Zoznam prihlásených prác 2013

A - PRINT

A1.01 - Jedlo / Nápoje

IMPERATOR HRUŠKOVICA | IMPERATOR
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Imperator Hruškovica je vďaka svojej kvalite destilát, ktorý nám môže
závidieť celý svet.
Ideou komunikácie je využiť známe svetové alkoholické nápoje a ich pomocou pozicionovať Imperator Hruškovicu na úroveň svetového a zároveň Slovensko reprezentujúceho destilátu.
Rady | Podravka
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Séria printov je založená na vtipnej myšlienke, že s Podravkou baví varenie naozaj každého.
Pálivá polievka - Bamboo sushi restaurant | Bamboo sushi restaurant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš Artdirector mal pekný nápad, odprezentoval ho klientovi, klient bol nadšený, a tak sme to zrealizovali.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Artdirector have had a nice idea, he presented it to the client and he loved it.
Tmavý Šariš (Print) | Pivovary Topvar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním novej kampane Šariš Tmavý bolo bližšie predstaviť jeden z produktov pív Šariš a zároveň vybudovať u spotrebiteľa silnú ascociáciu a podvedomé spojenie Tmavého piva Šariš a dobrého jedla.
Vytvorili sme teda chutný vizuál, ktorý dostatočne jasne, no zároveň rafinovane vyjadruje toto neodolateľné spojenie. Na vnemy bohatý vizuál plný pochúťok, ktoré vytvárajú obrys fľaše Šariš Tmavý poukazuje na skutočnosť, že k jedlu padne ako uliaty.

A1.02 - Produkty a služby domácej spotreby /produkty starostlivosti o domácnosť, zariadenie a vybavenie bytov, spotrebiče, servis

WOW Toys | WOW Toys
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pri tvobre kampane pre hračkárstvo Woow toys sme vychádzali z milej rodinnej tradície, kedy pred Vianocami deti píšu list Ježiškovi a prezrádzajú mu svoje priania.
Týmto spôsobom sme chceli pripomenúť rodičom to, že práve v hračkárstve Woow toys nájdu presne to, po čom ich deti túžia.
Pri jednotlivých vizuáloch sme zvolili podobu detstkého listu, z typickým písaným písmom, či gramatickými chybami. Jeho tvar sme stvárnili do podoby konkrétnej hračky.
Veď k detstkým Vianociam patria aj pekné hračky a Woow toys má deti prečítané, tak ako Ježiško.

A1.06 - Cestovanie, cestovný ruch, turistika, hotely, doprava a služby

Aj dobrodruhovia milujú komfort | BUBO TRAVEL AGENCY
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom kampane bolo predstaviť cestovnú kanceláriu BUBO ako špecialistu na zážitkovú outdorovú turistiku, ktorý dobrodruhom zároveň poskytuje komfort luxusných hotelov.

A1.07 - Finančné služby, Obchod, Poisťovne a Zdravotné poisťovne

Inovácie | Tatra banka
Seriál: nie
Tatra Academy | Tatra banka
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Tatra banka sa spojila so značkou Quiksilver a Roxy, aby priniesla študentom novú kolekciu kariet. Tvárami kampane MADE BY VACULIK sú mladí slovenskí rideri - freeskierka Zuzka Stromková a skateboardista Janko Mihala.
Na vytvorení nových dizajnov pracovala agentura MADE BY VACULIK v priamej spolupráci so značkou Quiksilver. Študenti si môžu vyberať z dvoch Roxy a dvoch Quiksilver kariet. Spojením so známymi značkami si Tatra banka požičala celý životný štýl, ktorým sa prezentujú. Rebelstvo, mladosť a sloboda, preto hrajú rolu aj vo vizuáloch, ktoré prepájajú štýl značiek so svetom Tatra banky. Spojenie vizuálu chladného sveta bankových trezorov a tak trochu rebelského slobodného sveta mladých vytvára zaujímavý kontrast príťažlivý pre našu cieľovku.

A1.08 - Komunikačné produkty a služby /mobilní operátori, telekomunikačné služby, pevné a satelitné telefonne a internetové pripojenie, poštové a kuriérske služby, iné komunikačné služby /

Prevolať paušál je umenie | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Printová kampaň mala za úlohu odpromovať nekonečné volania pre podnikateľov. Požiadali sme preto špičkových manažérov o kresbičky, ktoré si čmárajú do diárov počas nekonečných obchodných telefonátov. Ich dielka mali rovnaké meno: Obchodný telefonát.
Tradičné multimediálne Vianoce | Swan
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Viete si predstaviť Vianoce bez toho, čo robí Vianoce tradičnými Vianocami? Ani Swan nie...

Vianočná kampaň parafrázovala známe vianočné hity (filmové či hudobné).

Vďaka Swanu môžu ľudia zažiť tradičné multimediálne Vianoce. Tak vznikli posolstvá kampane:
S tebou ma baví net,
Tri balíčky pre Popolušku,
Netichá noc.

A1.09 - Automobily, dopravné prostriedky, auto-príslušenstvo, auto-tematika , doprava a transport, servis

Harley Davidson - Driven by history | PRO HD Spol s.r.o
Seriál: nie
Prirodzený výber | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: SLOVNAFT patrí medzi top 3 technologicky najvyspelejšie rafinérie v Európe. Naším zámerom bolo ukázať, že značka SLOVNAFT vyrába kvalitné palivo, ktoré automobilové značky považujú za svoj
”Prirodzený výber”.
Odhlás sa predtým, než naštartuješ! | MINI
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sociálne siete za volantom sa stávajú často skloňovanou témou hlavne u mladých vodičov. MINI ako štýlová a zodpovedná značka neostala ticho.

Našou úlohou bolo ukázať vodičom, že šoférovanie spolu so sociálnymi sieťami môže skončiť tragicky.

Využili sme najvýstižnejší a emocionálne silný symbol – kríž pri ceste a prepojili ho s logom sociálnych sietí (Facebook, Twitter).

Náš motív sme preniesli aj do printovej podoby. Slovník sme taktiež prispôsobili téme sociálnych sietí.

A1.10 - Médiá, kultúra, publikácie, vzdelávanie, zábava, šport a oddych

2 milióny ľudí chcú vedieť viac | SME
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Ako odpromovať webové spravodajstvo v printe a zároveň poďakovať za 2 milióny unikátnych čitateľov? Cez typicky internetový button VIAC! Ten čitateľom odhaľuje súvislosti a kontext a dáva im ucelený obraz o konkrétnej udalosti.


FORBES - Pohľad do skutočného sveta biznisu | Business Consulting and Media, s. r. o.
Seriál: nie
Lego - Začína to jednou kockou | Lego Trading s.r.o.
Lego - Technic | Lego Trading s.r.o.
Moje srdce patrí divadlu | Vysoká škola múzických umení
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Kampaň 19. ročníka festivalu hovorí o láske k divadlu extrémnejším spôsobom, ktorý viac zaujme cieľovú skupinu
a svojim charakterom nadväzuje na kreatívny štýl nastavený v minulých ročníkoch.
I see it first | Fashion TV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vizuál znázorňuje, ako blízko ku kráse sa vďaka Fashion TV dostanú oči divákov. Claim televíznej stanice “I see it first on Fashion TV” sa stal headlineom kampane aj vďaka tomu, že sa anglické “I” číta rovnako ako “eye”. Oči divákov sú totiž naozaj blízko ku krásnemu svetu módy a luxusu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: I see it first on Fashion TV.
Novoročný príhovor Pištu Lakatoša | Lokal TV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Novoročný príhovor Pištu Lakatoša sa už stáva tradíciou. Minuloročný príhovor v TV si pozrelo viac ľudí, ako príhovor prezidenta. Tento rok išiel Pišta iba online, ale potreboval to oznámiť aj v klasickom TV programe - so špeciálnym umiestnením hneď vedľa avíza prejavu prezidenta SR.
Vedeli ste, že...? | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Print uverejnený v školských zošitoch propagoval krátky animovaný, edukačný film, ktorého cieľom bolo vzdelávať žiakov a študentov o histórii, fungovaní a aktivitách spoločnosti SLOVNAFT.
Koncept je postavený na atraktívnej vizuálnej forme, vhodnej pre mladú
cieľovú skupinu.

A1.11 - Rôzne

Živý darček pod stromček | LudiaLudom.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vďaka aukcii darcovskému portálu ludialudom.sk ste mohli obdarovať dvojnásobne – svojmu blízkemu ste vydražili stretnutie s celebritou a vydražená suma šla na podporu konkrétneho projektu ludialudom.sk
Anglický preklad nosnej myšlienky: The goal was to promote that now you can auction also presents from celebriies - like dinner with ADY HAJDU (famous slovak actor) or personal show from ZDENKA PREDNA.

A2 - Korporátny image a Selfpromo

A2 - Korporátny image a Selfpromo

TOP/POT | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Za úlohu sme mali pripraviť inzerciu do prílohy Stratégií – Top zadávatelia reklamy za rok 2012. Na zadanie sme sa pozreli nielen zo strany klienta, ale aj zo strany agentúry. Výsledkom bola obojstranná inzercia s minimalistickým prevedením.
Niki Lauda | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Inzercia promujúca stretnutie s Nikym Laudom v rámci Orange Biznis Fóra. Ide o sériu stretnutí so zaujímavými osobnosťami
svetového biznisu, vďaka ktorým chce Orange do slovenského podnikateľského sektoru prinášať inšpiráciu a nové uhly pohľadu.
HurAAAAA | Wiktor Leo Burnett
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zisk nášho piateho &áčka& sme odkomunikovali ako čistú emóciu prostredníctvom samotného symbolu súťaže Agentúra roka (&A&). Print v tejto forme bol uverejnený iba v mesačníku Stratégie, ktorý je určený pre odbornú verejnosť.

B - POSTER a OUTDOOR

B1.01 - Jedlo / Nápoje

Slovensko dávno svetové | Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Komunikácia značky Zlatý Bažant je ostatné roky známa ako v podobe variácií na tému Slovensko a svet. Vznikla tak séria kampaní, ktoré odrážali zmeny životného štýlu na Slovensku, všímali si, ako dne s žijeme, ako hovoríme, ako nakupujme, alebo skrátka akí sme v porovnaní s inými národmi. Všetky tieto kampane spájala okrem základnej témy aj forma spotu – akási komentovaná mozaika jednoducho štylizovaných obrazov - či už s jedným, alebo viacerými hrdinami. Spoločné bolo tiež záverečné pointovanie spotov, ústiace do claimu „svetové slovenské pivo“.
Coca Cola - vrchnáčiky | Coca Cola Česká Republika, Coca Cola Slovensko
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Do letnej súťaže s Coca-Colou sa mohli ľudia zapojiť kúpením 2 pollitrových fliaš. Toto promo sme komunikovali sériou vizuálov s motívom 2 vrchnákov.
Taste Of Spirit | Absolute Co.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Naším zadaním bolo vytvoriť imidžový vizuál pre ázijskú reštauráciu Green Buddha.

B1.05 - Elektronika a audio vizuálne produkty /Hi-Fi, TV, kamery, počítače a iné elektronické zariadenia, osobné zariadenia, zariadenia pre zábavu, výchovu, vybavenie firiem/

Oslava | NAY Elektrodom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nay Elektrodom otvára svoju jubilejnú 30. pobočku a to je dôvod na oslavu. A keď oslavu, tak poriadnu. V Nay Elektrodome oslavujú totiž nielen zamestnanci, ale aj spotrebiče.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Nay Elektrodom opening its 30 branch in Slovakia. That deserves a great party!
220 Travoltov | NAY Elektrodom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncept 220 Travlotov - spojenie tanca (Horúčka sobotňajšej noci) a elektroniky bol pripravený pre podporu a propagáciu NAY Tanečného domu na festivale Pohoda. Boli pripravené dve rôzne exekúcie konceptu, ktorý bol odkomunikovaný pomocou bannerov, inzercie a OOH (posterov) inštalovaných na festivale.
Anglický preklad nosnej myšlienky: 220 TRAVOLTs

B1.06 - Cestovanie, cestovný ruch, turistika, hotely, doprava a služby

Rueffa Reisen | Rueffa Reisen
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ruefa Reisen je tradičná značka cestovnej kancelárie, ktorú si ľudia spájajú s rakúskymi dovolenkami a ich kvalitou.
Cieľom našej kampane bolo odlíšiť Ruefa Reisen od ostatných cestovných kancelárií na trhu a osloviť širokú skupinu spotrebiteľov s dôrazom na mladšiu cieľovú skupinu.
Kedže spomínaná cestovná kancelária je už dlhoročnou značkou, ktorá v tejto oblasti vie „chodiť,“ rozhodli sme sa využiť ako nosný motív komunikácie známu dovolenkovú letnú obuv – flip flop.
Veď kto by sa nechcel obuť do dovolenkovej nálady a naplno si užívať si dovolenkovú atmosféru? S Ruefa Reisen to v lete 2013 pôjde eins, zwei...
Okrem realistického stvárnenia obuvy v prostredí pieskovej pláže, ktorú sme použili ako plochu na odkomunikovanie produktových benefitov, odvážili sme sa tento motív použiť aj v kreatívnej rovine.
Flip flop sa tak raz stáva rajským dovolenkovým ostrovom uprostred priezračného mora, zábavnou nafukovačkou, či bazénom v letnom letovisku.

B1.07 - Finančné služby, Obchod, Poisťovne a Zdravotné poisťovne

Inovácie | Tatra banka
Seriál: nie
Šillená karta | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre novú limitovanú edíciu kreditných kariet Tatra banky sa stalo predlohou pestré dielo Erika Šilleho. Erik Šille takto nasledoval Ľubomíra Feldeka a stal sa ôsmym slovenským umelcom, ktorému Tatra banka venovala limitovanú edíciu kreditnej karty.
Tatra Academy | Tatra banka
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Na vytvorení nových dizajnov pracovala agentura MADE BY VACULIK v priamej spolupráci so značkou Quiksilver. Študenti si môžu vyberať z dvoch Roxy a dvoch Quiksilver kariet. Spojením so známymi značkami si Tatra banka požičala celý životný štýl, ktorým sa prezentujú. Tvárami našej kampane sa stali mladí ľudia, ktorí sa v tomto prostredí pohybujú- freeskierka Zuzka Stromková a skateboardista Janko Mihala.Rebelstvo, mladosť a sloboda, preto hrajú rolu aj vo vizuáloch, ktoré prepájajú štýl značiek so svetom Tatra banky. Spojenie vizuálu chladného sveta bankových trezorov a tak trochu rebelského slobodného sveta mladých vytvára zaujímavý kontrast, príťažlivý pre našu cieľovku.
Maestro cyklozóna | MasterCard Europe sprl
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako odkomunikovať spojenie klienta MasterCard a cyklozóny, ktorú sme pripravili pre návštevníkov Magio pláže? Jednoducho sme využili podobnosť medzi logom značky Maestro a témou inzerátu (spinning).
Búchač | Slovenská požičovňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Background :
Slovenská požičovňa ponúka online pôžičky s úrokom už od 7,5 % čo je nižší úrok, než ponúka väčšina bánk.

Challenge :
Upozorniť ľudí na to, že si vo svojej banke požičiavajú so zbytočne vysokým úrokom a dať im tak možnosť požičať si výhodnejšie.

Riešenie :
Pripravili sme indoorovú kampaň v nákupných centrách na Slovensku v blízkosti bankových pobočiek. Každý z viac ako 90-tich citylightov je vďaka mäkkému molitanu miestom, kde si ľudia môžu trieskať hlavu, keď zistia, s akým vysokým úrokom im požičala ich banka.
Aby všetko dobre dopadlo | UNION
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Úspešná kampaň na cestovné poistenie, ktorá sa hrala s perspektívou fotografie. Aby všetko dobre dopadlo.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Successful campaign on travel insurance that played with the perspective of the picture. So that everything ends up well.

B1.08 - Komunikačné produkty a služby /mobilní operátori, telekomunikačné služby, pevné a satelitné telefonne a internetové pripojenie, poštové a kuriérske služby, iné komunikačné služby /

Olympijska Magio pláž | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Magio pláž sa stala jedinou oficiálnou fanzónou Olympijských hier. Spojili sme 2 silné témy – letnú pláž a olympijské hry. Vyrobili sme uteráky so športovou tematikou. Jednoduchým prekrytím sme dokázali urobiť športovca z hocikoho.
Svätá štvorka | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako netradične odkomunikovať svetovú premiéru filmu Svätá štvorka na Magio pláži? Využili sme pikantnú tému filmu a v spojení s uterákovým konceptom Magio pláže sme vytvorili “škandalózny” teasing. Kampaň na premiéru prilákala rekordný počet návštevníkov.
Ťäps; Udazod; Tarván | Swan
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Jednoduchý copywriterský nápad ako pútavo zobraziť tému služby TV archív.

Vďaka službe archív sa môže zákazník spoločnosti Swan vrátiť až o 7 dní späť a pozrieť si svoje obľúbené televízne relácie. Stačí sa vrátiť späť (täps), dozadu (udazod) alebo zvoliť návrat (tarván).

B1.09 - Automobily, dopravné prostriedky, auto-príslušenstvo, auto-tematika , doprava a transport, servis

Harley Davidson - Driven by history | PRO HD Spol s.r.o
Seriál: nie
Prirodzený výber | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: SLOVNAFT patrí medzi top 3 technologicky najvyspelejšie rafinérie v Európe. Naším zámerom bolo ukázať, že značka SLOVNAFT vyrába kvalitné palivo, ktoré automobilové značky považujú za svoj
”Prirodzený výber”.
Odhlás sa predtým, než naštartuješ! | MINI
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sociálne siete za volantom sa stávajú často skloňovanou témou hlavne u mladých vodičov. MINI ako štýlová a zodpovedná značka neostala ticho.

Našou úlohou bolo ukázať vodičom, že šoférovanie spolu so sociálnymi sieťami môže skončiť tragicky.

Využili sme najvýstižnejší a emocionálne silný symbol – kríž pri ceste a prepojili ho s logom sociálnych sietí (Facebook, Twitter).

Aby sme zasiahli vodičov priamo za volantom ako hlavné médium sme zvolili outdoor. Vytvorili sme vlastné inštalácie krížov vytvorených z lôg sociálnych sietí a umiestnili ich na frekventovaných cestách. Kvôli viditeľnosti sme ich zámerne situovali v meste, kde rýchlosť áut nie je tak vysoká, aby vodiči prehliadli náš odkaz. Vodiči pri inštaláciách výrazne spomalili a väčšina spolucestujúcich si ich fotila mobilom.

B1.10 - Médiá, kultúra, publikácie, vzdelávanie, zábava, šport a oddych

Nežerte instantné umenie | Bratislava accessible art fair 2012
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Nežerte instantné umenie, čiže: neobdivujte rýchlené kopírované reprodukcie z nákupných centier toto bol leitmotív kampane pre nultý ročník Baaf-u, veľtrhu dostupného umenia. Lacné kópie sme prirovnali k instantnému jedlu, aby sme verejnosť upozornili na to, že hodnotné veci, ktoré kultivujú náš život, potrebujú svoj čas. Koncept Instantné umenie chcel vzbudiť hlad po ozajstnom kumšte.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Do not “go after” instant art. Rather enjoy the genuine art for affordable prices.
QR obraz | Nadácia VÚB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme obraz, ktorý v sebe ukrýva všetky diela finalistov súťaže Maľba. Návštevník galérie tak môže vďaka obrazu a smartfónu navštíviť ďalšiu galériu - virtuálnu - kde si pozrie to najlepšie zo súťaže Maľba.
Futbal je umenie | Nová synagóga / kunsthalle Žilina
Seriál: áno
Stručná charakteristika: V prvej línii pracujeme so správou, že 50 centov z každého predaného lístka na zápasy MŠK Žilina poputuje na obnovu žilinskej synagógy/kunsthalle. Využili sme istú vizuálnu podobnosť medzi situáciami na futbalovom trávniku a umeleckými smermi – úpravy trávnika pripomínajú land art, radosť hráčov po góle zasa expresionizmus.
ZOO - Šťastnejší príbuzní | ZOO Bratislava
Brloh - Staré dobré. V skutočnosti dobré. | Clios spol. s.r.o.
Hamlet dnes nebude | PubRes
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Divadelný plagát k predstaveniu Hamlet dnes nebude odkazuje na klasické hamletovské atribúty, avšak vyhýba sa ich doslovnému preberaniu, rovnako, ako hra Rainera Lewandowskeho nie je prvoplánovou parafrázou shakespearovského motívu.
Naše srdce patrí divadlu | Vysoká škola múzických umení
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň 19. ročníka festivalu hovorí o láske k divadlu extrémnejším spôsobom, ktorý viac zaujme cieľovú skupinu a svojim charakterom nadväzuje na kreatívny štýl nastavený v minulých ročníkoch.
Anglický preklad nosnej myšlienky: My heart belongs to theatre.
I see it first | Fashion TV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vizuál znázorňuje, ako blízko ku kráse sa vďaka Fashion TV dostanú oči divákov. Claim televíznej stanice “I see it first on Fashion TV” sa stal headlineom kampane aj vďaka tomu, že sa anglické “I” číta rovnako ako “eye”. Oči divákov sú totiž naozaj blízko ku krásnemu svetu módy a luxusu.
Hororové reči | NuSpirit Club
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Show &Silné reči& je najlepšia stand-up comedy v Bratislave. Každá večer sa nesie v znamení inej témy. V tomto prípade bola téma Horor. Vo vizuále sme spojili symbol Silných rečí (mikrofón) a hororu (krv a násilie) do vizuálu odkusnuteho mikrofónu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Promo for Stand-up comedy &Silné reči& in NuSpirit Club
Rádio Rocková Republika | Rádio Rocková Republika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súčasné nudné popové rádia ponúkajú hudbu, ktorá nemá žiadny hlbší odkaz a funguje len ako podmaz a výplň medzi reklamami.
Rocková Republika vás však nakopne.V jej vysielaní nájdete rockové srdcovky na ktorých ste vyrastali, ale aj súčasné a moderné vypaľovačky.
Cieľom našej kampane je osloviť práve ľudí, ktorí v duši stále ostávajú rebelmi, práve tých, ktorí si v živote zažili skutočný rockový koncert, v skrini majú odloženú riflovú či koženú bundu a vedia čo znamená heslo – sex, drogy a rock’n’roll.
Pri tvorbe key vizuálu sme vychádzali, pre rockerov, z dobre známeho - stagedivingu. Je to tá situácia, kedy je nadupaný koncert v tom najlepšom a spevák, či gitarista sa extaticky hodí do publika, ktoré ho nosí na rukách. Nezabudnuteľná chvíľa, keď sa fanúšikovia môžu chytiť svojich hviezd.
V prenesenom význame takto môžu „chytiť“ poslucháči Rockovej Republiky svoje idoly, ale predovšetkým hudbu, ktorú zbožňujú.

B1.11 - Rôzne

Shtoor ako ho nepoznáte | Štúrovci s.r.o.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Séria plagátov pre sieť kaviarní SHTOOR home made café, ktorá propaguje otvorenie novej kaviarne v spojení s kníhkupectvom.
Trojkampaň | Isover, mrkvička.sk, Rock Ok
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Traja klienti v jednom vizuáli dostali rovnocenný priestor a rozprávajú jeden príbeh.
O čítaní pred spaním, hlasnej hudbe a zvukovej izolácii, vďaka ktorej sa tieto dva svety navzájom nerušia. Táto mediálne zaujímavá kampaň organicky spojila firmu Isover, dodávateľa izolácií, rockový pub Rock Ok a internetové kníhkupectvo Mrkvička.sk. Jednou ranou zasiahla tri cieľové skupiny a ušetrila mediálne náklady.
Pálivá polievka - Billboard | Bamboo sushi restaurant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš Artdirector mal pekný nápad, odprezentoval ho klientovi, klient bol nadšený, a tak sme to zrealizovali.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Artdirector have had a nice idea, he presented it to the client and he loved it.

B3 - Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

B3 - Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

Kampaň OLD | Socia
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Kampaň je upriamená na mladšiu cieľovú skupinu, s cieľom upozorniť, že staroba sa dotýka aj ich.

Lienka pomoci je verejná zbierka, ktorá pomáha seniorom, aby mohli čo najdlhšie žiť v prostredí, ktoré majú najradšej - doma.
The campaign aims at younger target group to raise awereness of the fact, that age is already a part of their own life.

Helping beetle is a public charity that helps elderly to age with dignity at home.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Old is part of everything around us
Tu a teraz | Magna Deti v núdzi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zbieranie peňazí pre humanitárne organizácie, akou je aj Magna, je náročné, pretože ľudia na Slovensku pokladajú svoje vlastné problémy za dôležitejšie než riešenie problémov hladujúcich detí v odľahlých krajinách, ktorými sú už presýtení. Chceli sme preto verejnosť situovať do pozície, kedy môžu a preto musia pomôcť. Tu a teraz. Vďaka netradičnému využitiu televízie, rádia a outdooru sa nám ich podarilo osloviť a zvýšiť tak počet pravidelných prispievateľov o viac než 100%.
Nevyliečiteľní optmisti | Združenie sclerosis multiplex Nádej
Seriál: nie
Darujte 2% z dane do správnych labiek | Pes v núdzi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie : Bez citového vydierania upozorniť ľudí na možnosť darovania 2% z daní neziskovej organizácii Pes v núdzi, pričom mal klient k dispozícii len billboardy.

Riešenie : Vyše 60% platiteľov daní nepoukáže svoje 2% žiadnej organizácii, ale prenechá ich tým veľkým zvieratám vo vláde. Z tohto dôvodu sme sa zamerali nielen na psíčkarov, ale naozaj na všetkých. Kampaňou pripomínajúcou volebné billboardy sme upozornili na fakt, že ľudia si môžu zvoliť, či dajú peniaze vláde, alebo na dobrú vec.

C - TV a Kinoreklama

C1.01 - Jedlo / Nápoje

Slovensko dávno svetové | Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Komunikácia značky Zlatý Bažant je ostatné roky známa ako v podobe variácií na tému Slovensko a svet. Vznikla tak séria kampaní, ktoré odrážali zmeny životného štýlu na Slovensku, všímali si, ako dne s žijeme, ako hovoríme, ako nakupujme, alebo skrátka akí sme v porovnaní s inými národmi. Všetky tieto kampane spájala okrem základnej témy aj forma spotu – akási komentovaná mozaika jednoducho štylizovaných obrazov - či už s jedným, alebo viacerými hrdinami. Spoločné bolo tiež záverečné pointovanie spotov, ústiace do claimu „svetové slovenské pivo“.
Zoznam príspevkov
Osobné rekordy | Budiš
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Osvieži tvoj svet | Birell
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Corgoň - No a čo? | Heineken Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Corgoň získal Zlatú pivnú korunku a je podľa odborníkov najlepším svetlým pivom. Našim spotrebiteľom chutilo rovnako dobre aj bez tejto ceny. Preto si Corgoň trúfol na dávku sebairónie. Ukázali sme, že kvalita piva nemusí byť za každú cenu zobrazená iba cez krásne obrázky nádherného chmeľu a jačmeňa vo víre priezračnej vody.
Zoznam príspevkov
Corgoň - Skutoční futbalisti | Heineken Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nie sú futbalisti ako futbalisti. Corgoň si váži tých, ktorí majú dosť energie na to, aby si raz do týždňa zahrali so svojou partiou popri všetkých povinnostiach. Toto sú skutoční športovci. Nie nagélovaní a potetovaní prvoligoví manekýni. Skutoční futbalisti dokážu hrať aj so svojím pivným bruchom, plochými nohami a po celom dni v robote. Oni si zaslúžia našu pozornosť. Corgoň im rozumie a pripíja na nich. Nech žijú amatérski futbalisti!
Zoznam príspevkov
Žite s ľahkosťou - Zlatá Studňa | Slovenské pramene a žriedla, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Koncept Žite s ľahkosťou bol navrhnutý s jedným podstatným cieľom. Dostať značku Zlatá Studňa na mapu minerálnych vôd
s jasnou a zrozumiteľnou kampaňou, ktorá zároveň strategický podporí najväčší produktový benefit - ľahkosť Zlatej Studne.
Big idea Žite s ľahkosťou je instatne zapamätateľná vďaka svojej autentickej surovosti. Ľahkosť nie je o klišé, tancujúcich vílach
a vodných šatách, je o každodennom živote, ktorý má svoje ups and downs. A presne tu je miesto Zlatej Studne, pripomínať nám každý deň, že všetko sa dá brať s ľahkosťou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Live with ease
BILLA oslavuje čerstvých 20 | BILLA Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Agentúra Roland Torsten Advertising pripravila pre značku BILLA kampaň pri príležitosti 20. výročia pôsobenia siete supermarketov na Slovensku.

Hlavnou myšlienkou TV spotu je prezentácia čerstvosti a kvality sortimentu.

Príbeh TV spotu je minimalistický. Záber zobrazuje chrumkavé pečivo, regál plný čerstvých lahôdok, syrov. Nad lahôdkami, syrmi sú v BILLA obchodoch bežne umiestnené fľaše s vínom alebo sektom. Toto rozmiestnenie tovaru v obchodoch BILLA bolo využité pre vtipnú pointu - jedno z fliaš šampanského dotvorí atmosféru osláv a nečakane vystrelí... A oslavy sa môžu začať!
Zoznam príspevkov

C1.02 - Produkty a služby domácej spotreby /produkty starostlivosti o domácnosť, zariadenie a vybavenie bytov, spotrebiče, servis/

Pre váš dokonalý spánok urobíme čokoľvek | IKEA
Seriál: nie
Zoznam príspevkov

C1.06 - Cestovanie, cestovný ruch, turistika, hotely, doprava a služby

Tatranec | Tatry Mountain Resorts, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Kampaň na podporu stredísk Vysokých a Nízkych Tatier. Ideou je predstaviť Tatrancov ako tých, ktorí nadovšetko milujú svoj kraj, čo sa v ich postoji k turistom môže zdať ako odmietanie až neúcta. Kampaň je akýmsi vysvetlením a zároveň ospravedlnením správania sa Tatrancov voči turistom.

C1.07 - Finančné služby, Obchod, Poisťovne a Zdravotné poisťovne

Byt | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia robia pri kúpe bytu kompromisy, a to často práve pre nedostatok finančných prostriedkov (veľký byt, ale na prízemí; novostavba, ale ďaleko od centra; byt v centre, ale bez parkovacieho miesta). Pomocou jedného z takýchto kompromisov (luxus pri železnici) dramatizujeme, že na to, aby bol človek spokojný, je lepšie šetriť na hypotéke, ako na samotnom bývaní. A na to je dobrý „exkluzívny“, nízky úrok, s ktorým sú splátky nižšie.
Zoznam príspevkov
Navigácia | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Táto kampaň na refinančnú Flexipôžičku má osloviť tých, ktorí si zle požičali a ich stará pôžička im robí starosti. Takúto „zlú“ pôžičku reprezentuje v tejto kampani „zlá“ požičaná navigácia, ktorá lepičov dovedie na hranu. Východiskom z tejto situácie je zbaviť sa starej pôžičky a nahradiť ju lepšou Flexipôžičkou.
Zoznam príspevkov
Kongres | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úlohou novej kampane VÚB banky bolo dramatizovať benefit - darček 200 eur ku Flexipôžičke. Tak sme nominálne tento darček preniesli do „fiktívneho“ lepičského sveta, v ktorom spôsobuje pozitívny rozruch.



Zoznam príspevkov
COOP Jednota - Najväčšia veľkonočná nádielka | COOP Jednota
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Kľúčová výbava | KOOPERATIVA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kľúčovým zámerom TV spotu pre poisťovňu Kooperativa bolo odkomunikovanie produktu Havarijne poistenie automobilov a zároveň neopomenúť ani životné poistenie.
Havarijne poistenie je koncipované do pozície najlepšej doplnkovej výbavy pre auto.
V príbehu sme opäť použili retro postavu pripomínajúcu Elvisa s charakterom bezstarostného chlapíka, ktorý má všetko pod palcom. Každú maličkosť vo svojom živote má zariadené na jedno stlačenie kľúča, až kým zápletka nevyústi do vtipnej pointy.
Životné poistenie je vyjadrené afterpackshotovým pokračovaním spotu.
Zoznam príspevkov
Violončelo | J&T Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: J&T Banka neašpiruje byť jedinou bankou svojich klientov. Na bežné transakcie, ako platenie účtov im skvelo poslúži ich bežná banka.
Pokiaľ však chcú investovať minimálne 10 000 Eur, majú sa obrátiť na banku, ktorá spravuje veľké peniaze.
Kampaň bola zameraná na podporu termínovaných vkladov s najnižším vkladom 10000 Eur.
Zoznam príspevkov

C1.08 - Komunikačné produkty a služby /mobilní operátori, telekomunikačné služby, pevné a satelitné telefonne a internetové pripojenie, poštové a kuriérske služby, iné komunikačné služby /

Kniha v mobile | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Telekom ako prvý operátor prináša knihy pre smartfóny. V televíznych spotoch, ktoré promovali najväčšie knižné bestsellery sezóny, sme zobrazili knihy bez textu. Ten sa ocitol v mobile v najrôznejších prostrediach, v ktorých ľudia čítajú najčastejšie.
Geniálna infolinka | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Infolinka 1181 sa pýši tým, že sa na nej dozviete všetko – telefónne čísla, odchody vlakov, otváracie hodiny a milión ďalších potrebných informácií. Preto sme vytvorili kampaň, v ktorej sa číslo infolinky stáva univerzálnou odpoveďou na každú otázku. Františk z Assisi sa skutočne narodil v roku 1181, presne toľko uhorských zlatých mincí je aj v Košickom zlatom poklade, či toľko kilomentrov je z Bratislavy do Bruselu. Len za prvé 3 dni trvania kampane stúpol počet telefonátov na linku o 3 000.
FunFón - Pištas skul of ingliš | Orange Slovensko, a.s., Funrádio
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pišta Lakatoš v letnej kampani pre FunFón otvoril svojskú školu angličtiny. V nej postupne naučil FunFónistov komu sa dá volať for mí - bihajnd mí len za 7 centov, ako používať mobil, keď jeho battery hes džast erajvd, či kopu ďalších užitočných informácií.
Orange TV - Pán telky - Archív | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange TV mení spôsob sledovania TV. Pretože vďaka službe Orange TV môže byť každý pánom svojej telky a ovládať ju podľa svojich želaní, spravovať svoj vlastný program, zastaviť a vrátiť späť každý moment, ktorý zmeškal, či vybrať si film, ktorý chce práve pozerať.
Tento koncept jasne a s nadhľadom prezentuje benefity služby Orange TV. Hlavný hrdina - pán telky nám zo svojho kresla ukazuje, aké to je mať všetky televízne postavy na povel.
Zoznam príspevkov
Orange TV - Pán telky - Mobilná TV | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange TV mení spôsob sledovania TV. Pretože vďaka službe Orange TV môže byť každý pánom svojej telky a ovládať ju podľa svojich želaní, spravovať svoj vlastný program, zastaviť a vrátiť späť každý moment, ktorý zmeškal, či vybrať si film, ktorý chce práve pozerať.
Tento koncept jasne a s nadhľadom prezentuje benefity služby Orange TV. Hlavný hrdina - pán telky nám zo svojho kresla ukazuje, aké to je mať všetky televízne postavy na povel.
Zoznam príspevkov

C1.10 - Médiá, kultúra, publikácie, vzdelávanie, zábava, šport a oddych

2 milióny ľudí chcú vedieť viac | www.sme.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako odpromovať webové spravodajstvo v TV a zároveň poďakovať za 2 milióny unikátnych čitateľov? Cez typicky internetový button VIAC a prekvapivé spojenie textu a obrazu. Spot ilustruje fakt, že sme.sk ide na rozdiel od iných webov viac do hĺbky a spoločensko-politické udalosti prezentuje v širšom kontexte.

ZOO - TV | ZOO Bratislava
Seriál: áno
Tvor/netvor | Nadácia Tatra banky
Seriál: nie
Zoznam príspevkov

C2 - Korporátny image a Selfpromo

C2 - Korporátny image a Selfpromo

Pripravujeme sa na budúce víťazstvá | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: V sérii krátkych spotov vidíme najmenších hokejistov pri tréningu.
Namiesto nácviku obvyklých hokejových zručností sa však zlepšujú v dvíhaní pohára, oslavovaní, či vo vzdávaní pocty hokejovým legendám. Prečo? Pretože bez dôkladnej prípravy nie je šanca na úspešnú budúcnosť.

Background:
Po niekoľkých významných úspechov slovenského národného hokejového na svetovom fóre prišla obava z nedostatku hráčov, ktorí by boli schopní konkurovať tým najlepším v blízkej alebo vzdialenej budúcnosti. Preto sa Orange ako generálny partner slovenského hokeja zameriava na podporu mladých hokejistov prostredníctvom rôznych aktivít (ligy, turnaje).

C3 - Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

To musíte prežiť | Vysoká škola múzických umení
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň 19. ročníka festivalu hovorí o láske k divadlu extrémnejším spôsobom, ktorý viac zaujme cieľovú skupinu a zároveň svojím charakterom nadväzuje na kreatívny štýl nastavený v minulých ročníkoch.
TV spot pracuje s tézou To musíte prežiť, ktorá má v spote viac významových úrovní - je súčasťou dramatickej komicko-tragickej scénky a zároveň je ústrednou expresívnou výzvou na návštevu.
Zoznam príspevkov
Žiadne dieťa by nemalo ostať samé | Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: “Úsmev ako dar” je najstaršou a najväčšou dobrovoľníckou organizáciou
na Slovensku, ktorá sa už 30 rokov venuje podpore detí z detských
domovov. Prostredníctvom televízneho spotu sme sa ľuďom snažili
priblížiť pocity a situácie, ktoré tieto deti bežne zažívajú, lebo aj deti bez
rodičov potrebujú pozornosť a lásku.
Zoznam príspevkov

D - Rádio

D1.01. Jedlo / Nápoje

Nekonečné zľavy | BILLA Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rádio spot je založený na opise postupu, ako získať zľavy z nákupov v supermarketoch BILLA. Stačí prísť, nakúpiť a získať zľavu, prísť, nakúpiť a získať zľavu... a takto až do nekonečna. Veď v BILLE sú teraz nekonečné zľavy.

(Zákazník za nákup v konkrétnych dňoch, získal zľavu za nákup v supermarketoch BILLA v ďalšom týždni... a takto mohol mať každý týždeň zľavu a nákupom získať ďalšiu zľavu...)
Zoznam príspevkov

D1.07.Finančné služby, Obchod, Poisťovne a Zdravotné poisťovne

Nakupovanie podľa hudby | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rádio spot bol zámerne vysielaný v sieti predajní Metro, v ktorej nakupujú malí a strední podnikatelia. Absurdná myšlienka platenia si za niečo, čo nepotrebujú komunikovala Flexibiznis účet, s ktorým si podnikatelia platia iba za služby, ktoré využívajú.
Zoznam príspevkov
Obec na prvom mieste | KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na poistenie motorových vozidiel od Komunálnej poisťovne bola postavená na autentickom zobrazení vidieka a vidiečanov z obce Rybník, ktorí odporúčali náš produkt. Napísali sme preto rozhlasový spot, ktorý znie akoby z obecného rozhlasu, a spíkerkou bola skutočná hlásateľka obecných oznamov z Rybníka a zároveň obyvateľka Rybníka.
Zoznam príspevkov
Najdôležitejšie miesto na svete | Prvá stavebná sporiteľňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úlohou rozhlasového spotu bolo odkomunikovať, že vďaka Prvej stavebnej sporiteľni si nekupujeme dom, ani byt, ale radosť, oddych a bezpečie. Teda to najdôležitejšie miesto na svete – domov.
Zoznam príspevkov

D1.08. Komunikačné produkty a služby /mobilní operátori, telekomunikačné služby, pevné a satelitné telefonne a internetové pripojenie, poštové a kuriérske služby, iné komunikačné služby /

2x rýchlejší Magio internet | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Telekom potešil všetkých svojich zákazníkov bezplatným zdvojnásobením rýchlosti Magio internetu. Na teraz už 2x rýchlejší Magio internet sme upozornili rádiospotom, v ktorom sa produktový voiceover čítaný korporátnym hlasom postupne zrýchlil.
Zoznam príspevkov
Nepoložím | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V televíznom spote tanečný Maestro s francúzskym prízvukom promoval Easy kartu s novinkou – jednotnou výhodnou cenou za hovor bez ohľadu na jeho dĺžku – preto sa neoplatí položiť. V rádiospote dáva návod ako nepoložiť hovor so svokrou.
Zoznam príspevkov

D1.10. Médiá, kultúra, publikácie, vzdelávanie, zábava, šport a oddych

Chór | Nová synagóga / kunsthalle Žilina
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V prvej línii pracujeme so správou, že 50 centov z každého predaného lístka na zápasy MŠK Žilina poputuje na obnovu žilinskej synagógy/kunsthalle. Rozhlasový spot vychádza zo spojenia futbalu a umenia – diváci futbalovo skandujú veci súvisiace s rekonštrukciou kunsthalle.
Zoznam príspevkov
Futbal je umenie | Nová synagóga / kunsthalle Žilina
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V prvej línii pracujeme so správou, že 50 centov z každého predaného lístka na zápasy MŠK Žilina poputuje na obnovu žilinskej synagógy/kunsthalle. Rozhlasový spot vychádza zo spojenia futbalu a umenia – slovníkom umeleckej kritiky sa popisuje futbalový zápas.
Zoznam príspevkov
Radionet-Tea party | Radionet s.r.o
Seriál: nie
Hamlet dnes nebude | PubRes
Seriál: nie
Zoznam príspevkov

D2 - Korporátny image a Selfpromo

D2 - Korporátny image a Selfpromo

Teleshopping | Rádio Expres
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Reklama na streamovaciu aplikáciu Rádia Expres.
Zoznam príspevkov

D3 - Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

Nechcem, ale musím | Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím si dalo za úlohu zmeniť platné zákony, aby ľudia, ktorých záujmy zastupujú, viac neboli nesvojprávni. Títo ľudia sa tak objavili priamo v reklame a rozpútali otázku, či sú účinkujúci v médiách pretože chcú alebo pretože musia. Kontroverznou kampaňou sa nám podarilo vzbudiť záujem verejnosti
a dostať Slovákov na webstránku, aby sa dozvedeli všetko podstatné o podporovanom rozhodovaní ľudí s mentálnym postihnutím.
Zoznam príspevkov

E - Interactive & online

E1 - Websites & Microsites

Svetové slovenské valentínky | Zlatý Bažant - Heineken Slovensko, a. s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Svetové slovenské valentínky


Koncept „Svetové slovenské pivo“ Zlatý Bažant sa podarilo úspešne potvrdiť aj malou veselou aplikáciou „Svetové slovenské valentínky“ na internete. Počas sviatku sv. Valentína umožnil Zlatý Bažant svojim fanúšikom posielať originálne valentínske pozdravy, ktoré boli síce v slovenčine, ale pritom zneli svetovo. Princíp bol jednoduchý: na microsite www.svetovevalentinky.sk si mohli ľudia vytvoriť veselú slovenskú valentínku a následne ju pretransformovať do rôznych svetových prízvukov (francúzsky, taliansky, anglicky, nemecky, rusky, maďarsky...). Takéto svetové valentínky si potom ľudia posieľali medzi sebou, alebo ich zdieľali na facebooku. A slovenský Valentín bol tak vďaka Zlatému Bažantovi úplne svetový!

Za 6 dní akcie:
- obsah aplikácie sa na FB zobrazil 54 208 krát
- poslalo sa 1942 valentíniek
- získali sme 2053 jedinečných e-mailov
- CTR aplikácie bol až 71,65 %
- bounce rate / miera odchodov zo stránky bol 41,65%
- reach na FB sme vyšplhali na 220 611
Anglický preklad nosnej myšlienky: World Slovak Valentine - Valentine was absolutely world-class thanks to Golden Pheasants!
To čo je za web? | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Vytvorili sme sériu webových stránok, ktoré parafrázujú jednotlivé časti krátkeho edukačného filmu pre SLOVNAFT s odkazom naň.
Rytmusova finančná akadémia | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Zvýšiť záujem o študentské účty Tatra academy pomocou finančnej edukácie

Problém: Edukácia je nudná.

Idea: Edukovať študentov tak, aby si ani neuvedomili, že sú edukovaní :)

Riešenie:
Učiteľ, ktorého nikto nečakal – Rytmus. Social media Star Slovenska (Viac ako 300 tis. Facebook fanúšikov, viac ako 100 miliónov YouTube videní) dokáže naraz osloviť najviac teenagerov. Najprv sme uviedli teasingové video, kde Rytmus naznačil, čo chystá. Už za prvý týždeň nazbieral viac než 10 000 uchádzačov o štúdium.

Po dvoch týždňoch sme odhalili akadémiu. Študentov čakalo 30 finančných úloh, ktoré sme uverejňovali postupne počas 6 týždňov. Za každú správnu odpoveď získal študent euro, ktoré si reálne pripísal na svoj novootvorený študentský účet.
Úlohy boli logické, vedomostné, interaktívne, no predovšetkám zábavné.

Šírenie celej akadémie podporila súťaž o rekvizity z natáčania či Rytmusove tipy na úspech. Len samotnú stránku lajklo 30 000 ľudí.

Výsledok:
„Rytmusova finančná akadémia sa stala za prvé štyri týždne najúspešnejšou online kampaňou v histórii Tatra banky“ (tlačová správa Tatra banky, 14. apríl 2013)
Rekord v počte otvorených študentských účtov. Zadaný cieľ bol prekročený už mesiac a pol pred ukončením kampane.
Za prvé 3 dni sme 3x prekročili cieľ registrácií. Celkovo 356 000 unikátnych návštevníkov
2,4 milióna odpovedí! O 30 eur súťažilo viac ako 46 000 študentov. To je 2x viac než má najväčšia slovenská univerzita!
Navyše kampaň presne zasiahla cieľovku. 91% užívateľov bolo vo veku 15 až 26 rokov.


Ale to najdôležitejšie...Rytmusova finančná akadémia študentov skutočne edukovala!
22 % študentov nevedelo posúdiť výhodnosť úveru, 43% rozdiel medzi príjmom a ziskom, či
51% rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou. My sme ich to vďaka Rytmusovi naučili.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Online financial academy with an unexpected teacher - Rytmus. A social media star hated and loved by many giving lessons on financial education and encouraging students to open accounts at Tatra Banka.
Absolut Unique | Absolut - Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úlohou agentúry bolo podporiť vzácnosť fliaš edície Absolut Unique. Išlo o najlimitovanejšiu edíciu v histórii Absolut, pretože neexistovali dve rovnaké fľaše aj keď ich bolo vyrobených 4 milióny. Ak ste aj v reklame videli dizajn, ktorý sa vám páčil, mali ste takmer nulovú šancu, že ho nájdete aj v obchode. Väčšia šanca bola, že do vás udrie blesk, alebo že vyhráte v lotérii. Z každého dizajnu existoval len jeden kus pre celý svet. To, čo by iných zákazníkov odradilo, spôsobilo nadšenie pri fanúšikoch Absolut. Vtipným interaktívnym webom sme im ukázali, nielen zábavné štatistiky, ale najmä to, že fľašu, ktorú si kúpia oni, nebude mať už nik iný na svete. Kurzor návštevníka sme nechali zmiznúť, prehltnúť, zasiahnuť bleskom...
Skôr vyhráš v lotérii.
Skôr uvidíš UFO.
Skôr do teba udrie blesk.
Skôr ťa napadne žralok.
Anglický preklad nosnej myšlienky: A website that informs the visitor about the scarcity of the product via interactive statistics. The cursor got eaten, hit by the lightning, .... always with a follow up message that you are more likely to get eaten by shark, ... than to get this bottle.
Virtual laser harp | JarreKid
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jean Michele Jarre sa preslávil nielen svojou hudbou, ale aj inováciami. Medzi prvými začal používať efektnú laserovú harfu (http://www.youtube.com/watch?v=9DlwQJX3qag). Progresívny umelec by mal mať progresívnu komunikáciu a preto sme pre jeho fanúšikov pripravili prekvapenie. Nový hudobný nástroj - virtuálnu laserovú harfu. Cez špeciálny web ju môžu ovládať pohybom rúk pred webkamerou podobne, ako Jarre na svojich koncertoch.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Jean Michele Jarre is famous for his music and innovations in it. He was the first to use electric harp and exactly electric harp is the instrument we allowed visitors of his website to use. Again in very innovative way…via webcam using their hands only.

E2 - Digital  integrated campaigns 2 or more DIFFERENT and SEPARATE elements for the same concept (e.g. 1 banner, 1 email, 1 website)

Orange TV | Orange
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako odpromovať Orange TV a svet filmov v online prostredí? Sériou vtipných paródií na klasické filmové scénky. Užívatelia v apke na facebooku hádali názvy filmov, pýtali sa, doťahovali, komentovali a vytvárali tak veľký engagement okolo Orange TV. Kampaň okrem aplikácie na facebooku tvorili bannery s neuveriteľným CTR a videá, ktoré na youtube prekonali 70 000 videní.
Kredenc-člen skupiny Matrac Group | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako originálne odkomunikovať insight, že väčšina ľudí aj dnes drží väčšie obnosy peňazí stále doma? Launchovacou kampaňou na fiktívnu banku, banku s miliónmi klientov aj pobočiek po celom svete. Tak vznikol Kredenc - člen skupiny Matrac Group.
V kampani bolo podstatné premostenie, ktoré ľuďom odkomunikovalo, že kým v Kredenci nezarobia nič, v Slovenskej sporiteľni získajú na sporení slušný úrok.
Misia Ice Hotel | ZUNO BANK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Banka ZUNO spustila mobilnú aplikáciu Mobile banking, s ktorou mali jej klienti banku stále pri sebe. A preto sme im umožnili vytvárať vlastné vreckové pobočky, nech boli kdekoľvek. Prepojili sme online a offline svet – keď vytvorili pobočku vo svojom mobile, zobrazila sa v aplikácii na Facebooku. Len za niekoľko dní vytvorili vďaka našej kampani noví klienti ZUNO až 640 nových pobočiek, a to po celom svete – napríklad v Čile, Afganistane alebo Číne.
Anglický preklad nosnej myšlienky: With ZUNO Mobile banking and Facebook application Misia Ice Hotel you can create your own pocket branch literally anywhere you are.
Zoznam príspevkov
Veľký Tresko | Ryba Košice
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Kampaň pre Tresku v majonéze od košického výrobcu Ryba. Táto tradičná slovenská lahôdka zaspala svoju dobu. Našou úlohou bolo spopularizovať ju medzi mladými, ktorí k nej už nemajú žiadny vzťah. S malým budgetom, sme hľadali čo najefektívnejšie riešenie. Preto online a naivne jednoduchá exekúcia. Vytvorili sme koncept - Návrat legendárneho hrdinu, v ktorom treska s dvoma rožkami, neprekonateľná to pochutina, bojuje za obrodenie národnej gastrolegendy. Začali sme Wikipediou, pokračovali na Facebooku a Youtube. Kampaň pomohla zvýšiť predaj Tresky v majonéze od firmy Ryba Košice o 27%.
Zážitky pre spotrebiče | Shoppie.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Shoppie.sk je eshop s elektronikou. Shoppie chcelo podporiť značku a zároveň motivovať ľudí aby vymenili svoje staré spotrebiče za nové. Nakoľko shoppie.sk berie vo svojej komunikácii spotrebiče ako živé, rozhodli sme sa, že spotrebiče musíme za ich služby odmeniť.

Kampaň sme začali online spotom, v ktorom diaľkový šofér s láskou v hlase hovorí o svojej mikrovlnke ako mu aj neskoro v noci, keď už jeho žena spí ešte pripraví jedlo a mladý pár, ktorý chce odmeniť svoju práčku pretože nikdy nestratila ani jednu ponožku. Mikrovlnka dostala za odmenu večeru v prvotriednej reštaurácii a práčka tandemový zoskok padákom.

Vytvorili sme microsite s videom, kde ľudia mohli prihlasovať svoje staré spotrebiče. Každý získal voucher na nový v shoppie.sk a mohol vyhrať nový. Každý týždeň sme vybrali víťaza, odmenili jeho spotrebič skvelým zážitkom a natočili nové video.

Za mesiac kampane sme získali zásah 1 milión unikátov na facebooku (videá a kampaňové posty), vyše 100 000 unikátnych návštev, na microsite, 80 000 videní na youtube a 7400 prihlásených spotrebičov, ich príbehov a rovnaký počet rozdaných voucherov na nové spotrebiče v shoppie.sk.

Kanály kampane: Youtube - online spot + seria videí s výhercami, Facebook page, Facebook ads, Microsite, Bannery, Direct email, Twitter.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Experiences for appliances
ESET Operácia Antitheft | ESET
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Eset antivírus Smart Security 6 už nechráni len pre vírmi.
Mali sme predstaviť novú funkciu Anti-Theft, ktorá vystopuje zmiznutý notebook, dokáže posielať GPS súradnice, alebo fotky zlodeja z webkamery.
Vytvorili sme microsite s online videom. V hlavnej úlohe bol Sajfa - agent S ktorý ukradol 4 notebooky a zašifroval informácia z antitheft ktoré mali prezradiť jeho polohu. Čím viac ľudí prišlo na web a videlo video, šifra bola slabšia a poloha jasnejšia (foto známej pamiatky alebo mapa z GPS ktorá sa približovala). Ludia mali hádať kde sa nachádza a kto bol prvý, vyhral notebook.
Výsledok: 50 000 pozretí videa a veľa spontánneho PR na blogoch a médiách.
Orange Vianočná MAXIhra o MINIone | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Rytmusova finančná akadémia | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Zvýšiť záujem o študentské účty Tatra academy pomocou finančnej edukácie

Problém: Edukácia je nudná.

Idea: Edukovať študentov tak, aby si ani neuvedomili, že sú edukovaní :)

Riešenie:
Učiteľ, ktorého nikto nečakal – Rytmus. Social media Star Slovenska (Viac ako 300 tis. Facebook fanúšikov, viac ako 100 miliónov YouTube videní) dokáže naraz osloviť najviac teenagerov. Najprv sme uviedli teasingové video, kde Rytmus naznačil, čo chystá. Už za prvý týždeň nazbieral viac než 10 000 uchádzačov o štúdium.

Po dvoch týždňoch sme odhalili akadémiu. Študentov čakalo 30 finančných úloh, ktoré sme uverejňovali postupne počas 6 týždňov. Za každú správnu odpoveď získal študent euro, ktoré si reálne pripísal na svoj novootvorený študentský účet.
Úlohy boli logické, vedomostné, interaktívne, no predovšetkám zábavné.

Šírenie celej akadémie podporila súťaž o rekvizity z natáčania či Rytmusove tipy na úspech. Len samotnú stránku lajklo 30 000 ľudí.

Výsledok:
„Rytmusova finančná akadémia sa stala za prvé štyri týždne najúspešnejšou online kampaňou v histórii Tatra banky“ (tlačová správa Tatra banky, 14. apríl 2013)
Rekord v počte otvorených študentských účtov. Zadaný cieľ bol prekročený už mesiac a pol pred ukončením kampane.
Za prvé 3 dni sme 3x prekročili cieľ registrácií. Celkovo 356 000 unikátnych návštevníkov
2,4 milióna odpovedí! O 30 eur súťažilo viac ako 46 000 študentov. To je 2x viac než má najväčšia slovenská univerzita!
Navyše kampaň presne zasiahla cieľovku. 91% užívateľov bolo vo veku 15 až 26 rokov.


Ale to najdôležitejšie...Rytmusova finančná akadémia študentov skutočne edukovala!
22 % študentov nevedelo posúdiť výhodnosť úveru, 43% rozdiel medzi príjmom a ziskom, či
51% rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou. My sme ich to vďaka Rytmusovi naučili.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Online financial academy with an unexpected teacher - Rytmus. A social media star hated and loved by many giving lessons on financial education and encouraging students to open accounts at Tatra Banka.

E3 - Banners and other rich media

Zoberte si počasie do mobilu | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S Orange WOW môžete mať počasie vždy pri sebe, vo svojom mobile. Tento fakt sme odpromovali štýlovým a na Slovensku málo využívaným videobannerom. Na CTR-ko sa radšej ani nepýtajte. Ostatné agentúry by mohli závidieť, že to bolo viac ako 20%.

Zoznam príspevkov
Launch Windows 8 | Microsoft Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Predstavenie nového Windows 8 čo najviac ľuďom v priebehu jedného dňa, tak aby ho mohli zažiť a vyskúšať si na vlastné oči.
Samsung obývačka | Samsung Česko a Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Inovatívny i-layer, ktorý využil umiestnenie videoplayera na portáli huste.tv. Videoplayer sa stal súčasťou deja v banneri a výborne poslúžil na odkomunikovanie novej revolučnej funkcie Smart TV - ovládanie TV pomocou gest.
Banner ovládaný hlasom | Samsung Česko a Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Samsung uviedol na trh prvý televízor, ktorý sa dá ovládať hlasom.
My sme preto vytvorili prvý hlasom ovládaný banner, prostredníctvom ktorého si každý mohol vyskúšať revolučné ovládanie hlasom. Návštevníci stránky mohli po prvý raz prepínať medzi portálmi svojím hlasom, tak ako medzi kanálmi na novej SMART TV.
Vianočný príbeh v banneroch | Paravan Interactive
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Paravan Interactive je digitálna mediálna agentúra. Preto sme ich novoročné prianie vyrozprávali ako sériu bannerov. Každý banner bol na inej stránke, vybranej tak, aby súvisela s dejom v banneri.
Vianočný príbeh začal na stránke www.cp.sk cestou do Beltehema a pokračoval cez hľadanie ubytovania na booking.com a šírenie správy na Pastierovom blogu až po odovzdanie darov na stránke o darčekoch.
Posolstvo je jednoduché: Ak potrebujete vyrozprávať príbeh v digitálnych médiach, obráťte sa na Paravan Interactive.
Zoznam príspevkov

E4 - Socia Media Facebook, Twitter, Blogs

Ludoví Shtoor | Štúrovci s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ludoví Shtoor je krátky komixový strip, ktorý je súčasťou facebookovej stránky kaviarní SHTOOR home made café. Jeho úlohou je okrem komentovania aktuálneho diania rozširovať chýr o kaviarni v štúrovskom šate, ale aj prilákať nových fanúšikov na stránku.
Láska, ty si riadne číslo | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na Valentína sme sa rozhodli ukázať, že aj za tým chladným, dlhým telefónnym číslom, ktoré reprezentuje &zlého& mobilného operátora, sa skrýva pozitívna emócia. Tú predstavuje človek, ktorého milujete.
Na facebooku sme preto nechali ľudí tvoriť tisícky unikátnych videí, v ktorých vyznávali svojim blízkym lásku cez mobilné číslo.
Zasadni na šéfovu stoličku | Telefónica Slovakia, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Strategy and creative idea:

Our goal was to show the customers, together with O2 Slovakia, that managing a telecommunications company is not that simple at all. The comments started to spread on the Facebook fanpage of the youngest mobile operator about how people would do or manage something better. It was the reason why we created the first strategic game for Slovak Facebook users with an idea to give the fans the power to control and manage their own mobile operator.

Rules of the strategic game:

Rules of the game were simple and clear. The target for the players was to achieve the highest score. The points were calculated from the number of customers, their satisfaction, and profitability of the operator, of course. The CSI index was mainly the most important – customer satisfaction index. We wanted to point out that profit was not the primary indicator of success. We wanted to show to players that the CSI index and satisfied customers are the real sign of achievement.
The players had to take care of the customers, improve the network, and to create new products and advertising campaigns, permanently. Each process cost the players a lot of energy and virtual money which was were obtained by selling the products.

Results:

The game was active 21 days and became a phenomenon among O2 Slovakia fans. More than 24,000 players created their own mobile operators and on average each player spent 2,5 hours in the game. The players sent more than 200,000 application invitations and left 2,000 comments in a discussion below the application. O2 Slovakia gained more than 17,000 new fans and continued the trend of a communication leader on Facebook among Slovak mobile operators.

After the game ended, the fans asked to launch the game once again even without the attractive prizes. The absolute winner had an opportunity to meet the General Director of O2 Slovakia and talk personally about what he learnt during the game. Considering the future, it is a tremendous contribution to customers, O2 Slovakia, and us, too.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Get the boss´s chair
Darčeky v uliciach | Telefónica Slovakia, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Strategy and creative idea:

The aim of the campaign was to bring something new to reward O2 brand fans, not just gifts, but extraordinary fun platform game for the new Street View.

Rules of strategic game:

We created two versions of the game: one was designed specifically for the seizure of O2 employees, the other for the public. The version for O2 employees was launched only three days before the start of the official launch of game. 02 employees could find special bonuses and gifts, too. We made finding them in easier way: gifts were hidden near O2 shop.

Our target audience included everyone. The one, who was interested could browse the streets and exploring the beauties of Slovakia and grab one of the 1850 gifts for themselves.

Results:

The project was supported by O2 mobile operator, Google and the digital division of Creo / Young & Rubicam and Elite powered by VML. Its basic elements were Google Maps and Street View, a new feature that ensured we could browse the virtual streets of Slovakia.

Online social networking sites were the basis for our project communication. In addition to online, we chose the form of video presentation in O2 stores.
The campaign results exceeded our expectations. The game amused the number of 76,000 players who walked more than half a million virtual miles through the Slovak streets and roads. Technically said, this represented a huge strain to our server – using up to 90% of its 16 GB RAM.

Therefore, it is unbelievable that during the first gaming day just our players generated 6% of the total daily traffics on Google. We reached permitted daily limit for API to 30-fold.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Presents in the streets
Aká je naša láska | Milka (Kraft)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: FB aplikácia pre zaľúbených, ktorí sa nehanbia ukázať svoju lásku celému svetu. Informácie o zaľúbenom páre sme na Facebooku spracovali do zaujímavých údajov a zalomili do efektnej fialovej infografiky, ktorá sa dala odoslať alebo zdielať ako valentínka a FB coverphoto.
Zapne ti to so Smart TV? | Nay Elektrodom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: FB aplikácia pre tých, ktorí vedia oceniť zážitok z pozerania filmov na dobrej TV. Filmoví fanúšikovia mali zo zašifrovaných kultových scénok uhádnuť názvy filmových titulov. A ak im to zaplo medzi prvými, mohli získať Smart TV, aby si svoje obľúbené filmy vychutnali v tej najväčšej kvalite.
Komu darovať Piano? | Piano
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Piano chcelo podporiť akciu 1+1. Namiesto klasického proma sme sa rozhodli radiť ľuďom, komu darovať druhé predplatné - niekomu, kto má naivné, alebo hlúpe názory a mal by viac čítať, aby sa ich zbavil. Aby sme to uviedli, do praxe, darovali sme Piano poslancovi Mariánovi Kuffovi.
Šillený Facebook | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Limitované edície kreditných kariet venované osobnostiam (držiteľom ceny Nadácie TB za umenie) sú už niekoľko rokov významnou produktovo-imidžovou aktivitou Tatra banky. Aktuálna edícia venovaná Erikovi Šillemu, výtvarníkovi s osobitým výtvarným prejavom.
Kampaň špeciálne na facebooku vhodne doplnila komunikáciu, ktorá bola nasadená v predchádzajúcom období.
Cieľom bolo poskytnúť ľuďom na facebooku zážitok z tvorby Erika Šilleho, dať im k dispozícii unikátny set dizajnov facebookovej stránky a informovaťo novej karte od Tatrabanky.
Šírenie aplikácie bolo podporené PPC kampaňou na facebooku.
Čísla (počet návštev, počet &zošillovaných& profilov a počet statusov k téme) svedčia o úspechu kampane.
Online Štrngátor | Kozel
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našou úlohou bolo pripraviť originálnu kampaň pre Kozel, počas ktorej všetci spoločne oslávia zisk titulu České pivo roka Preto sme vytvorili Štrngátor. Facebookovú aplikáciu, ktorá umožnila ľudom spoločne osláviť zisk nového titulu
Vďaka Štrngátoru si mohol ktokoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek štrngnúť na Kozlove vítazstvo
a to jedinečným spôsobom – onlinovo
Veľký Tresko | Ryba Košice
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Našou úlohou bolo spopularizovať tresku v majonéze medzi mladými, preto hral v našej kampani kľúčovú rolu Facebook. Bol ideálny na šírenie misie Veľkého Treska, bojujúceho za obrodenie národnej gastrolegendy. Jeho kampaň zabezpečila treske 370 % nárast FB fanúšikov a 27% nárast predaja.
Zoznam príspevkov
Tvoja vôňa - tvoja osobnosť | MIDIO, s. r. o. - zástupca značky Marionnaud
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľ: Zvýšenie počtu fanúšikov pre Fan Page značky Marionnaud kreatívnou hrou odrážajúcou postavenie značky.

Výsledok: Počet fanúšikov sa zvýšil o 54% (z 4300 na 6610). Aplikácia zozbierala 2066 údajov o užívateľoch, ktoré vie/môže klient použiť pre marketingové účely. Celkovo aplikácia zaznamena 6065 návštev (86% unikátnych). Počet konverzií do e-shopu bol 488.

Popis aplikácie: Vymysleli sme generátor vôní , ktorý je založený na niečom, čo je typické len pre parfumy: využitie esencií každého parfumu v kategóriách (hlava, srdce, základ) v spojení s oficiálnou tvárou parfumu a popisom pre potrebu spropagovať produkty, značku a splniť cieľ kampane.

Funkcionalita: Klient vybral desiatky parfumov pre propagáciu. My sme zjednodušili základné zložky, spojili to s tvárou parfumu a oficiálny popis každého parfumu sme pretvorili na vtipný text. Headline kampane: &zisti, ktorá známa osoba má rovnaké preferencie ako ty&. Aplikácia samozrejme rozlišuje mužské a ženské parfumy, defaultne podľa pohlavia užívateľa s možnosťou ľahko zmeniť kliknutím na obrázok ženy/muža. Patrične tomu sa zmení aj farba.

Interakcia: Po vygenerovaní parfumu na základe zvolených preferencií (ide o reálne dáta, nie náhodný generátor) je možné túto voľbu zdieľať na Facebookovom profile (vrátane umiestnenia fotky aplikácie do albumu užívateľa) a každý deň si tak užívateľ môže vybrať svoj parfum na ten-ktorý deň.

Ďalšia podpora: Umožnili sme prepojiť aplikáciu s e-shopom – kúpiť si vygenerovaný parfum priamo v e-shope. Ak užívateľ pozve svojich FB priateľov do aplikácie, získa dodatočný promo kód vo forme 10%-nej zľavy v e-shope.
Celý pohyb po aplikácii vrátane konverzií do e-shopu (a reálnych nákupov) máme podchytený cez Google Analytics.

Medzinárodný rozmer: Aplikácia sa po úspechu na Slovensku následne preložila do češtiny a v inej kampaňovej vlne (s vlastným časovým rozsahom a inými výhrami), nezávisle od Slovenska, pustila v ČR. Momentálne sa uvažuje o využití aj v Maďarsku.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Generate your favourite parfume by choosing favourite flavours
O2 - 100 000 fanúšikov | O2 Telefónica Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Facebook stránka O2 oslavovala 100 000 fanúšikov. Aby sme sa o túto radosť podelili so všetkými fanúšikmi, zobrali sme celú stránku so všetkými postami, likami, komentármi a míľnikmi a urobili na nej hru pre fanúšikov.
Ich úlohou bolo vyskákať s O2 bábkou od úplne prvého postu na časovej osi (a teda od prvého liku) až po vrch (teda po 100 000 likov). Prešli si tak zábavnou a interaktívnou formou všetky míľniky značky od jej založenia až po súčasnosť.
A podľa výsledkov ich to naozaj bavilo :-)
Liečik pre online generáciu | Lekáreň Sv. kríža (Liečik.sk)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Liečik pre online generáciu

Zadanie: Úvodná kampaň na novú online lekáreň LIECIK.SK, ktorá osloví online generáciu, ale bez rozpočtu na microsite, alebo hernú aplikáciu.
Insight: Aby online generácia šírila našu značku, využili sme problémy online generácie. Stále sedia za počítačmi a v noci chodia neskoro spať.
Idea: Medzi ponúkané lieky a výživové doplnky na LIECIK.SK sme umiestnili unikátne bezplatné produkty ako PRECHÁDZKA, alebo SPÁNOK. Nechýbal obal skutočného lieku a popis ich skvelého efektu pre online generáciu. Prechádzka je bezplatná a navyše redukuje bolesti chrbta zo sedenia za počítačom. Pomáha pri vysokom krvnom tlaku a cholesterole, podporuje trávenie. SPÁNOK - najlepší liek proti únave, ktorý zlepšuje produktivitu, dodáva energiu, bonusom sú 3D sny.
Výsledok: Tisícky nových FB fanúšikov a uvedenie značky LIEČIK.sk ako pomocníka online generácie, ktorý rozumie ich potrebám.
Anglický preklad nosnej myšlienky: An online campaign for newly opened drugstore LIECIK.SK that offered visitors of our customer's e-shop to purchase something they all need - a walk and sleep. Both of these abstract products were offered in a package with description of their benefits.

E5 - Online film – Video

Čarovný videoklip | Unicredit Bank Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Videoklip, ktorý odlaunchoval StickAir nálepku, s ktorou sa dá platiť bezkontaktne. Nálepka bola pre nás čarovná - dá sa s ňou doslova platiť mávnutím ruky. Na jej predstavenie sme sa preto rozhodli osloviť pána Čarovného. Výsledkom bol čarovný klip, natočený na spätný chod s hudbou, ktorá pre samotného Čarovného znamenala žánrový posun. V chytľavom a vtipnom texte sa objavili aj benefity samotnej StickAir nálepky.
COOP Jednota - Zabudol si na uhorku | COOP Jednota
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Šillená karta - video | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre novú limitovanú edíciu kreditných kariet Tatra banky sa stalo predlohou pestré dielo Erika Šilleho, prezentované vo videu, ktoré dokumentuje proces vzniku maľby. Erik Šille takto nasledoval Ľubomíra Feldeka a stal sa ôsmym slovenským umelcom, ktorému Tatra banka venovala limitovanú edíciu kreditnej karty.
Zoznam príspevkov
Tunel Miele - neexistujúci billboard | Miele, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Potrebovali sme odkomunikovať mimoriadny výkon vysávača Miele S8 Uniq
a ukázať, že vysaje naozaj všetko, čo mu príde do cesty. Vo virálnom videu
sme preto upravili tunel Sitina na hadicu vysávača Miele. Tento neexistujúci billboard upútal pozornosť užívateľov na sociálnych sieťach a vyvolal veselú diskusiu o tom, či je skutočne nad tunelom. Nápad neunikol zahraničným blogerom ani nemeckej centrále Miele.
Zoznam príspevkov
Veľký Tresko | Ryba Košice
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Našou úlohou bolo spopularizovať tresku v majonéze medzi mladými. Toto video bolo súčasťou kampane Veľkého Treska a svedectvom jeho boja za obrodenie národnej gastrolegendy. Jeho kampaň pomohla zvýšiť predaj o 27%.
Ja neplatím internet | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Virálne video malo za úlohu podporiť kampaň Easy s tanečným maestrom. Stačilo spot pustiť správnym ľuďom a ich vlastná verzia výborne zafungovala v online prostredí. Za nulový mediálny budget sme získali ďaľšiu pozornosť.
Tablet za 0 centov | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Virálne video malo za úlohu podporiť neuveriteľne výhodnú ponuku tabletov. V rómskej osade vznikla svojská verzia spotu, ktorý Rómovia poznali z televízie. Za nulový mediálny budget sme získali ďaľšiu pozornosť v online prostredí.
Vedeli ste, že...? | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním bolo vytvoriť krátky animovaný, edukačný film, ktorého cieľom bolo vzdelávať žiakov a študentov o histórii, fungovaní a aktivitách spoločnosti SLOVNAFT. Koncept je postavený na súčasnej animácii, ktorá je atraktívna pre mladých.
Zážitky pre spotrebiče | Shoppie.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Shoppie.sk je eshop s elektronikou. Shoppie chcelo podporiť značku a zároveň motivovať ľudí aby vymenili svoje staré spotrebiče za nové. Nakoľko shoppie.sk berie vo svojej komunikácii spotrebiče ako živé, rozhodli sme sa, že spotrebiče musíme za ich služby odmeniť.

Kampaň sme začali online videom, v ktorom diaľkový šofér s láskou v hlase hovorí o svojej mikrovlnke ako mu aj neskoro v noci, keď už jeho žena spí ešte pripraví jedlo a mladý pár, ktorý chce odmeniť svoju práčku pretože nikdy nestratila ani jednu ponožku. Mikrovlnka dostala za odmenu večeru v prvotriednej reštaurácii a práčka tandemový zoskok padákom.

Vytvorili sme microsite s videom, kde ľudia mohli prihlasovať svoje staré spotrebiče. Každý získal voucher na nový v shoppie.sk a mohol vyhrať nový. Každý týždeň sme vybrali víťaza, odmenili jeho spotrebič skvelým zážitkom a natočili nové video.

Za mesiac kampane sme získali zásah 1 milión unikátov na facebooku (videá a kampaňové posty), vyše 100 000 unikátnych návštev, na microsite, 80 000 videní na youtube a 7400 prihlásených spotrebičov, ich príbehov a rovnaký počet rozdaných voucherov na nové spotrebiče v shoppie.sk.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Experiences for appliences
Corgoň Nachytávky | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Východiská:
Corgoň je pivo pre partiu kamarátov, ktorí sa spolu radi zabávajú. Naším cieľom bolo priniesť im zábavu podľa ich predstáv.

Riešenie:
Pomohli sme partiám kamarátov vytvoriť user generated online videá.
Skupinky sa zaregistrovali do súťaže pomocou nápadu, ako chcú nachytať svojho kamoša.
My sme im pomohli nachytávku zrealizovať a natočiť vlastné online video.

Natočili sme 6 videí, ktoré vytvorili vlastný seriál na huste.tv.

Celý projekt vznikol v našej spolupráci s huste.tv a Fun rádiom. Podporná kampaň bežala vo Fun rádiu a na internete (reklamné formáty boli vytvorené ako zostrihy z videí, viď ukážky v linku dole).

Výsledky:
52 661 celkových vzhliadnutí videí, 54% znalosť kampane, 41 439 648 impresií, 1 963 471 unique users, 60,8% reach populácie, 36 944 kliknutí

E6 - Other interactive digital solutions /screensavers, widgets, tickers, organisers, calendars, diaries, counters, calculators, etc.

Nachytaj svojho Ajťáka | IBM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Interaktívne video, ktoré vyzýva zamestnancov firiem, aby nachytali svojich „ajťákov“. Ľudia mohli IT manažérovi poslať link na vtipné video,v ktorom žena stráca nervy s pčítačom. Po chvíli sa však dostaví nečakaný moment prekvapenia - IT manažér sa stáva súčasťou deja a nahnevaná žena z videa volá práve jemu...
Štrngátor | Kozel
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našou úlohou bolo pripraviť originálnu kampaň pre Kozel, počas ktorej všetci spoločne oslávia zisk titulu České pivo roka
Keď všetci, tak všetci. Výsledkom je Kozel Štrngátor - originálne zariadenie, ktoré ako prvé na svete umožňuje štrnganie medzi ľuďmi kilometre vzdialených od seba.

Umiestnili sme ho do niekoľkých pivární. Hoci ich delilo 400 km, ľudia si pripíjali akoby boli vedľa seba. Videli sa, komunikovali a vychutnávali si pivo zadarmo.
Mobilná aplikácia Mobíci | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Telekom priniesol tento rok na podporu SuperStar obľúbených Mobíkov. Pri tejto príležitosti sme vytvorili jedinečnú mobilnú aplikáciu, ktorou sme prepojili zážitok zo sledovania SuperStar so zábavnou hrou v mobile. Počas sledovania sponzorských spotov Telekomu sme používateľom umožnili chytať Mobíkov zo spotov priamo do svojich telefónov. Aplikáciu si za niekoľko týždňov stiahlo viac ako 16 000 ľudí, ktorí chytaním tisícov Mobíkov strávili vyše 21 hodín.
Anglický preklad nosnej myšlienky: With the MOBICI Mobile Application you can connect your experience of watching SuperStar with an entertaing game in your mobile phone.
Zoznam príspevkov
Online vysávač reklamy - iRobot | Miracle production s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: iRobot automaticky vysáva špinu. Mali sme predstaviť tento produkt na Slovensku a ukázať ako funguje.

Keďže internetové stránky sú zašpinené reklamnými bannermi, urobili sme ako súčasť kampane online reklamu ktorá funguje presne tak ako produkt v skutočnosti.
Stačí ho spustiť na akekoľvek stránke a on automaticky nájde všetky reklamné bannery a povysáva ich.

Na stránke www.irobot.sk stacilo vysávač presunúť do panela záložiek v prehliadači a potom naň kliknúť na akejkoľvek stránke.
Anglický preklad nosnej myšlienky:
Zoznam príspevkov

E7 - Mobile & Apps

Lullabies - Uspávanky | IKEA
Seriál: nie
Lóve - interaktívna mapa | InOut Studio
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aplikácia v iTunes s interaktívnou mapou lokácií z filmu Lóve.
Zoznam príspevkov
Ride Academy | Tatra banka
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Lokal band | InOut Studio
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Sziget slovník | MasterCard Europe sprl
Seriál: nie
Stručná charakteristika: MasterCard zorganizoval letnú promo akciu o lístky na slávny festival Sziget do Budapešti. K tomu pripravil jednoduchú aplikáciu Sziget slovník, ktorá nielen pobavila, ale dopomohla nadviazať kontakt na festivale s maďarsky hovoriacimi návštevníkmi.
Zoznam príspevkov
Olympijský Magio Oheň | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Magio Pláž je tradičný letný projekt Slovak Telekom-u. Minulý rok bola témou Magio Pláže Olympiáda a dokonca sa na nej zastavila aj Olympijská pochodeň. Pre túto výnimočnú udalosť sme pripravili aplikáciu do mobilných telefónov, vďaka ktorej ste si mohli pripáliť Olympijský oheň aj do svojho mobilu. Jednoduchým ťuknutím mobilu o faklu, alebo už o horiaci mobil si Olympijský oheň pripalovali ďaľší a ďaľší, čím sa Olympijský duch rozšíril po celom Slovensku.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Share the Olympic spirit with Slovak Telekom App
Zoznam príspevkov
Mobilná aplikácia Mobíci | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Telekom priniesol tento rok na podporu SuperStar obľúbených Mobíkov. Ako prví sme vytvorili jedinečnú mobilnú aplikáciu Mobíci, ktorou sme prepojili zážitok zo sledovania SuperStar so zábavnou hrou v mobile. Počas sledovania reklamných spotov siete Telekom sme používateľom umožnili chytať Mobíkov zo spotov priamo do svojich telefónov. Aplikáciu si za niekoľko týždňov stiahlo viac ako 16 000 ľudí, ktorí chytaním tisícov Mobíkov strávili vyše 21 hodín.
Anglický preklad nosnej myšlienky: With the MOBICI Mobile Application you can connect your experience of watching SuperStar with an entertaing game in your mobile phone.
Zoznam príspevkov
Promilelady - blokovanie telefónnych čísel | Pivovary Topvar a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pivovary Topvar v rámci zodpovednej komunikácie vzdeláva ženy o účinkoch alkoholu na ich organizmus.
Ako súčasť tejto kampane sme vytvorili mobilnú aplikáciu, ktorá sleduje ich promile a akonáhle sú opité, zablokuje im &nebezpečné& čísla v telefóne.
Týmto spôsobom nie je možné vytočiť bývalého, rodičov, šéfa alebo akékoľvek iné číslo, ktoré si zadefinovali a nasledujúce ráno to oľutovať :-)
Aplikácia sleduje aktuálne promile, countdown do triezvosti, popisuje aktuálny stav a účinky alkoholu na organizmus.

Vzbudili sme pozornosť ženských magazínov, online portálov a mobilných a tech bloggerov.
Pretože toto je funkcia, ktorú mal mať už dávno každý telefón :-)

Aplikácia mala vyše 3000 stiahnutí na Slovensku (skrátka dosť veľa na smartfón appku pre ženy).
Bezkontaktný mobilný web | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Väčšina z mobilných webstránok sú len zmenšené pôvodné weby. Neprekvapia vás a nemáte dôvod ich zdieľať. Keď Tatra banka predstavila bezkontaktné platby telefónom iPhone, dostali sme za úlohu spraviť aj z mobilného webu atrakciu. Keďže služba bola len pre majiteľov telefónov iPhone, naplno sme využili jeho gyroskop. Po príchode na prvý bezkontaktný mobilný web ste nemuseli klikať, ale stačilo telefón nakláňať. Bezkontaktné mobilné platby. Bezkontaktný mobilný web.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Our task: Promote contactles payments via iPhone. Solution: A website that allows it's iPhone visitors to browse through without clicking on anything on the web. All they had to do is to tilt their phone from side to side.
Zoznam príspevkov

E8 - Selfpromo

BrandLab | Creative Department
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Láska k značke je chémia.

