Prihlásené práce

A – VIZUÁL

A1 ­ Print

Znaky | Petit Press, a. s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Našou úlohou bolo odkomunikovať SMS týždenné predplatné portálu SME.sk, ktoré si užívateľ odomkne typickým SMS aktivačným kódom. Využili sme preto fakt, že „SMS aktivačné kódy“ sú väčšinou zhlukom nesúvisiacich znakov. Pre účely kampane sme vytvorili vymyslené verzie, ktoré komunikujú náš odkaz – len pár znakov stačí, aby ste odhalili, čo sú zač. Vďaka kódu si totiž odomknete články, v ktorých sa dočítate viac o aktuálnych témach a kauzách. Vizualitou aktivačných kódov sme navyše na plné ústa odkomunikovali aj jasný názor SMEčka na konkrétne kauzy, ktorý by sme inak nemohli povedať priamo.
20rokov | Zoznam.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zoznam.sk pri príležitosti svojho 20. výročia oslovil agentúry, ktoré s ním počas tohto obdobia spolupracovali, aby mu každá z nich vytvorila print - infografiku s kľúovými udalosťami počas jeho 20ročného pôsobenia.
Rozumieme vám | Slovak Telekom / T-Mobile CZ
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Cieľom bolo odkomunikovať Telekom v B2B segmente ako kompetentného technologického partnera pre firmy a malých a stredných podnikateľov. Cieľová skupina pritom nie sú ITčkári, ale &normálni& zamestnanci, živnostníci a pod. Preto sme namiesto komplikovaného technologického jazyka zvolili jazyk, akým sa dnes o technológiách rozpráva.
Kampaň sme pripravovali pre slovenský aj český trh.
Vďaka knihe | Panta Rhei, s.r.o.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Druhý ročník kampane Vďaka knihe vypovedá o dôležitosti čítania počas celého života.
Richard Stanke, Daniel Strauch (GOGO), Andy Kraus a Marína Kráľovičová sú zástupcami jednotlivých životných etáp.
Kampaň zdôrazňuje význam knihy v živote človeka, v každej jeho etape. Vizuál využíva hru s tieňom, ktorý priamo odkazuje na jednotlivé životné etapy. Richard Stanke, známy aj z dabingov detských rozprávok a milovník kníh, predstavuje "detstvo". GOGO je inšpiráciou pre mládež, robí to čo ma rád a aj vďaka knihám má neuveriteľne široký rozhľad. Andy Kraus, nie len veľa číta, ale texty aj píše a následne režíruje. Marína Kráľovičová si bez kníh nevie predstaviť svoj život, sprevádzajú ju neustále a za všetko hovorí jej vyjadrenie "Keby sa ma opýtali, čo najradšej robím - čítam." Vizuál oslovil stovky ľudí, ktorí sa zúčastnili besied v kníhkupectvách Panta Rhei po celom Slovensku. Diskutovalo sa s odborníkmi na tému "dôležitosť čítania v každej etape života".
ON/OFF poistka | O2 Slovakia
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Keď máte super produkt, tak vám to pri vymýšľaní rýchlo zapne. Tak ako pri O2 Cestovnej poistke, ktorá sa automaticky zapína do polohy ON pri prekročení hraníc. Potom už stačí „len“ spraviť vizuály, ktoré zažiaria medzi ostatnými vďaka prvotriednej artdirection.
Anglický preklad nosnej myšlienky: For a product that turns you ON (automatically), you need to have an idea that’s spot-ON, with an art direction that brings it ON.
Je to úveriteľné | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako povedať v inzercii malým a stredným podnikateľom, že máme biznis úvery aj pre vás a pritom neporušiť dlhoročnú DNA a minimalistický imidž Tatra banky?

Vyriešili sme to konceptom: Je to úveriteľné!

Súčasťou kampane sú aj printové nosiče, v ktorých zobrazujeme jednoduchý objekt, súvisiaci s činnosťou malých a stredných podnikateľov, ktorých v kampani predstavujeme. V printe, ktorý sa viaže k príbehu odevnej značky Marco Mirelli používame krajčírsku niť s ihlami, ktoré decentne pripomínajú logo Tatra banky. Hovoríme tak, že Tatra banka rozumie podnikateľom a je pripravená stať sa ich partnerom v plnení ich podnikateľských snov.
Zoznam príspevkov
Deň otvorených dverí SND | Slovenské národné divadlo
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Kampaň na Deň otvorených dverí divadla stojí na posolstve, že “pýtať sa je dovolené”. Ústrednou témou kampane je odhaľovanie divadelných tajomstiev. &Ako dlho sa zmýva divadelný mejkap?&, &Ako chutí jedlo na javisku?&, etc., ktoré nadväzujú na otázky divákov, s ktorými sme často konfrontovaní. Deň otvorených dverí je práve príležitosťou, kde sa široká verejnosť môže rozprávať s hercami a sólistami Slovenského národného divadla osobne, môže im klásť všetky banálne aj nebanálne otázky. Kampaňou sme chceli zmeniť paradigmu pravdiel bežnej návštevy divadla, kde je divák v role pasívneho receptora a dať mu príležitosť byť aktívnym strojcom dialógu s divadelnými tvorcami. Štyri vizuály zobrazujú autentické priestory divadla – javisko, skúšobňu, baletnú sálu a garderóbu a autentických protagonistov – hercov, deti z baletného súboru, generálneho riaditeľa SND a sólistov Opery SND. Vizuál sme zbavili divadelnej výpravnosti, umeleckej skratky, abstrakcie, a iných zvyčajných ciest, ktorými bežne komunikuje divadlo, zvolili sme cestu neprikrášleného autentického obrazu, aby sme prelomili ostýchavosť ľudí a ukázali im autentický pohľad za kulisy.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Reveal the Secrets of the Theatre
Valentínska kampaň SND | Slovenské národné divadlo
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Je nielen klasickým klišé, ale aj dátami podloženým faktom, že ženy (nepomerne) viac navštevujú kultúrne podujatia, čítajú beletriu a chodia do divadla. Valentínska kampaň Slovenského národného divadla stavia na dátach dlhodobého prieskumu, z ktorých vyplýva, že 70% našich divákov tvoria ženy. Pri príležitosti valentínskeho sviatku sme na túto skutočnosť chceli upozorniť mužské publikum, čoby – v časoch koncentrovanej bezradnosti pred 14. februárom – nášho potenciálneho klienta na nákup darčekových poukážok SND. Opäť sme stavali na autentických tvárach výraznej typológie, veď nie každý muž má doma katalóg Borisa Kollára, aby potenciálni kupci stihli zaznamenať, že tento sviatok sa týka aj ľudí, ktorí nemajú 16 rokov a sú vo vzťahu prvé 4 hodiny. Vyhodnotenie dát z februárového predaja nám hovoria, že sme sa nemýlili.
Anglický preklad nosnej myšlienky: When will you take me out? (to the Theatre)
Bye Bye okuliarom | iClinic
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme vtipnú paródiu na ikonickú značku okuliarov, ktorá jasne hovorí, že s operáciou očí od iClinic sa s nimi môžete navždy rozlúčiť
Anglický preklad nosnej myšlienky: Bye Bye to your eyeglasses
Zoznam príspevkov
Naši ľudia vo vašich autách | Volkswagen Slovensko
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Zamestnanci koncernu Volkswagen Bratislava dávajú svojej práci to najlepšie zo seba. Kampaň buduje pocit hrdosti u nových, ako aj existujúcich zamestnancov.

A2 - Poster

SND dráma | Peugeot
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Séria postrov komunikujúca spoluprácu značky Peugeot s SND.
Zoznam príspevkov
Mečiar | PubRes
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naším zadaním bolo vytvoriť silný, výrazný a originiálny vizuál k novému dokumentárnemu filmu Terezy Nvotovej Mečiar.
Stalker | Antikamera
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Antikamera je nový slovenský startup, ktorý rieši obavy ľudí zo sledovania cez počítač. Namiesto prelepovania kamier lepiacou páskou je tu Antikamera, vďaka ktorej už žiaden zvedavec nemá šancu.
Logovariácie | Prvá stavebná sporiteľňa
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Variácie loga PSS ilustrujú rôzne životné situácie v domácnosti. Od detských hier cez zariaďovanie až po rekonštrukciu. Jednoduchým vizuálnym spôsobom v rámci loga v imidžovej kampani vyjadrujeme, že PSS mení bývanie na domov.
Tatratea vlajky | Karloff
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Existuje 14 farebných príchutí Tatratea, čo je v podstate celá farebná škála. V rámci Tatratea Worldtour sme túto pestrosť využili a vytvorili sme z fliaš vlajky štátov.

V momente, keď sa fľaša na Instagrame objavila v krajine, kde ešte doteraz nebola, privítali sme tento objav &fľaškovou vlajkou& danej krajiny. Postre, ktoré zároveň obsahujú konkrétnu Instagram fotku od človeka z danej krajiny, sme potom inštalovali v Tatratea baroch.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Tatratea flags
Biela opona | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pivo a divadlo - ako to ide do kopy? Sponzoring premiér Slovenského národného divadla predstavil Zlatý Bažant skrz efektnú metaforu bielej opony v divadle ako bielej peny na pive. Silný vizuálny most s jednoduchou štylizáciou, podporený svižným textom hravo lavíruje s pohľadom diváka. Jedným okom pozerá na umenie uvariť pivo a druhým okom vníma divadelné umenie.
Zoznam príspevkov

A3 - Online vizual („Novodobý print“ - cover page, status s fotografiou, staticky baner – statický vizuál, ktorý nebol publikovaný v tlači, ale spĺňa kritériá printu, či posteru. Hodnotí sa takisto ako print a poster – idea, prevedenie, art direction a co

Oliver Twist | Pierre Baguette
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V marci mesiaci knihy sme vytvorili FB post, ktorý odpromoval jeden z obľúbených produktov Pierre Baguette – twistilu. Vyžili sme podobnosť produktu s názvom zámej knihy a odpromovali ho ako jej unikátne šalátové vydanie.
Zoznam príspevkov
Na farbe nezáleží | Pierre Baguette
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Použitie černocha v reklame vzbudilo na adresu predajcu potravín Lidl -česká republika silnú vlnu online kritiky a búrlivú diskusiu. Vytvorili sme preto príspevok, ktorým sa značka Pierre Baguette Lidlu zastala a zároveň poukázal na to,čo by mali byť pre každého človeka dôležité.
Zoznam príspevkov
Vianočný vizuál | Citroen
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ak by tento vizuál potreboval nejaké slovné vysvetlenie, nebol by to dobrý vizuál. Hádam len: bol to klientov najúspešnejší post v roku.
Zoznam príspevkov
Stalker | Antikamera.sk
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Antikamera je nový slovenský startup, ktorý rieši obavy ľudí zo sledovania cez počítač. Namiesto prelepovania kamier lepiacou páskou je tu Antikamera, vďaka ktorej už žiaden zvedavec nemá šancu.
Vizuály sú použité ako cover foto na FB.
Fatra Facebook | Fatra
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S príchodom novej, designovo unikátnej flaše sme osviežili aj facebookovú komunikáciu Fatry.
Každému postu venujeme nadštandardnú pozornosť a povyšujeme ho tak na art ktorý by sa vynímal aj ako samostatný print.
Od fotiek cez videá až po cinemagrafy sme tak vytvorili už viac než 70 takýchto postov.
Vlajky | Tatratea
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Existuje 14 farebných príchutí Tatratea, čo je v podstate celá farebná škála. V rámci Tatratea Worldtour sme túto pestrosť využili a vytvorili sme z fliaš vlajky štátov.

Keďže spoločnosť Karloff je iba malá slovenská likérka, vyvážajúca do pár krajín sveta, našimi hlavnými exportérmi sa stali ľudia, naši mikroinfluenceri. Tých sme oslovili s výzvou aj na globálnej Tatratea Facebook stránke, kde sme fľaše Tatratea uložili vedľa seba tak, aby vytvorili vlajku štátu, ktorý Tatratea ešte nenavštívilo. Aj týmto spôsobom sa nám podarilo naplno rozbehnúť Tatratea Worldtour, Instagramový cestovateľský denník, ktorý zaznamenáva postupné objavovanie celého sveta, kam sa až Tatratea dostalo.

A4 - Selfpromo

Trhy vianočné | Applepie
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas Vianoc sme udalosť mocnú – naše vlastné Trhy vianočné – pre klientov našich vlastnoručne pripraviť ráčili. Na udalosť túto sme ich pozvali prostredníctvom pozvánky špeciálnou metódou vyrývačnou – linoryt zvanou.
Zoznam príspevkov

A5 ­ Vizuál pre neziskové organizácie

To, čo pre nás urobili, nezostarne | SOCIA-Lienka pomoci
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Vytvorili sme sériu vizuálov v spolupráci so známymi osobnosťami (Táňa Pauhofová, Oľga Belešová, Judit Bárdos), ktorými chcú herečky poďakovať seniorom vo svojom okolí, ktorí ovplyvnili ich život. Týmto spôsobom sme link na hlavnú myšlienku kampane na tento rok: “To, čo ste pre nás urobili, nezostarne“. Verejnosti sme tak dali možnosť zamyslieť sa a pochopiť, akí su seniori aj v ich životoch podstatní a že im patrí obrovská vďaka, ktorú by sme im my, mladší, mali odovzdávať.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Thank you, what you have done for me doesn’t shake
Resonance Fashion Slow | RESONANCE, spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Resonance organizuje už 4. ročník módnej prehliadky, ktorá otvára rôzne ekologické témy v odevnom dizajne.
Venovali sa už recyklácií odevov, džínsoviny či plastov s príznačným názvom eventu:
RESONANCE FASHION SHOW RECYKLOVANEJ MÓDY

Tento rok to chceli urobiť trošku inak...

Rozhodli sa zmeniť logo, skrátiť názov a spraviť tento event atraktívnejší pomocou 2-fázovej kampane. Úlohou bolo vytvoriť teasingový vizuál, ktorý inšpiruje módnych tvorcov k návrhom
netradičnej kolekcie pre jesenný event na tému ROPA. Tá sa zároveň stala aj hlavným materiálom pre vytvorenie modelu na kľúčový vizuál. Tak sme sa rozhodli ušiť netradičné šaty tradičným spôsobom, bez použitia 3D programov a rendrov.

Len poctivá ručná práca, fotenie a retuš.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Resonance Fashion Slow
Na konci evolúcie nie je krása | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: áno
Stručná charakteristika: V kampani pre EKOTOPFILM sme sa rozhodli ľuďom vziať to, čo berú ako samozrejmosť - krásu prírody. Namiesto krásnych zvierat sme im ponúkli nové druhy, ktoré jediné majú šancu prežiť civilizačný dopad. V sérii 2 vizuálov to boli Olejnatka Labutia (predtým Labuť Veľká) a Filtrovec Poľný (predtým Hraboš Poľný). Kampaň zatrešoval varovný headline&Na konci evolúcie nie je krása.& Myšlienku o trvalo udržateľnom rozvoji sme tak vypustili aj mimo malej kinosály, kde sa festival odohráva.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Umením nezaplatíš | Truc Speric
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Séria postrov pre umeleckú galériu Nová synagóga v Žiline, ktorá upozorňuje na potrebu financovania neziskovej kultúry.
Sova | Lesoochranárske zoskupenie VLK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Lesy sa o seba vedia najlepšie postarať sami, pretože sú múdre. Myšlienka je na vizuále vyjadrená cez odpílený strom, ktorý vyzerá ako sova - symbol múdrosti. Cieľom posteru je propagovať filozofiu Lesoochranárskeho zoskupenia VLK, ktorú hlása už od svojho vzniku.
Zoznam príspevkov
Podpisy | Lesoochranárske zoskupenie VLK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Lesoochranárske zoskupenie VLK chce dosiahnuť, aby sa aspoň v časti lesov nerobilo NIČ: nerúbalo, nepoľovalo, nezasahovalo. A tak spravilo netradičnú Petíciu za NIČ.
Získať podpisy na NIČ nie je ľahké. Získať ich osobne na námestiach je ešte oveľa ťažšie. Získať vyše 50 000 fyzických podpisov je obrovský úspech. Za to patrí všetkým, ktorí petíciu podporili, veľká vďaka. VLK sa ju rozhodol vyjadriť aj takýmto vizuálom.
Zoznam príspevkov
Máte v hlave? | Živica - Komenského inštitút
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Náborová kampaň zameraná na pedagógov a čerstvých absolventov, ktorí nechcú čakať na zmeny z hora, ale sami sú tou zmenou.
Komenského inštitút týchto ľudí podporuje, vzdeláva, motivuje.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Are you open-minded?
Skutočný domov | Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Každé dieťa túži po naozajstnom a nie detskom domove. Preto sme oslovili deti z detských domovov, aby svoju túžbu vyjadrili a stali sa tvorcami série plagátov, v ktorých zo slovného spojenia detský domov vyškrtli slovo detský. Odkomunikovali sme tak, že Úsmev ako dar už 35 rokov pracuje na tom, aby mali deti skutočný domov.
Mreža vs Mriežka | Nadácia Otvorenej Spoločnosti
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na jednoduchom a jasnom symbole mriežky sme postavili kampaň, ktorá mladým pripomenula hodnoty nežnej revolúcie. Tak sme im ukázali, že to čo dnes dávajú za mriežky by ich ešte nedávno dostalo za mreže.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Different times, Different bars

B – OUT OF HOME

B1 ­ Komerčné produkty a služby

Interná kampaň Karty | VUB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Séria insitných postrov, ktoré jazykom zamestnaneckých plagátikov vyzýva nosiť identifikačné karty.
Zoznam príspevkov
Prach | Peugeot
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na instagramovú propagáciu púštneho pretekárskeho auta Peugeot 3008 DKR sme využili púštny prach, ktorý napadol na slovenské autá.
Zoznam príspevkov
Mečiar | PubRes
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Najviac zla sa napácha pod zámienkou dobra. Mečiara kedysi mali jeho fanatickí obdivovatelia v peňaženke hneď vedľa svätého obrázku. To nás inšpirovalo k tomu výraznému a provokatívnemu vizuálu.
PERCEPTUALNA KOCKA 2% V EUROVEI J&T BANKA | J&T BANKA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dielo perceptuálneho umenia ako hlavný vizuálny prvok kampane &Termínovaný vklad 2%& umiestnený v nákupnom centre Eurovea Bratislava.
Zoznam príspevkov
Zeon Smart banner | Západoslovenská energetika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zeon je inovatívna značka od ZSE, ktorá ľuďom uľahčuje život vďaka inteligentným riešeniam do domácnosti. Návštevníkom festivalu Pohoda sme chceli ukázať, že je tu pre nich, keď potrebujú smart riešenia. Preto sme médium, ktoré sme mali k dispozícii - banner na lampách - využili inovatívnejšie. Z obyčajného reklamného bannera sme vyrobili užitočný smart banner. Smart banner prinášal ľuďom inteligentné riešenia na rôzne problémy. Návštevníci festivalu ho mohli využiť ako deku na piknik, šik klobúčik, jednoduchú peňaženku, potrebný vejár, či ako luxusnú pokrievku na záchodovú dosku. Inteligentné riešenia od Zeonu tak ľuďom pomáhali aj na festivale.
Zoznam príspevkov
To najlepšie z Dvorov, Lúk a Hájov | Petržalská tržnica
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Petržalská tržnica nechce byť hipsterská, ale petržalská. Spája to najlepšie z Dvorov, Lúk a Hájov. Čiže to najlepšie jedlo a ľudí, ktorí v Petržalke bývajú. A to ukazujeme aj na našich vizuáloch.
Billboard, ktorý pomáha prírode | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Background:
Slovenská sporiteľňa začiatkom roka predstavila Georgea - nový internetbanking, ktorý ľuďom prináša mnoho šikovných riešení vo svete financií.
Ako však môže George dokázať svoju šikovnosť napríklad v prírode?

Idea:
Vytvorili sme billboardy s vtáčími kŕmidlami a umiestnili ich počas zimy na tie najchladnejšie miesta - na Štrbské Pleso a lyžiarske stredisko Jasná. Zima sa tak stala pre vtáctvo v okolí o niečo znesiteľnejšia.

Čím si práca zaslúži ocenenie?
Netradične sa nám podarilo odkomunikovať šikovnosť, ktorá je Georgeovi vlastná nielen vo svete financií. Billboard fungoval ako atrakcia pre okoloidúcich, a zároveň ako samonosný a zdieľaný content na Facebooku.
Zoznam príspevkov

B2 ­ Selfpromo

Dovolenka pre myseľ | Martinus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Využili sme reklamný priestor na turistických tabuliach v známych lokalitách, aby sme návštevníkom pripomenuli, že na dovolenke treba nechať oddychovať aj myseľ. Je to v súlade s našou dlhodobou stratégiou „viac času na čítanie“, ktorá pomáha ľuďom integrovať knižky do ich životného štýlu. Naša grafika im ukázala netradičný dopravný prostriedok, ktorí ich prenesie do známych diel svetovej literatúry... Reálna bola zakaždým adresa nášho najbližšieho kníhkupectva, kde turisti nájdu dostatok výletov aj pre svoju myseľ.

Tri typy vizuálov boli rozmiestnené na deviatich tabuliach vo veľkých turistických strediskách po dobu celej sezóny jeseň/zima 2017/18.
Zoznam príspevkov

B3 ­ Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

Na konci evolúcie nie je krása - Digitálny Citylight | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: áno
Stručná charakteristika: V kampani pre EKOTOPFILM sme sa rozhodli ľuďom vziať to, čo berú ako samozrejmosť - krásu prírody. Namiesto krásnych zvierat sme im ponúkli nové druhy, ktoré jediné majú šancu prežiť civilizačný dopad. V sérii 2 digitálnych citylightov to boli Olejnatka Labutia (predtým Labuť Veľká) a Filtrovec Poľný (predtým Hraboš Poľný). Animácia podporila post-apokalyptické prostredie novej fauny a oba nosiče zastrešoval varovný headline &Na konci evolúcie nie je krása.& Tému EKOTOPFILMU - trvalo udržateľný rozvoj - sme tak vypustili aj mimo malej kinosály, kde sa festival odohráva.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Na konci evolúcie nie je krása - Inštalácia ZOO | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako prepašovať odkaz o miznúcej kráse prírody do prostredia, kde chodia ľudia chodia krásu prírody obdivovať? Vďaka spolupráci s bratislavskou ZOO sme inštalovali makety zmutovaných zvierat Olejnatky Labutej a Filtrovca Poľného do prázdnych výbehov, hneď vedľa skutočných zvierat. Návšetvníci tk plynule prešli od Plameniakov ku zmutovanej Olejnatky a od Surikát k Filtrovcovi. Tabule s popisom ich jedálnička plného plastov a toxických látok boli na nerozoznanie od skutočných. S jediným rozdielom - odkazom &Na konci evolúcie nie je krása& a pozvánkou na EKOTOPFiLM - festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Zoznam príspevkov
Rozumieme nepočujúcim | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď sme chceli medzi ľudí dostať službu Online tlmočník od Telekomu, vedeli sme, že ukázať ju na billboarde nestačí. Preto sme ich mimo domova a komfortnej zóny nechali zažiť situáciu, ktorá sa ich bežne netýka a v ktorej túto službu budú potrebovať. Reálni ľudia pri vybavovaní potvrdení o trvalom pobyte narazili na nečakanú prekážku. Na mestský úrad sme totiž umiestnili skrytú kameru a nepočujúcu úradníčku, s ktorou sa snažili dorozumieť. Spočiatku im to veľmi nešlo, no vďaka službe Online Tlmočník nakoniec našli spoločnú reč. Dennodenné problémy 12 000 Slovákov s nedorozumením zažili na vlastnej koži a dnes Online tlmočník pomáha v bežnom živote dorozumievať sa medzi sebou stovkám počujúcich aj nepočujúcich. Z menšiny sme urobili väčšinu a potvrdili sme si, že lepšie ako stokrát vidieť, je raz zažiť.
Zoznam príspevkov
Rozplač nácka | Divé maky o.z.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre Divé maky sme pripravili kampaň na zber 2% z daní. Vychádzali sme z jednoduchého insightu - aby človek pomohol v dnešnej atmosfére Rómom, potrebuje viac než len srdcervúce obrázky detí, ktoré potrebujú pomoc. Preto sme priniesli ďalšiu motiváciu - pomocou mohli ľudia urobiť napriek nenávistnej komunite náckov a dokonca jedného z nich na microsite rozplakať.
Zoznam príspevkov

C – CRAFT

C1 - Best Copywriting

Smetiari | Petit Press, SME
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Smetiari vznikla z nadávky pre mienkotvorné noviny SME. Nadávku &smetiari& sme copywritersky otočili v prospech SME a urobili (anti)imidžovú” kampaň.
Zoznam príspevkov
Borbély | Niké
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Hľadali sme copy, ktoré by ideálne vystihovalo charakter nášho hlavného hrdinu Laca Borbélyho a zároveň by ho trošku parodovalo. Podarilo sa nám napísať text, ktorého časti zľudoveli: &Vertikálne, horizontálne a diagonálne& dnes riešia ľudia nie len v športovom odvetví.
Zoznam príspevkov
Playlist pre lesy | Lesoochranárske zoskupenie VLK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jana Kirschner sa rozhodla podporiť Lesoochranárske zoskupenie VLK. Ako nájsť spojenie medzi ňou a lesmi? Tým najprirodzenejším môžným spôsobom: cez pesničky. Použili sme názvy jej skladieb a premenili ich na posolstvo kampane. V novom kontexte získali úplne nový význam a hovorili o dôležitosti ochrany lesov.
Zoznam príspevkov
Účel? Svet i prostriedky | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Parafrázou známeho citátu vznikla zaujímavá myšlienka, ktorá propaguje bežný účet od ČSOB s novým benefitom - cestovným poistením zadarmo.
Zoznam príspevkov
Svetový roaming | O2 Slovakia
Seriál: áno
Stručná charakteristika: S O2 Roamingom môžete teraz lacnejšie dátovať a volať aj v destináciách, v ktorých ste predtým nemohli. Ale najskôr musíte mať šikovného copywritera, ktorý vám tie obyčajné destinácie len pomocou slov premení.
Anglický preklad nosnej myšlienky: With O2 Roaming, there are brand new destinations you can explore. And enjoy your calls and data there.
YEME Copywriting | Slovenský potravinársky priemysel a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Textová časť komunikácie značky Yeme je jej dôležitou súčasťou a nie je to tým, že jazyk ako chuťový orgán má s potravinami veľa spoločné. Obchod, ktorý si dal za cieľ priniesť zákazníkom na stôl kvalitné potraviny si vzal za cieľ aj vzdelávať o kvalite a to sa inak ako jazykom veľmi nedá. Potrebovali sme ale nájsť model, v ktorom budú rôzne informácie prístupné aj bežnému publiku a tak si vzala značka Yeme do vienka aj istý typ poézie a hry so slovami. Ukazuje tak, že doma máme v podobe nášho rodného jazyka veľké bohatstvo podobne, ako je to s remeselnými a lokálnymi potravinami.
Druhýkrát prví | Triad
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súťaž digitálneho marketingu na Slovensku - Digital Pie priniesla v tomto roku nečakanú zápletku. Pri sčítaní výsledkov nastala chyba a Triad sa ocitol na druhej priečke.
Po námietke o týždeň po evente a opätovnom sčítaní bodov boli výsledky upravené a po roku sme sa opäť stali víťazmi. A tak sme si túto milú príhodu pripomenuli inzerciou v prílohe mesačníka Stratégie.
To najlepšie z Dvorov, Lúk a Hájov | Petržalská tržnica
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Petržalská tržnica otvorila svoje brány v marci 2018 v srdci Petržalky. Nechce byť iba ďalšia bratislavská hipsterská atrakcia, chce byť hlavne pre petržalčanov a petržalská. Vymysleli sme jej claim, ktorý v sebe dokonale spája Petržalku a čerstvé ovocie a zeleninu - To najlepšie z Dvorov, Lúk a Hájov. Odkazujeme tým na najdôležitejšie štvrte sídliska a ich historicky dané názvy.
Kampaň Angelika | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Legendárne filmové postavy zo 17. storočia sa podujali jazykom sebe vlastným, predať hypotéku ľuďom 21. storočia.
Cenné rady za babku | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt „Cenné rady za babku“ je séria finančných porekadiel, ktoré využívajú jazyk súčasnej doby. Sympatická babička sa vyzná aj v takých pojmoch, ako sú banner, či PIN kód. V online časti projektu postava babičky svojským jazykom testuje na užívateľoch ich mieru finančnej zodpovednosti.
IVAN - IBAN | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Našou úlohou bolo čo najjednoduchšie odkomunikovať funkciu v Georgeovi - novom internetbankingu od Slovenskej sporiteľne. Tá umožňuje používateľom namiesto komplikovaného IBAN čísla zadať jednoducho meno z adresára.

Riešenie:
Šikovnou slovnou hračkou sa nám podarilo v jednom slove ukázať, že z IBAN-u sa vďaka Georgeovi jednoducho môže stať napríklad IVAN.
Zoznam príspevkov
Social Phone | Zaraguza
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Pripraviť PFku, ktorá je zároveň darčekom pre našich klientov a spolupracovníkov.
Okrem toho kreatívne doručiť message, aby Vianoce nestrávili online, ale so svojou rodinou.

Riešenie:
Social Phone – unikátne zariadenie, ktoré vám vďaka svojmu Anti-Scroll displeju s aktívnym blokovaním asociálneho trávenia času zabezpečí dokonalé offline Vianoce v kruhu najbližších.

Výsledky:
Vďaka novému názvu, krásnemu packagingu a pridanej nabíjačke a adaptéru na SIM karty, sme vytvorili nielen kreatívny, ale aj funkčný darček.
Naše video parodujúce svet sociálnych sietí a smartfónov videlo 25 000 reklamných nadšencov, ktorí nám zanechali vyše 1110 pozitívnych reakcií a 235 komentárov. Social Phone sa dostal aj Ads of the World, japonské a turecké reklamné blogy, a dokonca bol preložený do čínštiny.
Zoznam príspevkov

C2 - Best Artdirection

Oriflame - Som krásna, keď som šťastná | Oriflame
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kozmetika Oriflame chce omladnúť a svoju komunikáciu prispôsobiť mladej generácii. Preto sme hlavný message kampane – Som krásna, keď som šťastná – komunikovali prostredníctvom sviežeho online videa, ktoré sme postavili na troch mladých ambasádorkách. Tie sú šťastné, pretože robia to, čo ich baví. Ideu sme podporili vizuálne silnými kulisami, ktoré reprezentujú prácu a záujmy dievčat.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Im beautiful, when Im happy
Zoznam príspevkov
Resonance | RESONANCE, spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Resonance organizuje už 4. ročník módnej prehliadky, ktorá otvára rôzne ekologické témy v odevnom dizajne.
Venovali sa už recyklácií odevov, džínsoviny či plastov s príznačným názvom eventu:
RESONANCE FASHION SHOW RECYKLOVANEJ MÓDY

Tento rok to chceli urobiť trošku inak...

Rozhodli sa zmeniť logo, skrátiť názov a spraviť tento event atraktívnejší pomocou 2-fázovej kampane. Úlohou bolo vytvoriť teasingový vizuál, ktorý inšpiruje módnych tvorcov k návrhom
netradičnej kolekcie pre jesenný event na tému ROPA. Tá sa zároveň stala aj hlavným materiálom pre vytvorenie modelu na kľúčový vizuál. Rozhodli sme sa ušiť netradičné šaty tradičným spôsobom, bez použitia 3D programov a rendrov.

Len poctivá ručná práca, fotenie a retuš.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Resonance Fashion Slow
SND drámy | Peugeot
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Séria postrov komunikujúca spoluprácu značky Peugeot s SND.
Zoznam príspevkov
Máte v hlave? | Živica- Komenského inštitút
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Náborová kampaň zameraná na pedagógov a čerstvých absolventov, ktorí nechcú čakať na zmeny z hora, ale sami sú tou zmenou.
Komenského inštitút týchto ľudí podporuje, vzdeláva, motivuje.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Are you open-minded?
ASOT HAAS PERCEPTUALNA KOCKA 2% J&T BANKA | J&T BANKA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Perceptuálne umenie v reklamnej kampani J&T Banky &Termínovaný vklad 2%&
Zoznam príspevkov
NINA WEISSLECHNER AQUA INK 6,3% J&T BANKA | J&T BANKA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dielo technikou Aqua Ink do Niny Weisslechner v reklame J&T Banky &Zhodnotenie 6,3%&
Zoznam príspevkov
O2 More | O2 Slovakia
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Päť rokov konceptu s maňuškami bolo silných, a preto sme si dali záležať, aby bol nový koncept ešte silnejší. Realita nám nestačila, a tak sme vytvorili vlastný podmorský O2 svet. Od hlavného hrdinu - uškatca cez vlastné surreálne dno až po gigantickú mantu, arktické baby uškatce, či podmorské stavby. Vo všetkých kanáloch a aj na obaloch produktov. Všetko v CGI, takže už rendrujú nielen v štúdiu, ale aj všetci arťáci v agentúre . A keď máme pocit, že to more stále nie je dostatočné, tak si reálnu hladinu ideme odfotiť.
Anglický preklad nosnej myšlienky: When you want a unique concept, reality just might not be enough. So we’ve created our own underwater world with the sea lion as a main character and his co-stars like an extra-giant manta ray, baby sea lions, a whale and plenty of other fish.
Curaprox Black is White | CURADEN Slovakia s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Reklamný spot pre novú pastu Black & White pôsobí ako trikové vídeo plné postrodukčných efektov, opak je však pravdou. Spot bol natocený bez strihu a prekvapivo aj bez dodatočnej postrpodukcie, najprv bola s tanečníkmi nacvičená presnú choreografia, následne sa podľa nej pripravila už kompletná, finálna motion animácia. Až potom vznikol finálny spot, kde tanečníci opať zatancovali svoju choreografiu, osvetlovaní len svetlom z projektora, ktorý na plochu za nimi premietal pripravenú animáciu.
Zoznam príspevkov
Logovariácie | Prvá stavebná sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Variácie loga PSS ilustrujú rôzne životné situácie v domácnosti. Od detských hier cez zariaďovanie až po rekonštrukciu. Jednoduchým vizuálnym spôsobom v rámci loga v imidžovej kampani vyjadrujeme, že PSS mení bývanie na domov.
Cenné rady za babku | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako sa, v procese omlaďovania značky, relevantne spojiť s folklórnou TV show „Zem spieva“? Vytvorili sme moderný, autorský pohľad na folklór, ktorý neodkazuje na žiaden región. Základnym výtvarným prvkom sa stal kruh z loga Poštovej banky. Vytvorili sme aj kostým a celkový stajling hlavnej postavy. Babičku s jej cennými radami sme s využitím nového ornamentu a jeho elementov preniesli aj do motívu Panenky v návrhu platobnej karty.
Zoznam príspevkov
Máme vlastné značky, máme vlastné ceny | LIDL Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Lidl sa rozhodol ľuďom dokázať, že Lidl privátne značky, kvalitou porovnateľné so známymi brandami, môžu byť omnoho lacnejšie.
Porovnávaciu kampaň sme postavili na výraznej farebnosti, vychádzajúcej z loga Lidl, ktorá sa stala nosným vizuálnym motívom vo všetkých kanáloch.
Zoznam príspevkov
Rekreujte sa s plechovkou | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Retro produkt Zlatý Bažant '73 získal nový šat - plechovku. Taká plechovka sa hodí k rekreácii a ku takej plechovke sa hodia postre, ktoré pozývajú k rekreácii. Vytvorili sme teda sériu lokalizovaných posterov inšpirovaných dobovými grafickými kompozíciami a prvkami. Farebne sme vychádzali z farieb konkrétneho regiónu a v headlinoch používali názvy nostalgicky známych letovísk v daných oblastiach.
Zoznam príspevkov
Moderné Vianoce 73 | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Vianoce od piva Zlatý Bažant '73 boli vďaka televíznemu spotu a prerollmi vskutku štedré a moderné. Oživili sme dobové kompozície, herecké akcie, scénografiu či rekvizity i spôsob rozprávania. No najmä prostredníctvom “zázračných” vizuálnych efektov a strihových skokov mali možnosť diváci vidieť napr. vyprážanú kapriu hlavu obloženú citrónmi, rezňami a šalátom. Autentický retroštýl sme naplno rozbalili ako darček pre divákov zaplavených súčasnou vizualitou Vianoc.
Karty podpísané Slovenskom | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Background: Slovenská sporiteľňa sa po rokoch rozhodla zmeniť dizajn všetkých svojich platobných kariet.

Idea: Krásy slovenskej prírody a ťahy perom, pomyselne pripomínajúce podpisy našich najznámejších zvierat a rastlín, sa stali dvoma hlavnými motívmi nových platobných kariet Slovenskej sporiteľne.

C3 - Best Digital craft

Knižná odysea | Martinus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Knižná odysea zabávala vyše 70 000 slovenských aj českých knihomoľov. Postavička Knihonauta so svojskou osobnosťou sprevádzala hráčov po 30 knižných planétach, pričom na každej planéte plnili zábavnú úlohu. Tie im zadávali naše kolegyne, kolegovia a známe osobnosti. Kampaň zaplavila sociálne siete aj tradičné médiá (rádio a print). Zberateľov potešili záložky do kníh a fanúšikov technológii náš prvý holobox. Hráči sa pokúsili splniť úlohy viac než 3 000 000-krát a v priemere strávili v marci premýšľaním o knižkách takmer 1,5 hodiny.

Low-poly štýl planét a Knihonauta sa stal dôležitým poznávacím prvkom kampane a svojou originálnou estetikou vytvoril vizuálny sub-brand Martinusu a fungoval úspešne vo viacerých online formátoch, ale aj offline. Tento sub-brand plánujeme ďalej rozvíjať. Predstavuje zaujímavý spôsob zjednotenia pestrých motívov do jedného vizuálneho štýlu, ktorý sa pohybuje na hranici medzi súčasnosťou a retrom a dobrovoľne prekračuje línie medzi mainstreamom, knižným a počítačovým geekovstvom a novodobou formou vizuálneho umenia.
Zoznam príspevkov
Tatra Academy - Mimozemšťan | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tatra Academy minulý rok predávala Študentské účty cez koncept Mimozemšťan.
Chceli sme prepojiť vyspelú banku s vyspelými technológiami, a to si vyžadovalo aj vyspelú real time online stratégiu a platformy. Na začiatku sme mali schválený koncept, ale jednotlivé kreatívy sme neustále optimalizovali. Deň čo deň sme sa prispôsobovali priebežným výsledkom kampane a novinkám na internete, nielen po technickej, ale aj obsahovej stránke. A to sa ukázalo ako strategický bod. Vďaka presnému cieleniu, remarketingu, správne vybraným online formátom a ich kreatívnym spracovaním sme nakoniec dokázali Študentov presvedčiť, aby sa stali súčasťou vyspelej kolónie Tatra Academy :)


Kampaň v číslach:
15 000 otvorených Študentských účtov
32 000 000 zobrazení
1 600 000 správ v chatbotovi
844 000 návštev webu
600 000 pozvaných priateľov na web
70 % mobile návštev
100 % open rate v Messengeri
1. miesto pre Tatra banka v GFK
Fatra Facebook | Fatra
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S príchodom novej, designovo unikátnej flaše sme osviežili aj facebookovú komunikáciu Fatry.
Každému postu venujeme nadštandardnú pozornosť a povyšujeme ho tak na art ktorý by sa vynímal aj ako samostatný print.
Od fotiek cez videá až po cinemagrafy sme tak vytvorili už viac než 70 takýchto postov.
365 Interactive panel | 365 Bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 365 banka nemá pobočky, miesto nich má kaviareň. A keďže je to digitálna banka, aj jej kaviareň musí mať digitálnu povahu. Preto je 365.café okrem iných vychytávok vybavená na priečelí panelom, ktorý sprostredkúva digitálne zážitky aj okoloidúcim.
Zoznam príspevkov

C4 - Best Film craft

Oriflame - Som krásna, keď som šťastná | Oriflame
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kozmetika Oriflame chce omladnúť a svoju komunikáciu prispôsobiť mladej generácii. Preto sme hlavný message kampane – Som krásna, keď som šťastná – komunikovali prostredníctvom sviežeho online videa, ktoré sme postavili na troch mladých ambasádorkách. Tie sú šťastné, pretože robia to, čo ich baví. Ideu sme podporili vizuálne silnými kulisami, ktoré reprezentujú prácu a záujmy dievčat.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Im beautiful, when Im happy
Zoznam príspevkov
Vinice sú naša vášeň | Kofola
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Televízny spot Vinice sú naša vášeň je poňatý ako fantazijný výlet do vnútorného sveta vášní mladej dievčiny.
Zoznam príspevkov
Mouse Gang | Pifpaf Games
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spot uvádza na trh MOUSE GANG, revolučnú hru na mobilné telefóny, ktorá zmení každý mobil na myšaciu pascu. Diváka vťahujeme priamo do hry, kde spolu s hlavnou hrdinkou prežíva boj proti myšaciemu gangu obávaného Brutusa.
Zoznam príspevkov
Na pekné Vianoce (ne)stačí málo | O2 Slovakia
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Na pekné Vianoce stačí málo, hovorí spot.
Na krásny spot toho treba podstatne viac.
Potrebujete sarkastického uškatca z pera copywritera podobného charakteru. Uškatca vymodelujete do posledného chlpu... a dvoch huňatejších synovcov na okraji Arktídy pridáte k tomu. Musia sa pohybovať tak, aby o ich skutočnosti divák nemohol pochybovať. Každý záber chce oko kameramana – aj keď kameru do ruky ani nechytí – a režiséra, ktorý hercom dohovorí aj cez e-mail. A v neposlednom rade nespočetné kilowatthodiny animovania, aby sa to všetko spojilo do mozartovsky majstrovského celku, ktorý v animovanej tvorbe nielen u nás patrí na samý vrchol.
Anglický preklad nosnej myšlienky: You don’t need much for fine christmas. Or do you?
Biznis príbeh - Kajaky Vajda | Slovenská Sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Inšpiratívny podnikateľský príbeh klienta Slovenskej sporiteľne - bratov Vajdovcov, ktorí z rodinnej firmy vybudovali celosvetový biznis s kajakmi.
Zoznam príspevkov
TV Fantomas | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vo filmových ateliéroch Koliba sme postavili výpravnú scénu Fantomasovho obydlia. Nešlo však o repliku - inšpirovní niekoľkými jeho obydliami (zámok, podmorská skrýša, sci-fi priestor) sme vytvorili interiér, ktorý si divák ihneď spojí s filmovou postavou. Silný casting, réžia a maskérske umenie oživili legendu a predstavili ju divákovi 21. storočia.
Zoznam príspevkov
Tajomstvo pravého kávičkára | Baliarne obchodu, a.s. Poprad
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Žijeme v dobe sociálnych bublín a táborov. Delíme sa na tých našich a tých druhých. Na konšpirátorov a slniečkárov, či jabĺčkárov a androidistov. Ako by ste nemohli mať radi Star Wars aj Star Trek zároveň. Rozdeľujeme sa dokonca aj podľa toho, akú kávu pijeme. Preto Popradská káva hovorí dosť a namiesto reklamy na produkt urobila kampaň o tolerancii. Všetci máme právo na kávu, aká nám chutí! Lebo ak neriešite kávu iných, aj tá vaša bude chutiť lepšie.

Vystrelili sme si sami zo seba, z našich konzumentov a ich chutí, a všetkých, ktorí ešte aj dnes posudzujú druhých na základe toho, akú kávu pijú, a vytvorili sme epický manifest Tajomstvo pravého kávičkára.
Zoznam príspevkov

C5 - Best Sound Craft

Hej, sokoly! | Wandal Production
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nevytvorili sme len ďalšiu pesničku do rozhlasového éteru. Skladba Hej,sokoly! Bola od samého začiatku organicky spojená s filmom Čiara. A keď sa z nej stal hit No.1 v rádiách aj na iTunes, každý vedel, že ide o film Čiara.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We haven´t created just another radio song.Song Hey,falcons! was organically linked with the movie The Line from the beginning.When it became No.1 on radio and iTunes,everybody knew,it was main song from the movie The Line too.
Mouse Gang | Pifpaf Games
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spot uvádza na trh MOUSE GANG, revolučnú hru na mobilné telefóny, ktorá zmení každý mobil na myšaciu pascu. Diváka vťahujeme priamo do hry, kde spolu s hlavnou hrdinkou prežíva boj proti myšaciemu gangu obávaného Brutusa.
Zoznam príspevkov
Rodičovská kontrola | Centrum.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Herečkin hlas sme upravili, aby pôsobil ako zvuk google translatora, ktorým sú často prekladané podvodné emaily. Rodičovská kontrola je totiž unikátny benefit emailov na Centrum.sk, ktorým môžu ľudia chrániť pred podvodmi svojich rodičov.
Zoznam príspevkov
Dotyk kvetov | Slovenské pramene a žriedla - Zlatá Studňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Oslovili sme Janu Kirschner, aby skomponovala autorskú skladbu na launch nového produktu jemne ochutených vôd. Janina ctilvosť a nežný prejav presne vystihli hlavný benefit produktu, obsiahnutý v samotnom názve “Dotyk kvetov”.
Zoznam príspevkov

C6 - Best Illustration

EASY vizualita | Telekom EASY
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre nášho klienta sme vytvorili novú ilustrovanú tvár značky EASY.
Zoznam príspevkov
IlustruYEME | Slovenský potravinársky priemysel a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ilustrácia je podstatnou súčasťou identity značky Yeme. Rozhodli sme sa pre ňu z viacerých dôvodov: jedným je snaha o odlíšenie od štandardného vizuálu obchodu s potravinami, druhým je fakt, že ilustrácia, aj keď digitálne spracovaná je ručné dielo, rovnako ako remeselné výrobky ponúkané v obchode a na dôvažok ide o zaručene lokálny produkt, keďže ilustrátor je zo Slovenska.

Ilustrácia Yeme si našla svoje miesto na najrôznejších miestach
a komunikačných materiáloch. V tomto výbere je to špecificky: signmaking v obchode, obalový materiál a na dôvažok spracovanie sezónnej komunikácie v obchode.
Absolut Slovak Art | Absolut
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kto z mladých pozná súčasných ilustrátorov, grafikov a výtvarníkov? Zobrali sme dvanásť výrazných talentov, od stretatistov až po výtvarníkov a vytvorili s nimi nové ilustrácie na ikonickej aboslut fľaši. Dostali sme ich tak do zorného uhla mladých a priblížili im výtvarné umenie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We brought contemporary illustrators directly to the young people
Karty podpísané Slovenskom | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Background: Slovenská sporiteľňa sa po rokoch rozhodla zmeniť dizajn všetkých svojich platobných kariet.

Idea: Krásy slovenskej prírody a ťahy perom, pomyselne pripomínajúce podpisy našich najznámejších zvierat a rastlín, sa stali dvoma hlavnými motívmi nových platobných kariet Slovenskej sporiteľne.

C8 - Selfpromo

Pozvánka na Trhy vianočné | Applepie
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas Vianoc sme udalosť mocnú – naše vlastné Trhy vianočné – pre klientov našich vlastnoručne pripraviť ráčili.
Zoznam príspevkov
Coca-Cola zvonček | Mayer/McCann Erickson
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncoročný darček pre nášho dlhoročného klienta Coca-Cola. Jeho hlavnou ideou je využiteie ikonickej fľaše ako základu na vyrobenie jedinečnej vianočnej ozdoby - zvončeku. K jeho výrobe sme využili skutočné sklenené fľaše Coca-Cola.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Christmas Gift for our client Coca-Cola
Social Phone | Zaraguza
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Pripraviť PFku, ktorá je zároveň darčekom pre našich klientov a spolupracovníkov.
Okrem toho kreatívne doručiť message, aby Vianoce nestrávili online, ale so svojou rodinou.

Riešenie:
Social Phone – unikátne zariadenie, ktoré vám vďaka svojmu Anti-Scroll displeju s aktívnym blokovaním asociálneho trávenia času zabezpečí dokonalé offline Vianoce v kruhu najbližších.

Výsledky:
Vďaka novému názvu, krásnemu packagingu a pridanej nabíjačke a adaptéru na SIM karty, sme vytvorili nielen kreatívny, ale aj funkčný darček.
Naše video parodujúce svet sociálnych sietí a smartfónov videlo 25 000 reklamných nadšencov, ktorí nám zanechali vyše 1110 pozitívnych reakcií a 235 komentárov. Social Phone sa dostal aj Ads of the World, japonské a turecké reklamné blogy, a dokonca bol preložený do čínštiny.
Zoznam príspevkov

C9 - Craft pre nekomerčné subjekty

Resonance Fashion Slow | RESONANCE, spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Resonance organizuje už 4. ročník módnej prehliadky, ktorá otvára rôzne ekologické témy v odevnom dizajne.
Venovali sa už recyklácií odevov, džínsoviny či plastov s príznačným názvom eventu:
RESONANCE FASHION SHOW RECYKLOVANEJ MÓDY

Tento rok to chceli urobiť trošku inak...

Rozhodli sa zmeniť logo, skrátiť názov a spraviť tento event atraktívnejší pomocou 2-fázovej kampane. Úlohou bolo vytvoriť teasingový vizuál, ktorý inšpiruje módnych tvorcov k návrhom
netradičnej kolekcie pre jesenný event na tému ROPA. Tá sa zároveň stala aj hlavným materiálom pre vytvorenie modelu na kľúčový vizuál. Tak sme sa rozhodli ušiť netradičné šaty tradičným spôsobom, bez použitia 3D programov a rendrov.

Len poctivá ručná práca, stovky fotografií a retuš.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Resonance Fashion Slow
Na konci evolúcie nie je krása - Film Craft | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Oba spoty pre EKOTOPFILM sú výnimočným audio-vizuálnym dielom. Kombinácia 3D modelov úplne nových živočíšnych druhov a reálneho natočeného prostredia v okolí Bratislavy, komentované robotickým hlasom prinášajú ilúziu dokumentov budúcnosti.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Na konci evolúcie nie je krása - Art Direction | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vizuál pre EKOTOPFILM kombinuje 3D, fotomontáž i kresbu.
Východiskom bol hrubý 3D model, na ktorý boli dokreslené detaily ako fúzy či štetiny tak, aby vznikol obraz reálneho živočíšneho druhu. Svetelne zladená fotomontáž v pozadí dotvára ilúziu post-apokalyptickej krajiny.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Moje dieťa | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 80 umeleckých portrétov sýrskych detí ako podklad kampane Magna Moje dieťa od víťaza czech press photo, Martina Bandžáka.
Zoznam príspevkov
20. VÝROČIE NADÁCIE PONTIS | Nadácia Pontis
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nadácia Pontis sa rozhodla svoje 20. výročie oslaviť trocha inak a namiesto veľkolepej oslavy nastavuje spoločnosti zrkadlo prostredníctvom série krátkych online filmov. Každé zo štyroch videí reprezentuje jednu z hlavných tém, ktorej sa Nadácia Pontis už viac ako 20 rokov venuje. Vo videách, ktoré oscilujú medzi dokumentom a reklamným spotom sa ich protagonisti voľne vyjadrujú k jednotlivým témam a spoločne tak tvoria hlas volajúci za zmenu v spoločnosti.
Flórstagram | Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva, Poľnohospodárska Univerzita v Nitre
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vysoké školy v online komunikácii veľmi nevynikajú. A pritom ich cieľovka je práve tá, ktorá sa v online pohybuje najviac.

Keď sme dostali zadanie od Fakulty krajinného a záhradného inžinierstva na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, Instagram bol jeden z kľúčových nástrojov, kde sme ich chceli zaujať a osloviť.

FZKI súrne potrebovala zlepšiť imidž, zmodernizovať komunikáciu a búrať predsudky o tom, že ich štúdium sa týka iba hnojariny a je to proste nuda. A tak sme prišli s konceptom &Voňavé štúdium&, ktorého súčasťou je aj minimalistický profil Flórstagram. Vizuálne príťažlivý instagramový koncept, ktorý nenásilne a páčivo komunikuje sylaby fakulty. Takto sa potenciálni študenti pravidelne dozvedajú, že FZKI je rozmanité štúdium, ktorá im naozaj môže zavoňať. Výsledkom je množstvo pozitívnych reakcií a neustály pribúdajúci tok followerov.

D – DESIGN

D1 - Logo & Identity

Kraj - Domov všetkých chutí | Kraj
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našim cieľom bolo vytvoriť vizuálnu identitu, logo a názov nových slovenských potravín s množstvom produktov od lokálnych výrobcov a dodávateľov. A tak sme vytvorili koncept, ktorý najlepšie vystihuje to, čo sa v našom Kraji urodí.
Zoznam príspevkov
Obederia | Bencik Culinary Group
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Obederia je koncept kantiny vyssieho standardu s ambiciou priniest do jedalne restauracny pocit. Identita a komunikacny dizajn Obederie je postaveny na jednoduchom grafickom jazyku s akcentom na korporatne prostredie.
Komunikačný dizajn YEME | Slovenský potravinársky priemysel a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Potraviny Yeme otvorili svoju prvú predajňu v roku 2016, dnes má v Bratislave 3 prevádzky. Život obchodu s potravinami je bohatý a nesie v sebe veľké množstvo menších aj väčších dizajnov od cenoviek až po billboard. Tento výber sa sústredí na komunikačný dizajn v rámci predajne, ktorý sa snaží mať svoju unikátnu a jednotnú tvár.

Yeme je čisto slovenský koncept potravín, ktorý sa sústredí na kvalitné produkty, remeselné výrobky, férové podmienky pre dodávateľov a unikátny zákaznícky zážitok. Komunikačný dizajn Yeme sa snaží obísť tzv. supermarketové pastorále, pri ktorých sa ukazujú zelené lúky a alpské kravy pri priemyselných potravinách.

Dôležitou súčasťou konceptu je vzdelávanie a preto v sebe nesie relatívne veľké množstvo textu. Dizajn Yeme je postavený na zemitých a neutrálnych farbách s farebným prienikom pri obalovom dizajne. Výtvarný jazyk je pomerne jednoduchý, geometrický, no hľadá aj odkazy na ľudovú zdobnosť bez snahy používať nadužívané slovenské ornamenty. Dizajn Yeme má oslovovať najmä mestského zákazníka.
#prirodzenenajlepsi | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Deväť mesiacov tvoril tím ľudí v Tatra banke nový employer promise, ktorý zdôrazní silu rôznorodosti a synergiu unikátnych talentov a schopností.

Hľadali sme preto niečo, čo ich všetkých
prirodzene spája - od pobočkára po generálneho riaditeľa a od Bratislavy až po Námestovo -
a vytvorili sme identitu - neidentitu.
Hashtag, ktorý zamestnancom hovorí,
akí sú, prečo si ich Tatra banka váži
a čo majú spoločné.

Nevytvorili sme logo, ale statement.
Corporate Identity | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nová korporátna identita značky vťahuje diváka do rozhovoru formou
dialógových bublín. Vizualita robí banku prístupnejšou a odbúrava zažité predstavy o komunikácii finančnej inštitúcie.
Zoznam príspevkov
Korporátna identita | 365 Bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Logo a vizuálnu identitu 365 banky sme postavili okolo myšlienky dnešnej banky pre dnešných ľudí, ktorá je klientom k dispozícii v plnom rozsahu 365 dní aj nocí v roku. Vizualita zdôrazňuje inovatívnosť, priateľskosť a otvorenosť banky.

D2 - Publikácie a tlačoviny (Tlačoviny, knihy, brožúry, letáky, pozvánky, ktoré majú priamy vzťah ku komerčnej komunikácii.)

O2 Sóda - Samizdatové vydanie | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S klientom O2 sme pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače vytvorili špeciálne vydanie magazínu Sóda v dobovom grafickom štýle, ktorého obsah sme venovali problematike cenzúry.

Dizajn obálky i samotného magazínu sme navrhli v štýle samizdatov - publikácií, ktoré boli podomácky vydávané a šírené v čase socializmu a normalizácie. Stali sa tak symbolom jediného spôsobu slobodnej tlače do roku 89. Pri hľadaní inšpirácie sme kooperovali aj so Slovenským národným múzeom, s ktorého zástupcami sme spracovanie špeciálneho vydania konzultovali.
Majstrovská rozprávka | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prvé dieťa Peťa Sagana bolo udalosťou roka a my sme mu chceli darovať niečo, čo nemá hocikto. A keďže má tatka, ktorého príbeh je ako z rozprávky, jednu sme o ňom napísali.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Fairytale about Peter Sagans life written as a gift for his firstborn son Marlon.
Zoznam príspevkov
Vaša vízia potrebuje priestor | HubHub
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre nový coworking Hub Hub sme vytvorili ideu - Your vision needs space (Vaša vízia potrebuje priestor). Presne o tom totiž Hub Hub je - dokáže sa prispôsobiť a vytvoriť ti toľko priestoru, koľko pre svoj biznis potrebuješ. A na základe tejto myšlienky vznikla brožúra, ktorá pracuje s motívom priestoru, ktorý sa zväčšuje - či už rozkladajúcimi stranami, alebo &post-itmi& na konci brožúrky.

D3 - POS & DM materiály (Tlačoviny a objekty určené na priame oslovenie zákazníka.)

Zbierka | Dr. Max
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Špeciálny POS motivujúci ľudí odovzdávať staré lieky do lekární .
Zoznam príspevkov
Lodička | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním bolo odkomunikovať aj v péefke na rok 2018 hlavný emočný motivátor Tatra banky: Napredovanie.
Ako symbol napredovania sme si vybralli ikonickú papierovú lodičku, ktorá je typickým dielom Vladimíra Popoviča, držiteľa Ceny Nadácie Tatra banky za umenie.

D4 - Obalový dizajn

HEX - album Tebe | HEX
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dizajn nového albumu skupiny HEX v sebe ukrýva plno príbehov. Má totiž podobu knihy, v ktorej hlavnú úlohu hrá, okrem CDčka a textov piesní, aj poviedka spisovateľa Pištu Vandala, napísaná na základne pesničiek tejto slovenskej kapely.
Zoznam príspevkov
Etikety Dog's Chef | Giltrade
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nové granule od spoločnosti Giltrade patria k prémiovým produktom. Majú prírodné, vysokokvalitné zloženie, na ich receptúre sa podieľali známi foodblogeri: coolinári.
Grafický návrh tvorí minimalistický dizajn a logo. Etiketa kombinuje kvalitnú appetite appeal fotografiu s jednoduchou typografiou, ktorá umožňuje voľnejšie narábanie
s rôznymi veľkosťami písma. Celkový dizajn a branding má podporovať prémiovú pozíciu produktu ako jedla, ktoré je akoby pripravované „psími šéfkuchármi“.
Vtipným prvkom je použitie &psej hviezdičky&, ktorá ešte viac zdôrazňuje vysokú kvalitu produktovej rady.
Agentúra je autorom názvu novej značky, jej loga i dizajnu etikiet.
Anglický preklad nosnej myšlienky: New premium range of Dog food uses minimalist design that combines quality photo with simple typography.
àla Palla | àla Palla
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na základe briefu od klienta sme vytvorili jednoduchú, vizuálne atraktívnu a modernú identitu, ktorá je stelesnením jemnosti, elegancie aj naturálnosti. Jej názov je spojením mena Dr. Pallovej a francúzskeho „à la“, teda „podľa“. Opačný akcent v tvare listu odkazuje na prírodný pôvod. Pleťová ružová farba je jemná a teplá ako ľudská pokožka, tmavošedá farba zase zemitá a naturálna. Akcentová bronzová ražba a debossing pridávajú na exkluzivite.

Ručne zhotovené darčekové balenie je zo syntetickej kože, exkluzívne a príjemné na pohľad aj na dotyk. Dno krabice je vyberateľné, takže krabica môže poslúžiť ako šperkovnica, a značka sa bude aj ďalej prepájať so životom zákazníkov. Sme hrdí na to, že sa nám ju podarilo vyrobiť na Slovensku.

D6 - Design pre nekomerčné subjekty

Resonance Fashion Slow | RESONANCE, spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Resonance organizuje už 4. ročník módnej prehliadky, ktorá otvára rôzne ekologické témy v odevnom dizajne.
Venovali sa už recyklácií odevov, džínsoviny či plastov s príznačným názvom eventu:
RESONANCE FASHION SHOW RECYKLOVANEJ MÓDY

Tento rok to chceli urobiť trošku inak...

Rozhodli sa zmeniť logo, skrátiť názov a spraviť tento event atraktívnejší pomocou 2-fázovej kampane. Úlohou bolo vytvoriť teasingový vizuál, ktorý inšpiruje módnych tvorcov k návrhom
netradičnej kolekcie pre jesenný event na tému ROPA. Tá sa zároveň stala aj hlavným materiálom pre vytvorenie modelu na kľúčový vizuál. Tak sme sa rozhodli ušiť netradičné šaty tradičným spôsobom, bez použitia 3D programov a rendrov.

Len poctivá ručná práca, stovky fotografií a retuš.

Tak sa šaty stali nie len dizajnovým a grafickým prvkom vizuálu kampane ale aj objektom inšpirácie a motivácie. V rámci jesenného eventu budú šaty prezentované aj v čiastočne upravenej hmatateľnej podobe ako súčasť módnej prehliadky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Resonance Fashion Slow
Záverečná správa 2017 | Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre Úsmev ako dar sme chceli vytvoriť záverečnú výročnú správu, ktorú ľudia len tak nehodia do koša, ale naopak - budú ňou môcť potešiť deti! Tie na stranách plných faktov našli origami skladačky aj s minibásničkami. Úsmev ako dar tak opäť prispel k radosti malých detí.

D6 - Selfpromo

Tekutý storyboard | Effectivity
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Namiesto klasickej agentúrnej PF-ky me klientom poslali storyboard, v ktorom sme predstavili svoje remeslo v tom najlepšom svetle - dizajn, ilsutráciu i storytelling. Náš dizajnér Igor Hrnko vlastnoručne nakreslil 8 ilutrácií, ktoré sme umiestnili na 8 etikiet od piva tak, aby vytvárali príbeh o najkrajšom vianočnom darčeku. Výrezy na obale umožňovali príbeh prečítať si ako ozajstný storyboard. S možnosťou po každom obrázku ochutnať aj obsah flašky, naplnenej pivom Kaltenecker, čiernym ako Tichá noc.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Drinkable Storyboard
Zoznam príspevkov
Maslo | MADE BY VACULIK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rok 2017 bol nielen na Slovensku v znamení vajíčkovej a maslovej krízy. Aby našim klientom v novom roku nič nechýbalo a všetko šlo ako po masle, pripravili sme im ako PF-ku debničku plnú tohto nedostatkového tovaru.

E – AUDIO REKLAMA

E1 ­ Rádio

Pre fanúšikov každého žánru | Citroen
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Séria rozhlasových spotov komunikujúcich podporu značky Citroen a súťaže Radio Head awards.
Šialené heslo | 4ka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Všetci to poznáme: sedíme v kaviarni a pýtame si heslo na wifi, ktoré je niekedy ako za trest. My sme na jednom takom postavili rádiospot a ľuďom sme rovno ponúkli alternatívu - dáta od 4ky.
Zoznam príspevkov
Závislí od wifi | 4ka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Internet je dnes všetko. Na tomto insighte je postavený rozhlasový spot, v ktorom dievča v kaviarni aj bežnú vetu považuje za heslo na wifi. So 4kou by sa jej to nestalo, lebo vďaka novým dátovým paušálom už ľudia od wifi nie sú závislí.
Zoznam príspevkov
Nočné CARaoke | Kooperativa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nočné Caraoke je séria špeciálne nasadených rádiospotov, ktoré prinútili nočných vodičov trošku si zaspievať. Vo vybraných slovenských skladbách sme pred ich posledným refrénom stíšili spev a prostredníctvom korporátneho VO apelovali na vodičov, nech si schuti zaspievajú. Efektívne sme tak využili najlacnejši reklamný priestor a cielili na vodičov s vyšším rizikom nehody. Kooperativa tak aj tento rok potvrdila, že je tým správnym partnerom na cesty.
Zoznam príspevkov
Zubné implantáty - príbehy | Dr. Martin Dental Clinic
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Radiospoty sú súčasťou kampane, ktorá prebiehala v online aj v offline. Kampaň bola o príbehoch, preto sú aj rádiospoty príbehmi. Kedže naša cieľová skupina boli ľudia 30+, nechali sme príbehy prečítať Julovi Viršíkovi, ktorý bol svojho času hlasom ich obľúbenej rádiovej relácie.
Zoznam príspevkov
#lietamvtom | Letisko Košice - Airport Košice, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rádiospot využíva prvky, ktoré sú cestovateľom dobre známe. Poslucháčom sa prihovára letuška, ktorá je doprevádzaná zvukmi totožnými so zvukmi lietadla a využíva slová, ktoré ľudia cestujúci lietadlom veľmi dobre poznajú.
Zoznam príspevkov
Rodičovská kontrola | Centrum.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rodičovský zámok je unikátnou výhodou emailov na centrum.sk. Chráni neskúsených rodičov, ktorí môžu naletieť nezmyslom. V rádiu sme herečkin hlas upravili, aby znel ako z google translatora, čím pripomínal podvodné emaily preložené zo zahraničia.
Zoznam príspevkov
Hypnotizér | VSE
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Oxid uhoľnatý je najväčším travičom v dejinách ľudstva aj keď ho nikto nikdy nevidel. Preto sme na tohto neviditeľného zabijaka upozornili cez neviditeľné médium.
Zoznam príspevkov
Hokejová rozprávka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Majstrovstvá sveta juniorov sa už tradične hrávajú počas Vianoc, kedy zároveň v telke beží najviac rozprávok, ktoré už každý pozná naspamäť. Tento insight sme preto využili na vytvorenie série vlastných hokejových rozprávok na motívy starej známej klasiky. Avšak s tým rozdielom, že u nás si šťastný koniec museli fanúšikovia nakoniec pozrieť naživo.

E2 - Iné audio formáty (Spotify, Instore, vlaky, autobusy a ostatne)

Pozor hranica | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na pravidelnej trase Eurolines Bratislava - Viedeň sme 17. novembra tesne pred hranicami púšťali v autobusoch špeciálny oznam, ktorý pripomínal ľuďom, že kedysi by tak ľahko do zahraničia nevycestovali.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Experience crossing the border as it was 1989 once again
Zoznam príspevkov
Fantomas na infolinke Poštovej Banky | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súčasťou kampane sa stal aj prvý kontakt klienta s bankou - infolinka. V čase kampane, kedy si už ľudia spájali Fantomasa s bankou, sme namiesto “výťahovej hudby” a nudných právnických rečí, nechali prehovoriť samotného Fantomasa.
Zoznam príspevkov
Mobilný pachometer | Rexona
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň RytmusShopping poznáte. Ale vedeli ste, že sme do kampane umiestnili easter egg? Rytmus vám v hlavnom online videu povedal, že Insta biker si môžete objednať na telefónnom čísle 02/32 660 116. A toto číslo bolo reálne. Stačilo naň zavolať a Rytmus vás cez telefón skontroloval, či nie ste príliš spotení. Prekvapivý moment sa ďalej šíril medzi cieľovou skupinou, ktorá odhaľovala množstvo ukrytých hlášok v telefóne a na číslo volávali aj viac ako 10 krát, aby si ich vypočuli všetky, čím predĺžili svoj čas so značkou a posolstvom kampane. Aj vďaka tým prekvapeniam bola kampaň vo svojom segmente extrémne efektívna a Sales Volume počas kampane narástol o 19,6%.
Zoznam príspevkov

F – FILM

F1 - Televízna reklama pre komerčné subjekty

Borbély | Niké
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Laco je exquisitný megaodborník na šport. Jeho lexika je kompetentná a vtipná zároveň, čo ponúka využitie aj v TV.
Zoznam príspevkov
Vinice sú naša vášeň | Kofola
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Televízny spot Vinice sú naša vášeň je poňatý ako fantazijný výlet do vnútorného sveta vášní mladej dievčiny.
Zoznam príspevkov
Svetový tuniak zo Slovenska | Tatrakon
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie znelo jasne: odkomunikovať tuniakové šaláty z Tatrakonu ako poctivý, kvalitný slovenský výrobok.
Spojenie svetového tuniaka a slovenskej hudby je preto ideálnym spojením, ktoré je charakteristické aj pre vynikajúce tuniakové šaláty z Tatrakonu.
Zoznam príspevkov
Krása nevídaná | Harmony
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Harmony je popredným výrobcom produktov domácej hygieny, ako sú vreckovky, servítky, kuchynské utierky, toaletný papier atď. Tieto produkty sú okrem svojej kvality známe aj elegantným dizajnom.
Cieľom kampane bolo predstaviť produkty Harmony, ktoré vďaka svojmu elegantnému a krásnemu dizajnu doslova harmonizujú s každou domácnosťou.
Zoznam príspevkov
ÁNO najlepšej sieti | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním bolo odprezentovať najlepšiu sieť na Slovensku, nový komunikačný koncept a predstaviť novú tvár značky - Bekima. Povedali sme ÁNO a vznikol spot, ktorý ľudí baví, vychádza z Bekimovho života, na nič sa nehrá, a učí ľudí hovoriť príležitostiam áno.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Say YES to the best internet network in Slovakia
Zoznam príspevkov
Kuriérske Vianoce - plejko | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Minuloročné Vianoce v Telekome roznášali darčeky darčeky tí najpovolanejší - kuriéri. Do spotu sme vtipne a nenásilne dostali produkt a skutočne nikomu neušlo, na čo práve pozerá reklamu.
Zoznam príspevkov
Kuriérske Vianoce - podpisovačka | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Minuloročné Vianoce v Telekome roznášali darčeky tí najpovolanejší - kuriéri. No keď naposledy otvorí dvere Peťo Sagan, aj ten najprofesionálnejší kuriér sa nechá uniesť.
Obývačka na všetko | Ikea (SK, CZ, HU)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naším zámerom bolo upozorniť na fakt, že v krajinách strednej Európy nevyužívame obývačku naplno. Preto vznikla kampaň, ktorá podporila efektívnu premenu obývačky na priestor, v ktorom sa dá robiť čokoľvek. Jednoducho ukrýva toľko izieb, koľko potrebujeme.
Zoznam príspevkov
Zaklopte radšej nám | Kooperativa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spot využíva motív povery klopkania na drevo, ktorým ľudia privolávajú svoje želania. Ako to však v spotoch Kooperativy býva, nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Našim divákom sme prostredníctvom TVC ukázali, že miesto klopania na drevo majú radšej zaklopať nám.
Zoznam príspevkov
Recepty na úspech | Kaufland Slovenská republika
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Aby sme ukázali, že Kaufland podporuje našich hokejistov, pripavili sme k Majstrovstvám sveta hráčov do 20 rokov sériu sponzorských odkazov. V nich sme sa jednotlivých hokejistov opýtali na ich recept na úspech a dozvedeli sme sa, že to, čo ľudia na tieto recepty potrebujú, nájdu v Kauflande.
Povestné sushi | Kaufland Slovenská republika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Predminulý rok sme pre Kaufland pripravili spot, ktorý ukazoval, čo sa stane v domácnosti ľudí, ktorí nenakupujú v Kauflande. Spot mal úspech a nenechal chladnú ani konkurenciu, ktorá zareagovala špeciálnou ponukou párkov. Tento rok prišla zmena. Naša dvojica začala nakupovať v Kauflande a tak už hosťom ponúkla namiesto párkového sushi, sushi s čerstvými rybami.
Zoznam príspevkov
Hokejové halušky | Kaufland Slovenská republika
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Dvojzmysly vyhladovaných hokejistov v sponzorských videách a spotoch jednoducho prepojili hokej s potravinami.
TV Angelika | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď diváka na najlepší úrok na trhu nepresvedčí rozum, skúsime to silnou emóciou.
Zoznam príspevkov
TV Fantomas | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pôžička pomáha plniť sny. Kto iný môže túto jednoduchú správu odovzdať lepšie, ako filmová legenda, ktorej sny sú doslova megalomanské?
Zoznam príspevkov
Rekreujte sa s plechovkou | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Retro produkt Zlatý Bažant '73 získal nový šat - plechovku. Taká plechovka sa hodí tak k rekreácii, ako aj do plecniaku, či k plavkám. Prostredníctvom nostalgicky známych kompozícií, situácií a výjavov z dobových jarných vychádzok do prírody a letných dovoleniek sme vytvorili sériu dvoch sezónnych spotov v štýle rekreácií sedemdesiatych rokov.

F2 ­ Kinoreklama pre komerčné subjekty

Tajomstvo pravého kávičkára | Baliarne Obchodu, a.s. Poprad - Popradská káva
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Žijeme v dobe sociálnych bublín a táborov. Delíme sa na tých našich a tých druhých. Na konšpirátorov a slniečkárov, či jabĺčkárov a androidistov. Ako by ste nemohli mať radi Star Wars aj Star Trek zároveň. Rozdeľujeme sa dokonca aj podľa toho, akú kávu pijeme. Preto Popradská káva hovorí dosť a namiesto reklamy na produkt urobila kampaň o tolerancii. Všetci máme právo na kávu, aká nám chutí! Lebo ak neriešite kávu iných, aj tá vaša bude chutiť lepšie.

Vystrelili sme si sami zo seba, z našich konzumentov a ich chutí, a všetkých, ktorí ešte aj dnes posudzujú druhých na základe toho, akú kávu pijú, a vytvorili sme epický manifest Tajomstvo pravého kávičkára.
Zoznam príspevkov

F3 - Online film a video pre komerčné subjekty

Oriflame - Som krásna, keď som šťastná | Oriflame
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kozmetika Oriflame chce omladnúť a svoju komunikáciu prispôsobiť mladej generácii. Preto sme hlavný message kampane – Som krásna, keď som šťastná – komunikovali prostredníctvom sviežeho online videa, ktoré sme postavili na troch mladých ambasádorkách. Tie sú šťastné, pretože robia to, čo ich baví. Ideu sme podporili vizuálne silnými kulisami, ktoré reprezentujú prácu a záujmy dievčat.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Im beautiful, when Im happy
Zoznam príspevkov
“PSYCHOTRILLER ŽABÍ MAJER” | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ZADANIE:
Úlohou agentúry bolo prezentovať značku Jameson
ako partnera festivalu Grape a vymyslieť mechaniku
rozdávania voľných lístkov pre fanúšikov Jameson whiskey
prostredníctvom súťaží na fan page facebooku
a Instagrame Jameson Irish Whiskey.
Využili sme insight našej cielovej skupiny/komunity a interný
vtip s Tomášom Hafnerom pretavili na kreatívny koncept
„Žabí majer“, mýtické miesto ktorému kraľuje Žabí Princ,
ktorý rozdáva voľné lupienky. Tie sa čarovnou premenou
menia na lístky na Grape festival. O tomto príbehu sme
natočili krátky film „psychothriller“ a prezentovali ho
na sociálnych sieťach.

BACKGROUND
Celú komunikáciu sme odštartovali teaserom filmu Žabí Majer,
ktorý sme uverejnili týždeň pred nasadením online videa cca
2 týždne pred festivalom. Teaser zaznamenal na sociálnych
sieťach okamžite veľký úspech a vzbudil zvedavosť o tému
Žabí Majer. Pripravil tak pôdu na prezentáciu nášho krátkeho
filmu.

Teaser mal na Facebooku 88.000 pozretí
475 likes + Instagram

O týždeň neskôr nasledovala premiéra nášho krátkeho
filmu Žabí Majer v hlavnej úlohe s Tomášom Hafnerom.
Takmer okamžite sa video stalo virálnym hitom
na sociálnych sieťach a zaznamenalo 103 zdieľaní,
403 likes, vyše 400 komentárov a 92.000 pozretí.
Video končilo odkazom „To Be Continued In Jameson Zone
At Grape festival“. Tým sme si pripravili pôdu pre náš
eventový projekt Jameson Zone – Žabí Majer
na Grape festivale.

Ľuďom sa náš príbeh zapáčil a potvrdil sa aj jeho virálny
potenciál. Behom niekoľkých dní sa všetci fanúškovia Grape
festivalu a Jameson Irish Whiskey dozvedelo, že Jameson je
partnerom festivalu Grape a rozdáva voľné lístky na tento
festival.
Zoznam príspevkov
Minútová kuchárka | Tatrakon
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Morca-della je legenda. Je to tradičná omáčka na špagety, ktorú ľudia milujú. Rozhodli sme sa preto predstaviť ju ako zaručenú pochuťku v mori všakovakých svetových kuchýň a tak trocha si vystreliť z trendov a všadeprítomného varenia.
Výhovorky | Tatra banka
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Viamo je služba, ktorá umožňuje posielanie peňazí priamo mobilom na telefónne číslo. Takže už neplatia žiadne výhovorky, keď sa skladáte na obed alebo ste dlžný kolegovi.
Lodička | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním bolo odkomunikovať aj v péefke na rok 2018 hlavný emočný motivátor Tatra banky: Napredovanie.
Ako symbol napredovania sme si vybralli ikonickú papierovú lodičku, ktorá je typickým dielom Vladimíra Popoviča, držiteľa Ceny Nadácie Tatra banky za umenie.
Zoznam príspevkov
Niektoré veci sú len pre mladých | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nový paušál od Telekomu je iba pre mladých. Rovnako, ako klipy Rytmusa, Separa a gamerské alebo youtouberské videá, ktoré sme pustili nepripraveným dôchodcom. Ich vtipné reakcie sme potom ako prerolly umiestnili pred tieto videá s jasným odkazom.
Zoznam príspevkov
ÁNO - toto je môj život | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Novú tvár Telekomu treba na úvod poriadne predstaviť. Dámy a páni, toto je Bekim a jeho manifesto.
Zoznam príspevkov
Mouse Gang | Pifpaf Games
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spot uvádza na trh MOUSE GANG, revolučnú hru na mobilné telefóny, ktorá zmení každý mobil na myšaciu pascu. Diváka vťahujeme priamo do hry, kde spolu s hlavnou hrdinkou prežíva boj proti myšaciemu gangu obávaného Brutusa.
Zoznam príspevkov
Upratovačky | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ak chcete spraviť dobre upratanú HR kampaň, musíte „zapomenout na okurku“
a radšej sa obrátiť na šedú eminenciu vašej firmy. Panie upratovačky veľa vedia a čo nevedia, to si domyslia. Na rozdiel od HR kampaní s vysmiatymi hercami v sakách sľubujúcich hory-doly, sa naše upratovačky na nič nehrajú, a preto sme im ani nič nepísali a vtipné video natočili formou dokumentu. Hlavne preto uchádzačov bavilo a zároveň ocenili jeho úprimnosť (reálne reakcie na pohovoroch). O2 tak okrem všetkých spomenutých benefitov nesilene ukázalo aj svoju neformálnu atmosféru.
Anglický preklad nosnej myšlienky: When making a clean HR campaign, ask those who know the most. The cleaning ladies.
Zoznam príspevkov
Hudba platí všade | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aj v roku 2018 prichádza Tatra Academy s novou akvizičnou kampaňou na otváranie Študentských účtov, ktorá sa tentoraz celá nesie v znamení hudby. Koncept &Hudba platí všade& sme odštartovali online videom s DJ EKG na Facebooku Tatra banky. Aby video pôsobilo čo najviac autenticky a hodnoverne pre cieľovú skupinu, obleteli sme kvôli nemu celý svet (za 12 dní). A aj keď je &on air& len chvíľu, reakcie prichádzajú z každej strany. Stovky spontánnych zdieľaní za jeden týždeň, obrovský buzz a samé pozitívne recenzie na Tatra banku sú znamením, že cieľovka sa v tomto koncepte naozaj našla (aj 15-roční, ale aj tí o dekádu starší, 25 až 26-roční). Namiesto sľubov prikladáme jednu konkrétnu recenziu, ktorá hovorí za všetky: &Po dlhom čase kampaň, ktorá presne trafila cieľovku, nápad, ekg, spracovanie na jednotku, good job.&
Zoznam príspevkov
Susedia sa udobrili v Kauflande | Kaufland Slovenská republika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kaufland prišiel na Vianoce s medzinárodným konceptom Kto sa dobre naje, ten sa neháda. V spote ukázali rôzne protikladné dvojice, ktoré sa pri štedrovečernom stole nehádali, pretože si vychutnávali dobré jedlo z Kauflandu.

My sme koncept preniesli aj na Slovensko. V online videu sme využili známu lokálnu pohádanú dvojicu. A to práve v čase, keď sa seriál Susedia, v ktorom účinkovali, vracal na televízne obrazovky.

László Komárom a František Stromokocúr sa streli v Kauflande a ukázali, nielen to, že keď sa dobre najedia, nehádajú sa, ale aj to, že v Kauflande nájde človek všetko, čo potrebuje, na sviatočný stôl.
Zoznam príspevkov
Angelika online videá | Poštová banka
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Postava Angeliky a jej milenca svojským prejavom nabádajú ľudí k akcii – klinúť a zanechať kontakt.
Zoznam príspevkov
Fantomas hľadá button - preroll | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V preroll videu zabával divákov Fantomas aj so svojim nemotorným asistentom. Ukázal svoju digitálnu negramotnosť, keď vyzýval diváka kliknúť na aktívny button. Video primárne slúžilo na zbieranie leadov.
Zoznam príspevkov
Retro unboxing | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange už dlhodobo myslí ekologicky a má aktivity na zber starých telefónov, ktoré následne recykluje. Na jeseň 2017 sa stal Orange partnerom koncertného turné legendárnej rapovej kapely Trosky, ktorá vznikla rovnako ako Orange v roku 1997. Rozhodli sme sa to využiť a keďže v dnešnej dobe sú populárne unboxingy, urobili sme retro unboxing telefónu z roku 1997.
Zoznam príspevkov
Postfaktuálne testovanie telefónov | Orange Slovensko
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Predstavovanie nových telefónov býva založené najmä na faktoch a vymenovaní technických parametrov. Ako ich predstaviť v dobe, keď fakty ľudia ignorujú. Idea: postfaktuálne testovanie:) Každé testovanie telefónu vychádzalo z produktovej vlastnosti zariadenia, ale predstavilo ho tak, aby diváci video aj dopozerali. iPhone, ktorý je jednoduchý na používanie, sme dali otestovať malým deťom. Na Samsung Galaxy Note 8 s veľkým displejom sme kreslili v Live videu a pri LG Q6 sme otestovali jeho rozpoznávanie tváre cez Haloweensky makeup. Podarilo sa nám tak vytvoriť dlhodobý koncept s vynikajúcimi výsledkami: iPhone a LG mali dopozeranosť videa 50 % (benchmark 12 %) a Samsung live video sa stalo najkomentovanejším príspevkom za rok 2017 v telco sektore.
Zoznam príspevkov
Rytmusshopping | Rexona
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rexona predstavila minulý rok novinku: antiperspirant Rexona Active Shield. Zatiaľ čo ostatné reklamy na antiperspiranty sa pozerajú na potenie negatívne, my sme ho oslavovali, a urobili si srandu z tých, ktorí sa nepotia. Keďže potenie je sexy, vymysleli sme sériu nových, vymyslených produktov. Tie sme predstavili v online videu s Rytmusom. Video sa stalo tak populárnym, že ho YouTube zaradil medzi trending videá po dobu jedného týždňa. Reklama mala na YouTube aj Facebooku až 3 910 640 videní vďaka organickému šíreniu. Nárast Sales Volume bol počas kampane až 19,6%.
Zoznam príspevkov
Tajomstvo pravého kávičkára | Baliarne obchodu, a.s. Poprad
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Žijeme v dobe sociálnych bublín a táborov. Delíme sa na tých našich a tých druhých. Na konšpirátorov a slniečkárov, či jabĺčkárov a androidistov. Ako by ste nemohli mať radi Star Wars aj Star Trek zároveň. Rozdeľujeme sa dokonca aj podľa toho, akú kávu pijeme. Preto Popradská káva hovorí dosť a namiesto reklamy na produkt urobila kampaň o tolerancii. Všetci máme právo na kávu, aká nám chutí! Lebo ak neriešite kávu iných, aj tá vaša bude chutiť lepšie.

Vystrelili sme si sami zo seba, z našich konzumentov a ich chutí, a všetkých, ktorí ešte aj dnes posudzujú druhých na základe toho, akú kávu pijú, a vytvorili sme epický manifest Tajomstvo pravého kávičkára.
Zoznam príspevkov

F4 ­ Selfpromo

#prirodzenenajlepsi | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Launch celej kampane novej internej značky mal odkomunikovať niečo veľké a rovnako dôležité ako kampane na klientov.

Preto sme sa rozhodli pre video, ktoré bude pôsobiť rovnako dôležito ako tatrabankové televízne spoty, vrátane hlasu Tomáša Maštalíra a Táni Pauhofovej.

Namiesto hercov však vo videu hrajú len ľudia z Tatra banky, ktorí v náznakoch predstavili všetko, čo pre zamestnancov banka začala robiť, ale plánuje spustiť v budúcnosti. Video bolo súčasťou pozvánky na Roadshow a zároveň každú z nich aj otváralo.

Ukázali sme tak súčasnosť a najmä budúcnosť Tatra banky ako zamestnávateľa veľkolepo na kinoplátne, priamo pred zrakmi všetkých viac ako 3 850 zamestnancov.
STORY OF MERTEL | MERTEL RG SLOVENSKÁ REPUBLIKA s. r. o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Video spot STORY OF MERTEL je zameraný na odprezentovanie fylozofie eventovej agentúry MERTEL. V skrátenej a imidžovej podobe vysvetľuje hlavné princípy fungovania agentúry a bol pripravený pri príležitosti akvizícií na nové zahraničné trhy.
Anglický preklad nosnej myšlienky: STORY OF MERTEL
Zoznam príspevkov

F5 ­ Upútavky na program, jingle

Spolu a s úsmevom | Tatra banka
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Súčasťou vianočného večierka Tatra banky bola aj tombola, kedy členovia predstavenstva darovali jednotlivé zážitkové ceny. Napríklad generálny riaditeľ p. Liday daroval jogový pobyt, pani Major zasa Prosecco, pán Matouš deň na strelnici a pod. Tieto výhry sa stali motívom pre videopozvánky na vianočný večierok Tatra banky, do ktorých sme ako hlavných hrdinov obsadili priamo členov predstavenstva vreátane generálneho riaditeľa Tatra banky.

Videopozvánky boli určené pre 2000 zamestnancov Tatra banky a bolu použité výhradne na interné účely.
Cenné rady za babku | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Poštová banka sa stala hlavným partnerom folklórnej TV show „Zem spieva“. Vytvorili sme postavu babičky, ktorá rozdáva finančné múdra (moderné porekadlá) určené pre ľudí dneška.
Zoznam príspevkov
Otecko Fantomas | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Z Fantomasa stal rodinný typ. Keď sa zrovna nevenuje ovládnutiu sveta, rád si pozrie rodinný seriál so svojimi deťmi.
Zoznam príspevkov

F6 - Film pre nekomerčné subjekty

To, čo pre nás urobili, nezostarne | SOCIA-Lienka pomoci
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Televízny spot hovorí o autentickom a veľmi osobnom poďakovaní Táni Pauhofovej svojej babičke. Hlavnou myšlienkou bol fakt, že každý človek má v živote seniora, ktorému je za niečo vďačný. Iba na týchto ľudí netreba zabúdať.Týmto intímnym spracovaním sme chceli dosiahnuť čo najväčšiu blízkosť k divákovi a zároveň veľmi čistou linkou odkomunikovať, že seniori sú v našich životoch veľmi podstatní a netreba zabúdať vzdať im vďaku, pretože to, čo pre nás urobili, nezostarne.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Thank you, what you have done for me doesn’t shake
Zoznam príspevkov
Na konci evolúcie nie je krása | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: áno
Stručná charakteristika: V kampani pre EKOTOPFILM sme sa rozhodli ľuďom vziať to, čo berú ako samozrejmosť - krásu prírody. V dokumentoch budúcnosti už preto nevystupujú jelene, medvede či líšky, ale
nové živočíšne druhy, ktoré majú šancu prežiť civilizačný dopad. Robotický komentár predstavuje Olejnatku Labutiu (predtým Labuť Veľkú) a Filtrovca Poľného (predtým Hraboša Poľného) v ich prirodzenom prostredí. Varovanie &Na konci evolúcie nie je krása.& a potreba zmeny v našom správaní je hlavnou témou EKOTOPFILMU. Týmto spôsobom EKOTOPFILM vychádza z malej kinosály von a snaží sa ovplyvniť životný štýl bežných ľudí.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
20. VÝROČIE NADÁCIE PONTIS | Nadácia Pontis
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Nadácia Pontis sa rozhodla svoje 20. výročie oslaviť trocha inak a namiesto veľkolepej oslavy nastavuje spoločnosti zrkadlo prostredníctvom série krátkych online filmov. Každé zo štyroch videí reprezentuje jednu z hlavných tém, ktorej sa Nadácia Pontis už viac ako 20 rokov venuje. Vo videách, ktoré oscilujú medzi dokumentom a reklamným spotom sa ich protagonisti voľne vyjadrujú k jednotlivým témam a spoločne tak tvoria hlas volajúci za zmenu v spoločnosti.
Šiltovka | Dobrý anjel
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním bolo upozorniť ľudí na fakt, že rodina, ktorá bojuje s chorobou, často bojuje aj s chudobou. Video vyzýva ľudí, aby sa snažili pomáhať. Niekedy aj malá pomoc od ostatných znamená veľkú pomoc pre rodinu.
Zoznam príspevkov

G – DIGITAL

G1 ­  Banners and other rich media

VLASTNOU CESTOU | BMW
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Predstavenie nového modelu BMW X2, ktoré ide vlastnou cestou.
Zoznam príspevkov
Konšpirácie | Petit Press, SME
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Banner, ktorý bojuje proti konšpiráciám a zároveň nabáda ľudí na predplatenie si denníka SME. Odkazuje na podstránku SME Lovíme hoaxy alebo na platobnú bránu predplatného.
Zoznam príspevkov
Wifintená obec | Slovak Telekom
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Naším zadaním bolo predstaviť obecným samosprávam a obyvateľom slovenských obcí možnosť zriadenia verejnej wifi siete v obci zo zdrojov Európskej Únie priamo cez operátora Slovak Telekom. A tak sme vymysleli wifintenú obec - pre každú oslovenú obec sme vytvorili špeciálny banner so zmeneným názvom obce zacielený na jej obyvateľov.
Vytvorili sme takto viac ako 300 unikátnych obecných bannerov!

G2 ­ Social Media 

Medzinárodný deň Borovičky 2017 | METRO
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Medzinárodný deň Borovičky (MĎB) bol založený v roku 2016 piatimi najväčšími výrobcami borovičky na Slovensku, v koordinácii s veľkoobchodom METRO Cash & Carry. Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o borovičke ako originálnom slovenskom patente u mladého publika v skupine 18-30 a podporiť značky najväčších slovenských výrobcov (zapojených do tejto iniciatívy). Druhý ročník bol rozšírený o aktivity počas obdobia Veľkej noci, ktoré sa niesli v duchu legendy o strome s názvom Borovičkovník bájny a Silvestra, kedy sme hľadali top silvestrovský Bororo miešaný drink. Hlavné obdobie 3 týždňov pred MĎB (24.jún) bolo zasvätené boju za zavedenie MĎB do svetového kalendára v správe OSN.
V časti kampane (Veľká noc) sme na dôkladne vybraný strom zavesili 90 fliaš borovičky, bolo to 1. apríla. Tento strom samozrejme neunikol pozornosti okoloidúcich, ktorí poslali vlastné fotografie Novému času a Topkám, ktoré ich rady uverejnili. Pred stromom sme v spolupráci s folklórnym súborom Devín natočili video s fľaškovým tancom. Video končí v predajni METRO pred maketou Borovičkovníka, pod ktorou boli umiestnené fľaše borovičky za zvýhodnené ceny počas Veľkonočných sviatkov na všetkých predajniach METRO. Júnové obdobie sa nieslo v duchu snahy dostať sa do kalendárov ako špeciálny deň. Stavili sme sa s kalendar.sk o miesto v ich kalendári na jeden týždeň a pomocou videa z produkcie Svedkovia liehovovi sme vytvorili video z písania oficiálneho listu do OSN, ktoré ma na starosti kalendár oficiálnych Medzinárodných dní. Pomocou fingovaného príspevku neexistujúcej americkej spravodajskej televízie sme tri dni pred MĎB rozpútali vášnivú diskusiu o tom, či sa borovička vyrába z borovíc alebo z borievok. Väčšina dospelých našincov - nielen na FB - už pozná správnu odpoveď. Ďôležitou súčasťou MĎB je aj zapojenie barov a pubov, pre ktoré sme si pripravili plagát, na ktorý si mohli prevádzkovatelia ľahko dopísať akciu na borovičku. V poslednom mesiaci v roku sme vytvorili vlastnú „reality show“ na fanpage MĎB s názvom MĎB hľadá silvestrovský bororo drink. Finálové 3 miešané nápoje najskôr vymyslel renomovaný barman a následne namixoval veľmi svojským spôsobom aj stand-up komik Fučo v troch videách, na základe ktorých ľud vybral víťazný miešaný nápoj s obsahom borovičky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: International Juniper Brandy Day 2017
Zoznam príspevkov
Oriflame - Som krásna, keď som šťastná | Oriflame
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kozmetika Oriflame chce omladnúť a svoju komunikáciu prispôsobiť mladej generácii. Keďže nový koncept sa nevenuje iba vonkajšej kráse, ale hovorí hlavne o tom, kedy sa ženy cítia úprimne a naozaj krásne, do hlavnej kampane sme zapojili tri ambasádorky, ktoré sme vyberali podľa toho, že vo svojom reálnom živote sa venujú tomu, čo ich naozaj baví a napĺňa. Vďaka nim sme prostredníctvom hashtagu #KrasnaPoSvojom do kampane zapojili všetky ženy, ktoré sú krásne, pretože sú šťastné. Tieto sa tak tiež stali ambasádorkami značky Oriflame.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Im beautiful, when Im happy
Zoznam príspevkov
EKO BATOH pre poriadnu opekačku | Kelt
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby sme na sociálnych sieťach opäť rozdúchali záujem o projekt značky Kelt – ohniska.sk, vytvorili sme špeciálne balenie piva Kelt – Eko batoh pre poriadnu opekačku. Cieľom bolo upozorniť na to, že poriadna opekačka znamená nielen poriadne sa najesť a napiť, ale aj poriadne si po sebe upratať.
Zoznam príspevkov
Energetický Guru | innogy Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aj prvoaprílovým žartom sa dá zvýšiť povedomie o službe energetické poradenstvo. A to najmä v prípade, ak je komunikácia po celý rok seriózna a profesionálna.
Zoznam príspevkov
Raw Saška | Prvý plán
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pred premiérou predstavenia Vegánska apokalypsa vznikol YouTube kanál s názvom Raw Saška, na ktorom sa predstavila vegánska youtuberka s extrémistickými názormi proti mäsožravcom. Čoskoro za pomoci hejterských stránok (Zomri, Tragédi, Utrpenie mladého hejtera) sa rozpútala diskusia, v ktorej sa riešilo, kto Raw Saška vlastne je. Pre niekoho to bola psychopatka, pre iných recesia.
Tento rozruch sa využil ako PR moment, v ktorom sa odhalilo, že Raw Saška je vlastne postava z divadla. Aj vďaka tomu stúplo povedomie o predstavení, ktoré dosahuje v bratislavskom divadle Ticho a spol rekordnú návštevnosť.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Fake youtuber itrigues people into discussion about her identity. After that comes a revelation that she is a character from theatre play.
Zoznam príspevkov
Borbély | Niké
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň postavená na nečakanom influencerovi Lacovi Borbelym. Laco je exquisitný megaodborník na šport. Jeho lexika je kompetentná a vtipná zároveň, čo amplifikuje jeho influenciu.
Zoznam príspevkov
Stories, ktoré nesmú zmiznúť | Petit Press, SME
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Denník SME je mienkotvorné médium, ktoré zohrávalo dôležitú úlohu v porevolučnej histórii Slovenska. V súčasnosti ale denník oslovuje primárne staršie generácie, pretože mladšie generácie nie sú zvyknuté na tradičné médiá.
Pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom pripravil denník SME kampaň, ktorá je založená na dočasných formátoch typických pre sociálne siete s politickým odkazom, ktorý musí prežiť aj po 24 hodinách.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The newspaper commemorates Victory Day against fascism with war instastories that shouldn´t disappear.
Zoznam príspevkov
Citróny na zábavu nestačia | Fernet Stock
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Hrdinami kampane boli citróny. Teda skôr antihrdinami. Boli trápne, nič nedokázali urobiť a ocitali sa preto v absurdných scénkach. Bolo skrátka jasné, že citróny na zábavu nestačia. Ale niečo dokázali celkom dobre: vedeli pohotovo zareagovať na aktuálne udalosti, a to spôsobom sebe vlastným. Za to získali množstvo reakcií a spontánneho PR. Nejeden influencer by im mohol závidieť.
Zoznam príspevkov
Majstrovská rozprávka | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Saganovcom sa narodil syn a my sme mu chceli darovať niečo, čo nemá nikto. Keďže príbeh trojnásobného majstra sveta je ako z rozprávky, jednu sme o ňom napísali. Ilustrovanú knihu sme venovali Saganovmu synovi Marlonovi. A aby si rozprávku užili aj ostatné deti, zorganizovali sme o ňu súťaž na Facebooku, odpromovali sme ju na Instagrame a nakoniec aj rozanimovali na YouTube.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Fairytale about Peter Sagans life written as a gift for his firstborn son Marlon.
Zoznam príspevkov
Lovestream | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dokáže láska medzi mobilmi ľady roztápať? Skúsili sme to v prvej mobilnej zoznamke vo valentínskom livestreame na Facebooku, kde vyznania od fanúšikov roztápali ľadové srdce nášho objektu lásky.
Zoznam príspevkov
#lietamvtom | Letisko Košice - Airport Košice, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľ bol jasný. Zasiahnuť čo najviac ľudí a zaujať ich natoľko, aby zahlasovali. Vďaka hashtagu, ktorý pôsobil dostatočne záhadne, videami so známymi Košičanmi a microsite, ktorá ľudí automaticky presmerovala na hlasovanie, sme boli tam, kde aj naša cieľová skupiny. Sériou aktivít v online svete sme získali ešte väčší zásah a presvedčili sme ľudí natoľko, že v priebehu finálovej hodiny získalo letisko Košice nové spojenie so svetom.
P.S.: Vďaka záujmu a úspešnej propagácii spoločnosti Eurowings sa od októbra bude lietať nielen do Düsseldorfu, ale aj do Mníchova.
Zoznam príspevkov
Hry do auta | Škoda Auto Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Škoda pripravila prvú kampaň pre nevodičov. Teda všetkých tých, ktorí nevedia obsedieť a rozptyľujú vodičovu pozornosť, niekedy až tak, že môžu spôsobiť dopravnú nehodu.

Kampaň Hry do auta sme namiesto webstránky komunikovali inovatívnym štýlom na Instagrame. Okrem jednotlivých postov, v ktorých sú hry, sa totiž fanúšikovia cez 4 z nich môžu vďaka tagovaniu prekliknúť na ďalšie samostatné profily s kvízmi. Pripravili sme tak natívne, jednoduché a elegantné riešenie, ktoré je ušité presne pre cieľovú skupinu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Škoda has prepared the first campaign for non-drivers. For all those, who may distract the driver's attention and cause an accident. In our campaign, we have taken the full advantage of Instagram functionality, which replaced the website or special app.
Zoznam príspevkov
Tatratea Worldtour | Karloff
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Fľašu Tatratea si ľudia často berú na svoje cesty po svete. Či už ako spomienku na Slovensko, alebo ako dar, ktorý nás slovákov vystihuje a reprezentuje. Vedeli by sme takto dostať Tatratea do celého sveta? A tak vzniklo Tatratea Worldtour - Instagramový cestovateľský denník, ktorý zaznamenáva krok za krokom všetky momenty, keď sa ľudia pochvália fľašou na sociálnych sieťach. A keďže naše portfólio je široké a má rôznu stupňovitosť - 17%, 22%, 27%, ... až 72%, brali sme jednotlivé fľaše ako míľniky na našej ceste. Pri každom míľniku sme žrebovali jedného z našich cestovateľov, ktorý vyhral letenku do krajiny, kde ešte Tatratea nebolo.
O2 Stories Game | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Požičali sme si hlavných hrdinov z vianočných TV spotov O2 a v spolupráci s Alien Studiom sme vytvorili videoformáty špeciálne vyrenderované pre jedinečnú videomechaniku v online reklame.
Reklamu v Insta, Facebook stories a Youtube Prerolloch sme zmenili na zábavnú, jednoduchú hru v ktorej ľudia mohli vyhrať telefón.
Nestáva sa často, že ľudí baví reklama v instastories alebo nadšene klikajú na Youtube prerolly :)
Anglický preklad nosnej myšlienky: We hacked format of ytb prerolls and inst stories and change them to a game platform
Zoznam príspevkov
LIVE z 1989 | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby mohli mladí zažiť nežnú revolúciu na vlastnej koži tak, akoby sa diala v roku 2017
spustili sme presne v čase keď začala Nežná revolúcia unikátny Facebook livestream z minulosti. Tri hodiny živého vysielania autentických záberov z Prahy, plné vyjadrení o slobode a známych hesiel revolúcie.

Z protestu sme priebežne uverejňovali instastories, ktoré vyzerali presne tak, akoby sa revolúcia diala práve teraz, v roku 2017.
Anglický preklad nosnej myšlienky: First live stream from past.
Zoznam príspevkov
Vítanie slnka na Facebooku | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange je dlhoročným partnerom festivalu Pohoda. Našou úlohou bolo vymyslieť súťaž na Facebooku o lístky.
Každý fanúšik Pohody pozná dnes už legendárny ranný rituál vítanie slnka. Preto sme sa rozhodli urobiť prvé vítanie slnka na Facebooku.
Fanúšikovia sa do súťaže mohli zapojiť, ak si v nedeľu ráno privstali a o 4:30 zapli náš live stream. Potom už len stačilo napísať komentár a boli v hre o lístky.
Aj napriek skorej rannej hodine sa do súťaže zapojilo cez 1500 fanúšikov a prvé online Vítanie slnka zasiahlo až 95 000 ľudí.
Poraz Hamšíka cez Messenger | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: O práci:
Druhá najlepšia Mobile kampaň roka podľa magazínu Stratégie!

Zadanie:
Slovenská sporiteľňa ako partner Slovenského futbalového zväzu pravidelne dáva fanúšikom možnosť získať vo Facebook súťažiach lístky na zápasy reprezentácie. Teraz to však chcela urobiť trochu originálnejšie.

Riešenie:
Využili sme skrytú hru v aplikácii Facebook Messenger a vytvorili výzvu – Poraz Hamšíka a vyhraj lístky na futbal. Stačilo banke poslať emoji futbalovej lopty, kliknúť na ňu, a v tom sa spustila tajná hra, v ktorej ste mohli virtuálne súťažiť s legendou slovenského futbalu.

Netradične sa nám tak podarilo využiť influencera v kampani. Hamšík sa nestal len hovoriacou hlavou propagujúcou produkt, ale priamou súčasťou výzvy, ktorá pobláznila fanúšikov.

Poraz Hamšíka cez Messenger v číslach:
Ako prví na svete sme využili doteraz nikdy nepoužitú mechaniku pre Facebook súťaž a vytvorili sme tak hernú kampaň bez toho, aby sme museli programovať hru.
Za 8 dní sa do hry zapojilo 2300 ľudí
Hráči nám poslali viac ako 7700 emoji lôpt a odohrali tak desiatky až stovky tisíc hier.
Za pár dní sme získali 600 nových fanúšikov, čo zodpovedá nárastu fanúšikov za viac ako mesiac.
Aj napriek tomu, že cieľom kampane bolo odoslať správu, naše sprievodné video malo 61-tisíc videní a takmer 1000 interakcií.
Toto všetko sa nám podarilo s mediálnym budgetom 385,60 €
Ale čo je najdôležitejšie - vďaka hacknutiu jednej z najpopulárnejších aplikácií si ľudia nič nemuseli sťahovať či inštalovať.
Zoznam príspevkov

G3 - Mobile & Apps

Poraz Hamšíka cez Messenger | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: O práci:
Druhá najlepšia Mobile kampaň roka podľa magazínu Stratégie.

Zadanie:
Slovenská sporiteľňa ako partner Slovenského futbalového zväzu pravidelne dáva fanúšikom možnosť získať vo Facebook súťažiach lístky na zápasy reprezentácie. Teraz to však chcela urobiť trochu originálnejšie.

