Brief PRINT

PARTNER KATEGÓRIE PRINT:

„Ak pivo, tak čapované"

KLIENT

Klientom je pivovarnícka spoločnosť Heineken Slovensko, a.s., ktorá je už viac ako 20 rokov lídrom na slovenskom pivnom trhu, a vo svojom portfóliu má najobľúbenejšiu a najväčšiu slovenskú pivnú značku, Zlatý Bažant.

V spoločnosti Heineken Slovensko veríme, že veľké chvíle spoločných zážitkov sú v živote tie najdôležitejšie. Naši konzumenti nás inšpirujú, aby sme varili to najlepšie pivo a aby sme túto vášeň vkladali do všetkých našich značiek, produktov a aktivít. Sme mimoriadne hrdí na našu rodinnú históriu a holandské dedičstvo.

Stojíme za svojimi hodnotami: vášeň pre kvalitu, radosť zo života, rešpekt k ľuďom a k planéte. Aktívne nabádame k zodpovednej konzumácii našich produktov. Máme záväzok voči spoločnosti a usilujeme sa neustále znižovať dosahy našej činnosti na našu planétu.

Srdcom našej spoločnosti sú ľudia, naši zamestnanci, naši konzumenti a naši zákazníci a partneri, s ktorými pracujeme na tom, aby sme rástli spoločne a naše úspechy dosahovali čestne a spravodlivo. 

ZADANIE

Pandémia, ktorá postihla planétu na celosvetovej úrovni mala obrovský dopad na podnikanie v gastro segmente. HoReCa prevádzky – reštaurácie, krčmy, bary, hotely - boli počas ostatných 12 mesiacov prakticky viac než 7 mesiacov zatvorené, čo malo extrémne negatívny dopad nielen na ich podnikanie, ale tiež aj na kultúru konzumácie piva.

Konzumácia piva sa dlhodobo prelieva z gastro segmentu, teda z čapovaného piva do segmentu baleného piva. Pomer predaja baleného vs. čapovaného piva sa pred pandémiou niekoľko rokov držal na úrovni cca 70:30, avšak aktuálne odhadujeme, že balené pivo (tj. pivo v plechovke, alebo vo fľaši) tvorí už viac než 80% celkových predajov.

Konzumenti si počas pandémie a lockdownu vytvorili množstvo nových návykov týkajúcich sa stretávania s priateľmi a úniku z priestoru štyroch stien, a ktoré im dočasne nahradili stretávanie sa v podnikoch pri pive. Tieto nové návyky predstavujú obrovské riziko, že ľudia si na novo vytvorené príležitosti, ktoré vznikli počas dlhého lockdownu, zvyknú natoľko, že návrat do prevádzok nebude tak mohutný, ako po prvej vlne pandémie na jar minulý rok.  

Cieľom kampane je inšpirovať ľudí, aby navštevovali gastro prevádzky a vychutnali si to, čo nedostanú nikde inde, a teda zážitok z čerstvo načapovaného piva.

Pozrite si aj videoodkaz od Radky Stratenej z Heineken Slovensko.

INSIGHT/SITUÁCIA

Za posledný rok sme zažili toľko obmedzení našich doterajších životov, ako nikdy predtým. Obmedzenie cestovania, povinné prekrytie dýchacích ciest, pravidelné testovanie, nemožnosť socializácie a stretávania sa. Pre podnikateľov a dodávateľov v gastro segmente zákaz podnikania a obrovské výpadky príjmov. Pre konzumentov nedostatočná socializácia a nutnosť hľadať náhradné riešenia.

„Zájsť si na jedno“ znelo takmer ako spomienka. Pivo však k našej kultúre neodmysliteľne patrí a jeho konzumácia sa tak čiastočne preniesla do domáceho prostredia. Pivo z plechovky, alebo z fľašky v domácej izolácii však nikdy nedokáže nahradiť zážitok z čerstvo načapovaného, dobre vychladeného piva v obľúbenom podniku a v kruhu priateľov.