Ako veľmi miluješ svoju značku ti ukáže BrandLab prostredníctvom Google.

Love for a brand is chemistry.

BrandLab shows you how much you love your brand with a little help of Google.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Love for a brand is chemistry
Zoznam príspevkov
Darček priamo z digitasku | Digitask
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tieto Vianoce ste si mohli naživo vyzdvihnúť darček priamo z digitasku.
Naprogramovali sme robota, ktorý sa dal sledovať cez „live cam. Ktokoľvek ho mohol na diaľku ovládať svojou klávesnicou a vybrať si tak darček priamo z digitasku, ktorý sme mu potom poslali.
Digitask hľadá arťáka | Digita.sk, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Využitie Foursquare tipov s umiestnením nášho provokatívneho tipu s ponukou práce v konkurenčnej agentúre, ktorý sa takto dostane priamo do rúk jej zamestnancovi.
Hľadáme arťáka | Istropolitana Ogilvy
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na náborovú cover fotku sme pre cieľovú skupinu artdirectorov dizajnérov použili pozmenené ikonky balíka produktov Adobe, ktoré musí poznať každý z nich.
Zoznam príspevkov
10 spôsobov ako zničiť accounta | MADE BY VACULIK
Seriál: áno
Stručná charakteristika: FB náborová kampaň na pozíciu account manager
PF 2013 od hviezd slovenského internetu | MUW Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncom každého roka sa agentúry prekonávajú v kreativite novoročných želaní.
V MUW Digital sme to za nás nechali urobiť tých, ktorí sú medzi ľuďmi najobľúbenjší – najväčšie hviezdy slovenského internetu. Z ich youtube videí sme zostrihali jedinečné novoročné želanie, ktoré za niekoľko dní videlo až 40 000 ľudí na rôznych portáloch.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The biggest stars of the Slovak Internet wish you a happy new year!
Zoznam príspevkov
MUW Nuekaunti | MUW Saatchi & Saatchi, spol. s.r.o
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nových accountov do agentúry MUW Saatchi & Saatchi sme hľadali tam, kde sú najčastejšie – na Facebooku. Vytvorili sme jedinečnú interaktívnu hru, ktorú si mohli zahrať priamo vo facebookovom poste a vyskúšať si tak prácu accounta. Hru videlo vyše 5 000 potencionálnych accountov, ale hlavne splnila svoj účel a my sme našli nového kolegu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Try out being an account manager right on your Facebook and find your dreamjob!
Zoznam príspevkov
Respect reklame | Respect APP
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nevytvorili sme obyčajný showreel s ukážkami našich prác, ale spot s prvkami traileru, ktorý ukazuje, o čom všetkom by ľudia nevedeli, keby nebolo Respectu.
Zoznam príspevkov
SCR Pinterest PF 2013 | SCR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vianočné sviatky sú obdobím prianí a želaní, rozhodli sme sa teda zaželať najosobnejšie ako sa dá, a to nami samými.
Anglický preklad nosnej myšlienky: SCR
Rádio like button | Rádio expres
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Časy, keď ľudia počúvali rádio spolu s priateľmi sú dávno preč.
Ako spojiť priateľov pri počúvaní rádia? Preniesli sme hlavnú funkciu Facebooku priamo do vysielania.
Pre online prehrávač Rádia Expres sme vytvorili Rádio like button.
Poslucháči mohli dať like alebo dislike na pesničku, ktorá práve hrá v éteri. Ľudia zdieľali s kamarátmi, čo Expres práve hrá
a tak prinášali nových poslucháčov. Rádio tak už zase počúvame s priateľmi.
Vianočný stromček zdobený YouTube videami | Zaraguza Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vianočný stromček zdobený YouTube videami

Klasické ozdoby na stromček sú out. Ako prekvapiť klientov digital agentúry? Pred Vianocami sme kuriérom rozposlali na prvý pohľad klasické vianočné stromčeky. Stačilo sa na ne ale pozrieť cez mobil a objavili sa na nich unikátne ozdoby. Zdobené boli YouTube videami - vianočnými hitmi ako Wham! - Last Christmas, Jingle Cats - Silent Night, Tři oříšky pro Popelku - Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš?...
Anglický preklad nosnej myšlienky: An interactive Christmas tree as a gift to our clients with surprising decorations - Youtube videos.
Zoznam príspevkov
First Real-time Facebook Cover | Zaraguza Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Insight: Komunikácii značiek na Facebooku chýba osobný prístup

Riešenie:
Ako ešte viac prepojiť onlinový Facebook s offlinom? Ako prví na svete sme spustili priamy prenos cez statický cover na Facebook stránke. Fanúšikov sme tak nechali nahliadnuť priamo do našej kancelárie. Cover sa automaticky updatoval každých 15 sekúnd. Vďaka tomu sme dokázali posunúť komunikáciu na Facebooku zase o level vyššie. Fanúšikovia boli s nami počas brainstormingov, nechávali cez Facebook odkazy na našej tabuli, reagovali priamo na všetko, čo sa u nás dialo. Niektorí ho dokonca využili na propagáciu vlastnej firmy.


Výsledok:
Návštevnosť Facebooku Zaraguzy vystrelila už po niekoľkých týždňoch, keď sa začala šíriť vo svete. Oslovili sme takmer 100 tisíc ľudí bez akejkoľvek platenej reklamy.
Náš Facebook ľudia navštívili 28 tisíc krát. 11 000 z nich sa dokonca vrátilo viac ako 21 krát!

Náš Facebook cover si všimlo aj viac než 400 svetových marketingových blogerov a médiá. Medzi nimi aj Wired, AdWeek atď.
Vďaka tomu tvoria teraz väčšinu fanúšikov marketingoví nadšenci z celého sveta i potenciálni svetoví klienti. O cover tiež prejavili záujem svetoví klienti ako RTL, Cisco, Reebok, Manchester city... Ako prvé ho nasadilo Fun Rádio.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Real-time Facebook cover allowed us to connect our offline office with our Facebook page. With a little trick we were the first in the world to stream what is going on at our office live via Facebook cover picture in real time.
Zoznam príspevkov
PartyAnalyzer.com | Zaraguza Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie: Novoročné PFko digitálnej agentúry
Riešenie: PartyAnalyzer - nástroj pre marketétov, ktorý odhadne na koľko rokov v skutočnosti vyzeráte. Podľa toho vám poradí,či by ste mali budúci rok viac žúrovať, alebo by ste mali radšej viac oddychovať. Stačí si oskenovať tvár cez web kameru a špeciálny algoritmus ju porovná so svetovou databázou tvárí. Len za prvý týždeň ho využilo vyše 10 000 unikátnych návštevníkov.
Web sa stal nielen online kampaňou mesiaca na Slovensku, ale úspešne prezentoval agentúru aj v zahraničí. Či už to bol rozhovor v Great Web Design Ideas (http://www.greatwebdesignideas.com/party-analyzer-2013) alebo shortlist na FWA (http://www.thefwa.com/shortlist/party-analyzer).
Anglický preklad nosnej myšlienky: An online tool that allows you to check how old you really look like. Based on the result you will be given advices on how to party in 2013. The result: Media buzz, 10k of unique visitors within first week, ...
Pobyt v reklamnej agentúre | Zaraguza Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Brief: Náborová kampaň pre reklamnú agentúru

Výzva: Ako zvýšiť hodnotu ponúkaného miesta v agentúre?

Idea: Na zľavovom portály ZlavaDna.sk ste si mohli pár dní kúpiť týždnový pobyt v reklamnej agentúre ZARAGUZA v akcii za 500 eur. Okrem prednášok, skutočných zadaní, obsahovala ponuka aj obedy s kreatívnym riaditeľom a výlety s firemnými psíkmi. Senior kreatívci mali ale pobyt zadarmo.

Výsledok:
Stovky zdieľaní v reklamnej komunite už za prvý deň.
Vyše 4000 unikátnych návštevníkov (prišli z odkazov na Facebooku, inzerát nebol pre bežného návštevníka Zlavadna.sk)
Zo životopisov sme skutočne vybrali nového kolegu
Prekvapenie: Traja záujemci o kúpu pobytu za 500 eur
Anglický preklad nosnej myšlienky: Creative recruitment campaign on one of local Groupon portals. We offered a week stay at our agency for &only& 500,- Eur. Senior copywriters were able to apply and if accepted get the stay for free. The result: Hundreds of shares + a new copywriter!

E9 - Interactive & online pre neziskové organizácie

Tvor/netvor | Nadácia Tatra banky
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Silent Player | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Telekom dlhodobo podporuje projekty pre nepočujúcich. Pri príležitosti dňa nepočujúcich preto do svojho facebookového postu umiestnil špeciálny silent player - video z fiktívnej nehody Evy Mázikovej, vtedajšej tváre kampane na Telekom paušály a zároveň najukecanejšej slovenskej celebrity. Video sa prehralo bez zvuku. A keď ste zvuk priadli, automaticky sa opäť vypol. Vďaka jednému postu na Facebooku sme tisíckam ľudí priblížili, ako sa nepočujúci cítia každý deň.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Silent Player by Telekom will show you, how deaf people feel every day.
Zoznam príspevkov
Vysloboď väzňa svedomia | Amnesty International
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Agentúra Roland Torsten Advertising pripravil pre klienta Amnesty International jednoduchú interaktívnu on-line hru, ktorá upriamuje pozornosť na skutočnosť, že vo svete sú ešte stále režimy (štáty), ktoré väznia ľudí za ich myšlienky. On-line hrou je možné symbolickým spôsobom vyslobodiť väzňa svedomia z väzenia. Stačí použiť kurzor a vyviesť väzňa svedomia z bludiska ostnatých drôtov na slobodu.

Potom už stačí vyplniť pripravený formulár, ktorým sa žiada oslobodenie nespravodlivo prenasledovaného väzňa. V roku 2013 sa petícia podpisuje za Alesa Bialatského, bieloruského občianskeho aktivistu.
To je posolstvo interaktívnej PF.

A tak aj v čase Vianoc a osláv nového roku 2013 je pripomínaný príbeh bieloruského aktivistu Alesa Bialatského, riaditeľa Centra za ľudské práva Viasna, ktorý je väznený za poukazovanie na porušovanie ľudských práv v autoritárskom režime v Bielorusku.
Rómovia. Aj toto je ich skutočný príbeh. | OSF - Nadácia otvorenej spoločnosti
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Víťazná práca Young Lions 2012 sa dočkala svojej realizačnej fázy. V spolupráci s viacerými partnermi Nadácie pre otvorenú spoločnosť nám bolo umožnené oficiálne využiť grafické prostredie Facebook timeline a vytvoriť sériu bannerov, ktoré komunikujú príbehy Rómov ako ich nepoznáte.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Roma. This is their true story too.
Nepáči sa mi to | RMS - Rada Mládeže Slovenska
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 72 hodín je najväčší dobrovoľnícky projekt na Slovensku. Chceli sme v úvodnej časti projektu pripomenúť mladým, že ich potrebujeme. Ako? Zmenou návyku. Miesto neustále používaného „Páči sa mi to“ sme im dali do rúk možnosť ukázať, že sa im niečo nepáči.
Veci, ktoré sa im nepáčia mohli odfotiť našou mobilnou aplikáciou, označiť výstražnou páskou, uploadnúť na web, komentovať a zdieľať na facebooku.
Tak sa vo výsledku ihriská a lavičky na celom Slovensku opäť začali páčiť.

F - Techniques

F1 - Direct marketing - dvoj a trojdimenzionálny mailing (komunikácia s priamo osloveným potenciálnym spotrebiteľom)

PF 2013 | Ahold Retail Slovakia k.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Šťastie je nehmatateĺné, nekúpiš si ho, ale môžeš ho priať.
Sieť predajní zameraná najmä na potraviny ho dokonca dokázala poslať porciované na každý deň v roku 2013.
Zoznam príspevkov
Obec na prvom mieste - pohľadnica | KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na poistenie motorových vozidiel od Komunálnej poisťovne bola postavená na autentickom zobrazení vidieka a vidiečanov z obce Rybník, ktorí odporúčali náš produkt. Ako direct mail sme teda pripravili typickú dedinskú pohľadnicu s fotkami Rybníka, ktorú akoby Rybníčania posielali ostatným Slovákom s pozdravom a odporúčaním nášho produktu. Tento DM nevyzeral ako leták, ktorý každý vyhodí. Forma pohľadnice zaručila, že si ju naša cieľová skupina prečítala ako pozdrav od svojich známych.

F3 - Obalový dizajn (obal výrobku)

Koncepcja obalov štúrovskích | Štúrovci s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncepcia obalového dizajnu pre produkty predávané v sieti kaviarní SHTOOR home made café. Obaly reflektujú štúrovský imidž kaviarne a pracujú s odvolávkami na osobnosti a diela štúrovského hnutia.
Mavín selection - prestížna rada vín | Mavín - Martin Pomfy
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na zdravie.

F4 - Promotion (POS materiály, akcie na podporu predaja a lojality zákazníkov, špeciálne ponuky, kupóny, súťaže, buzz marketing, in-store aktivity, merchandising a pod. )

LODENICA | LODENICA BISTRO-BAR-HOSTEL
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ZADANIE: LAUNCH BISTRO-BAR-HOSTEL LODENICA SA NACHÁDZA V BLÍZKOSTI INTERNÁTOV A VYSOKÝCH ŠKÔL, ODKIAĽ SME POTREBOVALI PRITIAHNÚŤ ŠTUDENTOV.
KEĎŽE LOGOM LODENICE JE ZLOŽENÁ PAPIEROVÁ LODIČKA, VYTVORILI SME TAKÝTO 3D LETÁK.
V ŇOM SI ŠTUDENTI NAŠLI RIEŠENIE AKO SA NEUTOPIŤ V KAŽDODENNÝCH POVINNOSTIACH A RADŠEJ ZAKOTVIŤ V LODENICI.
Shtoor, váš národní buďiťel | Štúrovci s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pri príležitosti otvorenia novej kaviarne SHTOOR home made café v Mlynskej doline prebehla na blízkych internátoch promo akcia na pozvanie študentov do kaviarne. Akcia prebehla skoro ráno, keď postava Ľudovíta Štúra chodila po internátoch, budila študentov a rozdávala im kávu a letáčik.
Slovensko dávno svetové | Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Komunikácia značky Zlatý Bažant je ostatné roky známa ako v podobe variácií na tému Slovensko a svet. Vznikla tak séria kampaní, ktoré odrážali zmeny životného štýlu na Slovensku, všímali si, ako dne s žijeme, ako hovoríme, ako nakupujme, alebo skrátka akí sme v porovnaní s inými národmi. Všetky tieto kampane spájala okrem základnej témy aj forma spotu – akási komentovaná mozaika jednoducho štylizovaných obrazov - či už s jedným, alebo viacerými hrdinami. Spoločné bolo tiež záverečné pointovanie spotov, ústiace do claimu „svetové slovenské pivo“.
Zoznam príspevkov
Plyšoví Mobíci | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V tretej vlne kampane s Mobíkmi prichádza Telekom aj s ich plyšovou podobou. Po plyšákoch sa strhla obrovská zhánka. Ľudia ich môžu získať v Telekom centrách ale i hypermarketoch. Okrem oficiálnych predajných miest však prekvitá aj kšeftovanie na inzertných portáloch. Do dnešného dňa sa ich predalo takmer 50 000 ks.
Selfpromo jedného vysavača - iRobot | Miracle production s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: iRobot je automatický vysavač. Ako najlepšie osloviť jeho potenciálnych zákazníkov?
Keď je automatický, tak nech to urobí sám :)
A tak sa stal produkt zároveň médiom.

iRobot si hľadal nového majiteľa v známom nákupnom stredisku.
Každý kto ho chcel vyhrať musel dať svoje kontaktné údaje.
A najjednoduchší spôsob ako to urobiť, je nechať ho aby ich povysával.
Ľudia si iRobota zamilovali a s radosťou ho kŕmili svojimi kontaktami. Zároveň hneď videli ako iRobot funguje.
Zoznam príspevkov
Zážitky pre spotrebiče | Shoppie.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Shoppie.sk je eshop s elektronikou. Shoppie chcelo podporiť značku a zároveň motivovať ľudí aby vymenili svoje staré spotrebiče za nové. Nakoľko shoppie.sk berie vo svojej komunikácii spotrebiče ako živé, rozhodli sme sa, že spotrebiče musíme za ich služby odmeniť.

Kampaň sme začali online spotom, v ktorom diaľkový šofér s láskou v hlase hovorí o svojej mikrovlnke ako mu aj neskoro v noci, keď už jeho žena spí ešte pripraví jedlo a mladý pár, ktorý chce odmeniť svoju práčku pretože nikdy nestratila ani jednu ponožku. Mikrovlnka dostala za odmenu večeru v prvotriednej reštaurácii a práčka tandemový zoskok padákom.

Vytvorili sme microsite s videom, kde ľudia mohli prihlasovať svoje staré spotrebiče. Každý získal voucher na nový v shoppie.sk a mohol vyhrať nový. Každý týždeň sme vybrali víťaza, odmenili jeho spotrebič skvelým zážitkom a natočili nové video.

Za mesiac kampane sme získali zásah 1 milión unikátov na facebooku (videá a kampaňové posty), vyše 100 000 unikátnych návštev, na microsite, 80 000 videní na youtube a 7400 prihlásených spotrebičov, ich príbehov a rovnaký počet rozdaných voucherov na nové spotrebiče v shoppie.sk

F5 - Corporate a Brand identity

PIEŠŤANSKÉ ČAJKY | Občianske združenie Športové kluby mesta Stará Turá
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úlohou agentúry bolo vymyslieť názov a vytvoriť logo piešťanského ženského basketbalového tímu, nováčika slovenskej extraligy.

F6 - Ilustrácie a fotografia

IMPERATOR HRUŠKOVICA | IMPERATOR s.r.o.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Imperator Hruškovica je vďaka svojej kvalite destilát, ktorý nám môže
závidieť celý svet.
Ideou komunikácie je využiť známe svetové alkoholické nápoje a ich pomocou pozicionovať Imperator hruškovicu na úroveň svetového a zároveň Slovensko reprezentujúceho destiláty.
LODENICA | LODENICA BISTRO-BAR-HOSTEL
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ZADANIE: LAUNCH BISTRO-BAR-HOSTEL LODENICA SA NACHÁDZA V BLÍZKOSTI INTERNÁTOV A VYSOKÝCH ŠKÔL, ODKIAĽ SME POTREBOVALI PRITIAHNÚŤ ŠTUDENTOV.
PRETO SME ZVOLILI KRESBU AKOBY NA VYTRHNUTOM ŠTUDENTSKOM PAPIERI S POZNÁMKAMI- NÁVODOM AKO SA NEUTOPIŤ V KAŽDODENNÝCH POVINNOSTIACH ALE RADŠEJ ZAKOTVIŤ V LODENICI.