Riešenie:
Využili sme skrytú hru v aplikácii Facebook Messenger a vytvorili výzvu – Poraz Hamšíka a vyhraj lístky na futbal. Stačilo banke poslať emoji futbalovej lopty, kliknúť na ňu, a v tom sa spustila tajná hra, v ktorej ste mohli virtuálne súťažiť s legendou slovenského futbalu.

Netradične sa nám tak podarilo využiť influencera v kampani. Hamšík sa nestal len hovoriacou hlavou propagujúcou produkt, ale priamou súčasťou výzvy, ktorá pobláznila fanúšikov.

Poraz Hamšíka cez Messenger v číslach:
Ako prví na svete sme využili doteraz nikdy nepoužitú mechaniku pre Facebook súťaž a vytvorili sme tak hernú kampaň bez toho, aby sme museli programovať hru.
Za 8 dní sa do hry zapojilo 2300 ľudí
Hráči nám poslali viac ako 7700 emoji lôpt a odohrali tak desiatky až stovky tisíc hier.
Za pár dní sme získali 600 nových fanúšikov,čo zodpovedá nárastu fanúšikov za viac ako mesiac.
Aj napriek tomu, že cieľom kampane bolo odoslať správu, naše sprievodné video malo 61-tisíc videní a takmer 1000 interakcií.
Toto všetko sa nám podarilo s mediálnym budgetom 385,60 €
Ale čo je najdôležitejšie - vďaka hacknutiu jednej z najpopulárnejších aplikácií si ľudia nič nemuseli sťahovať či inštalovať.
Zoznam príspevkov

G4 ­ Influencer marketing

Oriflame - Som krásna, keď som šťastná | Oriflame
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kozmetika Oriflame chce omladnúť a svoju komunikáciu prispôsobiť mladej generácii. Keďže nový koncept sa nevenuje iba vonkajšej kráse, ale hovorí hlavne o tom, kedy sa ženy cítia úprimne a naozaj krásne, do hlavnej kampane sme zapojili tri ambasádorky, ktoré sme vyberali podľa toho, že vo svojom reálnom živote sa venujú tomu, čo ich naozaj baví a napĺňa. Vďaka nim sme prostredníctvom hashtagu #KrasnaPoSvojom do kampane zapojili všetky ženy, ktoré sú krásne, pretože sú šťastné. Tieto sa tak tiež stali ambasádorkami značky Oriflame.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Im beautiful, when Im happy
Zoznam príspevkov
BOX4YOU | vlastný projekt agnetúry Content agency, na ktorom participovalo 8 značiek/klientov: BRONX COLORS, Elnino, Gentle Day, Indulona, Nacomi, Revlon, Weleda, Yves Rocher)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Načasovanie: november – december 2017

CS: ženy 17 - 55, slovenské lifestyle micro influencerky a ich čitateľky, ktoré milujú beauty novinky

Médium: www.box4you.sk

Sociálne médiá: https://www.instagram.com/box4youskcz/

Zákulisie: Vo svete je známy koncept boxov plných produktov, ktoré sa dajú kúpiť za zvýhodnené ceny. Túto ideu sme sa rozhodli zhmotniť aj na Slovensku, keďže denne spolupracujeme s mnohými beauty značkami a zároveň sme v kontakte s beauty micro influencermi. Tento projekt plne zohľadňoval potreby oboch cieľových skupín: prezentovať svoje produkty – testovať a recenzovať novinky na trhu.

Riešenie: Vytvorili sme luxusne vyzerajúci box, ktorý obsahoval produkty pre ženy. Do týchto boxov mohli dodať svoje novinky a „vlajkové lode“ oslovené beauty značky. Finančný vklad za tento typ propagácie nebol žiadaný, jednalo sa LEN o barter, stačilo dodať vybraný produkt v dohodnutom objeme a čase. Tieto boxy boli prostredníctvom webovej stránky www.box4you.sk k dispozícií na predaj komukoľvek na základe objednávky až do minutia zásob. Všetky boxy boli do Vianoc vypredané.

Výsledky: „Súčasť na projekte BOX4YOU nám umožnila vyskúšať ďalší spôsob distribúcie produktu k cieľovej skupine, ktorá je aktívna najmä na sociálnych sieťach. Rovnako sme zapojením získali nové kontakty zo sveta influencerov, ktorí pre nás vytvorili zaujímavý obsah a zdieľali ho so svojím publikom. To všetko prebehlo v rámci nenáročnej prípravy a plynulého priebehu, čo bolo pre nás veľkým plusom.” Barbora Záhoráková, PR & Media Specialist, Yves Rocher
„Ponuka na spoluprácu v projekte BOX4YOU bola pre nás niečím novým v oblasti marketingu. Rozhodli sme sa to bez veľkých očakávaní vyskúšať. Komunikácia a spolupráca bola na vysokej profesionálnej úrovni, ale čo je najdôležitejšie, predaj produktu sa niekoľkonásobne zvýšil a súčasne došlo k zvýšeniu záujmu a povedomia o značke. Do projektu sa preto radi zapojíme aj v budúcnosti.“ Gentle Day®

Zhrnutie: Koncept BOX4YOU vytvára príležitosť na zvýšenie povedomia o nových beauty produktoch na SVK a CZ trhu, pričom nie je potrebný finančný vklad značky, iba dodať produkty. Jedinečná barterová spolupráca s vysokým zásahom a mierou povedomia na sociálnych sieťach a voči cieľovej skupine žien a beauty influenceriek.
Zoznam príspevkov
ÁNO Bekimovi | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bude nová tvár adekvátna náhrada za Peťa Sagana? Budú sa s ním vedieť ľudia stotožniť? A môže byť imobilný chalan tvárou mobilného operátora? ÁNO. Toto je Bekim. Ľudí baví, inšpiruje, namiesto vyplakávania si užíva život naplno a zosobňuje ÁNO, na ktorom sme postavili nový koncept, viac ako ktokoľvek iný.
Tatra Academy - Mimozemšťan | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tatra banka je známa svojimi inováciami a pokrokovými technológiami. Študenti sú taktiež trendsetteri, ktorí sa ako prví adaptujú na nové technológie. Ako im povedať, že práve technologicky vyspelý Študentský účet v Tatra banke sa im bude páčiť? V kampani na Tatra Academy sme sa rozhodli študentom vyspelú banku komunikovať cez rovnako vyspelú bytosť - MIMOZEMŠŤANA SAJFU (o Sajfovi je známe, že sa na nich podobá). Ako správna vyššia inteligencia používal Mimozemšťan všetky možné online formáty, ktoré používajú aj mladí. A že ich používal správne, dokazuje aj to, že sme kampaňou splnili ciel klienta, otvorili 15 000 Študentských účtov a ako bonus sme Tatra banku premenili na lídra v poskytovaní týchto účtov na Slovensku a pomohli jej prvýkrát v histórii predbehnúť doterajšieho lídra.

Kampaň v číslach:
15 000 otvorených Študentských účtov
32 000 000 zobrazení
1 600 000 správ v chatbotovi
844 000 návštev webu
600 000 pozvaných priateľov na web
70 % mobile návštev
100 % open rate v Messengeri
1. miesto pre Tatra banku v rebríčku GFK
Týždeň pred výplatou | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dve celebrity, ktoré sú naučené žiť v luxuse si s obmedzeným rozpočtom vyskúšali, ako sa žije väčšine obyčajných Slovákov počas najdlhšieho týždňa v mesiaci. Online kampaň bola nasadená presne v týždni pred výplatou. Zábavnou formou sme otvorili vážnu tému - ako sa žije Slovákom týždeň pred výplatou a ponúkli sme aj riešenie, bezúročné povolené prečerpanie.
Zoznam príspevkov
Kustód z budúcnosti | Slovenský zväz ľadového hokeja
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V období, keď je budúcnosť slovenského hokeja nejasná, sa objavuje time traveller z roku 2050, aby motivoval fanúšikov, podporil návštevnosť na prípravných zápasoch a obnovil vieru v budúce úspechy našej reprezentácie.
Zoznam príspevkov
Poraz Hamšíka cez Messenger | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: O práci:
Druhá najlepšia Mobile kampaň roka podľa magazínu Stratégie;
Zadanie:
Slovenská sporiteľňa ako partner Slovenského futbalového zväzu pravidelne dáva fanúšikom možnosť získať vo Facebook súťažiach lístky na zápasy reprezentácie. Teraz to však chcela urobiť trochu originálnejšie.

Riešenie:
Využili sme skrytú hru v aplikácii Facebook Messenger a vytvorili výzvu – Poraz Hamšíka a vyhraj lístky na futbal. Stačilo banke poslať emoji futbalovej lopty, kliknúť na ňu, a v tom sa spustila tajná hra, v ktorej ste mohli virtuálne súťažiť s legendou slovenského futbalu.

Netradične sa nám tak podarilo využiť influencera v kampani. Hamšík sa nestal len hovoriacou hlavou propagujúcou produkt, ale priamou súčasťou výzvy, ktorá pobláznila fanúšikov.

Poraz Hamšíka cez Messenger v číslach:
Ako prví na svete sme využili doteraz nikdy nepoužitú mechaniku pre Facebook súťaž a vytvorili sme tak hernú kampaň bez toho, aby sme museli programovať hru.
Za 8 dní sa do hry zapojilo 2300 ľudí
Hráči nám poslali viac ako 7700 emoji lôpt a odohrali tak desiatky až stovky tisíc hier.
Za pár dní sme získali 600 nových fanúšikov,čo zodpovedá nárastu fanúšikov za viac ako mesiac.
Aj napriek tomu, že cieľom kampane bolo odoslať správu, naše sprievodné video malo 61-tisíc videní a takmer 1000 interakcií.
Toto všetko sa nám podarilo s mediálnym budgetom 385,60 €
Ale čo je najdôležitejšie - vďaka hacknutiu jednej z najpopulárnejších aplikácií si ľudia nič nemuseli sťahovať či inštalovať.
Zoznam príspevkov
Rytmusshopping | Rexona
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rexona predstavila minulý rok novinku: antiperspirant Rexona Active Shield. Zatiaľ čo ostatné reklamy na antiperspiranty sa pozerajú na potenie negatívne, my sme ho oslavovali, a urobili si srandu z tých, ktorí sa nepotia. Keďže potenie je sexy, vymysleli sme sériu nových, vymyslených produktov. Tie sme predstavili v online videu s Rytmusom. Video sa stalo tak populárnym, že ho YouTube zaradil medzi trending videá po dobu jedného týždňa. Reklama mala na YouTube aj Facebooku až 3 910 640 videní vďaka organickému šíreniu. Nárast Sales Volume bol počas kampane až 19,6%.
Zoznam príspevkov

G5 ­  Other digital solutions //screensavers, widgets, tickers, organisers, calendars, diaries, counters, calculators, etc.

Smetiari | SME
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Smetiari vznikla z nadávky pre mienkotvorné noviny SME. Súčasťou kampane v online bola reakcia na tých, ktorí nadávku aktuálne použili.
Zoznam príspevkov
Chatbot Mimozemšťan | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď na mladých nefungujú tradičné médiá, treba skúsiť iné. Preto sme inovatívnu a technologicky vyspelú Tatra banku prepojili s rovnako vyspelou bytosťou a súčasťou vesmírnej kampane pre Tatra Academy sa stal Mimozemšťan - zástupca vyspelých technológií, ktoré aj on sám používal.
No a keďže mladí sú maximálne online pozitív a častokrát otvorení všetkému novému a bláznivému, vytvorili sme pre nich prvého mimozemského chatbota. Messenger sa pre nás stal kľúčovým nástrojom v kampani. Decká si počas 16-tich týždňov kampane otvorili takmer každú jednu správu, ktorú im poslal (open rate sme mali na hranici 100 %). Na začiatku sa s ním zabávali, učili ho pozemskú reč a následne si s ním pokojne vymieňali aj správy o produkte. Nechali sa remarketovať s tým, že radi reagovali. A výsledok? Vďaka natívnemu chatbotovi mladí ochotne četovali s bankou o kampaňových posolstvách či produktových benefitoch. Trávili s nami kopec svojho voľného času, o čom svedčí fakt, že s ním vymenili viac ako 1,6 milióna správ a takmer 70 000 obrázkov. No najdôležitejšie však je, že aj vďaka chatbotovi sme otvorili klientom stanovených 15 000 účtov a ako bonus sme z Tatra banky spravili lídra medzi Študentskými účtami.

Kampaň v číslach:
15 000 otvorených Študentských účtov
32 000 000 zobrazení
1 600 000 správ v chatbotovi
844 000 návštev webu
600 000 pozvaných priateľov na web
70 % mobile návštev
100 % open rate v Messengeri
1. miesto pre Tatra banku v rebríčku GFK
Hurbanovský centimeter | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ladovňa v Hurbanove oslavovala 50 rokov. Preto sme fanúšikom ponúkli jedinečný zážitok a urobili sme z nich pestovateľov piva. Pripravili sme microsite, na ktorej si mohli kúpiť 10 cm² hurbanovského poľa za Facebook share, a na ňom vypestovať vlastný jačmeň potrebný na výrobu 1 fľašky piva. Tú potom dostali domov s personalizovanou etiketou. Naše pole nebola žiadna ilustrácia ani 3D. Mali sme reálny pozemok, z ktorého sme majiteľom pravidelne prinášali aktuálny stav jačmeňa a updatovali aj videá na mikrostránke. Táto ponuka bola pre našich fanúšikov natoľko atraktívna, že každý deň o polnoci čakali na spustenie predaja ako na nový diel Game of Thrones.
Zoznam príspevkov

G6 ­  Selfpromo

Zázračný svet | Martinus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncom roka si ľudia dávajú predsavzatia, a preto sme našich fanúšikov chceli tiež inšpirovať k pozitívnej zmene v novom roku 2018 – a teda tráviť menej času na internete neproduktívnym spôsobom. Priamo sme preto vyzvali návštevníkov webu https://www.martinus.sk/pf2018/, aby sa odpojili od internetu. Následne sa stránka automaticky refreshla a privítala ich zmenenou grafikou prekvapivo v Offline svete, kde majú viac času – okrem iného aj na knižky a oddych. Využili sme na pomery internetového obchodu nečakaný krok – keď sme ľudí požiadali, aby sa odpojili, aby sme podporili našu dlhodobú stratégiu „viac času na čítanie“, ktorá integruje knižky do životného štýlu zákazníkov. Podľa reakcií návštevníkov bolo netradičné technické riešenie a jasné posolstvo veľmi úspešné a PFka zožala veľký úspech aj vďaka svojmu minimalizmu a priamočiarosti.
Zoznam príspevkov
Knižná odysea | Martinus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Knižná odysea zabávala vyše 70 000 slovenských aj českých knihomoľov. Postavička Knihonauta so svojskou osobnosťou sprevádzala hráčov po 30 knižných planétach, pričom na každej planéte plnili zábavnú úlohu. Tie im zadávali naše kolegyne, kolegovia a známe osobnosti. Kampaň zaplavila sociálne siete aj tradičné médiá (rádio a print). Zberateľov potešili záložky do kníh a fanúšikov technológii náš prvý holobox. Hráči sa pokúsili splniť úlohy viac než 3 000 000-krát a v priemere strávili v marci premýšľaním o knižkách takmer 1,5 hodiny. Pomohli sme tak udržiavať knižky ako tému, čo bolo naším cieľom počas Mesiaca Knihy. Podarilo sa nám to s nízkymi nákladmi a šetrným reklamným rozpočtom aj vďaka in-house produkcii.
PF 2018 - chADbot | MUW Saatchi and Saatchi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vo svete marketingu vzniká množstvo digitálnych inovácií. V poslednom období rezonovali najmä Facebookové Chatboty. Preto sme vrámci PFky vytvorili pre našich klientov prvého kreatívneho chADbota, ktorý dokáže písať kreatívne headliny šité na mieru. Klient bol v domnení, že získa od bota headline pre svoju značku. Zatiaľ, čo s ním žoviálne chatoval sme využili voľný čas a HDL vymysleli my, kreatívci z MUW. Klientom sme tak ukázali, že najdôležitejšou inováciou v reklamnej branži bude navždy ľudská kreativita.
Zoznam príspevkov
Mykoláš | Respect APP
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš kolega Mykola Kovalenko je vynikajúci grafický dizajnér. Aby sme odkomunikovali, že je v našom tíme, potešili našich klientov unikátnymi štýlovými darčekmi a navyše priniesli svetový dizajn do Bratislavy, usporiadali sme výstavu jeho posterov. Na Mikuláša sme výstavu otvorili a poslali sme našim klientom katalóg s jeho plagátmi a tričkami, z ktorého si mohli vybrať svojho Mykoláša. Výstavu sme odkomunikovali cez viaceré médiá klasickými správami a rozhovormi, no zároveň sme si vypožičali instagramový účet Sketchera a cez instastories sme followerom tohoto média priniesli prvú komentovanú instagramovú výstavu priamo s tvorcom Mykolom.
Zoznam príspevkov
10-dňová agentúra LIVE | Triad
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Už 4. ročník stážistického programu - 10-dňovej agentúry sa tento rok v spolupráci s portálom Sketcher.sk zmenil na LIVE agentúru. V čase rôznych livestreamov sme tak ponúkli pohľad na prácu v agentúre nielen vybraným uchádzačom, ale všetkým mladým ľuďom, zaujímajúcim sa o reklamu. Vznikol 5. dielny tematický seriál, ktorý sme ukončili Facebook livestreamom finálnej prezentácie pre reálneho klienta.
Anglický preklad nosnej myšlienky: 10 days agency LIVE

G7 ­  Digital pre nekomerčné subjekty

Moje dieťa | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 80 významných osobností Slovenska rozšírilo v rovnakom čase &tajomnú& fotku dieťaťa s textom Moje dieťa rozbehli tak silnú kampaň na podporu detských obetí vojny v Sýrií.
Zoznam príspevkov
Nebezpečná brigáda | Občianske Združenie Brániť sa oplatí Slovensko,
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako upozorniť mladých na nástrahy, ktoré so sebou prinášajú cestovanie do zahraničia a zdanlivo veľmi výhodné brigády od pofidérnych agentúr? Mladých, ktorí nesledujú tradičné médiá a nevnímajú reklamu? Mladých, ktorí milujú zážitky a cestovanie, no zároveň svet vnímajú naivne a myslia si, že im sa nič nemôže stať?

Práve pre takých sme vytvorili online kampaň, ktorú sme ako prví na Slovensku celú komunikovali cez ich milované Instagram Stories. Konkrétne cez Stories Matúša, ktorého na Instagrame sledujú mladí Slováci v desiatkach tisícoch.

Jeho úlohou bolo zrekonštruovať jeden reálny smutný príbeh týkajúci sa brigády v zahraničí. Matúš mal za cieľ &zmiznúť& na pochybnej brigáde v cudzine a vyvolať tak záujem o tému bezpečnosti mladých ľudí na zahraničných brigádach.

Vďaka správne zvolenému formátu a unikátnej realizácii sme dosiahli cieľ - edukovali mladých o nástrahách pracovných ponúk a nechali ich niekoľko dní po sebe natívne konzumovať obsah, o ktorom najskôr vôbec netušili, že je súčasťou kampane. Veríme, že aj vďaka tomuto príbehu sa nám podarilo predísť mnohým podobne tragickým Stories.

Kampaň v číslach:
Matúšov priemerný denný dosah na Stories: cca 30 000
Počas kampane : viac ako 70 000 ľudí vo veku 15 až 25 rokov
Celkový zásah kampane: 350 000
Mreža vs Mriežka | Nadácia Otvorenej Spoločnosti
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zamerali sme sa na trend chválenkárstva na sociálnych sieťach.
Na jednoduchom a jasnom symbole mriežky sme postavili kampaň, ktorá mladým pripomenula hodnoty nežnej revolúcie. Tak sme im ukázali, že to čo dnes dávajú za mriežky by ich ešte nedávno dostalo za mreže.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Different times, Different bars
Zoznam príspevkov
Rozplač nácka | Divé maky o.z.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre Divé maky sme pripravili kampaň na zber 2% z daní. Vychádzali sme z jednoduchého insightu - aby človek pomohol v dnešnej atmosfére Rómom, potrebuje viac než len srdcervúce obrázky detí, ktoré potrebujú pomoc. Preto sme priniesli ďalšiu motiváciu - pomocou mohli ľudia urobiť napriek nenávistnej komunite náckov a dokonca jedného z nich na microsite rozplakať.
Zoznam príspevkov

H – MEDIA

H1 ­ Klasické médiá – TV, rádio, kino, print, poster, outdoor, budovy, objekty a zariadenia(výnimočné kreatívne využitie klasických nosičov, mediálna kreativita, mediálne plánovanie)

Jameson Caskmates | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V septembri 2017 sme spustili OOH kampaň na nový produkt Jameson Caskmates. Chceli sme ľuďom čo najviac priblížiť tento produkt, tak sme ho vystavili priamo na ulici v citylightoch...

Idea
Nemôže sa niekto pokúsiť ukradnúť vystavené fľaše Jameson Caskmates? Môže! A tu sa naskytla príležitosť ako o produke hovoriť ešte viac. Náš netradičný nápad sa stal hitom internetu! O kampani začali okamžite písať domáce i zahraničné médiá a preberala sa aj v rádiách.
Nočné CARaoke | Kooperativa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nočné Caraoke je séria špeciálne nasadených rádiospotov, ktoré prinútili nočných vodičov trošku si zaspievať. Vo vybraných slovenských skladbách sme pred ich posledným refrénom stíšili spev a prostredníctvom korporátneho VO apelovali na vodičov, nech si schuti zaspievajú. Efektívne sme tak využili najlacnejši reklamný priestor a cielili na vodičov s vyšším rizikom nehody. Kooperativa tak aj tento rok potvrdila, že je tým správnym partnerom na cesty.
Zoznam príspevkov
Deň bez zahraničných správ | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Klasické bannery ponúkajú informácie. Spolu s významnými médiami sme urobili bezprecedentný krok a zmenili ich na niečo úplne iné.
Na digitálnu oponu, ktorá zablokovala všetky články v sekcii zahraničných správ.
Anglický preklad nosnej myšlienky: For the censorship to be perfect, we began to block foreign news sections at major news portals.
Zoznam príspevkov
SMS na Národní tříde | O2 Česká republika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby bol zážitok z Novembra 89 ešte autentickejší, posielali sme ľuďom v blízkosti Národní třídy geolokačnú správu. Tá ich informovala, že práve na tomto mieste sa všetko začalo.
Mobilný pachometer | Rexona
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň RytmusShopping poznáte. Ale vedeli ste, že sme do kampane umiestnili easter egg? Rytmus vám v hlavnom online videu povedal, že Insta biker si môžete objednať na telefónnom čísle 02/32 660 116. A toto číslo bolo reálne. Stačilo naň zavolať a Rytmus vás cez telefón skontroloval, či nie ste príliš spotení. Prekvapivý moment sa ďalej šíril medzi cieľovou skupinou, ktorá odhaľovala množstvo ukrytých hlášok v telefóne a na číslo volávali aj viac ako 10 krát, aby si ich vypočuli všetky, čím predĺžili svoj čas so značkou a posolstvom kampane. Aj vďaka tým prekvapeniam bola kampaň vo svojom segmente extrémne efektívna a Sales Volume počas kampane narástol o 19,6%.
Zoznam príspevkov
Billboard, ktorý pomáha prírode | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Background:
Slovenská sporiteľňa začiatkom roka predstavila Georgea - nový internetbanking, ktorý ľuďom prináša mnoho šikovných riešení vo svete financií.
Ako však môže George dokázať svoju šikovnosť napríklad v prírode?

Idea:
Vytvorili sme billboardy s vtáčími kŕmidlami a umiestnili ich počas zimy na tie najchladnejšie miesta - na Štrbské Pleso a lyžiarske stredisko Jasná. Zima sa tak stala pre vtáctvo v okolí o niečo znesiteľnejšia.

Čím si práca zaslúži ocenenie?
Netradične sa nám podarilo odkomunikovať šikovnosť, ktorá je Georgeovi vlastná nielen vo svete financií. Billboard fungoval ako atrakcia pre okoloidúcich, a zároveň ako samonosný a zdieľaný content na Facebooku.
Zoznam príspevkov

H2 ­ New media (kreatívne použitie netradičných alebo nových nosičov)

EKO BATOH pre poriadnu opekačku | Kelt
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre značku Kelt a jej projekt ohniska.sk sme namiesto klasického sixpacku vytvorili špeciálne balenie piva Kelt – EKO batoh pre poriadnu opekačku. Cieľom bolo upozorniť na to, že poriadna opekačka znamená nielen poriadne sa najesť a napiť, ale aj poriadne si po sebe upratať. Preto je súčasťou balenia aj eko podpaľovač či kompostovateľný sáčok na smeti.
Zoznam príspevkov
Zastávka Žabí Majer Grape Festival | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre klienta Jameson sme na festivale Grape 2017 vytvorili zónu, ktorú sme zastrešili témou Žabí majer – “názov legendárnej Bratislavskej lokality, kde nič nie je”. Bol to odkaz na našu online kampaň – úspešný krátky film na štýl béčkových horrorov z 80-tych rokov Žabí majer, v hlavnej úlohe s Tomášom Hafnerom (na Youtube má teaser 88 000 a samotný film 92 000 videní).

Pre klienta Jameson sme na festivale Grape 2017 vytvorili zónu, ktorú sme zastrešili témou Žabí majer – “názov legendárnej Bratislavskej lokality, kde nič nie je”. Bol to odkaz na našu online kampaň – úspešný krátky film na štýl béčkových horrorov z 80-tych rokov Žabí majer, v hlavnej úlohe s Tomášom Hafnerom (na Youtube má teaser 88 000 a samotný film 92 000 videní).

Súčasťou Jameson zóny boli 2 veľké laminátové autobusové zastávky z čias socializmu. Zástavku „Žabí majer Nástupište“ sme osadili pri vstupe do Jameson zóny, zastávka „Žabí majer Výstupište“ bola umiestnená zozadu Jameson zóny. Zastávky zaznamenali značný ohlas medzi návštevníkmi a stali sa „pojmom“ na festivale Grape. Boli dôležitým bodom – obľúbeným miestom stretnutí. Ľudia sa tu fotili, trávili voľný čas, zabávali sa, prípadne len tak oddychovali v tieni strechy.