Pretrvávajúci lockdown spôsobil, že prestávame rozlišovať, aký je rozdiel medzi fľaškovým a čapovaným pivom, a zabúdame na to, že pivo si najlepšie vychutnáme čerstvo načapované.

V prospech čapovaného piva hovorí aj skutočnosť, že čapované, teda sudové pivo je najviac ekologické balenie, ktoré zanecháva najnižšiu uhlíkovú stopu a teda má najpriaznivejší efekt na životné prostredie.

Vybrané návrhy použijeme na sociálnych sieťach spoločnosti Heineken Slovensko a značky Zlatý Bažant, s možnosťou ich umiestnenia aj do printových, prípadne outdoorových médií. 

ODOZVA

Kampaň, teda printový vizuál má vizuálne a prostredníctvom headlinu inšpirovať ľudí, aby dali prednosť čapovanému pivu.

Reasons to believe, ktoré podporia hlavný message môžu byť nasledovné:

  • Nič nenahradí zážitok z čerstvo načapovaného piva.
  • Čapované pivo je najviac eco-friendly.
  • Konzumáciou čapovaného piva pomôžem podnikateľom v gastro segmente.
  • Čapované pivo je najvyššou métou kultúry piva.

NEGATÍVNE VYMEDZENIE KAMPANE

Kampaň nesmie povzbudzovať k nadmernej spotrebe alkoholu a nesmie byť atraktívna pre konzumentov mladších než 18 rokov.

V prípade, že vo vizuále budú vystupovať ľudia, musia vyzerať na viac ako 25 rokov. 

CIEĽOVÁ SKUPINA

Cielime na „emerging“ mileniálov, tj. vekové rozhranie 25-32 rokov.

TONE OF VOICE

Kampaň by mala priniesť úsmev a optimizmus, o téme hovoríme s jemným nadhľadom.

VÝZVA

Výzvou je vytvoriť printový vizuál. 

VÝSTUPY

  • vizuál vo formáte A3 (PDF, CMYK, 300 dpi, 5mm spadavka) 

BRANDING

Do výstupov nevkladajte svoje meno ani meno alebo logo agentúry, v ktorej pracujete. Vo výstupoch použite logo Zlatý Bažant ’73. V prípade, že by ste vo vizuále chceli pracovať s vyobrazením čapovaného piva, môžete použiť načapovaný pohár Zlatý Bažant ’73. Vyobrazenie načapovaného piva nie je nevyhnutné, tj. nemusí byť ústredným prvkom printu.

Podklady nájdete tu na linku TU.

Vizuály môžu, ale nemusia byť robené v retro štýle, ktorý je typický pre značku Zlatý Bažant ’73, tj. retro vizualita nie je podmienkou.

 

VIZUÁLNY OBSAH

Vzhľadom na práva duševného vlastníctva je povolené používať iba vizuálny obsah z webovej stránky partnera súťaže Isifa - Shutterstock https://premier.shutterstock.com/ . Pre každý tím je služba fotobanky dostupná bezplatne po celú dobu trvania súťaže, a to výhradne pre účely súťaže. Obsah je povolené ukladať a zdieľať len s členmi súťažného tímu. Nie je povolené obsah sťahovať, zdieľať ani využívať mimo súťaže či po jej skončení. V prípade zistenia porušenia týchto zásad bude partner súťaže postupovať podľa platných Pravidiel a podmienok spoločnosti Shutterstock. 

Každý súťažný tím dostane emailom invitation link na individuálny prístup (vždy iba jeden z tímu).
V prípade problémov so Shutterstock kontaktujte: Danica Kovacevic, mobil: +420 604 123 751, email: danica.kovacevic@isifa.com  

MEDIÁLNY PARTNER SÚŤAŽE YL SLOVAKIA 2021: