Jozef Kyselica
Young lions - Bronz: THE END |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí ľudia majú tendenciu vyberať si nesprávne vzory a nasledovať ľudí s pomýlenými názormi. Extrémisti majú túto hranicu kritického myslenia posunutú ešte o pár úrovní nižšie. Vytiahli sme príklad z histórie, ktorý by mal byť varovním pred následkami ich činov a rozhodnutí. Ich pseudo-legenda je vrah a priniesol skazu sebe aj svojim nasledovateľom, nehovoriac o zvyšku sveta...

Vo vizuále sme použili nacistické farby, novogotické písmo a kľúčového predstaviteľa, Adolfa Hitlera. Idea je použiteľná s rôznymi „osobnosťami“, preto prikladáme ešte jednu verziu so známym slovenským extrémistom- Jozefom Tisom.
Zoznam príspevkov
Michal Moravec, Ida Birova
Young lions - Bronz: NEVER HAPPY |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: We have showed to young people that being a radical means to have a very sad life.
Zoznam príspevkov

2. Cyber

Mima Balčáková, Dorotka Budziňáková
Young lions - Gold: deathcollection.com |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Shocking online campaign targeted to young audience in order to realize that things that might appear cool and fashionable are actually products of blood crime
Matúš Hliboký, Michal Minár
Young lions - Silver: Real Answers (from History) |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Židia, ktorí zažili Osvienčim (Rómovia, obete komunizmu....), budú naživo na Facebooku odpovedať na nezmyselné a nenávistné a zmätené komentáre.

Prečo?

Pretože reálne výpovede ľudí, ktorí si prešli peklom sú silnejšie a pochopiteľnejšie než čokoľvek iné.
Zoznam príspevkov
Pavol Eichler, Miroslava Biel
Young lions - Bronz: Social media censorship |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: INSIGHT
You never really appreciate your freedom until it is taken away from you.

IDEA
Lost of freedom in the era of social media.

SOLUTION
Experience what your parents went through in their youth - censorship.
We cooperated with teen idols and created a little prank. :)
Michal Moravec, Ida Birova
Young lions - Bronz: Sad radical |
Seriál: nie
Stručná charakteristika: We have showed to young people that being a radical means to have a very sad life.