Zastávky sme využili ako skvelé netradičné médium – špeciálne pre ne sme vytvorili sériu fiktívnych „zastávkových trhacích inzerátov”, plagátov a rôznych plagátikov komunikujúcich našu kampaň Žabí majer, ktorými sme zastávky „pirátsky” oblepili. Ľudia inzeráty a plagáty vtipne dotvárali – dopisovali, dokreslovali, odtrhávali – vznikla živá interakcia medzi médiom a návštevníkmi. Zároveň sme pre návštevníkov namiesto časového grafikonu odchodov autobusov na stĺpoch zastávok umiestnili špeciálne upravený program festivalu aby nezmeškali svoj obľúbený koncert.
Roche Healthcare Consulting - Brand Launch | Roche Diagnostics
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako originálnou a kreatívnou formou komunikovať novú značku cieľovej skupine? Vedeli sme, že musíme vytvoriť niečo, čo tu ešte nebolo. Unikátna značka s vysokými ambíciami a progresívnym zmýšľaním, si zaslúžila ten najpokrokovejší prístup. Klientovi sme ponúkli koncept, ktorého cieľom bolo už počas samotnej prezentácie novej značky vytvoriť silný zážitok a tak aj silnú emocionálnu väzbu na hodnoty novej značky. Cieľovú skupinu sme pozvali na unikátne miesto, dominantu Bratislavy, Reštauráciu UFO a pomocou netradičného média (skla panoramatickej reštaurácie) sme komunikovali vznik novej inovatívnej značky, ktorá prináša technológie budúcnosti pre kvalitnejší život pacientov na celom svete. Vo výške 85 metrov nad Dunajom sme zinscenovali živú tanečnú animáciu. Nič netušiaci hostia sa prostredníctvom projekcie na panoramatických oknách reštaurácie a tanečníc s LED technológiou, umiestnených na vonkajšej vyhliadkovej plošine, ocitli uprostred príbehu novej značky. Prostredníctvom technológie sme ich vtiahli priamo deja. Do vzniku novej značky, ktorého boli súčasťou. Kreatívne sme tak použili netradičný nosič- sklo panoramatickej reštaurácie, ktoré spolu s odvážnymi tanečnicami porozprávalo o zrode novej značky. Futuristický zážitok, kedy sa realita stierala s projekciami vesmíru a obrazmi novej firmy, tak zanechala v divákoch silný zážitok.
Anglický preklad nosnej myšlienky: By using 2 amazing dancers, dancing at the external platform of the restaurant in 85m hight and an unusual medium- a panoramatic restaurant window to project the video about the launch of a new brand.
Zoznam príspevkov
Prach | Peugeot
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na instagramovú propagáciu púštneho pretekárskeho auta Peugeot 3008 DKR sme využili púštny prach, ktorý napadol na slovenské autá.
Zoznam príspevkov
Rozumieme nepočujúcim | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Reklamný priestor na úradoch obyčajne predstavujú letáčiky, nad ktorými väčšina ľudí len mávne rukou. Ako však väčšinu zaujímavo upozorniť na problém nepočujúcich a službu Online Tlmočník? Namiesto dákeho letáčiku sme sa rozhodli správu doručiť zážitkom, ktorý spravil z väčšiny menšinu.

Umiestnili sme na úrad nepočujúcu úradníčku, skryté kamery a nechali ľudí to zažiť. Najprv boli zaskočení, snažili sa dohovoriť rukami-nohami, no nakoniec vďaka službe Online Tlmočník našli spoločnú reč.

Dennodenné problémy 12 000 Slovákov s nedorozumením tak počujúci zažili na vlastnej koži a dnes Online tlmočník pomáha v bežnom živote dorozumievať sa medzi sebou stovkám počujúcich aj nepočujúcich.
Zoznam príspevkov
PERCEPTUALNA KOCKA 2% V EUROVEI J&T BANKA | J&T BANKA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dielo perceptuálneho umenia ako hlavný vizuálny prvok kampane &Termínovaný vklad 2%& umiestnený v nákupnom centre Eurovea Bratislava.
Zoznam príspevkov

H3 ­ Sponzoring a špeciálne eventy

Mrazivá zbraň Sokolíkov | Cryomed
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vedeli ste, že slovenská spoločnosť Cryomed je svetovým lídrom vo výrobe kryosáun? Väčšinu svojej produkcie exportuje do sveta. Kto je Cryomed a čo je to kryosauna však vie málokto.
Úvodným zadaním bolo zvýšiť znalosť značky Cryomed a benefitov kryosauny.

Raz vidieť je viac ako stokrát počuť. Dôležité bolo dostať do tradičných aj sociálnych médií čo najviac video a obrazových materiálov. Práve v tom čase sa blížili Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale hráčov do 21 rokov a naši „Sokolíci“ sa ne prebojovali prvýkrát v histórii. To bola futbalovo aj mediálne veľká vec a my sme sa to rozhodli využiť. Podarilo sa presvedčiť klienta a dohodnúť všetko potrebné so SFZ na to, aby sme Sokolíkom kryosaunu na ME požičali. Zábery Sokolíkov v kryosaune boli natoľko atraktívne, že obleteli Slovensko vo všetkých typoch tradičných médií aj na sociálnych sieťach. S nulovým rozpočtom na médiá. Tiež sme sa rozhodli prepojiť fanúšikov s hráčmi, vďaka jednej z funkcií kryosauny. Kryosauna má zabudovaný displej, ktorý pri regenerácii umožňuje skrátiť si inak pre niekoho dlhé 3 minúty zdravého chladu. Vyzvali sme preto fanúšikov cez FB profil Cryomedu, aby Sokolíkom posielali vlastné odkazy priamo do kryosauny. Ich komentáre na FB sme premenili na 100 povzbudivých kryo-správ, ktoré si naši reprezentanti mohli prezrieť priamo počas regenerácie.
Kryosauna má svoje podstatné využitie aj z medicínskeho a kozmetického hľadiska. V druhej fáze úvodnej kampane sme na Slovensku zorganizovali tlačovú konferenciu. Na nej sme umožnili novinárom vyskúšať si kryoterapiu na vlastnej koži a za účasti lekára, reprezentačného biatlonistu a modelky, premiérovo predstavili cryofén, ktorý kryoterapiu aplikuje lokálne.

Jedinečnosť:
Agentúrny nápad na využitie blížiacej sa športovej a spoločenskej udalosti na originálne a autentické predstavenie produktu. Efektivita prebúrala strop - obrovský zásah pri minimálnych nákladoch klienta.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Cryomed offered its cryosauna to young footballers for 2017 UEFA European Under-21 Championship as their &secret& weapon for regeneration at the championship.
Zoznam príspevkov
BLOGER ROKA 2017 | Content agency - vlastný projekt agentúry, na ktorom participovalo 15 partnerov https://blogerroka.sk/2017/partneri/
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Načasovanie: apríl – jun 2017

CS: slovenskí nano a micro influenceri, široká slovenská verejnosť, blogger friendly značky pôsobiace na Slovensku

Cieľ: Cieľom tretieho ročník súťaže BLOGER ROKA® 2017 bolo nájsť najlepších slovenských tvorcov obsahu na internete za rok 2016.

Riešenie:
- Súťaž, jej priebeh a pozornosť bola prioritne fokusovaná na online stránku súťaže https://blogerroka.sk/2017/,
- Na stránke súťaže mohla široká verejnosť od 1. apríla do 30. apríla nominovať blog/vlog v jednej z 10 kategórií,
- V tomto čase prebiehalo aj e-mailové hlasovanie verejnosti,
- Na základe hlasovania verejnosti postúpilo do finále (short list) top 9 blogov + 1 na základe udelenej divokej karty. Tú udeľovali títo porotcovia: https://blogerroka.sk/2017/divoka-karta/,
- Vo finále rozhodovala o rebríčku top 10 táto porota: https://blogerroka.sk/2017/porota/,
- Pričom hodnotenie pozostávalo a zohľadňovalo viac kritérií, konkrétne sa posudzovalo:
o Osobný vklad blogera (informačná hodnota príspevkov, jedinečnosť, inovatívnosť, odbornosť a nadčasovosť príspevkov),
o Kreativita slova (pútavosť obsahu, schopnosť zaujať),
o Vizuálna stránka blogu (estetický pohľad, prehľadnosť blogu, hra s farbami, kvalita fotiek, ilustrácií či videí, logo, zaujímavé prvky na blogu) ,
o Interaktivita s publikom na blogu a na sociálnych médiách patriacich k blogu.
- Rebríček top 10 blogov v 10 kategóriách bol prezentovaný počas galavečera 2. júna 2017 v Refinery Gallery za prítomnosti 400 hostí.

Čo je dôležité v tomto projekte, aby bol medziročne sledovaný a úspešný?
- medziročne tento projekt reflektuje na trendy v oblasti influencer marketingu – tomu boli prispôsobené aj kategórie, v ktorých sa mohli influenceri nominovať https://blogerroka.sk/2017/kategorie/

Čo tento projekt prináša blogerom?
- na základe spätných väzieb od účastníkov súťaže môžeme benefity projektu zhrnúť do nasledovných benefitov, ktoré daný blogeri najčastejšie definovali:
o  zvýšenie povedomia o blogeroch
o  zvýšenie návštevnosti na ich blogoch
o  zvýšenie interakcie na ich sociálnych médiách
o  snaha blogerov o zlepšenie a skvalitnenie obsahu na ich blogoch
o  záujem o spolupráce s blogermi zo strany agentúr i značiek
o  nadviazanie nových dlhodobých i krátkodobých spoluprác s partnermi súťaže BLOGER ROKA 2017

Čo tento projekt prináša partnerom?

- zvýšenie povedomia o značke
- signál voči blogerom, že je daná značka blogger friendly
- začatie krátkodobých i dlhodobých spoluprác s blogermi

H4 ­ Branded content

Pravda nesmie zostať skrytá | O2 Sóda | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prečítať si dnes Mňačka či Kunderu, napísať si na Facebook nespokojný politický status a večer si v niektorom z denníkov pozrieť kritiku na jedného z vysokopostavených politikov je dnes každodenná realita mnohých z nás. Avšak len pred niekoľkými desaťročiami, v dobe silnej cenzúry, to bol nedosiahnuteľný ideál väčšiny slovákov a čechov.

S klientom O2 sme pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače vytvorili špeciálne vydanie magazínu Sóda v dobovom grafickom štýle, ktorého obsah sme venovali problematike cenzúry. Obsah magazínu tvoria informácie o cenzúre v dobe normalizácie, rozhovory s odborníkmi i osobami, ktorých sa cenzúra priamo týkala. Obsah sme konzultovali aj so Slovenským národným múzeom, s ktorým sme pripravili ukážky dobovej cenzúry pri informovaní o rôznych známych udalostiach.
Borbély | Niké
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň postavená na Lacovi Borbelym. Laco je exquisitný megaodborník na šport a vďaka tomu pripravoval online kontent brandovaný značkou Niké. Jeho lexika je kompetentná a vtipná zároveň, čo robilo branded content ešte atraktívnejším.
Zoznam príspevkov
Majstrovská rozprávka | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Saganovcom sa narodil syn a my sme mu chceli darovať niečo skutočne špeciálne. Keďže príbeh trojnásobného majstra sveta je ako z rozprávky, jednu sme o ňom napísali. Ilustrovanú knihu sme venovali Saganovmu synovi Marlonovi. A aby si rozprávku užili aj ostatné deti, zorganizovali sme o ňu súťaž na Facebooku, odpromovali sme ju na Instagrame a nakoniec aj rozanimovali na YouTube.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Fairytale about Peter Sagans life written as a gift for his firstborn son Marlon.
Zoznam príspevkov
Kustód z budúcnosti | Slovenský zväz ľadového hokeja
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V období, keď je budúcnosť slovenského hokeja nejasná, sa objavuje time traveller z roku 2050, aby motivoval fanúšikov, podporil návštevnosť na prípravných zápasoch a obnovil vieru v budúce úspechy našej reprezentácie.
Zoznam príspevkov
Prstobal | Slovenské pramene a žriedla - Budiš
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V roku 2017 sa nosnou komunikačnou témou Budišu stal futbal. V TV, na etiketách a na off trade. Kedže budget na online ostal minimálny, vytvorili sme si mini verziu futbalu - Prstobal. Na facebooku sme založili fanpage nového športu, s vlastnými mužstvami, pravidlami a ligou. Hlavným sponzorom sa stal Budiš, vďaka ktorému sa Prstobal preniesol z online prostredia aj do reálu v podobe šampionátu na festivale Grape.
Zoznam príspevkov

H5 ­ Selfpromo

PF 2018 - chADbot | MUW Saatchi and Saatchi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vo svete marketingu vzniká množstvo digitálnych inovácií. V poslednom období rezonovali najmä Facebookové Chatboty. Preto sme vrámci PFky vytvorili pre našich klientov prvého kreatívneho chADbota, ktorý dokáže písať kreatívne headliny šité na mieru. Klient bol v domnení, že získa od bota headline pre svoju značku. Zatiaľ, čo s ním žoviálne chatoval sme využili voľný čas a HDL vymysleli my, kreatívci z MUW. Klientom sme tak ukázali, že najdôležitejšou inováciou v reklamnej branži bude navždy ľudská kreativita.
Zoznam príspevkov
Mykoláš | Respect APP
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Využili sme instagramový profil Sketchera na selfpromo Respectu. Na jeho instastories sme urobili prvú instagramovú komentovanú prehliadku výstavy priamo s autorom.
Wiktorova Vinšiareň | Wiktor Leo Burnett
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pred Vianocami sme dali bežným ľuďom k dispozícii našich najlepších art directorov a copywriterov, aby im na počkanie vytvorili ilustrované na mieru šité vianočné pozdravy pre najbližších.
Zoznam príspevkov
Social Phone | Zaraguza
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Pripraviť PFku, ktorá je zároveň darčekom pre našich klientov a spolupracovníkov.
Okrem toho kreatívne doručiť message, aby Vianoce nestrávili online, ale so svojou rodinou.

Riešenie:
Social Phone – unikátne zariadenie, ktoré vám vďaka svojmu Anti-Scroll displeju s aktívnym blokovaním asociálneho trávenia času zabezpečí dokonalé offline Vianoce v kruhu najbližších.

Výsledky:
Vďaka novému názvu, krásnemu packagingu a pridanej nabíjačke a adaptéru na SIM karty, sme vytvorili nielen kreatívny, ale aj funkčný darček.
Naše video parodujúce svet sociálnych sietí a smartfónov videlo 25 000 reklamných nadšencov, ktorí nám zanechali vyše 1110 pozitívnych reakcií a 235 komentárov. Social Phone sa dostal aj Ads of the World, japonské a turecké reklamné blogy, a dokonca bol preložený do čínštiny.
Zoznam príspevkov

H6 ­ Media pre neziskové organizácie

Na konci evolúcie nie je krása - Inštalácia ZOO | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako prepašovať odkaz o miznúcej kráse prírody do prostredia, kde chodia ľudia chodia krásu prírody obdivovať? Vďaka spolupráci s bratislavskou ZOO sme inštalovali makety zmutovaných zvierat Olejnatky Labutej a Filtrovca Poľného do prázdnych výbehov, hneď vedľa skutočných zvierat. Návšetvníci tk plynule prešli od Plameniakov ku zmutovanej Olejnatky a od Surikát k Filtrovcovi. Tabule s popisom ich jedálnička plného plastov a toxických látok boli na nerozoznanie od skutočných. S jediným rozdielom - odkazom &Na konci evolúcie nie je krása& a pozvánkou na EKOTOPFiLM - festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Zoznam príspevkov
Na konci evolúcie nie je krása - Branded Content - Film The Swan | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: EKOTOPFILM je fetival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji. Vytvorili sme lokálnu kampaň, téma je včak globálna. Ako dosiahnuť, aby naša myšlienka preletela hranice? Nakrútili sme krátky film THE SWAN, z blízkej budúcnosti, ktorý rozvil kampaňovú myšlienku &Na konci evolúcie nie je krása&. Využili sme rovnaké modely zmutovaných zvierat, ktoré sme použili v kampani - Olejnatku a Filtrovca, zvyšok fauny budúcnosti sme dotvorili pomocou fotografií. Film sme prostredníctvom aplikácie FilmFreeWay ponúkli známym filmovým festivalom rôzneho zamerania a mali sme úspech. Film sa v priebehu roka dočkal premietaní a uznania na 3 kontinentoch - v Malajzii, Rakúsku, Slovensku, Francúzsku, Rumunsku, USA a Kanade. Jeho tour stále nekončí. Pretože na svete je viac ako 7 miliárd ľudí, ktorí sa musia zmeniť.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Zoznam príspevkov

I – PROMO & ACTIVATION

I1 – B2B Event – Externé podujatia (Live marketing, eventy a podujatia ako riadené udalosti určené pre priame oslovenie cieľovej skupiny koncových zákazníkov.)

Jameson zóna Žabí Majer Grape Festival | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre klienta Jameson sme v rámci festivalu Grape realizovali Jameson zónu, ktorú sme tento rok poňali netradične a nazvali sme ju Žabí majer. V rámci piatkového večera sme na streche lodného kontajnera v Jameson zóne zrealizovali koncert Tomáša Hafnera v kostýme „Žabieho princa“ ako živé vyvrcholenie našej online kampane – úspešného krátkeho filmu Žabí majer (na Youtube má teaser 88 000 a samotný film 92 000 videní) s Tomášom Hafnerom ako „Žabím princom“ v hlavnej úlohe. Vo filme a na sociálnych sieťach bolo avizované pokračovanie filmu v Jameson zóne na festivale, o čo konkrétne pôjde bolo utajené.

Vystúpenie sme plánovali aj ako odmenu pre verných fanúšikov značky Jameson, ktorí sledovali a zapájali sa do všetkých aktivít Jamesonu, od spustenia teaseru, nasadenia videa,
on-line súťaží o výhru lístkov na Grape, eventu na tlačovke pred festivalom (minijazierko, z ktorého si ľudia mohli vyloviť voľné “lupienky” – lístky na Grape) až po príchod do Jameson zóny na Grape.

Vystúpenie bolo preto pre návštevníkov veľkým prekvapením, unikátne bolo aj tým, že sa odohrávalo mimo oficiálnych festivalových pódií, netradične priamo v nehudobnej zóne. Dôležité bolo aj načasovanie – medzi Headlinera a poslednú kapelu hlavného pódia. Vystúpenie prilákalo do našej zóny stovky návštevníkov festivalu, dav ľudí naplnil celú Jameson zónu a jej okolie. Tržby z predaja Jameson whiskey v našej zóne narástli o 30% oproti minulému roku.   
TALKS | HB REAVIS
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dlhodobá live marketingová eventová aktivita – riadená live komunikácia s obchodnými partnermi. Eventový „co-creation“ koncept ako nová platforma B2B komunikácie - série inšpiratívnych stretnutí, ktoré posúvajú hranice poznania a vnímania. Navrhli sme jedinečnú komunikačnú eventovú platformu, zameranú na posilnenie vzťahov s B2B partnermi, prostredníctvom vytvorenia série inšpiratívnych prednášok. Inováciou bol najmä prístup klienta, kedy sa presunul z roviny garanta do roviny spolukreátora a tiež poslucháča. Spoločne s partnermi sa nechal inšpirovať novinkami, nielen zo sveta developmentu. Klient sa tak aktívne podieľal na tvorbe programu a sám iniciatívne vyhľadával nové komunikačné témy aj inšpiratívnych spíkrov. HB Reavis tak prirodzenou cestou posilnil svoje postavenie trendsettera v oblasti real estate all in one riešení, a to vďaka premyslenému konceptu externých eventov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The more we talk, the better the results. Talks is an inspirational B2B conference series bursting with innovative ideas and learnings from industry thought leaders that will shift the boundaries of your knowledge.
Zoznam príspevkov

I2  ­    B2C (...to customers) event, externé podujatia (Live marketing, eventy a podujatia prihlásené v tejto kategórii sú riadené udalosti určené pre priame oslovenie cieľovej skupiny koncových zákazníkov – užívateľov produktov a služieb zadávateľom. Pr

SNEAKDATA DROP EVENT | Telekom EASY
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Netradičné predstavenie minoritného produktu - dátové balíčky veľkolepým live eventom vo vlastnej réžii.
Zoznam príspevkov
Vianočná výprava s O2 Extra výhodami | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Lojalitný program O2 Extra výhody má pre zákazníkov O2 vždy niečo navyše = špeciálne výhody a zľavy u partnerov ako napr. Shell, Möbelix, Union atď. Našou úlohou bolo vytvoriť netradičné promo, ktoré zvýši awareness tohto programu.

A tak sme vymysleli niečo naozaj extra = Vianočnú výpravu s O2 Extra výhodami. K jednému z najrušnejších spojov v predvianočnom období sme pripojili EXTRA vozeň. A nie len hocijaký. Prekvapených cestujúcich bez miestenky čakala krásna výzdoba a atmosféra Vianoc, pohodlné sedenie na tulivakoch, vianočný stánok s kapustnicou a punčom, rozprávky aj prvá stand-up comedy vo vlaku na spríjemnenie dlhej cesty domov na sviatky.

Video z eventu získalo spolu viac ako 400 000 pozretí a množstvo nadšených reakcií. Odkomunikovali sme aj nového partnera Extra výhod - obľúbenú značku Tuli, ktorá zabezpečila tulivaky do nášho vagóna a špeciálnu zľavu 30% pre zákazníkov O2.

Jeden neobyčajný event tak priniesol cestujúcim Vianoce už o pár dní skôr a ukázal státisícom Slovákov, že O2 im prináša vždy niečo navyše. A to je niečo naozaj extra.
Zoznam príspevkov
Súboj klasikov | St. Nicolaus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Klasik je značka, ktorá sa teší dlhodobej popularite. Minulý rok prišiel s redizajnom všetkých svojich 20 príchutí. Ľudí sme museli ubezpečiť, že to je stále ten ich Klasik. Aby ho vôbec spoznali v obchode. Preto sme urobili niečo, vďaka čomu sa na nové dizajny celý mesiac radi pozerali a ešte sa pri tom aj zabavili. Súboj Klasikov! Sériu duelov medzi fľašami sprevádzali nefalšované emócie fanúšikov a dovtedy najväčší engagment. Množstvo ľudí, ktorí sa zapojili do súťaže, sme odmenili Klasikom. A tak sa na nový dizajn mohli pozerať aj naživo.
Zoznam príspevkov
Rozumieme nepočujúcim | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovak Telekom už 15 rokov cez Nadačný fond Telekom pomáha nepočujúcim uľahčiť každodenné výzvy, integrovať ich do bežného života a umožňuje im plniť si sny.

Až 12 000 z nich sa nezaobíde bez posunkového jazyka a dennodenne v úradoch, či bežných situáciach naráža na jazykovú bariéru.

Chceli sme preto zvýšiť povedomie o služba Online tlmočník, ktorá túto bariéru búra, a jej prínos ukážkovo demonštrovať aj počujúcim. Ako ich však vcítiť do kože nepočujúcich? Umiestnili sme na úrad nepočujúcu úradníčku, skryté kamery a nechali ich to zažiť. Najprv boli zaskočení, snažili sa dohovoriť rukami-nohami, no nakoniec vďaka službe Online Tlmočník našli spoločnú reč.
Zoznam príspevkov
Prstobal | Slovenské pramene a žriedla - Budiš
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V roku 2017 sa nosnou komunikačnou témou Budišu stal futbal. V TV, na etiketách a na off trade. Kedže budget na online ostal minimálny, vytvorili sme si mini verziu futbalu - Prstobal. Na facebooku sme založili fanpage nového športu, s vlastnými mužstvami, pravidlami a ligou. Hlavným sponzorom sa stal Budiš, vďaka ktorému sa Prstobal preniesol z online prostredia aj do reálu v podobe šampionátu na festivale Grape.
Zoznam príspevkov
Giga zážitky | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange Slovensko je jeden z hlavných partnerov Pohoda festivalu. Pre svojich zákazníkov si minulý rok prichystali 1 GB dát navyše. Aby sa o tomto benefite dozvedeli všetci zákazníci, navrhli sme GIGA zážitky, ktoré si ľudia fotili a ďalej zdieľali.
Anglický preklad nosnej myšlienky: To communicate benefit of 1 GB of extra data during Pohoda festival we came up with the idea of GIGA experiencies.
Zoznam príspevkov

I3 – B2I Event – Interné podujatia (Live marketing,eventy a podujatia ako riadené udalosti určené „dovnútra“ zadávateľa – pre zamestnancov, manažment, akcionárov a pod.)