Eurovea - Letný nákupný raj | Eurovea
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
FORBES - Pohľad do skutočného sveta biznisu | Business Consulting and Media, s. r. o.
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Harley Davidson - Driven by history | PRO HD Spol s.r.o.
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Hamlet dnes nebude | PubRes
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Divadelný plagát k predstaveniu Hamlet dnes nebude odkazuje na klasické hamletovské atribúty, avšak vyhýba sa ich doslovnému preberaniu, rovnako, ako hra Rainera Lewandowskeho nie je prvoplánovou parafrázou shakespearovského motívu.
Naše srdce patrí divadlu | Vysoká škola múzických umení
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň 19. ročníka festivalu hovorí o láske k divadlu extrémnejším spôsobom, ktorý viac zaujme cieľovú skupinu a svojim charakterom nadväzuje na kreatívny štýl nastavený v minulých ročníkoch.
I see it first | Fashion TV
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Tatra Academy | Tatra banka
Veľký Tresko | Ryba Košice
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Nemáš hrdinu? Vymysli si ho. Nemáš peniaze? Nakresli si ho.
Našou úlohou bolo vytvoriť lacnú, ale výraznú kampaň na spopularizovanie tresky v majonéze medzi mladými. Vytvorili sme preto kresleného hrdinu, s kreslenými dobrodružstvami, kresleným viralom aj kreslenými statusmi.
Tmavý Šariš | Pivovary Topvar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním novej kampane Šariš Tmavý bolo bližšie predstaviť jeden z produktov pív Šariš a zároveň vybudovať u spotrebiteľa silnú ascociáciu a podvedomé spojenie Tmavého piva Šariš a dobrého jedla.
Vytvorili sme teda chutný vizuál, ktorý dostatočne jasne, no zároveň rafinovane vyjadruje toto neodolateľné spojenie. Na vnemy bohatý vizuál plný pochúťok, ktoré vytvárajú obrys fľaše Šariš Tmavý poukazuje na skutočnosť, že k jedlu padne ako uliaty.
Zoznam príspevkov
Vedeli ste, že...? | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naším zadaním bolo vzdelávať žiakov a študentov o histórii, fungovaní a aktivitách spoločnosti SLOVNAFT. Pripravili sme preto edukačnú kampaň, ktorá by mladých oslovila jednoduchou a zábavnou formou.
Taste Of Spirit | Absolute Co.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Naším zadaním bolo vytvoriť imidžový vizuál pre ázijskú reštauráciu Green Buddha.
Prirodzený výber | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: SLOVNAFT patrí medzi top 3 technologicky najvyspelejšie rafinérie v Európe. Naším zámerom bolo ukázať, že značka SLOVNAFT vyrába kvalitné palivo, ktoré automobilové značky považujú za svoj ”Prirodzený výber”.

F7 - Selfpromo

MADE | MADE BY VACULIK
Towercom - Stromček PF | Towercom, a.s.
Seriál: nie
Úspešný digitál môže byť postavený aj na printe | TRIAD Advertising
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Triad Advertising bol jedným z partnerov konferencie MobileRulezz.sk 2013 a má na konte viacero úspešných mobilných aplikácií, ktoré boli aj ocenené. Ako sa pripomenúť skupine nadšencov pre mobilný marketing, ktorá si dobre rozmyslí či a kde odložia svoj mobil?
Do balíčka propagačných materiálov pre účastníkov konferencie sme vložili špeciálnu vkladačku. Vystrihnutím sa dal jednoducho vytvoriť štýlový stojan pre mobil, ktorý komunikoval naše presvedčenie o potrebe spájať digital a offline nápady.
Je na vás, vážení porotcovia, či potvrdíte, že úspešný digitál môže byť postavený aj na printe :-)
Etiketa Agentúra roka | Wiktor Leo Burnett
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pri príležitosti zisku titulu Agentúra roka 2011 a na počesť všetkých ľudí v agentúre, ktorí sa o tento titul zaslúžili, sme spoločne namiešali toto víťazné cuvée.
Víno zrelo v barikových sudoch aj v čase, keď sa agentúre podarilo tento titul obhájiť. A tak nám je potešením v týchto dňoch pripiť si s každým, kto sa chce s nami podeliť o radosť.
Oslávte spolu s nami dva výnimočné roky ukryté v tejto fľaši.

F8 - Techniques pre neziskové organizácie

Nepáči sa mi to | RMS - Rada Mládeže Slovenska
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súčasťou kampane Nepacisamito.sk pre dobrovoľnícky projekt 72 hodín bolo vytvorenie špeciálneho média – označovacej pásky.
V prvej fáze sme ňou odmeňovali prvých prispievateľov na stránke, aby sme podporili ich aktivitu. Dali sme im dôvod hľadať a označovať ďalšie priestory, ktoré si zaslúžia renováciu a zároveň tak vytvorili outdoorové médium. Páska sa stala jedným zo symbolov kampane. Mladí ľudia ju mohli získať ako merchandising a požiť všade tam, kde sa im čosi nepáčilo.

G - MEDIA

G1 - Klasické médiá - TV, rádio, kino, print, poster, outdoor, budovy, objekty a zariadenia (výnimočné kreatívne využitie klasických nosičov, mediálna kreativita, mediálne plánovanie)

Launch Windows 8 | Microsoft Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Predstavenie nového Windows 8 čo najviac ľuďom v priebehu jedného dňa, tak aby ho mohli zažiť a vyskúšať si na vlastné oči.
Eurovea - autobusové zastávky | Eurovea
Seriál: áno
Zoznam príspevkov
Zvoniaci billboard | Bamboo sushi restaurant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Otázka znela, ako spraviť veľký rozruch s minimálnym rozpočtom? Odpoveď si môžete pozrieť.
Anglický preklad nosnej myšlienky: How to make some noise with micro budget.
Zoznam príspevkov
Novoročný príhovor Pištu Lakatoša | Lokal TV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Novoročný príhovor Pištu Lakatoša sa už stáva tradíciou. Minuloročný príhovor v TV si pozrelo viac ľudí, ako príhovor prezidenta. Tento rok išiel Pišta iba online, ale potreboval to oznámiť aj v klasickom TV programe - so špeciálnym umiestnením hneď vedľa avíza prejavu prezidenta SR.
Tunel Miele - neexistujúci billboard | Miele, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Postaviť billboard nad tunelom by bolo z legislatívneho hľadiska nereálne. Preto sme vytvorili neexistujúci billboard a vložili ho do videa. Vďaka sociálnym sieťam si získal pozornosť nielen na Slovensku, ale aj medzi zahraničnými blogermi a v nemeckej centrále Miele. To by sa jednému bratislavskému billboardu ťažko podarilo, keby bol &iba& skutočný.
Zoznam príspevkov
Obec na prvom mieste - pohľadnica | KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na poistenie motorových vozidiel od Komunálnej poisťovne bola postavená na autentickom zobrazení vidieka a vidiečanov z obce Rybník, ktorí odporúčali náš produkt. Ako direct mail sme teda pripravili typickú dedinskú pohľadnicu s fotkami Rybníka, ktorú akoby Rybníčania posielali ostatným Slovákom s pozdravom a odporúčaním nášho produktu. Tento DM nevyzeral ako leták, ktorý každý vyhodí. Forma pohľadnice zaručila, že si ju naša cieľová skupina prečítala ako pozdrav od svojich známych.
Svätá štvorka | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako netradične odkomunikovať svetovú premiéru filmu Svätá štvorka na Magio pláži? Využili sme pikantnú tému filmu a v spojení s uterákovým konceptom Magio pláže sme vytvorili “škandalózny” teasing. Kampaň na premiéru prilákala rekordný počet návštevníkov.
Happy duety | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S novou ponukou Telekomu, ktorý sa rozhodol odmeňovať nielen zákazníkov, ale aj ich blízkych štartuje aj nová kampaň. V reklamných brejkoch spievali reálne dvojice známy Žbirkov hit Dvaja. Súčasne so spustením kampane sme odštartovali aj kastingy po Slovensku a z natočeného materiálu vznikla ďalšia séria spotov. Tvárami našej kampane sa tak stali reálne dvojice, ktoré sa ocitli aj na bilbordoch a printoch. Kampaň zaznamenala veľký ohlas aj na youtube a facebooku, pretože každý účastník sa pochválil svojej rodine, známym či kolegom a tak k nám mali všetci bližšie než kedykoľvek predtým.
BeBe Dobré ráno - Prebuď v sebe rytmus s BeBe Dobré Ráno | Kraft Foods Slovakia, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: O kampani
Jedna z najúspešnejších značiek spoločnosti Kraft Foods – Bebe Dobré Ráno odštartovala v lete novú kampaň v štýle „Prebuď v sebe rytmus s Bebe Dobré Ráno“. Úlohou kampane bolo šíriť dobrú náladu, pozitívnu energiu a naladiť ľudí na správny rytmus a tým zvyšovať povedomie a podporovať predaj produktu. Keďže každý z nás má rád niečo iné, dali sme ľuďom možnosť namixovať vlastný song v rytme, ktorý ich dokáže naladiť na dobrú náladu. Spojili sme aktívne trávenie voľného času cieľovej skupiny s tým čo ich baví – s počúvaním ich obľúbeného mladého a dynamického rádia Europa 2, a s uznávanou a populárnou DJkou.

Big Idea
Namixuj si vlastný song a vypočuje si ho celé Slovensko.

Realizácia
Pozvali sme DJ Lucca do rannej šou ZOO rádia Europa2 na Slovensku, kde vyzývala k zapojeniu do súťaže a učila princípy mixovania rytmov cez mixpult na webe beberytmus.sk. Za najlepší track bolo možné hlasovať priamo na webe. Kampaň bola promovaná v rádio spotoch a na FB rádia Európa2. Tie najlepšie hudobne mixy z tvorby poslucháčov potom rádio odvysielalo v éteri. Víťaz navyše vyhral cestu do L.A.

Výsledky
Možnosť prvýkrát na Slovensku odvysielať amatérske songy poslucháčov prilákala na web beberytmus.sk takmer 0,5 mil. ľudí. Až 20% z nich sa zúčastnilo hlasovania. Za 8 týždňov bolo vygenerovaných 2.340 súťažných trackov. Tie najlepšie si v éteri rádia vypočulo 2 milióny Slovákov.
Sušienky BeBe Dobré ráno dokázali cez éter rádia pozitívne naladiť celé Slovensko. A hlavne – na jeseň klient prekročil plánovaný predaj produktu o 25%.
Samsung – Budúcnosť SMART TV je tu | Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: O kampani
Samsung ako inovátor a technologický trendsetter priniesol na trh novú generáciu televízorov SMART TV s jedinečnými vlastnosťami. Pre ovládanie televízora už nie je nutné používať ovládač. Ponúka niekoľko inovatívnych funkcií ako ovládanie hlasom a gestami, dokonca rozpoznanie tváre. Našou úlohou bolo pripraviť kampaň pre zavedenie novinky na Slovenskom trhu. Prezentovať jedinečné technologické možnosti cieľovej skupine mladých a technologicky zdatných ľudí s vyšším príjmom, ktorí sa nadchnú každou novinkou.

Big Idea
Ideálne je vidieť, počuť a osobne zažiť čo dokáže aktuálny technologický zázrak Samsung SMART TV. Vyskúšaj si najunikátnejšiu funkciu televízora - ovládanie hlasom, zábavnou formou, na nečakanom mieste v kine.

Realizácia
Tesne pred spustením filmu začne plátno komunikovať s divákmi a demonštrovať funkcie televízora. Ak chcú diváci vidieť film, musia sa zapojiť a hlasom spustiť SMART TV. Celú „hru“ odštartuje dohodnutý herec v hľadisku zvolaním prvého povelu. Na plátne sa začnú zobrazovať funkcie televízora s ikonami SMART HUB. Až po zadaní ďalších signálov, ku ktorým vyzýva plátno, sa diváci dočkajú svojho vytúženého filmu.

Výsledky
Počas 2 týždňov kampane v kinách videlo predstavenie Smart TV viac ako 17,5 tisíc návštevníkov. Tí aktívnejší zdieľali svoje zážitky na FB.
V rámci kampane obohatenej o inovatívnu zážitkovú realizáciu v kinách dosiahol klient nečakané obchodné výsledky. Samsung v priebehu 2 mesiacov 2,5 násobne prevýšil svoj plánovaný predaj.
Corgoň Nachytávky | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Východiská:
Corgoň je pivo pre partiu kamarátov, ktorí sa spolu radi zabávajú. Naším cieľom bolo priniesť im zábavu podľa ich predstáv.

Riešenie:
Pomohli sme partiám kamarátov vytvoriť user generated online videá.
Skupinky sa zaregistrovali do súťaže pomocou nápadu, ako chcú nachytať svojho kamoša.
My sme im pomohli nachytávku zrealizovať a natočiť vlastné online video.

Natočili sme 6 videí, ktoré vytvorili vlastný seriál na huste.tv.

Celý projekt vznikol v našej spolupráci s huste.tv a Fun rádiom. Podporná kampaň bežala vo Fun rádiu a na internete.

Výsledky:
52 661 celkových vzhliadnutí videí, 54% znalosť kampane, 41 439 648 impresií, 1 963 471 unique users, 60,8% reach populácie, 36 944 kliknutí


G2 - New media (kreatívne použitie netradičných alebo nových nosičov)

Štrngátor | Kozel
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našou úlohou bolo pripraviť originálnu kampaň pre Kozel, počas ktorej všetci spoločne oslávia zisk titulu České pivo roka
Keď všetci, tak všetci. Výsledkom je Kozel Štrngátor - originálne zariadenie, ktoré ako prvé na svete umožňuje štrnganie medzi ľuďmi kilometre vzdialených od seba.

Umiestnili sme ho do niekoľkých pivární. Hoci ich delilo 400 km, ľudia si pripíjali akoby boli vedľa seba. Videli sa, komunikovali a vychutnávali si pivo zadarmo.
Selfpromo jedného vysávača - iRobot | Miracle production s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: iRobot je automatický vysavač. Ako najlepšie osloviť jeho potenciálnych zákazníkov?
Keď je automatický, tak nech to urobí sám :)
A tak sa stal produkt zároveň médiom.

iRobot si hľadal nového majiteľa v známom nákupnom stredisku.
Každý kto ho chcel vyhrať musel dať svoje kontaktné údaje.
A najjednoduchší spôsob ako to urobiť, je nechať ho aby ich povysával.
Ľudia si iRobota zamilovali a s radosťou ho kŕmili svojimi kontaktami. Zároveň hneď videli ako iRobot funguje.
Zoznam príspevkov
Zeleň pre mesto | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V spoločnosti Orange Slovensko myslia zeleno a podporujú v tom aj svojich zákazníkov. Každý, kto sa počas kampane Zeleň pre mesto rozhodol prejsť na ekologickejšiu elektronickú faktúru alebo odovzdal v predajni Orangeu svoj starý mobil, zbieral body pre svoje mesto. Mestá s najvyšším bodovým ziskom získali potom 3 300 EUR práve na výsadbu zelene. Súčasťou kampane boli aj machové nápisy ktoré zo dňa na deň vyrástli na frekventovaných miestach najväčších slovenských miest.

G3 - Sponzoring a špeciálne eventy

Bratislava Brass Day | Nu Spirit
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nie je dychovka ako dychovka
Bratislava Brass day 1. máj Nu Spirit Club
Coca-Cola Superstar: Ako ukradnúť reklamný break | Coca Cola Česká republika, Coca Cola Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako získať mediálny priestor pre seba v boji s najsilnejšími značkami?

Coca-Cola dala divákom to, o čo ich ostatné značky oberajú. Možnosť sledovať Superstar aj počas reklamného breaku. Cez web mohli diváci vidieť jedinečné zábery z diania Superstar v priamom prenose. Live streaming bolo možné pozerať cez mobil, tablet či počítač.
Zoznam príspevkov
Obec na prvom mieste - Media - specialny event | KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na poistenie motorových vozidiel od Komunálnej poisťovne bola postavená na autentickom zobrazení vidieka a vidiečanov z obce Rybník, ktorí odporúčali náš produkt. Aby sme vzbudili záujem médií a podporili autenticitu odovzdávania ocenenia obci, usporiadali sme klasickú dedinskú zábavu, kam prišli dedinčania, ale predovšetkým novinári, ktorí o odovzdaní ocenenia najbezpečnejšej obci informovali za nás. To všetko podporovalo kampaň, a teda aj ponuku motorového poistenia od Komunálnej poisťovne.
Corgoň Nachytávky | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Východiská:
Corgoň je pivo pre partiu kamarátov, ktorí sa spolu radi zabávajú. Naším cieľom bolo priniesť im zábavu podľa ich predstáv.

Riešenie:
Pomohli sme partiám kamarátov vytvoriť user generated online videá.
Skupinky sa zaregistrovali do súťaže pomocou nápadu, ako chcú nachytať svojho kamoša.
My sme im pomohli nachytávku zrealizovať a natočiť vlastné online video.

Natočili sme 6 videí, ktoré vytvorili vlastný seriál na huste.tv.
Tak vznikli zábavné úzko cielené eventy, ktoré sekundárne na internete zabavili tisíce divákov.

Celý projekt bol realizovaný v našej spolupráci s huste.tv a Fun rádiom. Podporná kampaň bežala vo Fun rádiu a na internete.

Výsledky:
52 661 celkových vzhliadnutí videí, 54% znalosť kampane, 41 439 648 impresií, 1 963 471 unique users, 60,8% reach populácie, 36 944 kliknutí

G4 - Selfpromo

Úspešný digitál môže byť postavený aj na printe | TRIAD Advertising
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Triad Advertising bol jedným z partnerov konferencie MobileRulezz.sk 2013 a má na konte viacero úspešných mobilných aplikácií, ktoré boli aj ocenené. Ako sa pripomenúť skupine nadšencov pre mobilný marketing, ktorá si dobre rozmyslí či a kde odložia svoj mobil?
Do balíčka propagačných materiálov pre účastníkov konferencie sme vložili špeciálnu vkladačku. Vystrihnutím sa dal jednoducho vytvoriť štýlový stojan pre mobil, ktorý komunikoval naše presvedčenie o potrebe spájať digital a offline nápady.
Je na vás, vážení porotcovia, či potvrdíte, že úspešný digitál môže byť postavený aj na printe :-)
First Real-time Facebook Cover | Zaraguza Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Insight: Komunikácii značiek na Facebooku chýba osobný prístup

Riešenie:
Ako ešte viac prepojiť onlinový Facebook s offlinom? Ako prví na svete sme spustili priamy prenos cez statický cover na Facebook stránke. Fanúšikov sme tak nechali nahliadnuť priamo do našej kancelárie. Cover sa automaticky updatoval každých 15 sekúnd. Vďaka tomu sme dokázali posunúť komunikáciu na Facebooku zase o level vyššie. Fanúšikovia boli s nami počas brainstormingov, nechávali cez Facebook odkazy na našej tabuli, reagovali priamo na všetko, čo sa u nás dialo. Niektorí ho dokonca využili na propagáciu vlastnej firmy.


Výsledok:
Návštevnosť Facebooku Zaraguzy vystrelila už po niekoľkých týždňoch, keď sa začala šíriť vo svete. Oslovili sme takmer 100 tisíc ľudí bez akejkoľvek platenej reklamy.
Náš Facebook ľudia navštívili 28 tisíc krát. 11 000 z nich sa dokonca vrátilo viac ako 21 krát!

Náš Facebook cover si všimlo aj viac než 400 svetových marketingových blogerov a médiá. Medzi nimi aj Wired, AdWeek atď.
Vďaka tomu tvoria teraz väčšinu fanúšikov marketingoví nadšenci z celého sveta i potenciálni svetoví klienti. O cover tiež prejavili záujem svetoví klienti ako RTL, Cisco, Reebok, Manchester city... Ako prvé ho nasadilo Fun Rádio.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Real-time Facebook cover allowed us to connect our offline office with our Facebook page. With a little trick we were the first in the world to stream what is going on at our office live via Facebook cover picture in real time.
Zoznam príspevkov

G5 - Media pre neziskové organizácie

Tu a teraz (TV) | Magna Deti v núdzi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zbieranie peňazí pre humanitárne organizácie, akou je aj Magna, je náročné, pretože ľudia na Slovensku pokladajú svoje vlastné problémy za dôležitejšie než riešenie problémov hladujúcich detí v odľahlých krajinách, ktorými sú už presýtení. Chceli sme preto verejnosť situovať do pozície, kedy môžu a preto musia pomôcť. Tu a teraz. Vďaka netradičnému využitiu televízie, rádia a outdooru sa nám ich podarilo osloviť a zvýšiť tak počet pravidelných prispievateľov o viac než 100%.
Zoznam príspevkov
Tu a teraz (OOH) | Magna Deti v núdzi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zbieranie peňazí pre humanitárne organizácie, akou je aj Magna, je náročné, pretože ľudia na Slovensku pokladajú svoje vlastné problémy za dôležitejšie než riešenie problémov hladujúcich detí v odľahlých krajinách, ktorými sú už presýtení. Chceli sme preto verejnosť situovať do pozície, kedy môžu a preto musia pomôcť. Tu a teraz. Vďaka netradičnému využitiu televízie, rádia a outdooru sa nám ich podarilo osloviť a zvýšiť tak počet pravidelných prispievateľov o viac než 100%.
Zoznam príspevkov
Tvor/netvor | Nadácia Tatra banky
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Open Shop - 1. e-shop pre lepšiu spoločnosť | Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na slovenskom internete je množstvo e-shopov, ale iba jeden z nich pomáha zlepšovať našu spoločnosť. Pre Nadáciu otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation sme pripravili virtuálny obchod. Návštevníci si v ňom mohli pozrieť portfólio aktivít a programov Open Society Foundation a rýchlo i jednoducho ich podporiť svojím „nákupom“. Všetky produkty stoja len 2 % z daní.
Kreatívne sme využili klasický nosič - v tomto prípade e-shop, z ktorého sa stalo výnimočné médium - o-shop.