Bankári vs. Fantomas | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: O zamestnancoch bánk kolujú predsudky o ich prílišnej konzervatívnosti, na ktorú sú zvyknutí pri kontakte s klientami. Spoločne s Poštovou bankou sme tento mýtus nabúrali a počas 3 dní sme prišli na to, že bankári sa chcú baviť rovnako ako ostatní smrteľníci.
Poštová banka na začiatku apríla odštartovala veľkú kampaň na spotrebný úver, ktorej hlavnou postavou je Fantomas. V rovnakom duchu a spoločne s Fantomasom, sme pripravili 3-dňovú internú hru pre zamestnancov bankovej centrály. Častým produkčným problémom v rámci internej komunikácie banky, ktorej centrála pracujeme v dvoch rozdielnych budovách, je zapojiť obidve rovnakým dielom. Nainštalovali sme preto hru v štýle Escape House simultánne do obidvoch budov a tie v rozhodujúci moment prinútili spolupracovať pre konečný úspech. Hra trvala 3 dni, vopred o nej nikto nevedel, prebiehala v priestoroch banky a jej okolí, bez dlhšieho prerušenia pracovného času. Úlohou zamestnancov bolo hľadať indície, lúštiť rébusy a zapeklité úlohy, získavať kódy do trezorov, aby sa dostali k ďalším indíciám, ale hlavne spolupracovať. A to aj medzi budovami pomocou Skype videohovorov a zdieľania nápovied. Tímoví kolegovia sledovali finále hry v zasadačke cez live stream. Počas súťažných dní navštívil banku herec v prevleku Fantomasa, ktorého úlohou bolo zamestnancov pobaviť, ale aj im trošku sťažiť napredovanie. Hrou sprevádzali maily, polepy a videá vytvorené špeciálne pre tento účel, ale aj hovorkyňa banky, ktorá bola na chvíľu Fantomasom akčne ¨čaná&. Jedna z indícií bola súťažiacim prezradená prejazdom nákladného auta, ktoré malo kód umiestnený na korbe a v presnom čase bol tento kód viditeľný iba z vyšších poschodí banky. Súťaž dopĺňali polepy Fantomasa na zrkadlách, vo výťahoch, ale aj extra tlačidlá vo výťahu na mínusové poschodia, kde sa ukrýva Fantomas. Finále súťaže sa uskutočnilo vo veľkej zasadačke, z ktorej sme pomocou livestremu, prenášali atmosféru ostatným kolegom.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Internal game with Fantomas inspired by escape rooms
Zoznam príspevkov
Employer branding Tatra banka | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: zamestnanecký event
Zoznam príspevkov
Deň plný energie 1890 | VSE Holding
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Skupina VSE Holding už 12.rok organizuje na Slovensku event pre zamestnancov a ich rodiny s názvom DEŇ PLNÝ ENERGIE.
Stáli sme pred otázkou, ako zaujať čo najviac zamestnancov a prilákať ich na najväčšie interné podujatie klienta. Ako spojiť hlavný odkaz spoločnosti – energia a inovácie – s témou, tak aby prilákal čo najviac ľudí a nenútenou formou komunikoval základný message smerom do interného prostredia? Úlohou bolo tiež poďakovať zamestnancom za ich prácu a zároveň ich motivovať.
Čo ľudí inšpiruje? Čím žijú? Ako ich zaujať a pritom čisto a jasne komunikovať hlavné idey?
Spravili sme z nich skutočné seriálové hviezdy.
Aby sme napojili tému eventu na aktuálny trend a dali hosťom unikátny zážitok tak sme ich len necelý týždeň po premiére finálneho dielu jedného z najobľúbenejších seriálov súčasnosti – „1890“, preniesli do histórie – ku kaštieľu Betliar. Priamo na miesta, kde sa odohrávali príbehy ich hrdinov.
Hostia tak zažili zákulisie filmového sveta a mali sa možnosť naživo stretnúť so svojimi najobľúbenejšími postavami. Ako highlight mali hostia možnosť natočiť si vlastnú filmovú scénu, sledovať a vyskúšať si tvorbu filmových efektov, detektívne techniky, či prácu filmových maskérov.
Historický seriál, ktorého paralelnou témou boli dobové inovácie, sme stotožnili s hlavnými komunikačnými streamami klienta – energia a inovácie.
Výsledky
Na meranie spokojnosti účastníkov sme použili inovatívnu technológiu vyhodnocovania emócií účastníkov (face recognition), a tá potvrdila 20% zlepšenie nálady účastníkov počas eventového dňa.
O výnimočnom pocite a zážitku, svedčí aj 18%ný nárast účasti zamestnancov oproti predošlému ročníku.
Počas Dňa plného energie sme vytvorili prvý veľkovýpravný live seriál, ktorý namieste sledovalo 4000 ľudí. Tí, sa vďaka unikátnej myšlienke a konceptu stali jeho priamou súčasťou!
Pozitívne výsledky eventu sa netýkali len zamestnancov a ich rodín. Balené jedlo, ktoré sa na evente nezjedlo (zhruba 400 porcií), bolo ešte v daný deň odovzdané do útulní pre bezdomovcov v Košickom a Prešovskom kraji – v regióne kde pôsobí VSE Holding.
Nakoľko nám záleží na komunite aj na životnom prostredí a chceme zmenšovať objem odpadu, ktorý po eventoch vzniká, založili sme v spolupráci s krízovými centrami Dorka sociálny podnik s krajčírskymi dielňami, v ktorých ženy v krízových centrách vyrábajú štýlové nákupné tašky. Výťažok z predaja sa delí na ich mzdu a podporný príspevok na činnosť týchto krízových centier.
Projekt Event Bags – tašiek s príbehom - dáva nové šance – z použitých bannerov sa nestane odpad a ľuďom v núdzi dáva prácu!
Po evente Deň plný energie – 1890 bolo z použitých eventových bannerov ušitých viac ako 80 nákupných tašiek, ktoré následne klient odkúpil a rozdal svojim zamestnancom.
Zoznam príspevkov
Roche Healthcare Consulting - Brand Launch | Roche Diagnostics
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako originálnou a kreatívnou formou komunikovať novú značku cieľovej skupine, ktorú tvoria kľúčoví zamestnanci a strategickí partneri spoločnosti tak, aby sa stali aktívnou súčasťou tejto zmeny? Klientovi sme ponúkli koncept interného podujatia, ktorého cieľom bolo už počas samotnej prezentácie novej značky vytvoriť silný zážitok a tiež emocionálnu väzbu na hodnoty novej značky. Cieľovú skupinu sme pozvali na unikátne miesto, dominantu Bratislavy, Reštauráciu UFO a pomocou netradičného média (skla panoramatickej reštaurácie) sme komunikovali vznik novej inovatívnej značky, ktorá prináša technológie budúcnosti pre kvalitnejší život pacientov na celom svete. Vo výške 85 metrov nad Dunajom sme zinscenovali živú tanečnú animáciu. Nič netušiaci hostia sa prostredníctvom projekcie na panoramatických oknách reštaurácie a tanečníc s LED technológiou, umiestnených na vonkajšej vyhliadkovej plošine ocitli uprostred príbehu novej značky. Prostredníctvom technológie sme ich vtiahli priamo deja. Do vzniku novej značky, ktorého boli súčasťou. Reakcie zamestnancov boli ohromné, spontánne a ešte neskutočnejšie ako samotný zážitok. To, že sme náš cieľ, ktorým bolo prijatie novej značky a stotožnenie sa s jej hodnotami dosiahli, bolo zjavné už priamo na mieste. Kľúčovým zamestnancom bola nová značka predstavená tým najoriginálnejším spôsobom.
Anglický preklad nosnej myšlienky: It is never easy to communicate company´s changes to employees and strategic stakeholders. We can not simply inform about changes. That´s why we created an authentic experience that they will not forget easily.
Zoznam príspevkov
Kvetinový záhon | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V rámci internej kampane na Zamestnanecký grantový program, v ktorom môžu aktívni ľudia z Orangeu získať príspevok na zveľadenie životného prostredia, sme sa rozhodli zamestnancov nielen informovať, ale rovno aktivovať a v praxi im tak ukázať, že aj jednoduchá pomoc vie mať veľký dopad na okolie.
Zoznam príspevkov

I4 – Promotion (Akcie na podporu predaja a loyality zákazníkov, in-store aktivity, špeciálne ponuky, ochutnávky, súťaže a pod.)

EKO BATOH pre poriadnu opekačku | Kelt
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby sme podporili značku Kelt a jej projekt ohniska.sk, vytvorili sme špeciálne balenie piva Kelt – Eko batoh pre poriadnu opekačku. Cieľom bolo vyrobiť balenie, ktoré je praktické, ale dokáže upozorniť aj na to, že poriadna opekačka znamená nielen poriadne sa najesť a napiť, ale aj poriadne si po sebe upratať. Preto je súčasťou balenia aj eko podpaľovač či kompostovateľný sáčok na smeti.
Zoznam príspevkov
S O2 Extra výhodami to ide Samo | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre ľudí sú predsavzatia na nový rok dôležitá téma. Tak sme im spolu s O2 vyšli v ústrety a pripravili kampaň, vďaka ktorej mohli O2 zákazníci cvičiť, zdravo jesť a relaxovať o niečo výhodnejšie - s O2 Extra výhodami.

Na výzvu sa odhodlal Samo Trnka, s ktorým sme spoločne vytvárali obsah do kampane. Počas 100 dní si Samo písal denník - vytváral bumerangy, GIFká, fotil sa a točil videá. O2 zákazníkom radil, ako zdravo jesť, správne cvičiť a okrem toho promoval smart doplnky, bio potraviny a kadejaké vstupy do fitka.

Samo v tom neostal sám. Byť fit sa sa rozhodli aj stovky ľudí, ktorí posielali fotky zo svojich aktivít a pritom mohli vyhrať parádne ceny.
Zoznam príspevkov
Výhry z budúcnosti | Body & Future
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Klient, ktorý vyrába nápoje budúcnosti, prináša výhry… z budúcnosti. Netradičná promo ako súťaž o ceny, ktoré budú existovať až o 10 rokov.
Zoznam príspevkov
YEME Supertašky | Slovenský potravinársky priemysel a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Supertašky sú spôsob, ako zrealizovať ekologické tašky pre obchod s potravinami tak, aby boli vsšetci spokojní: zákazníci s benefitmi tašky, ktoré prináša, obchod s lojalitným programom a reklamou, ktoré mu tašky robia.
Hurbanovský centimeter | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ladovňa v Hurbanove oslavovala 50 rokov. Preto sme fanúšikom ponúkli jedinečný zážitok a urobili sme z nich pestovateľov piva. Pripravili sme microsite, na ktorej si mohli kúpiť 10 cm² hurbanovského poľa za Facebook share, a na ňom vypestovať vlastný jačmeň potrebný na výrobu 1 fľašky piva. Tú potom dostali domov s personalizovanou etiketou. Naše pole nebola žiadna ilustrácia ani 3D. Mali sme reálny pozemok, z ktorého sme majiteľom pravidelne prinášali aktuálny stav jačmeňa a updatovali aj videá na mikrostránke. Táto ponuka bola pre našich fanúšikov natoľko atraktívna, že každý deň o polnoci čakali na spustenie predaja ako na nový diel Game of Thrones.
Zoznam príspevkov

I6 – Response & Real time activities (Offline a online aktivity zamerané na okamžitú reakciu zákazníka.)

Rozumieme nepočujúcim | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovak Telekom už 15 rokov cez Nadačný fond Telekom pomáha nepočujúcim uľahčiť každodenné výzvy, integrovať ich do bežného života a umožňuje im plniť si sny. Až 12 000 z nich sa nezaobíde bez posunkového jazyka a dennodenne v úradoch, či bežných situáciach naráža na jazykovú bariéru.

Chceli sme preto zvýšiť povedomie o služba Online tlmočník, ktorá túto bariéru búra, a jej prínos ukážkovo demonštrovať aj počujúcim. Ako ich však vcítiť do kože nepočujúcich? Umiestnili sme na úrad nepočujúcu úradníčku, skryté kamery a nechali ich to zažiť. Najprv boli zaskočení, snažili sa dohovoriť rukami-nohami, no nakoniec vďaka službe Online Tlmočník našli spoločnú reč.
Zoznam príspevkov
#lietamvtom | Letisko Košice - Airport Košice, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Cieľ bol jasný, vyhrať linku. Ale ako to urobiť iba za jeden týždeň, resp. počas jednej finálovej hodiny? Potrebovali sme silnú myšlienku, známych ľudí a čo najsilnejší zásah. Všetko sme to zastrešili hashtagom, ktorý pôsobil dostatočne záhadne, videom so známymi Košičanmi a microsite, ktorá ľudí automaticky presmerovala na hlasovanie. Sériou podporných aktivít sme získali ešte väčší zásah a ľuďom sme sa prihovárali z každej strany. Počas finálovej hodiny až 66 % hlasujúcich podporilo Košice a vďaka ich hlasom pribudlo východu nové spojenie so svetom.
P.S.: Vďaka záujmu a úspešnej propagácii spoločnosti Eurowings sa od októbra bude lietať nielen do Düsseldorfu, ale aj do Mníchova.
Zoznam príspevkov

I7 - Selfromo

PF 2018 - chADbot | MUW Saatchi and Saatchi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vo svete marketingu vzniká množstvo digitálnych inovácií. V poslednom období rezonovali najmä Facebookové Chatboty. Preto sme vrámci PFky vytvorili pre našich klientov prvého kreatívneho chADbota, ktorý dokáže písať kreatívne headliny šité na mieru. Klient bol v domnení, že získa od bota headline pre svoju značku. Zatiaľ, čo s ním žoviálne chatoval sme využili voľný čas a HDL vymysleli my, kreatívci z MUW. Klientom sme tak ukázali, že najdôležitejšou inováciou v reklamnej branži bude navždy ľudská kreativita.
Zoznam príspevkov
Wiktorova Vinšiareň | Wiktor Leo Burnett
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pred Vianocami sme dali bežným ľuďom k dispozícii našich najlepších art directorov a copywriterov, aby im na počkanie vytvorili ilustrované na mieru šité vianočné pozdravy pre najbližších.
Zoznam príspevkov

I8 - Promo & Activation pre nekomerčné subjekty

Na konci evolúcie nie je krása - Výstava | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V kampani „Na konci evolúcie nie je krása“ sa miesto skutočných zvierat objavili nové živočíšne druhy. Také, ktoré majú šancu prežiť civilizačný dopad. V snahe rozšíriť naše publikum sme oslovili známych slovenských výtvarníkov, či by nám nepomohli rozšíriť túto príšernú faunu o nové druhy. 11 z nich sa do našej výzvy nezištne zapojilo. Vznikla tak unikátna výstava FAUNA ANTROPOCÉNU, ktorá prilákala na otvorenie festivalu EKOTOPFILM aj fanúšikov výtvarného umenia. Výstava sa stala predmetom záujmu médií a vytvorila pre odkaz kampane ďalší bezplatný mediálny priestor.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Zoznam príspevkov
Petícia za NIČ | Lesoochranárske zoskupenie VLK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Fico hovorí, že na východe nie je NIČ. Lesoochranárske zoskupenie VLK však vie, že na východe NIČ je. A nielen na východe.
VLK spustil neobyčajnú aktivitu, s ktorou prešiel celé Slovensko. Svoje stánky rozkladal na námestiach slovenských miest a mestečiek. Všade chcel od ľudí niečo, čo od nich nikto predtým nežiadal: NIČ. Konkrétnejšie povedané, podporiť Petíciu za NIČ. Jej cieľom bolo dosiahnuť, aby sa aspoň v časti lesov nič nerobilo - nerúbalo, nepoľovalo, nezasahovalo. Netradičná petícia šírila filozofiu o NIČom po Slovensku a stala sa tak komunikačným nosičom hlavného posolstva VLKa. Spontánne o nej informovali aj médiá.
A čo na to verejnosť? Vyše 50 000 ľudí podporilo NIČ! 50 000 fyzických podpisov v uliciach miest, na námestiach, v kluboch, na enviromentálnych akciách po celej republike. Petícia bola na jeseň úspešne odovzdaná Ministerstvu životného prostredia, pričom minister vyslovil s väčšinou jej požiadaviek súhlas.
Že vraj na východe NIČ nie je? NIČ je už úplne všade.
Zoznam príspevkov
Binarbie, prvá séria IT bábik | Aj Ty v IT
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úlohou AJ TY v IT je priniesť viac žien do IT sféry a na ich fungovanie je kľúčové vyzbierať 2% z daní.

Preto sme na oslovenie top managerov z technologických firiem nepripravili klasické mailingy ale niečo unikátne.

Pripravili sme vlastnú verziu najväčšieho symbolu rodovej segregácie, bábiky ktorú pozná každý z nás.

Vytvorili sme Binarbie. Prvú sériu IT bábik.
Predstavili sme svetu nové vzory a ukázali, že dnes už neexistujú „ženské povolania“.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Binarbie - First IT dolls
Zoznam príspevkov
Rozplač nácka | Divé maky o.z.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre Divé maky sme pripravili kampaň na zber 2% z daní. Vychádzali sme z jednoduchého insightu - aby človek pomohol v dnešnej atmosfére Rómom, potrebuje viac než len srdcervúce obrázky detí, ktoré potrebujú pomoc. Preto sme priniesli ďalšiu motiváciu - pomocou mohli ľudia urobiť napriek nenávistnej komunite náckov a dokonca jedného z nich na microsite rozplakať.
Zoznam príspevkov

J – KREATIVITA  V  PR KAMPANI

J1 ­    Corporate Communications (Projekty na podporu firemnej povesti a imidžu. vzťahy s médiami, krízová komunikácia, komunikačná podpora strategických zmien, change management)

Biela vrana | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mobilný operátor rád predáva mobily, to nie je žiadne tajomstvo. Preto keď sa O2 rozhodlo podporiť Bielu vranu, pripravili sme klasickú reklamu na mobil, ktorá však nepromovala mobil samotný, ale odhodlanie, ktoré musí mať každá Biela vrana. Že sa mobil nedal kúpiť, je vám už asi jasné. A že naň začnete dostávať výhražné správy, by vás tiež nemalo vystrašiť – veď aj o tom je byť Bielou vranou. A naši zákazníci sa o tom mohli presvedčiť na vlastné oči priamo na predajniach.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The best way to get people to support a cause is to let them experience the problem first-hand.
Cestujte a množte sa! | BUBO
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cestovná kancelária BUBO vznikla v roku 1992 ako cestovná kancelária mladých pre mladých, no každým rokom sa priemerný vek jej klientov zvyšuje a mladí sa jej vzďaľujú. Cieľom tejto kampane bolo osloviť dnešných mladých a zároveň dať všetkým klientom na vedomie, že cesty s BUBO nie sú len o naháňaní sa za pamiatkami. Poslúžil nám na to virálny status a kreslené video, ktoré nahovorila Táňa Pauhofová.
Zoznam príspevkov
17. November - Zabudnutý deň slobody | O2 Slovensko, O2 Česká Republika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vďaka minuloročnej kampani od O2 si ľudia pripomenuli čo vlastne oslavujeme 17. Novembra. Stále však väčšina mladých žiaľ nevie prečo je to dôležité. Preto sme sa rozhodli nechať ich nežnú revolúciu zažiť na vlastnej koži tak, akoby sa diala v roku 2017.

Spojili sme sa s českým O2, aby sme na jeden deň obnovili Československo a pripomenuli si náš spoločný boj za slobodu.

VYSLEDKY:
- 6 000 000 reach - 82% ORGANIC
- 2 mil. reach v social media
- vyše 20 výstupov v médiách, vrátane nárdných spravodajských denníkov, najväčších televízií a rádia
- niekoľko žurnalistov s vysokým zásahom zdieľalo našu kampaň v pozitívnom duchu
- 37% nárast vo vnímaní O2 ako spoločensky zodpovednej značky
Zoznam príspevkov

J2 ­    Business to Business PR a Business to Consumer PR (PR projekty pri komunikácii firmy s obchodnými partnermi. Podpora značky, launch nových produktov a služieb, podpora existujúcich produktov, zákazníckych služieb.PR projekty pre podporu produktový

TALKS | HB REAVIS
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Strategická dlhodobá komunikácia s obchodnými partnermi. Unikátny „co-creation“ koncept a platforma B2B komunikácie ako série inšpiratívnych stretnutí, ktoré predstavujú inovatívne nápady a posúvajú hranice nášho poznania. Navrhli sme jedinečnú komunikačnú platformu- externé PR spoločnosti, zamerané na posilnenie vzťahov s B2B partnermi, prostredníctvom vytvorenia série inšpiratívnych prednášok. Naším cieľom bolo presunúť klienta HB Reavis zo štandardnej roviny najmä finančného partnera konferencie na spolutvorcu konferencie. Klient sa tak aktívne podieľal na tvorbe programu a sám iniciatívne vyhľadával nové komunikačné témy aj inšpiratívnych spíkrov. Presunul sa tiež aj do roviny poslucháča a spoločne s partnermi sa nechal inšpirovať novinkami, nielen zo sveta developmentu. HB Reavis tak kreatívne posilnil svoje postavenie trend settera v oblasti real estate all in one riešení. Inovatívna PR kampaň klientovi priniesla pridanú hodnotu vo vnímaní partnerov omnoho prirodzenejšie, ako akákoľvek iná forma plateného PR, ktorý by na tento účel zvolil.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The more we talk, the better the results. Talks is an inspirational B2B conference series bursting with innovative ideas and learnings from industry thought leaders that will shift the boundaries of your knowledge.
Zoznam príspevkov
Harmónia | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ČSOB na jar 2018 spustila kampaň na hypotéku s názvom Hypotéka so SmartHome. Produktová propozícia spočíva v benefite - službe Magenta SmartHome od spoločnosti Telekom, ktorú záujemca získa k hypotéke od ČSOB bezplatne na celý rok, a to vrátane inštalácie a dverového senzora nad rámec základného balíka služieb. Vďaka tejto technológii môžu klienti cez mobilné zariadenie ovládať nielen svoju hypotéku, ale aj svoj domov. Na kreatívu kampane (názov: Dokonalé prepojenie), ktorú vytvorila reklamná agentúra MUW Saatchi Saatchi, dokonale nadviazala PR agentúra Dynamic Relations 2000. Jej úlohou bolo priniesť návrh, ktorý by prispel k vnímaniu brandu ČSOB ako banky sledujúcej trendy v bývaní a prinášajúcej užitočné riešenia pre klientov. Vybraný koncept vzišiel zo spolupráce PR agentúry Dynamic Relations a agentúry Zone Media a je založený na lightmotíve, že ovládať spotrebiče, svetlo a kúrenie v dome prostredníctvom smart zariadenia je skvelé, pretože dom cíti a myslí ako jeho majiteľ. Skrátka, je so svojim domovom v dokonalej harmónii.

Imageový PR koncept Harmónia je založený na digitálnom riešení – microsite http://harmonia.csob.sk/, ktorú tvorí 3D vizualizácia domu. Návštevník si na stránke môže vyskúšať, aké je to byť so svojim domovom harmonicky prepojený, a to vytvorením vlastnej melódie prostredníctvom ľubovoľnej kombinácie zvukov domácnosti.
Film Čiara | Wandal Production
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bežne sa film komunikuje 2 týždne pred premiérou. S Čiarou však žili diváci jeden celý rok – od prvej klapky v Ubli až po live stream z červeného koberca na svetovej premiére v Karlových Varoch. Konzistentnou kampaňou sa podarilo dovtedy nemožné.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Usually communication related to movies starts 2 weeks before the premiere showing. But in case of The line movie, the viewers lived with the movie since first flap in Ubla till live stream from the red carpet at the world premiere.
Prestávame variť Nealko | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zásadná inovácia – prvé pivo na Slovensku úplne bez alkoholu priniesla zmenu názvu Nealko na Zlatý Bažant 0,0%. Bez reklamnej kampane sme do online vypustili seriózne tváriace sa video s tlačovou správou „Prestávame variť Nealko“. Vo videu vystúpil generálny riaditeľ Heineken Slovensko. Šokujúcu novinu prebrali hospodárske, finančné aj pivárske portály a celá verejnosť ju zobrala ako fakt. V momente najvyššieho záujmu sme zverejnili druhú správu s videom, kde riaditeľ predstavil nový produkt. Bez televíznych spotov, len vďaka dvom videám a sprievodným tlačovým správam sme Zlatý Bažant 0,0% úspešne odštartovali na trh.
Zoznam príspevkov
Spánkový rezort | VSE
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Veľkou témou dnešnej doby sú poruchy spánku. V kampani pre klienta VSE o zdravom a bezpečnom spánku sme sa o tejto problematike rozhodli hovoriť trochu inak, ako návodmi na dobrý spánok. Vytvorili sme prvý spánkový rezort na svete, kam sa ľudia môžu prísť dosýta vyspať. Pre rezort sme zvolili to najlepšie miesto - zabudnutú dedinku, kde líšky dávajú dobrú noc - a ubytovanie v ňom sme reálne ponúkali cez AirBnB. Okrem poukázania na problémy so spánkom a ich riešenie sme pomohli dostať dedinku Krajná Porúbka späť na mapu a spropagovať ju ako raj pre tých, ktorí si chcú poriadne oddýchnuť.
Zoznam príspevkov

J3 ­    Community Relations a Internal Communication (Projekty zamerané na vytváranie dlhodobých vzťahov medzi firmou a ostatnými stakeholdermi. Ide napríklad o projekty z oblasti Corporate Social Responsibility, sponzorstva, firemnej filantropie, pod

Viva Ulica – pouličná hudba je umenie | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovenská sporiteľňa komunikovala sponzoring festivalu doposiaľ väčšinou len pekným imidžovým spotom. Avšak táto komunikácia jej nepriniesla želané výsledky.
Primárnym cieľom preto bolo výraznejšie predstaviť banku ako podporovateľa kvalitnej hudby. A keďže imidžová komunikácia doposiaľ nepriniesla banke želané výsledky, sekundárnym cieľom bolo miesto tradičnej sponzoringovej komunikácie priniesť ľuďom niečo, čo reálne obohatí ich život. Vybrali sme si oblasť pouličnej hudby, pretože je dlhodobo zanedbávaná, Slovákmi vnímaná negatívne a prepája svet hudby s finančným svetom banky. Náš projekt mal za úlohu zmeniť toto vnímanie a dokázať Bratislavčanom, že pouličná hudba je naozaj umenie, čo sa nám aj dokázateľne podarilo.
Projekt Viva Ulica! zaujal médiá a vygeneroval organický mediálny priestor v hodnote 50 000 €.
Podľa prieskumnej agentúry MEC pred projektom hodnotilo pouličné umenie vyslovene pozitívne len 13 % Bratislavčanov, po projekte ich bolo 28 %, čo je viac ako dvojnásobok.
Splnili sme hlavný cieľ banky: až 56 % Bratislavčanov vníma po skončení projektu Slovenskú sporiteľňu ako podporovateľa umenia.
Roche Healthcare Consulting - Brand Launch | Roche Diagnostics
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako originálnou a kreatívnou formou odkomunikovať novú značku cieľovej skupine, ktorú tvoria kľúčoví zamestnanci a strategickí partneri spoločnosti tak, aby sa stali aktívnou súčasťou tejto zmeny? Klientovi sme ponúkli koncept, ktorého cieľom bolo už počas samotnej prezentácie novej značky vytvoriť silnú emocionálnu väzbu na hodnoty novej značky. Cieľovú skupinu sme pozvali na unikátne miesto – dominantu Bratislavy- reštauráciu UFO a pomocou netradičného média (skla panoramatickej reštaurácie) sme odkomunikovali vznik novej inovatívnej značky, ktorá prináša technológie budúcnosti pre kvalitnejší život pacientov na celom svete. Vo výške 85 metrov nad Dunajom sme zinscenovali živú tanečnú animáciu. Nič netušiaci hostia sa prostredníctvom projekcie na panoramatických oknách reštaurácie a tanečníc s LED technológiou, umiestnených na vonkajšej vyhliadkovej plošine ocitli uprostred príbehu novej značky. Prostredníctvom technológie sme ich vtiahli priamo deja. Do vzniku novej značky, ktorého boli súčasťou. Reakcie zamestnancov i stakeholderov boli ohromné, spontánne a ešte neskutočnejšie ako samotný zážitok. To, že sme náš cieľ - prijatie novej značky a stotožnenie sa s jej hodnotami – dosiahli, bolo zjavné už priamo na mieste. No potvrdením bola osobná spätná väzba cieľovej skupiny, ktorá v priebehu nasledujúcich dní hodnotila novú značku veľmi pozitívne.
Anglický preklad nosnej myšlienky: It is never easy to communicate company´s changes to employees and strategic stakeholders. We can not simply inform about changes. That´s why we created an authentic experience that they will not forget.
Zoznam príspevkov
Pravda nesmie zostať skrytá | O2 Sóda | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prečítať si dnes Mňačka či Kunderu, napísať si na Facebook nespokojný politický status a večer si v niektorom z denníkov pozrieť kritiku na jedného z vysokopostavených politikov je dnes každodenná realita mnohých z nás. Avšak len pred niekoľkými desaťročiami, v dobe silnej cenzúry, to bol nedosiahnuteľný ideál väčšiny slovákov a čechov. S klientom O2 sme pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače vytvorili špeciálne vydanie magazínu Sóda v dobovom grafickom štýle, ktorého obsah sme venovali problematike cenzúry. Cenzúru sme verejnosti predostrili zákazníkom aj v praxi - v kníhkupectve Martinus sme vystavili tituly, ku ktorým by sa počas komunizmu nikdy nedostali. Dôsledky cenzúry si tak na vlastnej koži mohol vyskúšať každý a my sme ľuďom ukázali, že sloboda tlače nie je taká samozrejmá a istá ako na prvý pohľad vyzerá.