H – KREATIVITA V PR

H1 - Corporate Communications (Projekty na podporu firemnej povesti a imidžu. vzťahy s médiami, krízová komunikácia, komunikačná podpora strategických zmien, change management)

Obnova Kilometrovníka | Telefónica Slovakia, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň s nazvom „Medzinárodné volania“ komunikovala rovnakú tarifu volaní do celej EÚ za cenu ako na Slovensku. Myslienku približujeme európske mestá, prinášame metropoly, pretavila agentura do opravy poškodenej turistickej atrakcie - nultého bodu pod Michalskou bránou, na ktorom boli jednotlivé mestá znázornené.
Záujem o opravu kilometrovníka zo strany médií vytvoril pekný priestor aj na komunikáciu posolstva. Aktivita bola doplnená o rolovacie citylighty, na ktorých sa striedala informácia o tom, že O2 prináša okrem Paríža a Ríma aj nový kilometrovník. Peknou a hlavne trvalou spomienkou je aj tabuľka donátora, ktorá je umiestnená v bezprostrednej vzdialenosti od pamiatky.
Zamestnanecký grantový program | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Orange Slovensko zamestnáva takmer 2 000 ľudí. Každý z nich má okrem práce aj množstvo rozmanitých koníčkov a aktivít, ktoré napĺňajú nielen ich, ale sú užitočné aj pre ďalších ľudí.
Nadácia Orange už 15. rok prispieva k tomu, aby sa veci okolo nás menili k lepšiemu. Na jar 2013 ponúkla už po niekoľkýkrát možnosť &páchať dobro& aj všetkým zamestnancom Orange Slovensko.
V rámci Zamestnaneckého grantového programu boli vyzvaní, aby vymysleli ľubovoľný projekt, ktorý nadácia finančne podporí, s cieľom pomôcť niečomu, na čom im záleží.
Firma sa tak rozhodla svojim zamestnancom ukázať, že ju zaujíma nielen to, akí sú v práci, ale aj to, akí sú aktívni a kým v civilnom živote sú.

H2 - Business to Business PR a Business to Consumer PR

Komu darovať Piano? | Piano
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Piano chcelo podporiť akciu 1+1. Namiesto klasického proma sme sa rozhodli radiť ľuďom, komu darovať druhé predplatné - niekomu, kto má naivné, alebo hlúpe názory a mal by viac čítať, aby sa ich zbavil. Aby sme to uviedli, do praxe, darovali sme Piano poslancovi Mariánovi Kuffovi.
Výtlky | Anybody
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Po zime sa na bratislavských cestách objavilo vyše 8 000 výtlkov. Masážny salón Anybodysa chytil tejto top témy na Slovensku a prišiel s akciou, kde vodiči dostanú ku každej masáži zadarmo extra masáž ramien, stuhnutých po jazde na deravých cestách. Z akcie sa stal hit, ktorý sa dostal do onlinu, printov a TV a získal tak zadarmo mediálny priestor v hodnote takmer 18 000 €.
Obec na prvom mieste - PR | KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na poistenie motorových vozidiel od Komunálnej poisťovne bola postavená na autentickom zobrazení vidieka a vidiečanov z obce Rybník, ktorí odporúčali náš produkt.
Keď sme našli obec Rybník, informovali sme médiá, že je to obec s najnižším počtom dopravných nehôd. Médiá sa tej témy chytili, a keď sme slávnostne odovzdávali obci pamätnú plaketu, nechýbali tam ani televízne štáby. Kampaň sa potom pohodlne zviezla na mediálnom záujme o najbezpečnejšiu obec.
Happy jazda s Evou Mázikovou | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Po tom, čo sa najukecanejšia slovenská celebrita Eva Máziková stala aj najukecanejšou taxikárkou, vyrazila na roadshow po Slovensku. Záujemci, ktorí sa chceli zúčastniž jazdy s Evou sa mohli prihlásiť na facebooku. Nastupovalo a vystupovalo sa vždy pred Telekom centrami. Tie sa zároveň stali dejiskom lokálnych eventov. Ľudia s Evou vo veľkom tancovali, spievali a fotili sa s ňou na pamiatku. Roadshow vzbudila obrovský záujem celoslovenských ale aj regionálnych médií.

H3 - Community Relations a Internal Communication

Rozumieme Nepočujúcim | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Telekom podporuje Nepočujúcich už 10 rokov. Pri príležitesti Medzinárodného dňa nepočujúcich sme pripravili sériu PR aktivít. Celý mediálny priestor sme premenili na prostredie, ktorému Nepočujúci rozumejú. Myšlienkou sa nadchli aj médiá a ponúkli nám množstvo mediálneho priestoru zadarmo.
Tvoja chodba, tvoje logo | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Priestory Telekomu sme mali vyzdobit korporátnymi prvkami. Zorganizovali sme malý event, na ktorom sme zamestnancom rozdali čisté boardy len s magentovými štvorcami z loga Telekomu. Tie si mohli dokresliť podľa vlastnej fantázie. Dielka sme rozvešali po chdobách a premenili ich tak na unikátnu galériu.

H5 - PR pre neziskové organizácie a projekty

Bohatšie Slovensko | Iness - Inštitút ekonomických a spoločenských analýz
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Viete, za čo všetko platíte dane? Viete, koľko vás stojí štát? Väčšina ľudí nevie a ani ich to nezaujíma. Preto sme si vymysleli akoby „štátnu“ kampaň a diali sa veci...
Celebrity s úsmevom | Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Verejná finančná zbierka „1 deň úsmevu“ organizácie Úsmev ako dar sa konala desiaty krát. Desať známych osobností s veľkými úsmevmi oslovovalo v centre Bratislavy okoloidúcich výrokmi o dôležitosti rodiny. Pri fotografovaní dostali otázku: „Čo pre vás znamená vaša rodina?” Výstava bola od 10. mája 2012 nainštalovaná v centre Bratislavy a následne putovala ďalej po Slovensku. Okoloidúci diváci mali možnosť zapojiť sa a tiež vyjadriť svoj názor na rodinu. Ten mohli napísať na prázdny panel, ktorý ich
k tomu vyzýval.

I – EVENTS

I1 - Public events (event pre verejnosť, napr. road show, community programs)

UNION_roadshow | Union
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V roku 2012 sa ZP Union rozhodla realizovať projekt svojej roadshow s našou agentúrou. Vypravili sme tak putovný kamión naprieč celým Slovenskom a rozbicyklovali sme každý kút našej krajiny.

Roadshow bola prioritne zamerané na prevenciu v oblasti zdravia a na náborovú kampaň do zdravotnej poisťovne.

Súčasťou sprievodného programu bolo bicyklovanie, ktorým sme chceli poukázať na ekologický rozmer eventu a zdravý životný štýl.
TechDays 2013/ technologická roadshow | Microsoft, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Unikátna IT roadshow svojho druhu na Slovensku, TechDays 2013, ponúkla rôznorodý obsah zameraný na aktuálne i budúce trendy v oblasti informačných technológií v troch slovenských mestách: Košice (14. 3.), Žilina (19. 3. ) a Bratislava (20. 3. a 21. 3.). Program TechDays 2013 tvorilo viac ako tridsať prednášok najväčších špecialistov, ktorý bol rozdelený do piatich simultánnych trackov. Okrem prednášok mali účastníci možnosť oddýchnuť si v TechDays café a Sector gaming zone, či prezrieť si početné partnerské stánky. Absolútnou kreatívnou zaujímavosťou bola úvodná keynote - interaktívne video, ktoré sme pripravili a naskúšali priamo s Markusom Breyerom, generálnym riaditeľom Microsoft Slovakia. Logisticky a produkčne veľmi náročný event, ktorý sa nachádzal v netradičných priestoroch univerzít a multikina vyžadoval okrem iného aj 42 členný produkčný tím, 536,4 m3 nákladného priestoru, 792 l vody, 9800 najazdených kilometrov a 3024 odpracovaných hodín.
Zoznam príspevkov
LEGO Festival FROM TOY TO ART | OC Aupark KE, OC Európa BB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Základom eventu je výstava umeleckých diel jedného z trinástich svetových LEGO Certified Professionals doplnená o unikátnu súkromnú zbierku LEGO sôch.

Event splnil všetky definované účakávania klientov, na Slovensku ho navštívilo minulý rok viac ako 50.000 ľudí.

Koncept eventu vytvoril priestor okrem iného na:
- kreatívne súťaže pre deti i dospelých
- prezentáciu európskeho vzdelávacieho programu pre žiakov ZŠ - FIRST LEGO LEAGUE
- verejnú prezentáciu prác slovenských ADULT FANS OF LEGO
- vznik nových umeleckých diel (špeciálne LEGO MOZAIKY Aupark a Krtek)
- výhodnú participáciu klientov obchodných centier/prenajímateľov obchodných priestorov

LEGO získalo minulý rok titul “svetová hračka storočia” a náš event priniesol poznanie, že je i “skutočným “umením”.

Projekt získal podporu LEGO Group a úspešne pokračuje na území Českej republiky. Postupne pripravujeme jeho realizáciu v ďalších európskych krajinách.
Magio pláž 2012 | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Využili sme spojenie najhorúcejšej témy uplynulého leta = Olympijských hier v Londýne a tradičného projektu mestskej pláže, vytvorením jedinej oficiálnej FAN zóny na Slovensku a partnerstvom so Slovenským olympijským výborom. Priniesli sme prirodzenú komunikačnú tému – Olympijská Magio pláž, ktorú sme aplikovali do všetkých aspektov projektu. Nový návrh architektúry s prienikom olympijskej tematiky – vytvorenie oblúkových segmentov na terase baru a unikátneho 3D prvku na piesku, ktoré využívali symboliku olympijských kruhov. Prepojili sme program na pláži s komunikačnou témou – streaming otváracieho ceremoniálu OH, stretnutie kompletného olympijského tímu spojené s autogramiádou, unikátny beh s olympijskou pochodňou a zapálenie olympijského ohňa na pláži. Komunikácia olympijskej témy smerom k médiám – unikátna olympijsko – londýnska tlačová konferencia, krstnou mamou Magio pláže sa stala Martina Moravcová, unikátne stretnutia novinárov so športovcami priamo na pláž.
Prípravná fáza projektu trvala 6 mesiacov, samotná výstavba areálu Magio pláže 2 mesiace, návštevníci si Magio pláž užívali počas letnej prevádzky vyše 100 dní a následná demontáž stavby a rekultivácia areálu na Tyršovom nábreží trvala 2 mesiace. Počas prevádzky sme pre návštevníkov pripravili vyše 150 rôznych aktivít a eventov. O prevádzku sa staralo denne takmer 50 ľudí a interný projektový tím tvorilo 8 ľudí. Preto si myslíme, že tento ročný projekt je unikátny svojou veľkosťou a jedinečnosťou, pričom je stále pre všetkých návštevníkov zadarmo.
Okrem hlavnej témy bola výzvou aj akvizícia veľkého množstva komerčných partnerov a následne príprava návrhu jedinečného product placementu na pláži pre každého z nich, tak aby sa stal prirodzenou súčasťou pláže a súčasne aby bol aj pozitívne vnímaný návštevníkmi.
Myslíme si, že práve vhodné zvolenie ideovej témy, jej citlivé spojenie vo všetkých prvkoch pláže, bezproblémová prevádzka a prirodzený a funkčný product placement partnerov priniesli 6.ročníku pláže rekordnú návštevnosť – vyše 150 000 návštevníkov a stovky výstupov v médiách. O pozitívnom vnímaní značky ani nehovoriac...
Zoznam príspevkov
Chceme takú Bratislavu? | Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
Seriál: nie
Chceš byť v balíku? | Generali Slovensko
Seriál: nie
Štrngátor | Kozel
Seriál: nie
Slovak food festival 2012 | Slovak food festival
Seriál: nie
Stručná charakteristika: SLOVAK FOOD FESTIVAL je najväčší piknik na Slovensku podporený tými najvýznamnejšími a najlepšími reštauráciami a hotelmi z celej krajiny a tiež kvalitnými výrobcami z potravinárskeho segmentu. Agentúra Mertel má event pod palcom už od jeho vzniku v roku 2010. V roku 2012 bol event maximálne interaktívny, pretože návštevník nebol len pasívnym pozorovateľom, ale aktívne sa mohol zapájať do priebehu eventu. Celý priebeh bol monitorovaný komerčnými teelvíziami, ktoré z neho robili priame vstupy. Aj to malo za následok rekordných 21 700 spokojných brušiek za 3 dni. Usporiadali sme historicky prvé majstrovstvá Slovenska v otváraní ústric, ktoré mali skvelý ohlas. Média taktiež vytvorili družstvá, ktoré medzi sebou súťažili vo varení, prebiehali rôzne erudované diskusie o zdravom jedle a vystavovatelia mohli ukúzať svoju kvalitu produktov.


Zoznam príspevkov
Obec na prvom mieste - Event | KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na poistenie motorových vozidiel od Komunálnej poisťovne bola postavená na autentickom zobrazení vidieka a vidiečanov z obce Rybník, ktorí odporúčali náš produkt. Aby sme vzbudili záujem médií a podporili autenticitu odovzdávania ocenenia obci, usporiadali sme klasickú dedinskú zábavu, kam prišli dedinčania, ale predovšetkým novinári, ktorí o odovzdaní ocenenia najbezpečnejšej obci informovali za nás. To všetko podporovalo kampaň, a teda aj ponuku motorového poistenia od Komunálnej poisťovne.
Happy duety | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme kampaň, kde v reklamných brejkoch spievali reálne dvojice známy Žbirkov hit Dvaja. Súčasne so spustením kampane sme odštartovali aj kastingy v najväčších slovenských mestách, čím sme do kampane aktívne vtiahli ďalšie stovky ľudí. Natáčanie spotov tak bolo spojené s eventami pre účastníkov kastingov. Mohli si vyskúšať atmosféru kastingov a mali možnosť nahliadnuť do zákulisia natáčania reklamy. Reálne dvojice sa okrem televízie mohli vidieť aj na bilbordoch a printoch. Kampaň zaznamenala veľký ohlas aj na youtube a facebooku, pretože každý účastník sa pochválil svojej rodine, známym či kolegom a tak k nám mali všetci bližšie než kedykoľvek predtým.
Happy jazda s Evou Mázikovou | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Po tom, čo sa najukecanejšia slovenská celebrita Eva Máziková stala aj najukecanejšou taxikárkou, vyrazila na roadshow po Slovensku. Záujemci, ktorí sa chceli zúčastniť jazdy s Evou sa mohli prihlásiť na facebooku. Nastupovalo a vystupovalo sa vždy pred Telekom centrami. Tie sa zároveň stali dejiskom lokálnych eventov. Ľudia s Evou vo veľkom tancovali, spievali a fotili sa s ňou na pamiatku. Roadshow vzbudila i veľký záujem médií.
I love city style | nákupné centrum CENTRAL
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súčasné fashion bloggerky z IKONICKÝCH SVETOVÝCH MIEST MÓDY – Paríž, Londýn, Miláno, boli pozvané, aby v štýle týchto metropol, kde žijú a tvoria nastyleovali každá jednu fashion show.
Štýl prehliadok: DIORAMA.
KDE BOLO, TAM BOLO... | KDE BOLO, TAM BOLO...
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas týchto dní „odložia“ deti svojich rodičov do rodičovského kútika a vybláznia sa na množstve kreatívnych, a hlavne interaktívnych workshopov.

KDE BOLO, TAM BOLO... je každoročný detský rozprávkový festival plný kreativity a invenčnosti
so skrytými indíciami, slúžiacimi na odhalenie festivalového prekvapenia, ktorým náš rozprávkový víkend ukončíme. V uponáhľanom svete sme sa rozhodli vytvoriť priestor, v ktorom sa sny detí (a nielen detí) stanú na chvíľu rozprávkovou skutočnosťou.
Prenesieme sa do krajiny KDE BOLO, TAM BOLO..., v ktorej sa fantázii medze nekladú.

Len pre tých s otvorenou mysľou.
Ale naozaj otvorenou!

...ale pssst...nikomu to nepovedz!
Dni majstrov ÚĽUV | ÚĽUV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dni majstrov je viacgeneračné, reprezentatívne, multietnické podujatie celonárodného charakteru. Festival má bohatú históriu a ide o najväčšiu kultúrnu akciu tohto druhu v Bratislave, ktorej návštevnosť je každoročne viac ako 30 000 ľudí.
Viva Musica! festival 2012 | Viva Musica! agency, s. r. o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Viva Musica! predstavuje jedinečný koncept moderného letného open-air festivalu, ktorého hlavnou myšlienkou je prezentovať klasickú hudbu netradičným spôsobom, na netradičných miestach a v netradičných kontextoch a rúcať tak mýty o tzv. „vznešenej“ nude, ktorej by sa ľudia pri predstave klasickej hudby možno tak trochu obávali. Viva Musica! festival svojim návštevníkom každý rok prináša exkluzívne hudobné projekty v podaní špičkových domácich a svetových umelcov. V rámci uplynulých ročníkov na festivale vystúpili o. i. britský huslista Nigel Kennedy, britský hudobný skladateľ a klavirista Michael Nyman, ruský barytonista Dmitri Hvorostovsky, ruský klavirista Boris Berezovsky, mexický tenorista Ramón Vargas, bulharská sopranistka Sonya Yoncheva, rumunský tenorista Stefan Pop, dvojica Igudesman & Joo s projektom A Little Nightmare Music, americký jazzman Kyle Eastwood, James Morrison, Adriana Kučerová, Pavel Bršlík, Juraj Valčuha, Jana Kirschner, Oskar Rózsa, Martin Valihora, Iva Bittová so Solamente naturali, Dan Bárta a mnohí ďalší. Festival sa teší neustále rastúcemu záujmu širokej poslucháčskej verejnosti a jeho obľúbenosť z roka na rok rastie. www.vivamusica.sk

I2 - Private events do 300 pozvaných (uzavretý event na pozvánku)

Zážitkobranie s ARVAL-om | ARVAL
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kratívne riešenie:
Našou hlavnou kreatívnou vychytávkou je tradícia, ktorú sme počas posledných rokov z VIP klientského eventu vytvorili. Pred 3 rokmi sme spoločne s Arvalom zmenili koncepciu eventu pre VIP klientov z klasického večierku na rodinné víkendové podujatie. Táto zmena sa nám veľmi osvedčila a minulý rok sme zorganizovali už tretí event tohto druhu. Hostia oceňujú čas, ktorý môžu stráviť v príjemnom prostredí s rodinami.
Jesenné zážitkobranie, ako sme ho nazvali sa stalo za posledné tri roky miestom nevšedných zážitkov. Každým rokom sa snažíme preskočiť nastavenú látku a ponúknuť hosťom oddychový a jedinečný program.
Vítame ním každý rok v septembri jeseň.


CORSO STORY / CREATIVE FILMBUILDING | Swiss Re Europe S.A., Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Originálny teambuilding s názvom CREATIVE FILMBUILDING by CREATIVE PRO, s.r.o. zahŕňa tímové ciele komponované vo filmovom príbehu vytvorenom na mieru pre akýkoľvek veľký tím, či skupinu, alebo pracovné oddelenie. FilmBuilding z dielne CREATIVE PRO, s.r.o. významne zapojil tím spoločnosti Swiss Re do procesu výroby vlastnej seriálovej epizódy a znamenite prispel k stmeleniu jednotlivcov v silnom tíme a komunikovaniu tímových cieľov v inom, ako bežnom pracovnom prostredí. Originálne spracovanie témy vyústilo do premietania filmu priamo po realizácii s pravým filmárskym cateringom a do originálneho darčeku – DVD filmu so všetkými členmi tímu v hlavnej úlohe! Nie je lepší teambuilding, ako CREATIVE FILMBUILDING by CREATIVE PRO, s.r.o..
Zoznam príspevkov
Už 25 rokov spájame Slovensko zo svetom / 25.výročie spoločnosti DHL na Slovensku | DHL
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 250 hostí v exteriérových priestoroch reštaurácie Hrad, ktorí ochutnali všetkými zmyslami chute, vône a náladu celého sveta.
Zoznam príspevkov
FORD SHOW 2013 | Summit Motors Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncept „FORD SHOW 2013“ bol vytvorený inline s predstavenými modelmi áut, ktoré boli za posledný rok ťahúňmi značky a získali najviac ocenení. Požiadavka klienta bola nájsť eventovú metaforu predstavenia každého modelu tak, aby nesplýval s ostatnými. Predstavené modely boli Ford Fiesta, Ford Kuga a Ford Ranger. Po detailnom preskúmaní vybraných modelov sme ich identifikovali takto: Fiesta - auto „perfektnej zábavy“, Kuga – auto „technickej dokonalosti“ a Ranger – auto „do extrémnych terénov.“ Následne sme spomínané automobily predstavili nasledovne: Ford Fiesta so 7 metrovým megapiánom, na ktorej skákala a hrala funky hudbu dvojica hudobníkov, Ford Kuga s unikátnou laser show a Ford Ranger vďaka pôsobivému sand drowingu.
Zoznam príspevkov
Taste of Garden | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jedinečný priestor Medickej záhrady prekvapivo prerobenej na street artovú galériu s interaktívnym varením šéfkuchára s vystúpením hviezdy svetového formátu a naplnenie očakávania Taste of Garden.
Go for Energy Tour 2012 | VW Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Volkswagen Slovakia vníma ekologickú stránku výroby a obnoviteľné zdroje energii ako veľmi dôležité. V EKO duchu sa niesol aj event s názvom „Go for Energy Tour 2102“. Našou úlohou bolo pripraviť program, ktorý by spĺňal všetky tieto atribúty a zároveň poskytol hosťom športové vyžitie.

I3 - Privite events nad 300 pozvaných (uzavretý event na pozvánku)

UNION SVADBA | Union
Seriál: nie
Stručná charakteristika: SVADBA S UNIONOM alebo Kto bude v novej rodine nosiť nohavice?
Kreatívne riešenie eventu:
Union ZP a Union UZP fungujú ako jeden celok už 5 rokov. Námet svadby perfektne zapasoval do konceptu oslavy výročia spolužitia spoločnosti Union. Svadba metaforicky znázornila oslavu spojenia dvoch subjektov.
Hlavným motívom bola poobedná súťaž príbuzných nevesty a príbuzných ženícha, prostredníctvom zbierania dukátov za jednotlivé aktivity sme určili víťaza, ktorý bol predurčený pre nosenie nohavíc v novej rodine.
Motív svadby aj všetky súťažné disciplíny sme ladili do ľudového motívu.
90.výročie spoločnosti Západoslovenská energetika | Západoslovenská energetika, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre VIP event klienta pripomínajúceho si svoje 90. výročie vzniku sme hľadali jedinečnosť a monumentálnosť. Naším úmyslom bolo vytvoriť unikátny autorský program, premiéru a derniéru zároveň, ktorý by pre hostí bol neopakovateľným zážitkom. Spoločnosť Západoslovenská energetika je dlhoročným partnerom Slovenského olympijského výboru a rok výročia vzniku spoločnosti sa vhodne prekrýval s LOH v Londýne. Jedinečnosť spojenia týchto dvoch veľkých okamihov v jednom roku sa preto stala ideovým konceptom tohto unikátneho podujatia. VIP podujatie sme naplánovali na máj 2012, 90 dní pred zahájením olympijských hier v Londýne, čím sme vytvorili symbolické spojenie s 90. výročím spoločnosti. Historická budova SND ožila duchom olympizmu. V scénickom programe sa hostia prostredníctvom mýtických príbehov preniesli späť do čias antiky a zrodu olympizmu. Na scéne sa striedali športovci – bývalí aj súčasní, baletky, uznávaní umelci, tanečníci, akrobati a to všetko pod dohľadom bájnej Pallas Athény. Vyše 600 pozvaných VIP hostí kvitovalo vysokú umeleckú úroveň programu i posolstvo pre všetkých hostí.

V septembri sa slávnostné podujatie pre zamestnancov konalo už v inom duchu. Podujatie koncipované ako hudobný prierez jednotlivými dekádami 90 rokov histórie firmy bolo doplnené historickými zábermi jednotlivých desaťročí. V celkovom počte 1 200 osôb (dve tretiny všetkých zamestnancov skupiny ZSE) v priestoroch Expo Arény v Inchebe bolo podujatie zvládnuté od samého začiatku aj vďaka unikátnej úvodnej aplikácii, ktorá slúžila na registráciu a ako zasadací poriadok ešte pred samotným podujatím. S jej pomocou sa hostia mohli usadiť, zarezervovať si stôl, či potvrdiť možnosť využitia autobusovej dopravy už pred samotným podujatím. Vizuálnym motívom eventu bol lúč svetla - tečúca energia, ktorá spájala 9 desaťročí fungovania spoločnosti, vinula sa hudbou od „dávnych“ dôb keď sa s elektrifikáciou na Slovensku ešte len začínalo, cez roky veľkého budovania až po súčasnosť. Scéna bol jeden veľký, retrospektívny, farebný kaleidoskop, kde sa striedali tanečné, spevácke a vizuálne príspevky v chronologickom poradí naprieč uplynulými desaťročiami. Ústredný prvok tohto unikátneho komponovaného programu tvoril symfonický orchester so spevákmi. Všetky piesne dostali nové aranžmány, čím získali unikátnosť len pre tento event. Toto podujatie bolo zamestnancami a manžmentom vyhodnotené ako najlepšie z tých, ktorých sa mali možnosť zúčastniť. Živý symfonický orchester ako sprievodné a jednotiace teleso celého programu dal podujatiu noblesný nádych, ktorý zamestnanci kvitovali ako vysokú pridanú hodnotu nielen po kultúrnej ale aj kvalitatívnej stránke.
Zoznam príspevkov
Zoči - voči párty | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Navrhli sme komplexný projekt, ktorý sa nesústredil len na samotné podujatie, ale aj na vytvorenie očakávaní na strane zamestnancov. Všetky aktivity sa niesli v duchu hľadania spoločných tém a spájania ľudí, ktorí sa síce stretávali vo výťahu, ale navzájom sa vôbec nepoznali. Tomuto cieľu bola prispôsobená forma komunikácie, výber účinkujúcich a celý program eventu. Jeho nosnú časť tvorili interaktívne cornery.
Cena Nadácie Tatra banky za umenie | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aj odovzdávanie cien za umenie môže byť umenie. Stačí, keď všetko potrebné naozaj vytvárajú umelci. Z uzavretej VIP párty sa tak stane celospoločenská udalosť hodná víkendového prime time v RTVS.
Orange Fashion | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Najprestížnejšia prehliadka plesovej módy nemusí byť v opere. Kontrast industriálneho priestoru a obsahu otvára objavnú hru, v ktorej sa klasické predstavuje neklasicky sviežo .
New Small Family | Volkswagen Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Event / show pre zamestnancov spoločnosti VW Slovakia.

I4 - Selfpromo events

CREATIVE PRO on Stiltsboards (Event Expo) | CREATIVE PRO, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vyvinuli sme a vytvorili pre túto príležitosť celosvetovo unikátny nosič Stiltsboard. A boli sme na Event Expo neprehliadnuteľní... A môžete byť aj Vy.
Zoznam príspevkov
.týždeň na Pohode | .týždeň
Seriál: nie
Stručná charakteristika: .týždeň pritiahol návštevníkov Pohody do svojho stanu možnosťou stať sa počas festivalu reportérom, redaktorom a fotografom špeciálnej festivalovej stránky časopisu, stolno-hokejovým turnajom s účasťou čerstvých vicemajstrov sveta a šéfredaktora, dennými prednáškami redaktorov a voľnými diskusiami v nočnom klube pri poháriku vína.
Zoznam príspevkov
Partyscope | MADE BY VACULIK
Seriál: nie

I5 - Events pre neziskové organizácie a projekty

UNITED BUDDY BEARS – The Minis | Polus City Center
Seriál: nie
Stručná charakteristika: United Buddy Bears – jedinečná svetová výstava medveďov vysokých 1m a vážiacich 10 kg , ktorí v sebe spájajú kultúru 109 krajín - každý medveď bol vyrobený v inej krajine v ich typickej ľudovej tvorivosti a národných farbách a symboloch. Medvede prinášajú radosť svojou farebnosťou a originalitou, nesú v sebe posolstvo tolerancie a porozumenia, kedy symbolicky stojac v pokoji vedľa seba s ľahkosťou komunikujú mier a vzájomné spolužitie a napokon prinášajú pomoc pre deti v núdzi nielen v rámci UNICEF-u, ale aj miestnym organizáciám a spoločnostiam na pomoc deťom v krajinách, v ktorých výstava aktuálne putuje. Medvede boli rozmiestnené po celom nákupnom centre, každý medveď bol označený vlajkou krajiny a štátnym znakom, pod ním bol uvedený umelec, ktorý medveďa vytvoril a logo sponzora, ktorý medveďa podporil a tento výťažok bol venovaný na podporu športovcov Slovenského paraolympijského výboru. Súčasťou výstavy bolo aj vytvorenie webovej stránky výstavy.
Zoznam príspevkov

J – TELEVÍZNE UPÚTAVKY

J2 - Upútavky točené vo vlastnej produkcii

Na ostrie noža | BILLA - Rewe Group
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť BILLA, člen REWE Group sponzorovala na Slovensku i v ČR kuchársku súťažnú reality show Masterchef, ktorá na prelome rokov 2012 a 2013 bola zverejňovaná (na Slovensku) na TV Markíza. V relácii sa varilo zo surovín, ingrediencií a tovarov predávaných v sieti predajní BILLA.

Pre klienta bolo potrebné pripraviť 10-sekundovú TV upútavku ktorá by komunikovala prepojenie relácie Masterchef a maloobchodnej siete BILLA.

Zároveň bolo potrebné upútavku zrealizovať v intenciách nového komunikačného konceptu „Presne podľa mojej chuti“, ktorý bol spustený od septembra 2012 paralelne v 7 krajinách Európy (pripravovaný bol ako nadnárodný koncept už od začiatku roka 2012).

V čase prvej expozície upútavky, bol koncept s talianskym kuchárom Giuseppem Daddiom (v Taliansku renomovaným, avšak na Slovensku a v ČR de facto neznámym) úplne nový a bolo potrebné počítať s tým, že niektorí TV diváci by ho nemuseli mať ešte úplne „zažitý“. Napriek tomu bolo jasné, že vizualita a príbeh upútavky musia byť prepojené s kuchárom Giuseppem Daddiom, ktorý je od septembra 2012 tvárou maloobchodnej siete BILLA v 7 európskych krajinách.

Agentúra pripravila minimalistický príbeh, ktorý priamo odkazuje na charakter (nekompromisnosť) vyraďovacej kuchárskej súťaže a zároveň v ňom nechýba Giuseppe Daddio ako tvár siete BILLA.

Zároveň sme predstavili talianskeho kuchára v netradičnejšej štylizovanejšej podobe, ktorá zodpovedá zámerne dramatickej atmosfére upútavky.
Zoznam príspevkov

K - KAMPAŇ

K1 - kampaň pre komerčné subjekty

Slovensko dávno svetové | Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Komunikácia značky Zlatý Bažant je ostatné roky známa ako v podobe variácií na tému Slovensko a svet. Vznikla tak séria kampaní, ktoré odrážali zmeny životného štýlu na Slovensku, všímali si, ako dne s žijeme, ako hovoríme, ako nakupujme, alebo skrátka akí sme v porovnaní s inými národmi. Všetky tieto kampane spájala okrem základnej témy aj forma spotu – akási komentovaná mozaika jednoducho štylizovaných obrazov - či už s jedným, alebo viacerými hrdinami. Spoločné bolo tiež záverečné pointovanie spotov, ústiace do claimu „svetové slovenské pivo“.
Štrngátor | Kozel
Seriál: áno
Šillená karta | Tatra banka
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pre novú limitovanú edíciu kreditných kariet Tatra banky sa stalo predlohou pestré dielo Erika Šilleho, prezentované vo videu a v printových nosičoch, ktoré dokumentuje proces vzniku maľby. Erik Šille takto nasledoval Ľubomíra Feldeka a stal sa ôsmym slovenským umelcom, ktorému Tatra banka venovala limitovanú edíciu kreditnej karty.
Zoznam príspevkov
Obec na prvom mieste - Kampaň | KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na poistenie motorových vozidiel od Komunálnej poisťovne bola postavená na autentickom zobrazení vidieka a vidiečanov z obce Rybník, ktorí odporúčali náš produkt. Našli sme teda obec s najnižším počtom dopravných nehôd na Slovensku. Obci sme za prítomnosti médií a TV štábov odovzdali pamätnú plaketu a natočili sme autentický televízny spot s dedinčanmi. Kampaň v ostatných médiách, ako aj PR podpora sa niesli v podobne autentickom duchu.
Šariš etiketovač | Pivovary Topvar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Východniari majú svoj vlastný svet, krajinu, priateľov, jazyk, zábavu a najmä vlastné východniarske pivo, ktoré zo srdca milujú. Preto sme sa rozhodli dať im možnosť povedať to všetkým.
Vytvorili sme Šariš etiketovač.
Každý východniar si na webe Šariš mohol sám nadizajnovať vlastnú etiketu, vybrať si farby, použiť predvolené vzory, či nakresliť vlastné a vložiť do etikety vlastný odkaz.
Za štyri týždne sme dostali takmer 1900 originálnych návrhov etikiet. Tie najlepšie sme postovali na facebooku a ľudia mohli začať hlasovať. Onedlho sme vybrali tri najlepšie, z ktorých sme vytvorili novú limitovanú edíciu Šariš.
Celému východu sme nové etikety ukázali v TV, OOH, na webe, no najmä v ich vlastných rukách a oslávili ich na Dni Otvorených Dverí pivovaru Šariš.
Happy duety | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S novou ponukou Telekomu, ktorý sa rozhodol odmeňovať nielen zákazníkov, ale aj ich blízkych štartuje aj nová kampaň. V reklamných brejkoch spievali reálne dvojice známy Žbirkov hit Dvaja. Súčasne so spustením kampane sme odštartovali aj kastingy v najväčších slovenských mestách. Natáčanie spotov tak bolo spojené s eventami pre účastníkov kastingov. Mohli si vyskúšať atmosféru kastingov a mali možnosť nahliadnuť do zákulisia natáčania reklamy. Reálne dvojice sa okrem televízie mohli vidieť aj na bilbordoch a printoch. Kampaň zaznamenala veľký ohlas aj na youtube a facebooku, pretože každý účastník sa pochválil svojej rodine, známym či kolegom a tak k nám mali všetci bližšie než kedykoľvek predtým.
Kulehy na Kulyho | St. Nicolaus-trade, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním bolo odkomunikovať, že Nicolaus Extra Jemná Vodka mení zábavu z obyčajnej na neobyčajnú. Zároveň ju prepojiť so známou slovenskou kapelou DESmod. Prišli sme s konceptom, v ktorom sme aj my posunuli spoluprácu značky s kapelou z obyčajnej na neobyčajnú.

Vedeli ste, že...? | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naším zadaním bolo vzdelávať žiakov a študentov o histórii, fungovaní a aktivitách spoločnosti SLOVNAFT. Pripravili sme preto edukačnú kampaň, ktorá by mladých oslovila jednoduchou a zábavnou formou.


Rytmusova finančná akadémia | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Zvýšiť záujem o študentské účty Tatra academy pomocou finančnej edukácie

Problém: Edukácia je nudná.

Idea: Edukovať študentov tak, aby si ani neuvedomili, že sú edukovaní :)

Riešenie:
Učiteľ, ktorého nikto nečakal – Rytmus. Social media Star Slovenska (Viac ako 300 tis. Facebook fanúšikov, viac ako 100 miliónov YouTube videní) dokáže naraz osloviť najviac teenagerov. Najprv sme uviedli teasingové video, kde Rytmus naznačil, čo chystá. Už za prvý týždeň nazbieral viac než 10 000 uchádzačov o štúdium.

Po dvoch týždňoch sme odhalili akadémiu. Študentov čakalo 30 finančných úloh, ktoré sme uverejňovali postupne počas 6 týždňov. Za každú správnu odpoveď získal študent euro, ktoré si reálne pripísal na svoj novootvorený študentský účet.
Úlohy boli logické, vedomostné, interaktívne, no predovšetkám zábavné.

Šírenie celej akadémie podporila súťaž o rekvizity z natáčania či Rytmusove tipy na úspech. Len samotnú stránku lajklo 30 000 ľudí.

Výsledok:
„Rytmusova finančná akadémia sa stala za prvé štyri týždne najúspešnejšou online kampaňou v histórii Tatra banky“ (tlačová správa Tatra banky, 14. apríl 2013)
Rekord v počte otvorených študentských účtov. Zadaný cieľ bol prekročený už mesiac a pol pred ukončením kampane.
Za prvé 3 dni sme 3x prekročili cieľ registrácií. Celkovo 356 000 unikátnych návštevníkov
2,4 milióna odpovedí! O 30 eur súťažilo viac ako 46 000 študentov. To je 2x viac než má najväčšia slovenská univerzita!
Navyše kampaň presne zasiahla cieľovku. 91% užívateľov bolo vo veku 15 až 26 rokov.


Ale to najdôležitejšie...Rytmusova finančná akadémia študentov skutočne edukovala!
22 % študentov nevedelo posúdiť výhodnosť úveru, 43% rozdiel medzi príjmom a ziskom, či
51% rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou. My sme ich to vďaka Rytmusovi naučili.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Online financial academy with an unexpected teacher - Rytmus. A social media star hated and loved by many giving lessons on financial education and encouraging students to open accounts at Tatra Banka.

K2 - selfpromo kampane

Bazár nápadov | Respect APP
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chceli sme ukázať, že vieme byť kreatívni aj bez konkrétnych zadaní od klientov. Vytvorili sme preto Bazár nápadov, na ktorom si mohli potenciálni záujemcovia pozrieť a vybrať z našich „šuflíkových“ ideí.
Poslali sme im newsletter, Direct Mail s tisíceurovou poukážkou na nákup nápadu v Bazári nápadov a pred sídla ich spoločností sme vylepili postre.

K3 - kampaň pre neziskové organizácie

Nežerte instantné umenie | Bratislava accessible art fair 2012
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nežerte instantné umenie, čiže: neobdivujte rýchlené kopírované reprodukcie z nákupných centier toto bol leitmotív kampane pre nultý ročník Baaf-u, veľtrhu dostupného umenia. Lacné kópie sme prirovnali k instantnému jedlu, aby sme verejnosť upozornili na to, že hodnotné veci, ktoré kultivujú náš život, potrebujú svoj čas. Koncept Instantné umenie chcel vzbudiť hlad po ozajstnom kumšte.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Do not “go after” instant art. Rather enjoy the genuine art for affordable prices.
Nechcem, ale musím | Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím si dalo za úlohu zmeniť platné zákony, aby ľudia, ktorých záujmy zastupujú, viac neboli nesvojprávni. Títo ľudia sa tak objavili priamo v reklame a rozpútali otázku, či sú účinkujúci v médiách pretože chcú alebo pretože musia. Kontroverznou kampaňou sa nám podarilo vzbudiť záujem verejnosti
a dostať Slovákov na webstránku, aby sa dozvedeli všetko podstatné o podporovanom rozhodovaní ľudí s mentálnym postihnutím.
Tu a teraz | Magna Deti v núdzi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zbieranie peňazí pre humanitárne organizácie, akou je aj Magna, je náročné, pretože ľudia na Slovensku pokladajú svoje vlastné problémy za dôležitejšie než riešenie problémov hladujúcich detí v odľahlých krajinách, ktorými sú už presýtení. Chceli sme preto verejnosť situovať do pozície, kedy môžu a preto musia pomôcť. Tu a teraz. Vďaka netradičnému využitiu televízie, rádia a outdooru sa nám ich podarilo osloviť a zvýšiť tak počet pravidelných prispievateľov o viac než 100%.
All rights reserved © 2010 Ad Awards Association, s. r.o.