J5  ­   Selfpromo PR

Mykoláš | Respect APP
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš kolega Mykola Kovalenko je vynikajúci grafický dizajnér. Aby sme odkomunikovali, že je v našom tíme, potešili našich klientov unikátnymi štýlovými darčekmi a navyše priniesli svetový dizajn do Bratislavy, usporiadali sme výstavu jeho posterov. Na Mikuláša sme výstavu otvorili a poslali sme našim klientom katalóg s jeho plagátmi a tričkami, z ktorého si mohli vybrať svojho Mykoláša. Výstavu sme odkomunikovali cez viaceré médiá klasickými správami a rozhovormi, no zároveň sme si vypožičali instagramový účet Sketchera a cez instastories sme followerom tohoto média priniesli prvú komentovanú instagramovú prehliadku priamo s tvorcom.
Zoznam príspevkov

J6  ­   PR  pre neziskové organizácie a projekty

Moje dieťa | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 80 významných osobností Slovenska rozšírilo v rovnakom čase &tajomnú& fotku s textom Moje dieťa a rozbehli tak silnú PR kampaň na podporu sýrskych detských obetí vojny v Sýrii.
Zoznam príspevkov
Kúpte si nesmrteľnosť | Truc Spheric
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 5 rokov trvajúca kampaň, ktorá kontroverzným sloganom sľubovala darcom nesmrteľnosť tým, že sa stanú súčasťou nesmrteľného umeleckého diela, ktoré už teraz (a naveky) znie v Žilinskej synagóge a generovala tak množstvo spontánneho PR.
Zoznam príspevkov
Nebezpečná brigáda | Občianske Združenie Brániť sa oplatí Slovensko,
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako upozorniť mladých na nástrahy, ktoré so sebou prinášajú cestovanie do zahraničia a zdanlivo veľmi výhodné brigády od pofidérnych agentúr? Mladých, ktorí nesledujú tradičné médiá a blokujú reklamu?

Práve pre takých sme vytvorili online kampaň, ktorú sme ako prví na Slovensku celú komunikovali cez ich milované Instagram Stories. Konkrétne cez Stories Matúša, ktorého na Instagrame sledujú mladí Slováci v desiatkach tisícoch.

Jeho úlohou bolo zrekonštruovať jeden reálny smutný príbeh týkajúci sa brigády v zahraničí. Matúš mal za cieľ &zmiznúť& na pochybnej brigáde v cudzine a vyvolať tak záujem o tému bezpečnosti mladých ľudí na zahraničných brigádach.

Vďaka správne zvolenému natívnemu formátu a unikátnej realizácii sme dosiahli cieľ - zasiahli vyše 350 000 mladých vo veku od 15 do 25 rokov, ktorých sme edukovali o nástrahách pracovných ponúk a nechali ich niekoľko dní po sebe natívne konzumovať obsah, o ktorom najskôr vôbec netušili, že je súčasťou kampane. O zmiznutí a kampani písali viaceré médiá a súčasťou okolitého buzzu sa stalo aj Matúšove vysvetľujúce video, kde jasne demonštroval chyby, ktoré spravil pred aj počas cesty.

Veríme, že aj vďaka tomuto príbehu sa nám podarilo predísť mnohým podobne tragickým Stories.

Kampaň v číslach:
Matúšov priemerný denný dosah na Stories: cca 30 000
Počas kampane : viac ako 70 000 ľudí vo veku 15 až 25 rokov
Celkový zásah kampane: 350 000

K - KAMPAŇ

K1 – Integrovaná kampaň pre komerčné subjekty

Žabí Majer Grape Festival | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre klienta Jameson sme na festivale Grape 2017 vytvorili zónu, ktorú sme zastrešili témou Žabí majer – “názov legendárnej Bratislavskej lokality, kde nič nie je”. Bol to odkaz na našu online kampaň – úspešný krátky film na štýl béčkových horrorov z 80-tych rokov Žabí majer, v hlavnej úlohe s Tomášom Hafnerom (na Youtube má teaser 88 000 a samotný film 92 000 videní).

Pre klienta Jameson sme na festivale Grape 2017 vytvorili zónu, ktorú sme zastrešili témou Žabí majer – “názov legendárnej Bratislavskej lokality, kde nič nie je”. Bol to odkaz na našu online kampaň – úspešný krátky film na štýl béčkových horrorov z 80-tych rokov Žabí majer, v hlavnej úlohe s Tomášom Hafnerom (na Youtube má teaser 88 000 a samotný film 92 000 videní).

Súčasťou Jameson zóny boli 2 veľké laminátové autobusové zastávky z čias socializmu. Zástavku „Žabí majer Nástupište“ sme osadili pri vstupe do Jameson zóny, zastávka „Žabí majer Výstupište“ bola umiestnená zozadu Jameson zóny. Zastávky zaznamenali značný ohlas medzi návštevníkmi a stali sa „pojmom“ na festivale Grape. Boli dôležitým bodom – obľúbeným miestom stretnutí. Ľudia sa tu fotili, trávili voľný čas, zabávali sa, prípadne len tak oddychovali v tieni strechy.

Zastávky sme využili ako skvelé netradičné médium – špeciálne pre ne sme vytvorili sériu fiktívnych „zastávkových trhacích inzerátov”, plagátov a rôznych plagátikov komunikujúcich našu kampaň Žabí majer, ktorými sme zastávky „pirátsky” oblepili. Ľudia inzeráty a plagáty vtipne dotvárali – dopisovali, dokreslovali, odtrhávali – vznikla živá interakcia medzi médiom a návštevníkmi. Zároveň sme pre návštevníkov namiesto časového grafikonu odchodov autobusov na stĺpoch zastávok umiestnili špeciálne upravený program festivalu aby nezmeškali svoj obľúbený koncert.
Viva Ulica – pouličná hudba je umenie | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovenská sporiteľňa dlhodobo podporuje kvalitnú hudbu sponzoringom festivalu Viva Musica; Komunikáciu najnovšieho ročníka sponzoringu sme poňali inak ako doteraz a vytvorili sme vlastný projekt, ktorý obohatil nielen festival a jeho návštevníkov, ale celé mesto. Zamerali sme sa na pouličnú hudbu, ktorá je vo svete umením, no u nás skôr žobraním. Pomocou takmer polročnej komunikácie na sociálnych sieťach sme oslovovali amatérskych hudobníkov, ktorí na microsite www.vivaulica.sk prihlasovali videá svojho hrania. Z nich odborná porota vybrala finálnu desiatku, ktorá dostala koncertné miesto v uliciach Bratislavy, kde s nami počas celého leta menili a nakoniec aj dokázateľne zmenili vnímanie pouličnej hudby v Bratislave a zároveň potvrdzovali a posilňovali pozíciu Slovenskej sporiteľne ako podporovateľa umenia.
SNEAKDATA | Telekom EASY
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nové dátové balíčky od EASY sme mladým ľuďom predstavili netradične ako kolekciu tenisiek.

Využili sme pritom insighty samotnej sneaker komunity a kanály, ktoré sledujú. Komunikovali sme najmä na sociálnych sieťach a microsite, ale launch novej kolekcie prebehol na samostatnom live evente, ktorý ľudia sledovali online.

Na moderované predstavenie nových balíčkov sme využili videomapping vo vlastnej réžii. Ďalším zaujímavým nosičom našej kampane bola špeciálna edícia tenisiek, ktoré pokreslili rôzni slovenskí ilustrátori.
#zivotjeeasy
Zoznam príspevkov
Borbély | Niké
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň postavená na Lacovi Borbelym. Laco je exquisitný megaodborník na šport. Jeho lexika je kompetentná a vtipná zároveň, čo ponúka využitie v celom spektre médií.
Zoznam príspevkov
Smetiari | SME
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Smetiari vznikla z nadávky pre mienkotvorné noviny SME. Nadávku “smetiari” sme copywritersky otočili v prospech SME a
urobili tak odvážnu kampaň ako konfrontáciu s hatermi SME. Ukázali sme tak bojovnosť, hravosť a zmysel pre iróniu zavedenej značky novín - veci sympatické mladým, ktorých sme chceli osloviť.
Zoznam príspevkov
ÁNO | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dá sa nájsť nová tvár značky, ktorá nahradí trojnásobného majstra sveta a miláčika národa? Existuje koncept, ktorý vystihne značku, bude ľudí baviť a zároveň aj inšpirovať? Je možné toto všetko vyjadriť jednoducho a jasne? ÁNO.
#lietamvtom | Letisko Košice - Airport Košice, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Ako získať novú leteckú linku za týždeň? Nájsť dostatočne silnú myšlienku, ktorá pôsobí natoľko záhadne, že ľudí zaujme a spojiť sa so známymi ľuďmi z rôznych oblastí (Košičan roka, hokejista, spevák,..). Celé to zastrešiť špeciálne vytvorenou microsite, ktorá automaticky presmerovala ľudí na hlasovanie. A, samozrejme, podchytiť to aj v offline prostredí. Takto sme boli všade, kde aj naša cieľová skupina. Sériou týchto aktivít sme presvedčili sme ľudí natoľko, že zahlasovali a letisko získalo novú linku z Košíc do Nemecka.
P.S.: Vďaka záujmu a úspešnej propagácii spoločnosti Eurowings sa od októbra bude lietať nielen do Düsseldorfu, ale aj do Mníchova.
Zoznam príspevkov
Rodičovská kontrola | Centrum.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Otočili sme paradigmu, že rodičovský zámok chráni iba deti. V kampani, ktorú sme pripravili na odkomunikovanie emailov na centrum.sk, rodičovská kontrola chráni neskúsených rodičov, aby si nepomýlili výhodnú kúpu so zjavným nezmyslom. Pozornosť ľudí sme upútali vymysleným Hairflusom a Okofixom, ktorými sme upozornili dospelých ľudí na to, že možno aj ich rodičia by mohli na podobný výmysel naletieť. Okrem nezmyselných produktov sme v kampani využili aj ďalšiu súčasť internetových podvodov - jazyk google translatora, ktorým sú často prekladané pochybné emaily. Týmto jazykom sme sa ľuďom prihovárali v rádiu.
Zoznam príspevkov
17. November - Zabudnutý deň slobody | O2 Slovensko, O2 Česká Republika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vďaka minuloročnej kampani od O2 si ľudia pripomenuli čo vlastne oslavujeme 17. Novembra. Stále však väčšina mladých žiaľ nevie prečo je to dôležité. Preto sme sa rozhodli nechať ich nežnú revolúciu zažiť na vlastnej koži tak, akoby sa diala v roku 2017.

Spojili sme sa s českým O2, aby sme na jeden deň obnovili Československo a pripomenuli si náš spoločný boj za slobodu.

Tentokrát sme však v cenzúre pokročili ešte ďalej. Začali sme blokovať sekcie zahraničného spravodajstva na veľkých spravodajských portáloch a tiež aj populárnu hudbu z kapitalistického západu. Dokonca sme si pýtali od cestujúcich na autobusovej trase Bratislava – Viedeň špeciálne povolenie.
V dopravnom servise sme využili, že išlo o prvý štátny sviatok so zatvorenými obchodmi, kedy bratislavčania v kolónach prekračovali hranice za nákupmi do Rakúska.
V oboch krajinách sme spustili unikátny Facebook livestream z minulosti. Tri hodiny živého vysielania autentických záberov z Prahy, plné vyjadrení o slobode
a známych hesiel revolúcie.
Z protestu sme priebežne uverejňovali instastories, ktoré vyzerali presne tak, akoby sa revolúcia diala práve teraz, v roku 2017. Ľuďom v okolí Národní třídy v Prahe sme posielali geolokačnú správu, ktorá ich informovala, že práve na tomto mieste sa všetko začalo. V tomto okamihu sa do kampane vložili aj naši influenceri. Od Sajfu v New Yorku, až po blogerov a držiteľov cien Biela vrana, všetci promovali náš odkaz.
Všetko vyvrcholilo vo večerných správach, keď najväčšie televízie odvysielali nášho hlavného brand ambasádora, ako symbolicky prekračuje hranicu s Rakúskom a hovorí o našej kampani.

VYSLEDKY:
- 6 000 000 reach - 82% ORGANIC
- 2 mil. reach v social media
- vyše 20 výstupov v médiách, vrátane nárdných spravodajských denníkov, najväčších televízií a rádia
- niekoľko žurnalistov s vysokým zásahom zdieľalo našu kampaň v pozitívnom duchu
- 37% nárast vo vnímaní O2 ako spoločensky zodpovednej značky
Zoznam príspevkov
Fantomas kampaň | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pôžička pomáha plniť sny. Kto iný môže túto jednoduchú správu odovzdať lepšie, ako filmová legenda, ktorej sny sú doslova megalomanské? Fantomas sa divákom prihováral naprieč médiami, ale aj na celkom nečakaných miestach - zabehol si ČSOB maratón konkurenčnej banky alebo sa poslucháčom ozval na infolinke Poštovej banky.
Zoznam príspevkov
Máme vlastné značky, máme vlastné ceny | LIDL Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Lidl sa rozhodol ľuďom dokázať, že Lidl privátne značky, kvalitou porovnateľné so známymi brandami, môžu byť omnoho lacnejšie. Rozrolovali sme porovnávaciu kampaň: séria TV spotov, OOH, rádio, online a kampaňová microsite, social a v PR.
Zoznam príspevkov
50 rokov Hurbanovskej sladovne | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Hurbanovská sladovňa oslávila 50 rokov od svojho vzniku. Keďže je to práve slad, čo dáva pivu jeho plnú chuť, stal sa hlavnou komunikačnou témou roka 2017. A to na niekoľko spôsobov - v TV sme vyrozprávali príbeh, akými bizarnosťami by sa dnes Hurbanovo pýšilo, keby sladovňu nemali. V online prostredí sme dali ľuďom príležitosť zábavne si vypestovať vlastný sladovnícky jačmeň a získať tak pivo s personalizovanou etiketou. Z malého zrnka sme urobili veľkú tému o tajomnstve chuti piva Zlatý Bažant.
Zoznam príspevkov

K2 – Digitálna kampaň pre komerčné subjekty

Oriflame - Som krásna, keď som šťastná | Oriflame
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kozmetika Oriflame chce omladnúť a svoju komunikáciu prispôsobiť mladej generácii. Keďže nový koncept sa nevenuje iba vonkajšej kráse, ale hovorí hlavne o tom, kedy sa ženy cítia úprimne a naozaj krásne, do hlavnej kampane sme zapojili tri ambasádorky, ktoré sme vyberali podľa toho, že vo svojom reálnom živote sa venujú tomu, čo ich naozaj baví a napĺňa. Vďaka nim sme prostredníctvom hashtagu #KrasnaPoSvojom do kampane zapojili všetky ženy, ktoré sú krásne, pretože sú šťastné. Tieto sa tak tiež stali ambasádorkami značky Oriflame.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Im beautiful, when Im happy
Zoznam príspevkov
Stories, ktoré nesmú zmiznúť | Petit Press, SME
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Denník SME je mienkotvorné médium, ktoré zohrávalo dôležitú úlohu v porevolučnej histórii Slovenska. V súčasnosti ale denník oslovuje primárne staršie generácie, pretože mladšie generácie nie sú zvyknuté na tradičné médiá.
Pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom pripravil denník SME kampaň, ktorá je založená na dočasných formátoch typických pre sociálne siete s politickým odkazom, ktorý musí prežiť aj po 24 hodinách.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The newspaper commemorates Victory Day against fascism with war instastories that shouldn´t disappear.
Zoznam príspevkov
LETO S NEKONEČNÝM | 4ka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 4ka ponúkala nekonečný internet na celé leto zadarmo. My sme na odkomunikovanie nekonečného leta zvolili človeka, ktorého samotné meno bolo zároveň správou kampane. Dan Nekonečný v sebe spája nekonečno, leto a radosť ako nikto iný. Len on dokáže byť doslova nekonečný.
V kampani robil to najbláznivejšie, čo mohol: bol sám sebou. Bol energický, bol kontroverzný a všade ho bolo nekonečne veľa. Leto patrilo Nekonečnému.
Zoznam príspevkov
Tatra Academy - Mimozemšťan | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tatra banka je známa svojimi inováciami a pokrokovými technológiami. Študenti sú taktiež trendsetteri, ktorí sa ako prví adaptujú na nové technológie. Ako im povedať, že práve technologicky vyspelý Študentský účet v Tatra banke sa im bude páčiť? V kampani na Tatra Academy sme sa rozhodli študentom vyspelú banku komunikovať cez rovnako vyspelú bytosť - mimozemšťana Sajfu (o Sajfovi je známe, že sa na nich podobá). Ako správna vyššia inteligencia používal Mimozemšťan všetky možné online formáty, ktoré používajú aj mladí. A že ich používal správne, dokazuje aj to, že sme kampaňou splnili ciel klienta, otvorili 15 000 Študentských účtov a ako bonus sme Tatra banku premenili na lídra v poskytovaní týchto účtov na Slovensku a pomohli jej prvýkrát v histórii predbehnúť doterajšieho lídra.

Kampaň v číslach:
15 000 otvorených Študentských účtov
32 000 000 zobrazení
1 600 000 správ v chatbotovi Mimozemšťanovi
844 000 návštev webu
600 000 pozvaných priateľov na web
70 % mobile návštev
100 % open rate v Messengeri
1. miesto pre Tatra banku v rebríčku GFK
House of Da Vinci svetový launch | Blue Brain Games
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nezávislú hru od neznámeho herného štúdia z malého slovenska sa nám podarilo dostať na prvé miesta itunes v 15 krajinách a poraziť tak gigantov ako EA či Activision so zlomkom ich budgetu. Dosiahli sme to vďaka dobrému timingu, premyslenej crowdfunding kampani a presnej stratégii ako sa dostať na FEATURED pozície v AppStoroch a Google Play.
Anglický preklad nosnej myšlienky: House of Da Vinci Launch
Zoznam príspevkov
Uvedenie Rozprávkarov | Rozprávkari
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pomocou dobre premyslenej crowdfundingovej kampane, orientácie na silnú komunitu a efektívneho remarketingového plánovania sa nám podarilo s minimálnym mediálnym budgetom dostať hobby projekt medzi najúspešnejšie slovenské stolové hry. Kartovú hru ktorú vymyslel otec svojej dcére sme s minimálnym budgetom dostali medzi ľudí, vytvorili najúspešnejšiu crowdfundingovú kampaň na StartLabe a dostali na pulti popredných retailerov
Anglický preklad nosnej myšlienky: Road to success of Rozpravkári board game
Zoznam príspevkov
Hurbanovský centimeter | HEINEKEN Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sladovňa v Hurbanove oslavovala 50 rokov. Preto sme fanúšikom ponúkli jedinečný zážitok a urobili sme z nich pestovateľov piva. Pripravili sme microsite, na ktorej si mohli kúpiť 10 cm² hurbanovského poľa za Facebook share, a na ňom vypestovať vlastný jačmeň potrebný na výrobu 1 fľašky piva. Tú potom dostali domov s personalizovanou etiketou. Naše pole nebola žiadna ilustrácia ani 3D. Mali sme reálny pozemok, z ktorého sme majiteľom pravidelne prinášali aktuálny stav jačmeňa a updatovali aj videá na mikrostránke. Táto ponuka bola pre našich fanúšikov natoľko atraktívna, že každý deň o polnoci čakali na spustenie predaja ako na nový diel Game of Thrones.
Zoznam príspevkov
Spánkový rezort | VSE
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Veľkou témou dnešnej doby sú poruchy spánku. V kampani pre klienta VSE o zdravom a bezpečnom spánku sme sa o tejto problematike rozhodli hovoriť trochu inak, ako návodmi na dobrý spánok. Vytvorili sme prvý spánkový rezort na svete, kam sa ľudia môžu prísť dosýta vyspať. Pre rezort sme zvolili to najlepšie miesto - zabudnutú dedinku, kde líšky dávajú dobrú noc - a ubytovanie v ňom sme reálne ponúkali cez AirBnB. Okrem poukázania na problémy so spánkom a ich riešenie sme pomohli dostať dedinku Krajná Porúbka späť na mapu a spropagovať ju ako raj pre tých, ktorí si chcú poriadne oddýchnuť.
Zoznam príspevkov
Rytmusshopping | Rexona
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rexona predstavila minulý rok novinku: antiperspirant Rexona Active Shield. Zatiaľ čo ostatné reklamy na antiperspiranty sa pozerajú na potenie negatívne, my sme ho oslavovali, a urobili si srandu z tých, ktorí sa nepotia. Keďže potenie je sexy, vymysleli sme sériu nových, vymyslených produktov. Tie sme predstavili v online videu s Rytmusom. Video sa stalo tak populárnym, že ho YouTube zaradil medzi trending videá po dobu jedného týždňa. Reklama mala na YouTube aj Facebooku až 3 910 640 videní vďaka organickému šíreniu. Nárast Sales Volume bol počas kampane až 19,6%.
Zoznam príspevkov

K3 - Selfpromo

Knižná odysea | Martinus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Knižná odysea zabávala vyše 70 000 slovenských aj českých knihomoľov. Postavička Knihonauta so svojskou osobnosťou sprevádzala hráčov po 30 knižných planétach, pričom na každej planéte plnili zábavnú úlohu. Tie im zadávali naše kolegyne, kolegovia a známe osobnosti. Kampaň zaplavila sociálne siete aj tradičné médiá (rádio a print). Zberateľov potešili záložky do kníh a fanúšikov technológii náš prvý holobox. Hráči sa pokúsili splniť úlohy viac než 3 000 000-krát a v priemere strávili v marci premýšľaním o knižkách takmer 1,5 hodiny. Pomohli sme tak udržiavať knižky ako tému, čo bolo naším cieľom počas Mesiaca Knihy. Podarilo sa nám to s nízkymi nákladmi a šetrným reklamným rozpočtom aj vďaka in-house produkcii.
Mykoláš | Respect APP
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš kolega Mykola Kovalenko je vynikajúci grafický dizajnér. Aby sme odkomunikovali, že je v našom tíme, potešili našich klientov unikátnymi štýlovými darčekmi a navyše priniesli svetový dizajn do Bratislavy, usporiadali sme výstavu jeho posterov. Na Mikuláša sme výstavu otvorili a poslali sme našim klientom katalóg s jeho plagátmi a tričkami, z ktorého si mohli vybrať svojho Mykoláša. Výstavu sme odkomunikovali cez viaceré médiá klasickými správami a rozhovormi, no zároveň sme si vypožičali instagramový účet Sketchera a cez instastories sme followerom tohoto média priniesli prvú komentovanú instagramovú prehliadku priamo s tvorcom.
Zoznam príspevkov

K4 - Kampaň pre nekomerčné subjekty

Na konci eveolúcie nie krása | EKOTOPFILM/ENVIROFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: EKOTOPFILM je najstarším slovenským festivalom o trvalo udržateľnoma rozvoji. Keďže kapacita malého kina je obmedzená, rozhodli sme sa ísť s témou trvalo udržteľného rozvoja von a ovplyvňovať životný štýl ľudí. Väčšina z nich totiž berie krásu prírody ako samozrejmosť. Aby sme ich vyrušili, na istý čas sme im ju ukradli. A prostredníctvom TV, OOH či rádia predstavili novú faunu - zvieratá, ktoré majú šancu prežiť civilizačný dopad, ak sa nezmeníme. Nezostali sme však len pri tradičných médiach. Naša téma nemá hranice, preto sme aj my robili kampaň bez hraníc. Napríklad inštaláciou v ZOO, unikátnou výstavou FAUNA ANTROPOCÉNU alebo krátkym filmom, vďaka ktorému naše varovanie &Na konci evolúcie nie je krása& obehlo celý svet. Púť stále trvá. Naša kampaň tak dokázala výrazne prekročiť rámec reklamy.
Anglický preklad nosnej myšlienky: There is No Beauty at the End of Evolution
Zoznam príspevkov
Moje dieťa | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 80 významných osobností Slovenska rozšírilo v rovnakom čase tajomnú fotku dieťaťa s textom Moje dieťa rozbehli tak silnú kampaň na podporu detských obetí vojny v Sýrií.
Zoznam príspevkov
Kúpte si nesmrteľnosť | Truc Speric
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 5 rokov trvajúca kampaň, ktorá kontroverzným sloganom sľubovala darcom nesmrteľnosť tým, že sa stanú súčasťou nesmrteľného umeleckého diela, ktoré už teraz (a naveky) znie v Žilinskej synagóge.
Zoznam príspevkov
Mreža vs Mriežka | Nadácia Otvorenej Spoločnosti
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zamerali sme sa na trend chválenkárstva na sociálnych sieťach.
Na jednoduchom a jasnom symbole mriežky sme postavili kampaň, ktorá mladým pripomenula hodnoty nežnej revolúcie. Tak sme im ukázali, že to čo dnes dávajú za mriežky by ich ešte nedávno dostalo za mreže.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Different times, Different bars